KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U onom sredisnjem delu, kad se udje na glavni ulaz iz Cara Dusana, dva brata prodaju orahe, lesnike i svasta nesto jos. 1 kg je 1200 din, meni bilo dosta 200 gr :)

Mi resili pitanje letovanja, sutra uplacujem depozit i onda jedva cekam 22. jun :D

Ja sam prekjuče uzela poslednje zalihe od ljudi koji su mi prodavali po 600 inače im je veća cena. Uzimala sam i od onih sa fb, profil Organski lešnici, kod njih su 750 din ali su stvarno odlični, krupni i ukus im je fantastičan. Malo glupo zvuči kad kažem da lešnici imaju različit ukus ali jeste tako. Prošle godine sam uzela kod neke žene koja mi je prodala po 550 ali su bili takvi da nisam bila sigurna da li je lešnik ili kikiriki. A što je najgoore, to je žena koju znamo. Nahvalila je lešnik i to što sam videla na tezgi jeste bilo dobro ali ono što je poslala je bil užasno. I loše očišćeno. Nudila je sad skoro ponovo ali se nisam usudila da kupim. Orahe ne kupujem za sad pošto imamo naše iz sela.

Ima. Posejala sam krompir. I crni i beli luk. I napravila plastenik. I za neki dan počinjem da punim kese, pa bože zdravlja, eto vas u julu kod mene.
E super!
Neka vam bude dobra i uspešna godina!
Da sam ovo pročitala sinoć, pre polaska kući sa posla, setila bh se da negde uz put kupim luk...
Sinoć hoću da spremim ručak za danas i shvatim da nemam ni glavicu crnog luka u kući :(

Ja sam prekjuče uzela poslednje zalihe od ljudi koji su mi prodavali po 600 inače im je veća cena. Uzimala sam i od onih sa fb, profil Organski lešnici, kod njih su 750 din ali su stvarno odlični, krupni i ukus im je fantastičan. Malo glupo zvuči kad kažem da lešnici imaju različit ukus ali jeste tako. Prošle godine sam uzela kod neke žene koja mi je prodala po 550 ali su bili takvi da nisam bila sigurna da li je lešnik ili kikiriki. A što je najgoore, to je žena koju znamo. Nahvalila je lešnik i to što sam videla na tezgi jeste bilo dobro ali ono što je poslala je bil užasno. I loše očišćeno. Nudila je sad skoro ponovo ali se nisam usudila da kupim. Orahe ne kupujem za sad pošto imamo naše iz sela.

jel to profil fb Lesnik organski ili bash Organski lesnik? Lesnik kad stoji hoce da izgubi ukus, nije to nista cudno, samo se malo propece jos pre koriscenja pa bude lepsi. Ovi sto sam uzimala po 600 su bili su odlicni, krupni. Nego jel probao neko da prvo obari lesnik kao bademe kad se blansiraju da se lepo skroz skine kozica ili ih samo pecete?

Lepo izgledaju na slici ovi organski :P nego jel ima neko neki povoljniji kontakt?

Da, cena koju sam napisala je za suve visnje.
Lesnike uzimam isto od Milana po 750 din, savrseni su.

Sto se letovanja tice, idemo u Siviri, jutros uplatila depozit, jeeeej :)

- - - - - - - - - -

Nama je proslog meseca prvo vrisnuo grejac na rerni (a i nije cudo koliko je mucena ispekla torti do sada :D ) a bukvalno nedelju dana posle toga masina za sudove, i to pumpa visokog pritiska, najskuplji deo :( Da sam bila u mogucnosti uzela bih novu, ovako sam za dve popravke dala 14500 din, samo masina me kostala oko 11000, zamena pumpe, ruke i dolazak na adresu :(

Lešnik organski, zamenila sam redosled reči. :)

S.and.i razumem te u potpunosti, nas je tako krenulo kraje prošle godine, s' tim što nam je crkao neki deo na šporetu kji još uvek nismo uspele da nadjemo pa sm morale da kupimo novi šporet. A u isto vreme su nam crkla i dva miksera, svetlo u sbi (nije sijalica, nego neki ozbiljniji kvar)... To čim krene, uglavnom se kvari više stvari. I uglavnom kad imaš puno obećanih torti. :D

Nama je proslog meseca prvo vrisnuo grejac na rerni (a i nije cudo koliko je mucena ispekla torti do sada :D ) a bukvalno nedelju dana posle toga masina za sudove, i to pumpa visokog pritiska, najskuplji deo :( Da sam bila u mogucnosti uzela bih novu, ovako sam za dve popravke dala 14500 din, samo masina me kostala oko 11000, zamena pumpe, ruke i dolazak na adresu :(

E upravo zbog ovoga sam i rešila da kupim novu. U oktobru prošle godine joj je istekla garancija. Sada je počela da zeza, tri dana pere kako treba, pa jedan dan neće nikako, pa pet dana pere, pa tri neće, i tako u krug. Majstor mi rekao da zameni termostat, to je najjeftinije, a moguće je da je uzrok kvara. Promenio, dala ja 1500 dinara, ona i dalje radi kao i pre zamene. Znači, nije termostat. Sledeće šta je velika verovatnoća je elektronika. To košta 7500. Plus onih 1500, to je već 9000. E onda, na redu je da crkne pumpa, to je još 10000, i eto meni 19 000 za popravku sudo mašine. I što je najvažnije, na popravku i delove daju samo 6 meseci garancije. Ovako će mi sestra u Rodi provući Piku, pa na rate ću je nekako otplatiti, ali opet 5 godina me neće boleti glava.

Još jesenas sam ja htela, dok je bila u garanciji da je prodam, i da kupim novu, ali nisam mogla. Dušanova školarina, stanarina, godišnji odmor pre toga...:sad2: Nije mi ni sada momenat, ali se bojim da će me ova skuplje koštati nego nova.

Devojke vidim da uglavnom svi prafe reformu sa 15 jaja. Kolika torta se dobije otprilike na tu meru? Nasla sam u vasim receptima, konsultovala se sa domacicama i bacila pogled na minjinu k. Treba da bude oko 3kg torta. Jel dovoljna ta sa 15 jaja?

Zd aj pisi recept ljubim te, upala mi ova tema ko budali samar, ja treba da je pravim za dve nedelje.....prvi put.....neznam zasto, ali mi nesto noge klecaju pri pomisli na reform tortu......
e a kad smo kod crkavanja meni definitivno riknuo secko u kojem sam uvek sitnila lesnike i milka cokoladu za torte, danas sam rucno iseckala 9 milki, ruke se mi otpale.....imate li predlog koji da kupim......? neki jaci da valja.....sad sam imala neki koji sam kupila deci za kasice, njime sam uvek seckala luk, super mi je bio jer nije odmah pasirao vec samo seckao luk i cokoladu......tek sa dodatkom tecnosti pravio je kasu.....a imala sam ranije jedan na taj fazon koji je odmah pretvarao luk u kasu.....bezveze....uz ovaj sam dobila i stapni mikser koji ama bas nikada nisam ni ukljucila......

Zd aj pisi recept ljubim te, upala mi ova tema ko budali samar, ja treba da je pravim za dve nedelje.....prvi put.....neznam zasto, ali mi nesto noge klecaju pri pomisli na reform tortu......
e a kad smo kod crkavanja meni definitivno riknuo secko u kojem sam uvek sitnila lesnike i milka cokoladu za torte, danas sam rucno iseckala 9 milki, ruke se mi otpale.....imate li predlog koji da kupim......? neki jaci da valja.....sad sam imala neki koji sam kupila deci za kasice, njime sam uvek seckala luk, super mi je bio jer nije odmah pasirao vec samo seckao luk i cokoladu......tek sa dodatkom tecnosti pravio je kasu.....a imala sam ranije jedan na taj fazon koji je odmah pretvarao luk u kasu.....bezveze....uz ovaj sam dobila i stapni mikser koji ama bas nikada nisam ni ukljucila......

Tooooooooo i meni je prvi put ali neustrasivo pristupam pecenju korica :D imam vase i babine savete i recepte i potpuno sam sigurna da ce super ispasti :D samo se kolebam zbog kilaze koju meru da pravim tj sa koliko jaja, ali poslusacu ZD, neka bude 24 pa i ako bude malo veca od 3 kg nije na odmet.

Ja imam onog bosch secka, jos radi. A kad sam uzela mikser prosli mesec dobila sam jos jedan na poklon :D mama kaze da je ovaj stari poceo povremeno da proklizava pa taman je dobrodosao ovaj gratis :D

Poslednja izmena:
Meni je danas 46. dan dijete, od toga 39 na UN, prvih 7 dana sam pripremala organizam za sok koji mu sledi hahahah
Za ovih 46 dana sam skinula 7 kg i trebala bih jos toliko da se vratim na kilazu pre prve trudnoce. Mada, ima da budem ko saraga ako mi to uspe. Mislim da bih se zadovoljila i sa 3-4.

Prvi put kad sam je drzala i striktno se pridrzavala svega 3 meseca skinula sam 13-14kg, nije mi se vratila kilaza 2-3 godine dok nisam ponovo pocela kasno uvece i nocu da jedem. Toliko sam besna na sebe sto sam dozvolila da se ugojim ovoliko da sam upravo spremila reformu i nisam ni okusila fil da vidim kakav je...

Karakter je...spremati torte i kolace dok si na dijeti :D volim EU zato sto bar jednom u 4 dana mozes nesto slatko :D

Jeste, ja se prosto divim sama sebi kako uspevam da ne probam filove svih ovih dana, a nije da nisam imala posla :lol:
Mada, primetila sam da meni u sustini najvise nedostaju mlecni proizvodi, tipa jogurt, sir, nekad se desi da mi dodje UH dan a da uopste ne pojedem slatko :)

Back