Kata Sombor
Aktivan član
- Poruka
- 1.042
imate ljubac ... odoh završavati tortu za ujutru ... nešto mi se fil nije stegao kako bi trebalo ....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kato, isti problem i ja imama sa snikers tortom, znaci onaj karamel fil kao da je voda. JA pravim po Jacinom receptu, u 1/2 kolicine mlijeka se skuva gustin i mlijeko u prahu, to bude bas bas gusto, a u drugoj 1/2 se rastopi predhodno karamelisani secer, kasnije se sve to zajedno spoji. Ma prosli put mi torta bila ravna kao da je stiropor, i to bila donja, na nju jos isao sprat. Sada, voda, pa voda, sve sam radila kako treba. Mada, evo sada mi se upali lampica iznad glave, onda sam koristila mlijeko u prahu koje mi je donio bivsi kolega poslala mi njegova zena koja radi u Fidelinci, savrseno je, ukus extra,a i steze samo tako. Sada sam uzela u zdravoj hrani, zena jedna pravi sitne kolace i ona mi ga preporucila, i eto ti, pa 100% je to u pitanju, ja kupila 1kg kao da imam da ne mislim...imate ljubac ... odoh završavati tortu za ujutru ... nešto mi se fil nije stegao kako bi trebalo ....![]()
E pronadjoh se u ovoj grbavosti koju si spomenula. Ukrasavala sma nekoliko torti donesenih, napaltim aj to prilicno, ali poludim do to uradim,. Em su mi te dvije sestre za svoju djecu vazda donosile torte na nekoj tacni sa sirokim obodom, ne moze u moj frizider, uzas,a torte kao palacinke, niske, a velikog precnika, ma grozno izgleda kako god da je ukrasis. Jednom mi donijele svarcvald, visnje i taj fil curi na sve strane, a one kazu:"Ma samo ti to prekrij, bice sve super!!!" Da, a kada bi im stvarno tako prekrila i dekorisala, kako bi se namrgodile kada dodju da preuzmu!i ja nisam za varijantu dekoracije tudje torte, i mislim da ne bih bila zadovoljna ni u jednom takvom slucaju,uostalom najvise vremena utrosim na figure, dekoraciju ..... i jos mogu misliti koliko bi joj dorade trebalo da ne bude grbava
.... ne,ne nista od takvih dogovora
![]()

ja moju za sad jos hvalim
al musterije redovno dodju pa mi se jadaju na sve i svasta pa i na svekrve, rekla sam da cu od sad psihoterapije naplacivati posebno

Postovani,
Zelela bih manju tortu (oko 2kg. ako moze i manja)! Samo bismo zeleli da imamo jednu divnu mini torticu za slikanje taj dan! Ne na sprat – okrugla! Sa nekom masnom preko cele osnove a u centru ahdjelcic koji bi grlio svecicu! Od ostalih detalja mozda bi mogle da budu zvezdice i sl. Nista preterano! Kolika bi mogla da bude okvirno cena??

Ivana , ako ti budem cestitala i treci put moraces da castis
, kazi mi ti ako znas, ja nista nerazumem kako to sad imaju dve tortijade u Nisu i u cemu je razlika ?
bez obziro sto im je to bilo samo za slikanje 

Ma dobro je dok imamo razloge za slavlje i čašćavanje.
Od prošle gdine su se oni razdvojili i prave dve tortijade. Jednu organizuje Srećko, a drugu Zoran Mirašević. Koliko sam razumela, ranije su svi bili zajedno ali onda su se nešto pokačili pa sad u veoma kratkom vremenskom razmaku organizuju dve tortijade. Prošle godine sam bila na onoj koju je organizovao Mirašević, a sad na ovoj koju je organizvao Srećko. Mirašević sada organizuje 8. i 9. marta, jednog dana su torte, a drugog ketering i sitna posluženja. Na njihovoj tortijadi je prošle godine bilo stotinak torti. Ja neću moći da idem pošto je ponovo radni dan.

Ivana, draga moja, da se i ja pridruzim cestitkama, zasluzila si, nego sta!!!
Sto se tice velicina torti i detalja po njima, stalno to spominjemo, ali izgleda da je to i dlaje ne presusna tema, a i ja jako volim to kad ami kazu:"Ma nama treba samo za slikanje, mala jedna, za jelo ce biti druga velika koju pravi baba, ili ko li vec..." Ma nemoj mi reci, znaci moja nije za jelo?!!!
Kaca, samo da te priupitam, te torte od oko 3,5kg koji je precnik koji radis taj minimalni? Kod mene je to 24cm, mada to nekad bude i 4kg, npr. lud-lab, kinder kada napakujem bas dosta fila, ovaj vikend sam se bas napoklanjala, ali neka, samo d aima tortica, to je najbitnije.
Od NG sam uvela da djecije sa figuricama i brdom detalja ne radim manje od te tezine, a ove svecane, srcolike, ili kruzne (precnik 20cm) su mi oko 2,5kg.Nedavno je bilo da figurica i mnogo detalja, ukrasa na zic, neko drvece, trava, ma nisma pola toga imala gdje da stavim na tortu precnika 20, a tezina je bila 2,5kg, e neces vise...

Pa zar ti ne znas, ako ja odem spavati sa djecom oko pola 10-10, sto je veliki praznik u kuci (htjela sam ovdje staviti smajlica, ali ne znam iz kog razloga ne mogu?!) onda komp ostane upaljen, muz dok opere sudje ce malo pogledati sta i ovjde ima, na svojim nekim sajtovima za stripove, naravno, ne na Kulinarstvu.Samo da vam kažem da mi je Daca_Su pre sat vremena na FB poželela laku noć, i otišla sa decom da spava.
A još uvek se zeleni i tamo i ovde.![]()