Ja tek sada stigoh. Imam ovih dana čitav cirkus.
Za sutra sam imala naručenu kinder tortu, 3kg, za devojčicu. Dekoracija moj izbor. Isplaniram da napravim još jednu tortu, neku bilo koju, da odem sutra posle podne na babinje kod jednog dečaka. U međuvremenu, juče mi se javi moja najbolja drugarica, treba joj za sutra kao glavom torta, sa teget fondanom. Koji naravno nemam, niti imam način da do istog dođem. Znači, mešenje u najavi, sa nepoznatim ishodom.
Smislim da ovu kinder napravim okruglu, presvučem je fondanom, napravim neku hello kitty, i to je to. Kada sam ispekla koru (prvi put okruglu za kinder) i nafilovala, učini mi se previsoka, a teška samo 2,4kg. Znači, sve ono do 3 će biti pk i fondan.

Smislim da ću da napravim drugu kinder 25x25cm, povećam fil na 1l mleka, a onu okruglu ću nositi na babinje. Sve ja to tako uradim, i posle podne zvrcnem babu od deteta gde ću da idem, a ona mi kaže da bebac nije tu, otišao je za Bg, i doći će tek od nedelje.
Tako da sam ipak pod fondan stavila onu okruglu, a ovu drugu ću nositi u subotu na neku večeru na koju idemo Dragan i ja. Fondan naravno niej hteo da postane teget, ali je plav, onako, tako da može da prođe. Posebna priča je da sam u Pećincima našla samo 1/2kg C šećera, pa mi je fondan dibidus elastičan, lepio se i otezao kao žvaka, jedva sam izašla na kraj s njim. Zato da ne zaboravim,

svima onima koji mese fondan!
Idem da spavam, jer ujutru moram ustati s prvim petlovima...Ajde laku noć.......