KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Natasa koja torta je u pitanju, pa 2 kg torte plus ostalo, gam pasta i dimnjaci i bc taman 3 kg, e sad ako pravis od plazme super, ali ako pravis od torte bice malo ostataka.... ja bih to u nekoj cetvrtastoj, podelila uzduz na pola, iskrojila jednu polovinu za dole, drugu za kabine gore...., naravno ne u 23*33 vec nekoj malo manjoj cetvrtastoj

Izvinjavam se, zaboravila sam da napišem, da je u pitanju čokoladna torta. Tako nekako sam i ja mislila, da presečem testo na lente, pa da ih slažem jednu na drugu. Ako i bude širina 12 cm, dužina oko 24, valjda će ličiti na Titanic. Pošto je on bio uzan a dugačak.
Hvala Ladyns. z:)

attachment.php

Evo ga moj Titanik. Ni ova nije nešto velika, trebalo je da bude oko 4 kg a ispalo je, naravno, više.
Ja sam ispekla kore u plehu od šporeta pa onda krojila. Tako ćeš najbolje videti koje dimenzije treba da budu da ne predje zadanu težinu... što će biti teško kad su ovakve torte u pitanju. Ja nisam uspela da napravim baš tačne proporcije, bila bi previše uska torta, premala je da bi moglo da se izvede... ali liči valjda :)
Donji deo iskroj lepo a spratove i dodatke od ostataka tako da ništa ne baciš.

Ja tek sada stigoh. Imam ovih dana čitav cirkus.

Za sutra sam imala naručenu kinder tortu, 3kg, za devojčicu. Dekoracija moj izbor. Isplaniram da napravim još jednu tortu, neku bilo koju, da odem sutra posle podne na babinje kod jednog dečaka. U međuvremenu, juče mi se javi moja najbolja drugarica, treba joj za sutra kao glavom torta, sa teget fondanom. Koji naravno nemam, niti imam način da do istog dođem. Znači, mešenje u najavi, sa nepoznatim ishodom. :roll:

Smislim da ovu kinder napravim okruglu, presvučem je fondanom, napravim neku hello kitty, i to je to. Kada sam ispekla koru (prvi put okruglu za kinder) i nafilovala, učini mi se previsoka, a teška samo 2,4kg. Znači, sve ono do 3 će biti pk i fondan. :( Smislim da ću da napravim drugu kinder 25x25cm, povećam fil na 1l mleka, a onu okruglu ću nositi na babinje. Sve ja to tako uradim, i posle podne zvrcnem babu od deteta gde ću da idem, a ona mi kaže da bebac nije tu, otišao je za Bg, i doći će tek od nedelje. :eek:

Tako da sam ipak pod fondan stavila onu okruglu, a ovu drugu ću nositi u subotu na neku večeru na koju idemo Dragan i ja. Fondan naravno niej hteo da postane teget, ali je plav, onako, tako da može da prođe. Posebna priča je da sam u Pećincima našla samo 1/2kg C šećera, pa mi je fondan dibidus elastičan, lepio se i otezao kao žvaka, jedva sam izašla na kraj s njim. Zato da ne zaboravim, :worth: svima onima koji mese fondan!

Idem da spavam, jer ujutru moram ustati s prvim petlovima...Ajde laku noć.......

A ja jos uvijek u figuricama, znam da sam vam vec skroz na skroz dosadna , a sebi sam jos puno, puno vise (mojim ukucanima ne smijem ni pomisliti) ali ovo me stvarno IZLUDI!!! I kada sve zavrsim sigurno se nece toliko ni vidjeti svaki detalj na njima, a toliko ih ima...
Ma ovakve torte vise necu NIKAD, ali NIKAD prihvatiti ili cu lijepo reci da nema tih para za koje cu ja raditi ovako puno figurice, neka fino nazove Maju Dinic ili Miru, koga god hoce i neka ih naruci pa da vidi koliko je to onda stvarno para. Pa za svo ovo vrijeme kolik se oko toga svega bakcem, cekam da se dio po dio osusi da bi mogla sljedece nesto raditi na njoj, 'ladno sma mogla ispeci i dekroisati i napraviti po jednu standardnu figuricu za barem 4 torte od 4kg, ovo je bas grozno

Daco kakve te to figure muce? Ja ovaj vikend dve hello kitty i jedna mini pa nije strasno, srecom pa moje musterije nisu zahtevne, uglavnom bi svi hello kitty, da mi je neko do sada trazio miu mislim da bi se upucala od muke pre nego sto bi je napravila z:lol: ustvai trazila je jedna al samo figure al to ne ne, nisam luda da im pravim, po meni to i jeste ono sto najvise prodaje ove nase torte.....odoh sad dekorisati dve i nafilovati jedu, pecenje ne volem al dekorisanje bas bas obozavam :) a moja divna svekrva mi jos danas i rucak pravi, kaze ja imam posla pa da rucamo kod njih i to pravi moje omiljene cufte :) milina, najgore mi je kad se bacim na dekorisanje pa sklanjaj sve sa stola da se ruca, a danas samo lepo izadjem u dvoriste i predjem kod njih....i onda kazu da svekrve ne valjaju, e bome ja moju ne bih menjala.....

Pozić svima ! Bila na birou , konačno dobila rešenje , ali parica naravno nema ... Kasni materijalno dva meseca ... baš me čudi z;) Još me ovih dana bombarduju sa nekim informacijama . Moja firma još nije zatvorena i hoće gazda da nas zove natrag . Ali opet niko ne spominje parice... pogotovo one koje nam je ostao dužan . Sve u svemu da ne gnjavim , ja nikako da završim priču u firmi . " Djekna još nije umrijela , a kad će ... " :zroll: Ali imam trenutno većih briga . Daco moja i ja se smorim sa tim figuricama , jer je meni 90 % torti dečije . Razbiše me ovih dana sa Ninjago , još su gospoda iz crtanog promenili i odela i još su im šarenija i komlikovanija . A naše male mušterije ne možeš preći nikako ... i završavam svoju prvu Miu . Još da joj nije glava i frizura tako velike u idnosu na telo , sve bi bilo super ! Odoh je završavati pa zovem moj Strašni sud ( moje klince ) da izreknu presudu ! z:poz:

Dobar dan drugari :) uzelela sam se vaseg drustva.Uvek neki poslici ,tortice ,decica i nikad vremena za sebe.Kod nas vreme odlicno sunce vec uveliko greje ,a snega nema.Ovih dana sam nesto smorena nikako da se povratim od praznika .Samo bi sedela i leskarila ,ali nema toga kod nas zovu obaveze .Danas se borim sa tortama od slaga . Sreca moja pa su obicne, bice lako da se zavrse...ljubim vas sve :*sad odo da radim

Al je pusto ovde. Ćao Jaco, dobrodošla medju nas. Nije te odavno bilo. Ja završila za noćas sa Titanikom i drugom tortom. Poludela sam od silnih prozorčića. A rezultat.... taj ćemo videti pre podne dok završim i dodju po tortu, kakva će biti reakcija. Odoh malo da legnem, mada mi san ne ide na oči. Umorna sam....

Gle... ko nam je bio! :heart:
I to ne praznih ruku ;).
Dobro jutro narode!
Nego... jel' ja treba da se zabrinem što je došlo doba da me penzioner podseća na to koji je dan? :zblesav:
Do sinoć nisam imala pojma da je danas subota! :zcepanje:

Back