KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro, ima li koga, ja sam danas poranila, vodila sam Jovanu na savetovaje i merenje, stvarno ne znam cija je ideja da se zakazuje u osam u jutro ali meni je to bas prerano, jadna moja bebica nije znala jutros sta ju je snaslo kad sam je budila, dok smo se mi spremili, presvukli, sikili, pa da smo tamo u osam.....ej covece,ma ne znam, mozda ja i gresim, al meni je nje tako bilo zao jutros.....uglavnom Jovana je velika mamina devojka i ima 4.5 meseca i sedam kg :D sad bas gledam u radosnicu, Milica mi je imala tu kilazu sa punih 9 meseci, ma nije ni cudo sto meni ruke otpadose :zcepanje:

Poslednja izmena:
Dobro jutro, ima li koga, ja sam danas poranila, vodila sam Jovanu na savetovaje i merenje, stvarno ne znam cija je ideja da se zakazuje u osam u jutro ali meni je to bas prerano, jadna moja bebica nije znala jutros sta ju je snaslo kad sam je budila, dok smo se mi spremili, presvukli, sikili, pa da smo tamo u osam.....ej covece,ma ne znam, mozda ja i gresim, al meni je nje tako bilo zao jutros.....uglavnom Jovana je velika mamina devojka i ima 4.5 meseca i sedam kg :D sad bas gledam u radosnicu, Milica mi je imala tu kilazu sa punih 9 meseci, ma nije ni cudo sto meni ruke otpadose :zcepanje:

mašala , moja Nina je sa godinu dana imala 8 kg , a sad će u školu i već tri godine ima 18 kg . Kako će ona nositi torbu nije mi jasno ...

mene nema,ali opravdano,sedoh uz kafu da vas iscitam i setih se proslogodisnje dogodovstine sa princom i mojim dragim...naime imam jednu dragu musteriju kojoj cesto napravim tortu,odnesemo joj a ona kupi figure u princu i to je to.Prosle godine hoce zena da joj uradim zelenu torticu sa puno sitnih zutih cvetica itd jer ce kupiti saru kej iz onog dela gde sedi na zidicu.Zove zena posle nekog sata i kaze da nemajufiguricu i da ne mogu napraviti.Ajde rekoh pozvacemo ih mi posto su nam neki put izlazili u susret i tu krece prica....na sajtu je lepo pisalo figurica sare 1200 din,u razgovoru je to druga prica jer sedi na zidicu,a zidic kosta 500 din sto nigde ne pise...smejala sam se muzu kad im je rekao da vam za grumuljicu fondana dam 500 dinara??!!!to mogu i sam da stavim,ali nikako da se dogovorimo da bude bez zidica...onda ih pitamo da li moze da se uradi ta figura da stoji,prvo je bilo moze,pa su nas posle dva min zvali i rekli ne moze jer se ona samo tako radi............onda jedva nekako dodjemo do zene koja radi te figure i naravno da je moglo da se uradi da sedi na stiroporu po ceni koja je na sajtu....onda meni mecka nije dala mira pa rekoh da mi urade i one kuce koje su pored nje....pogledam sliku na kojoj jesu glave dve kuce ali je sve u jednoj figuri,pise da kosta 600 din,kad smo dosli po figure kuce smo platili 1200 din kao dve odvojene figure...Ako zelite vecu mini nego sto je princ inace radi to je skuplje oni sve mere na gramazu,glava ima odredjene grame,ruke takodje i sve sto se dodaje ima svoju cenu...mi se damas smejemo tom iskustvu...

Evo i mene konačno da se javim. Ovaj vikend je bio grozzan. U petak ujutru, kad sam imala još puuuno posla ispred sebe su mi javili da mi je umrla draga ujna. Onda je nastala frka: završiti sve pre vremena, organizovati odlazak kući, i još gomilu svega i svačega. Ali, na kraju je sve ispalo kako je najbolje moglo. Sve sam stigla, obavila, naplakala se, mušterije bile prezadovoljne. Život ide dalje, moramo gledati napred, na svoju decu.

Cuvaj se draga, moras biti jaka i stabilna, ja nemam tako dragu bas ujnu, ali zato imam tetka, strinu... ma nije bitno... uglavnom, iako nisu krv bas nasih porodica, jako ih volimo i znam da to sve jako boli. Sada se koliko god mozes odmori i sacuvaj energiju za nove radne pobjede.

Masala, velika cura, odlicno!!! A i kod nas tako rano zakazuju, to je skroz bzv. Nas do sada nisu zapali ti jutarnji termini, a vise nas nikakvi nece ni zapadati kada smo prerasliu vec sva ta svaki cas vakcinisanja, mjerenja i ostalo.
E samo da ispricam, kako sma se neki dan smijala. DOlazi zena na dogovor za tortu za 1. rodjendan sa tetkom male curice i samom slavljenicom. Moja DUnja odusevljena, a tek kada je curica sjela u njena kolica za bebu, uzivancija, vozala je, i odjednom kaze:"Mama, ona je lutka, samo ziva!"
Uh, kako brzo rastu, zato uzivaj u njima koliko god mozes...

E mene evo upravo zvala mama, koja je tehnolog po struci, da me moli da sinu ne dajem: mleko, mlecne preradjevine, jaja, pilece meso, projino brasno....Slusam ja , slusam, pa je prekinem i kazem: pokusavas li ti to nama suptilno da kazes da bi trebali na dijetu?? Iskreno, ja mislim da je prenaduvano, da je velikim delom politika umesala prste...A ako ne....neka nam je Gospod u pomoc!!

Nista mi nije jasno, a sta sa onim kolicinama koje su do sada popijene? Nisu radjene analize sigurno u Holandiji svaki cas. Ma katastrofa, kupila sam sad kao onu kravicu organsku, mada sve je to isto na zalost. Kazu neki nadji kravu u blizini, a sa cim li je ta krava hranjena? Ne mogu da oprostim sebi sto sam prestala da ga dojim zbog glupog puta u Rimini, sada ne bih razmisljala o ovome!!!

Ma strasni su, a zalim se ja nedavno kad sam bila sa starijom Milicom, na sistematskom, kako je rano u osam i da sam jedva probudila dete, kazu meni sestre, svaaastaaa da spava do deset, da je budite mama u pola osam najkasnije:eek: i jos se one meni iscudjavaju, kao ja nisam normalna....pa nisam luda da budim dete...nek spava, pa ne budi se u podne vec u pola deset, deset.....pa i ja imam dusu, i ja bi da odspavam.....

Pa sta onda da jedemo....i ja mislim da je to dosta prenaduvano......
Moja Joca bar ne brine, u njenom mleku nema alfatoksina :)

Stvarno mi je vise muka od kojekakvih informacija kojima nas bombarduju svaki dan! Ja pijem mleko i moja deca piju mleko i pice! Kao da do sada nije bilo aflatoksina. Pojavio se odjednom. Sta je danas uopste zdravo? Sve je zatrovano i sad odjednom ne valja mleko, meso ,jaja....

Uopste necu vise to da slusam!:dontunderstand:

Nigde nikoga. Zar i kod vas pada sneg? Ovde se opet vratila zima. Javljaju da će nam napadati do sutra i do 25 cm snega. Već mi ga je stvarno dosta za ovu zimu. Ali, šta da se radi, zima je takva. Idem da radim jedan doboš rolad, koji je ženska noćas poručila, rano ujutro smo se izdogovarale a predveče dolazi po njega. Počelo je izgleda i kod mene ono brzinsko. U utorak je bila torta za sredu, sad ovo.... Ali, bolje i tako, nego nikako.

Nigde nikoga. Zar i kod vas pada sneg? Ovde se opet vratila zima. Javljaju da će nam napadati do sutra i do 25 cm snega. Već mi ga je stvarno dosta za ovu zimu. Ali, šta da se radi, zima je takva. Idem da radim jedan doboš rolad, koji je ženska noćas poručila, rano ujutro smo se izdogovarale a predveče dolazi po njega. Počelo je izgleda i kod mene ono brzinsko. U utorak je bila torta za sredu, sad ovo.... Ali, bolje i tako, nego nikako.

i kod nas pada sneg ali ga ja ignorisem :cool:

I ja sam htela musaku pa sam zakljucila da mi je brze spagete :)
Kod nas sneg vise ne pada, i to malo sto je palo ovec se topi, jako je mokar i uzasno me nervira ta bljuzgavica......mrzim zimu i sneg, ma ne volim ga ni kroz prozor.....
Ja hranim Jocu pa nazad na ukrasavanje......
Ovih dana bas pusto na cosetu.....:(
Ajd malo da vas razdrmam i da vas priupitam da li dekorisete tudje torte i sa koliko bi bili zadovoljni da vam ostane u dzepu?

Poslednja izmena:
Dobar dan društvo. Kako li će ovde biti na proleće i leto, kada je sada tako pusto? :sad2:

Nemam iskustva ladyns sa ukrašavanjem tuđih torti za pare. Ono što sam ukrašavala nisam naplaćivala, a za neke radove se i kajem, jer torte nisu zadovoljavale moje kriterijume, i mislim da su mi bile loša reklama. :(

i ja nisam za varijantu dekoracije tudje torte, i mislim da ne bih bila zadovoljna ni u jednom takvom slucaju :rumenko:,uostalom najvise vremena utrosim na figure, dekoraciju ..... i jos mogu misliti koliko bi joj dorade trebalo da ne bude grbava :aha: .... ne,ne nista od takvih dogovora :thumbdown:

Ja najviše vremena utrošim da smozgam kojih dimenzija da bude da ne bude niska, koliko fila da kuvam, kako da je poravnam filom da bude savršeno ravna. I onda mi neko donese tortu visoku 4cm da na nju stavim fondan. :sad2: Samo da se ubijem, ništa drugo.

Sa šlagom je malo bolja situacija, ali ne znam kakve su torte unutra, pa se posle uvek može prokomentarisati: "Ijao, što je bila ukrašena, a za jelo nikakva" i dok se ne dozna da je nisam ja pravila nego samo ukrašavala, mnogo vode će proteći Dunavom i Savom. Tako da hvala lepo, ja napravim, od mog materijala, pa ko voli - nek izvoli.

Mada je to mnogo bolja opcija raditi sa tuđim materijalom, jer pored svog rada tvoji su samo struja i voda, ali i tu ima ALI: ne radim sa drugim šlagom osim C, ne radim sa kakao tablom, gadljiva sam na kupovna jaja, ne znam da li mi donose užegle orahe/lešnike, da li im voće stoji u istom zamrzivaču gde i paprika i dimljene kobasice. I onda opet mogu da proisteknu komentari kako je neukusna, neslatka, preslatka, miriše na papriku i slično, a ja ni kriva ni dužna.

Jeste da nemam bas neko preveliko iskustvo,ali najvise volim da radim sa svojim materijalom,jer je ljudima tesko objasniti da nije slag-slag i cokolada-cokolada i tako za svaki sastojak posebno... Jedino prijateljima radim na taj nacin,ali tad i ne naplacujem,i tada mi je tesko da objasnim razlike u kvalitetu sastojaka,a da ne ispadne da filozofiram..... Ili kada donesu da dekorisem tortu visine PAR cm,i to na DUBOKOJ tacni,pa je vise od pola torte UNUTRA :dash: e TU TREBA BITI PAMETAN :)

Back