KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan! :) Nama je danas trebao da bude prvi radni dan posle raspusta i samo što sam otvorila oči jutros u pola 7, kad zvoni mobilni, zove koleginica da kaže da se vratim u krevet, ovi sa autobuske nisu smeli da pošalju djački autobus po decu, a kod nas je preko 80% učenika iz okolnih sela i putuju do škole, pa tako da danas ne radimo. Žao mi je sam te dece koja su verovatno čekala autobus jutros i smrzavala se jer većina nema mobilne telefone, a i ovi koji imaju kao da ih nemaju jer tao gde žive nema signala. Neki od njih pešače do najbliže stanice po 3 - 4km kroz šumu, a jedan dečak čak 6km. :(

Još nešto mi se desilo jutros. Jedna žena me davila dva meseca unazad za tortu za punletstvo, hoće sama da napravi četiri torte, ja da joj ukrasim, pa kad sam joj rekla da ne radim ukrašavanje, onda hoće jednu tortu, partizanov grb... I svaki put kad udjem u prodavnicu gde radi, ona je zapitkivala i mamu i mene oko torte, kao dogovorile smo se koju tortu da joj pravimo i ona samo u jednom momentu ućuti. I mja majka je pozove par dana pre rodjendana da proveri i ona kaže kako su to velika deca, šta će njima ukrašena torta ali sve bi to bilo super da nema fejsa gde ja jutros vidim slike sa tog rodjendana i tortu koju je pravila jedna žena iz Boljevca, ukrašena tako kao ta koju su videli u mom albumu. Nije stvar u tome što joj je pravio neko drugi, ja sam slala ljude kod te žene više puta kad ja nisam mogla da stignem da im uradim torte ali mi nije jasno zašto ova koja je naručila laže, svi živimo u malom mestu gde se sve zna. Kad si me već davila dva meseca, onda budi čovek i kaži: "Skupo mi je, poručila sam na drugom mestu!". Svako ima prava da odluči šta će da radi sa svjim parama i kome će nešto da plati ali ne razumem takvo ponašanje.

Dobro jutro :) o kakvom vi leskarenju pricate ,sta je to .Jacko je ustao ranom zorom na trcanje ovi praznici ce mi doci glave samo mi se oci plave a sve ostalo je :zblesav: mislim na trcanje oko stola pa vi stvarno pomislile da cu ja da trcim ::) nisam blesava .Po ceo dan letim od stola do sporeta :zskace:

Sneg najavili sutra i kod nas...
Nemam pojma dal' da mu se radujem il' da krenem da kukam (još nisam odlučila :zcepanje:). Najbolje bi bilo da sneg padne i ni ne počne da se topi pre vremena. U mđuvremenu da ptari odrade svoje, da lepo može da se prođe svuda i da sve bude lepo, belo, čisto i uredno. Kad mu dođe vreme da se otopi, tih par dana bismo preživeli.
Ovo ovako me nervira... i dok pada (pa se ne čisti) i kad napada pa se probijam kroz smetove gde god da izađem (pogotovo iz svoje kuće jer ga ja prva ne čistim :zstidljivko:) i kad ga onako izbrljaju i uprljaju ... a kad počne da se topi pa one bljuzgavice :zroll:... o padanju sa krovova da ne pričam!
Sa druge strane... lepo je kad zabeli. z:gs: A i vreme mu je...
Takoda ja ipak još nisam zauzela stav po pitanju snega! :zblesav:

Drage moje, pre svega srecni vam svi praznici koji su iza nas.
Ja nisam bila na forumu 20ak dana, prvo sam odnela stari laptop na popravku, istu cekala 12 dana i ako je bilo naglaseno da je hitno, kad je konacno popravljen radio je 48 sati i ponovo ista stvar, odlepila sam! odnesem na drugo mesto i ustanovi se da je covek uspeo da mi svojom "popravkom" potpuno unisti plocu tako da sam na kraju morala da uzmem nov. A to bio majstor na preporuku!
Kupim u Gigatronu drugi, on neispravan, iskljucuje se na pola sata! Pa sam se sa njima ganjala par dana dok mi nisu dali zamenu za drugi, novi, evo on radi za sada ok.
U medjuvremenu smo malecka i ja zaglavile 6 dana u bolnici, juce smo izasle...
Nadam se da ste dobro.
Daco, ne znam jesu li ti sta odgovorili oni Svajcarci, meni je ta poruka stigla isto ali sam im se ja zahvalila posto nisam bila zaintesovana za ponudu.

E i mi smo se zahvalili istog trena :) Nama je takodje stigla ta poruka, doduse malo drugacije srocena, ali od istih ljudi.

s.and.i nadam se da ti je dete sada dobro.

Sto se snega tice, ne zelim ga bas nesto posebno, jer je predivan samo za decu, a srecom nam deca ove godine idu na zimovanje, pa ce se tamo nauzivati na snegu. Meni sneg ne treba :D

Gde narucujete slike za torte, znam da ima negde unazad na temi, mislim da je Kata pitala ali nikako da nadjem, treba mi da se uradi fotografija, zna li neko koliko to uopste kosta, uspela sam naci samo jedne na netu i slika je 1300 sa postarinom?

Odusevila sam se ovim, pa da podelim to s vama. Jeste da veze nema s ovim nasim tortama, ali prelepo je.

У највећем вишеспратном тржном центру Амстердама "Bijenkorf" ("Кошница"), који недељом има највише посетилаца, у одељењу женске трикотаже, док су неке жене пробале одећу, а продавци им предлагали моделе, наједном се међу рекламним луткама појавила лепа, висока и раскошно, свечано одевена плавуша која је неког тражила и чудила се у каквом се то амбијенту нашла.

Испоставило се да је то Violeta из Verdijeve опере "Travijata"

Када су је препознали, "продавци" и "жене у куповини" одједном су запевали своје оперске улоге, један "посетилац" препуног тржног центра пробио се до ограде високог спрата и одозго отпевао своју улогу, а ускоро су се чули и сви "посетиоци" последњег спрата - хор и оркестар Амстердамске опере у изненадном краткотрајном фантастичном музичком наступу (енглески: Music Flash Mob).

Dobro jutro. Meni je danas 4. rođendan na Krstarici. Uz želju da se još dugo družim sa vama, živeli...

r9eu0y.jpg

Sve najbolje ZD i još puno lepog druženja.

Kod nas opet pada sneg, temperatura je u minusu, tako da je milina napolju i kolima i peške. Nosila sam jednu tortu, grozno.

Ispekla sam prvu koricu od belanaca, po receptu i objašnjenju Jace 67 i sad sam stavila drugu. Ako Bog da, do uveče će biti nešto nalik na tortu, ali uglavnom na degustaciju na proslavu.

kad natasa vec spomenu kore od bjelanjaka da vam se pozalim sta mi se juce dogodilo. umutim ja 14 bjelanjaka sa secetom i dodam jabucni ocat tj sirce i stavim peci 3 korice 30 x 20 cm. pecnica normalno zagrijana sve kako kazu po propisu i sta se dogodi nakon nekih 15 min kore splasnule mislim ne splasnule nego SPLASNULE u papir tanki se pretvorile. e kad me nije srcani strefio. a da ih nisam radila do sad pa reko bi covjek mo\da sam nesto krivo uradila al se kako i uvjek radim
i ajde ja opet sve ispocetka al ovaj put odem u ducan po novo sirce umutim samo jednu koru da vidim da li ce biti ok, ovaj put sa 8 jaja i stavim je u pleh od pecnice 35x 30 cm i kakvu sam je stavila skoro sam je takvu i izvadila debela cc 2 cm ma super i odmah dqa se ispricam sto cu napisati velikim slovima ALI ZAR JE MOGUCE DA JE STVAR U OCTU ODNOSNO SIRCETU? Onaj iz prve ture je kupljen prije mozda mjesec dana jer ja taj koristim i za salate pa ga uvjek imam u kuci

i da odmah pitam posto imam 14 zumanjaka viska a novu totu tek u nedjelju radim sta da radim s tim zumanjcima koliko se i kako mogu cuvati?

kad natasa vec spomenu kore od bjelanjaka da vam se pozalim sta mi se juce dogodilo. umutim ja 14 bjelanjaka sa secetom i dodam jabucni ocat tj sirce i stavim peci 3 korice 30 x 20 cm. pecnica normalno zagrijana sve kako kazu po propisu i sta se dogodi nakon nekih 15 min kore splasnule mislim ne splasnule nego SPLASNULE u papir tanki se pretvorile. e kad me nije srcani strefio. a da ih nisam radila do sad pa reko bi covjek mo\da sam nesto krivo uradila al se kako i uvjek radim
i ajde ja opet sve ispocetka al ovaj put odem u ducan po novo sirce umutim samo jednu koru da vidim da li ce biti ok, ovaj put sa 8 jaja i stavim je u pleh od pecnice 35x 30 cm i kakvu sam je stavila skoro sam je takvu i izvadila debela cc 2 cm ma super i odmah dqa se ispricam sto cu napisati velikim slovima ALI ZAR JE MOGUCE DA JE STVAR U OCTU ODNOSNO SIRCETU? Onaj iz prve ture je kupljen prije mozda mjesec dana jer ja taj koristim i za salate pa ga uvjek imam u kuci

i da odmah pitam posto imam 14 zumanjaka viska a novu totu tek u nedjelju radim sta da radim s tim zumanjcima koliko se i kako mogu cuvati?
Možeš ih zamrznuti, po nekoliko i koristiti za jelo, pite i sl.

Možeš ih zamrznuti, po nekoliko i koristiti za jelo, pite i sl.
Sa žumancima to, ipak ide malo teže.
Ako se zamrznu tako kakva su... kad ih izvadiš teško mogu da se umute (znam, jer je moja mama svojevremeno zamrzavala čitava jaja -belanca budu nepromenjena, ali žumanca po obliku liče na kuvana).
Ako se umute sa šećerom, mogu da se upotrebe. (al' ne sme da se pretera sa šećerom pošto se sam šećer teško zamrzava)

dobro vece devojke.... od danas radno kod mene, pravila figure , i krenuli u skolicu, imali smo trening i usput pazarili praktiku i "najlepse recepte"... TIM SNOVA je zastupljen na tri strane i bas sam ponosna, slike sam postavila na fejsu i pokusala da tagujem TIM , one koje sam slucajno izostavila slobodno dodajte :) a sad odo da pravim jos malo figura :cmok:

Back