Крема за лице

Светлији.

Аријевски.
I to igra, pored izloženosti suncu.

Primetna je razlika u starenju kože između Španjolki i Talijanki s jedne strane, i, recimo, Skandinavki s druge. Bakice u Skandinaviji često s 90 imaju jedva koju boru. Ovo je klizav teren i sad neko kvaran može da pita što sam gledao bakice po Skandinaviji, ali svesno se izlažem riziku.

U Italiji mi je bilo grozno iskustvo, vidiš žensku na vespi, noge, poprsje i butkice za 10. Ali onda, onda skine kacigu i vidiš Maura Camoranesija.

Kao da se pohvataš sa ženskom na Tajlandu i onda doživiš surov aha-momenat kad joj opipneš nešto čudno i neočekivano... dole... kod nogu... izmedžu nogu.

Poslednja izmena:
To ipak nije za lice muškarca. Ok je pantenol kao nega ali je potrebna i UV zaštita.
Dala sam najjednostavniji predlog gotovo sigurna da će imati bolji efekat od kupovnih krema.
Lično, povremeno koristim to što sam predložila ( kada sam kući i noću), ali uvek imam Jankovićevu ili Lily hidratantnu kremu.
I moj ten je svetao, koža zdrava bez posebnih tretmana.
Za sunčanje koristim mleko faktor 50.

Чиме се мацкати по фејсу,

предео око очију, и уопште, лице, да заувек останемо млади и лепи?

Нешто типа...Нивеа...дневна и ноћна крема.

Пођите од чињенице да се уопште не разумем у материју, али да брзо учим.

На филмовима видимо жене да стављају краставац (колутиће, а не цео) што им остане од салате.

Како да знамо шта нам треба за фејс?
mogu da stavljaju i mudo od zmaja
jedno cu da ti kazem 100%
nema od babe devojka

mogu da stavljaju i mudo od zmaja
jedno cu da ti kazem 100%
nema od babe devojka

Од бабе нема девојка

али од деде има младића!!!

Ми мушки, ако се пазимо, и у седамдесетим можемо да будемо прва лига, а ако се не пазимо, бићемо к'о неки чичоје и у педесет.

1688723346826.png

Izbjegavati nanošenje kokosovog ulja na lice . Razlog je taj što je kokosovo ulje visoko na ljestvici komedogenih ulja – ulja koja uzrokuju izbijanje prištića i akni jer začepljuju pore. Na ljestvici komedogenosti od 1 do 5, kokosovo ulje zauzelo je broj 4.

Komedogenost predstavlja velik problem ako imate kožu sklonu prištićima, miteserima ili aknama. Kokosovo ulje začepljuje pore jer na taj način zadržava vlagu i hidratizira, što je zapravo i jedan od razloga zašto ga mnogi danas koriste na kosi.

meni je ova tema komedija. samo čitam i srčem kaficu

Ма, боли тебе

А то што сам ја збуњенији једно 5 пута више него пре отварања теме, то никога није брига.

Ево, горе неко помиње кокосово уље за салату, а Беба каже да то не ваља.

Мислим да ћу одустати.

Овде имамо 5 жена - 17 различитих мишљења.

Poslednja izmena od moderatora:
Ма, боли тебе птичка.

А то што сам ја збуњенији једно 5 пута више него пре отварања теме, то никога није брига.

Мислим да ћу одустати.

Значи да треба да питаш мушкарце за савет. :lol:

је л' се то купује у апотеци?

У ДМ?

Лили?
Samo slušaj mene, daleko će da doguraš.

Znači rutina ti je:
  1. pranje lica, koristeći neki wash i ribaću četku iz DM
  2. dodatno pranje lica Witch Hazelom, a to znači da uzmeš tufter i natopiš ga nekim preparatom za takođe čišćenje lica
  3. 4 kapi seruma
  4. hidracioni sorbe
i dobar si.

Poslednja izmena od moderatora:
Ма, боли тебе ...

Мислим да ћу одустати.

Kasno je. Tema sad živi svojim životom, otrgla ti iz njedra takoreći . Žao mi je. Sada ću je ja malo moderisati i biće desetka.

Samo slušaj mene, daleko će da doguraš.

Znači rutina ti je:
  1. pranje lica, koristeći neki wash i ribaću četku iz DM
  2. dodatno pranje lica Witch Hazelom, a to znači da uzmeš tufter i natopiš ga nekim preparatom za takođe čišćenje lica
  3. 4 kapi seruma
  4. hidracioni sorbe
i dobar si.
Serum jeste formulisan da prodre dublje u kožu sa svim finim lepim sastojcima i pod pretpostavkom da odradi neki delić posla neuporedivo bolji efekat pruža sistemski put i prirodan redosled stvari a to je ono što sam pisala o našim životnim navikama , ishrani i hidrataciji.Da ne pominjem genetiku i samu strukturu kostiju.

Serum jeste formulisan da prodre dublje u kožu sa svim finim lepim sastojcima i pod pretpostavkom da odradi neki delić posla neuporedivo bolji efekat pruža sistemski put i prirodan redosled stvari a to je ono što sam pisala o našim životnim navikama , ishrani i hidrataciji.Da ne pominjem genetiku i samu strukturu kostiju.
To mi je dao Brad Pitt ideju

Naime nešto je kištrao na YouTube Shorts da nanosi serum

Дакле,
1.Нивеа, две плаве,
2. ретинол,
3. квалитетне креме у државним апотекама,
4. екстра девичанско кокосово уље, јекодерм и пантенол,
5. Креме ти неће постићи никакав ефекат.

Добио сам 5 различитих одговора, не рачунајући ове шаљиве.

И како да знам који одговор је исправан?
hej
meni ceo život prija nivea
ukoliko imaš neku firmu čiji preparati ti prijaju onda izabereš nju. Ja niveine koristim i kreme za sunčanje i za telo, pa je logično da biram i za lice.

E sad, ako odeš u dm ili lilly videćeš tamo kremice nivea i sa retinolom i sa hijaluronskom itd, serume, kreme itd. NEma potrebe da ideš u apoteku. Niti kod dermatologa ako nemaš problem. Pošto si pušač, treba ti neka dnevna sa UV zaštitom koja će ti štititi kožu od duvanskog dima da se ne suši, ali i od sunca. Znači dnevna nivea ne ona obična plava to je samo mast, obavezno za lice. Ako imaš novca imaju i serume koje ja kupujem za oko očiju, ti serumi su preko 2000, ali imaš i kremice oko 1000 d sasvim ok . Recimo iyabrala sam 3 fotke

sred cena.png

ovo je dnevna za lice i pristupacna je do 500 din. ima bademovo ulje, malu zaštitu od UV, ali ono što je bitno drži kožu vlažnom da se ne isušuje. ZAtim

srednja cena.png

takođe je dnevna krema, ona malo i učvršćuje, oko 1000 din, a ima i dobar faktor 30 za UV. Ima i ova skuplja oko 2000 din Cellular, ima i hijaluronsku i faktor za UV

cellular.png

Šta god izabereš nećeš pogrešiti. Mislim te farmaceutske kuće daju silan novac na istraživanja, i ako puste nešto to je provereno dobro. Ne prija svakoj koži sve, pa se prosto otkrije šta odgovara.

Eto to su ti moji predlozi. Nikada nisam išla kod dermatologa za lice, niti kod kozmetičara, imam poprilično lepo lice, a ničim ga posebno ne tretiram osim što dosta pijem vode, ne pušim. No, za dobro stanje lica zaista je bitno i vežbanje mišića lica i vrata. Ima joga za lice, face yoga, itd. To je dodatno. Ali ovo je više zaštita lica da usporenije stari.

Poslednja izmena:
Od Nivea kozmetike ne koristim nista. Sto se mene tice to je mnogo losa kozmetika. Samo je kod nas jos uvek izvikana.

Beba je gore pomenula kokosovo ulje, koje sam probala na kozi i kosi. Ne zna se gde je bila gora reakcija. :)
Mozda na kosi, jer je nakon tretmana kokosovim uljem (par nedelja sam ga koristila) postala suva kao nikada pre. Nisam ga svuda stavljala, vec samo na krajeve, nekih 10 cm. Posle sam to sve morala osisati.

Imam normalnu kozu i normalnu kosu.

I da, ono sto je Pixi rekla - krema sa UV zastitom je obavezna.

Back