Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se u glavnom sa tsartsarisom ...

Ja sam uveren da mozemo do medalje.Jeste da boljih igraca ima,kao sto su stojakovic,pavlovic,milicic,radmanovic,jaric,rakocevic ... Ali od svega toga prvi vec nekoliko godina vec se odrekao reprezentacije,muce ga povrede,drugi se pita jos dal je srbin ili crnogorac,treci jednostavno ima privatna posla ovo leto pa ne moze biti skoncentrisan,a 4,5 i 6og necu da komentarisem.Tako da je jako smesno pljuvati ove klince i zaliti se sto nisu tu ovi malo stariji.Kao sto je rekao tsarstaris,ovaj sastav igraca je ono najbolje sto imamo posle navedenih.

Gasolova generacija je jako dobar primer.2001 su stigli do polufinala sa totalno renoviranom reprezentacijom,igrali su protiv nas u polufinalu i izgubili su kao ocekivano ali su ipak stigli do medalje (3 mesto).2002 godine su zavrsili 6 na SP i cak dobili amerikance za to 6 mesto.2003 zu zavrsili u finalu EP.2004 pali protiv amerikanaca u 1/4 finalu.2005 falio je Gasol ali su ipak stigli do 1/2 finala,2006 Svestski prvaci,2007 finalisti na EP ... Od prilike isti kostur igraca,jeste sad u pitanju ekipa sa velikim igracima ali s obzirom sta su pokazali ovi nasi igraci u mladjim kategorijama (totalna dominacija,2g za redom da partizan stize do top 8 Evrolige) mislim da imamo svi pravo da se nadamo da ta nasa ekipa zavrsi kao sto je ova Gasolova za par godina.

Takodje mladi jesu,ali kad se bolje sagledaju stvari nisu ni skroz mutavi i neiskusni,Velickovic je par puta bio proglasen za MVP kola u Evroligi,u allstar petorci,Tepic je dokazao da je jedan od najboljih bekova prosle sezone u Evroligi(zato je i zavrsio u panatinaikosu),Tripkovic je koliko toliko odlican role player i izuzetan suter,Krstic je ubedljivo medju najboljih centara u evropi,Teodosic vec 2 godine igra u Olimpiakosu Evroligu,Perovic je se konacno razvio i nabio kilazu,nije uopste smotan za svoju visinu i igraci njegove visine su izuzetno retki na EP (pa sta trebaju francuzi da kazu za njega kad su svi niski)... + uzme se u obzir da svi oni imaju po najmanje jedno EP ili SP ,Markovic je jako solidan igrac,izuzetno dobar defanzivac,Popovic je sazreo za reprezentaciju ... Zeljni su dokazivanja,puni snage,imaju koliko toliko potrebno iskustvo,veliki su potencijal i imaju mnogo talenta,jos su dokazali tokom priprema da mogu da se nose i sa timovima kao su Grcka i Litvanija .... Valjda je sve to dovoljno da sebi dozvolimo da mastamo o jednoj medalji?? A i doslo je vreme!

Verujem da mozemo do medalje,pa sto da ne i do titule(to je ipak sport)...

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu je doputovala u Varšavu gde će u ponedeljak u 21 sat odigrati prvu utakmicu na prvenstvu Evrope protiv aktuelnih svetskih šampiona Španaca. Nekoliko sati pošto su doputovali u prohladnu i kišovitu Varšavu i smestili se u hotel, plavi su krenuli na trening.

Izabranici selektora Ivkovića trenirali su od 19 časova u dvorani Torvar, u kojoj će igrati mečeve prve runde takmičenja na Evropskom prvenstvu. Dvorana je vrlo blizu hotela, svega desetak minuta vožnje. Ne radi se o nekom velelepnom zdanju, prima svega oko četiri hiljade gledalaca. Ali, to je očigledno dovoljno za potrebe Varšave, pa i Evropskog prvenstva.

- Iskreno, mislim da možemo dosta da učinimo, da igramo ravnopravno, pa čak da pobedimo i Slovence i Britance. Unutar ekipe imamo želju koja nije iznošena u javnost, a ona je najveća, da se uzme neka medalja. Uvek je lakše kada breme favorita prepustite nekom drugom, pa da onako iz senke pokušaš da napraviš nešto. S obzirom na rezultate koje su ostvarivali proteklih godina, Španci zaslužuju epitet favorita, ali mislim da i mi imamo naše šanse. - optimista je centar reprezentacije Srbije Kosta Perović.
IZVOR

Bez tenzije i rasterećeno, tako treba da igramo. Sada verujem da je barem atmosfera na nivou i da će igrači dati srce.

Dan uoči početka 36. prvenstvo Evrope za košarkaše, reprezentacija Srbije odradila je pretposlednji trening pred premijerni duel sa Španijom, a selektor Dušan Ivković rekao je da su njegovi igrači "preozbiljni", ali je i dodao da očekuje da to nestane do utakmice sa "crvenom furijom" .

- Tim je na treningu delovao preozbiljno. Nisam video nijednog nasmejanog igrača. Verovatno smo zbog toga grešili, pa sam morao da prekinem trening i kažem im da ta ozbiljnost nije potrebna.
IZVOR

Preozbiljno? O pa to je nešto sasvim novo...

Slazem se u glavnom sa tsartsarisom ...

Ja sam uveren da mozemo do medalje.Jeste da boljih igraca ima,kao sto su stojakovic,pavlovic,milicic,radmanovic,jaric,rakocevic ... Ali od svega toga prvi vec nekoliko godina vec se odrekao reprezentacije,muce ga povrede,drugi se pita jos dal je srbin ili crnogorac,treci jednostavno ima privatna posla ovo leto pa ne moze biti skoncentrisan,a 4,5 i 6og necu da komentarisem.Tako da je jako smesno pljuvati ove klince i zaliti se sto nisu tu ovi malo stariji.Kao sto je rekao tsarstaris,ovaj sastav igraca je ono najbolje sto imamo posle navedenih.

Gasolova generacija je jako dobar primer.2001 su stigli do polufinala sa totalno renoviranom reprezentacijom,igrali su protiv nas u polufinalu i izgubili su kao ocekivano ali su ipak stigli do medalje (3 mesto).2002 godine su zavrsili 6 na SP i cak dobili amerikance za to 6 mesto.2003 zu zavrsili u finalu EP.2004 pali protiv amerikanaca u 1/4 finalu.2005 falio je Gasol ali su ipak stigli do 1/2 finala,2006 Svestski prvaci,2007 finalisti na EP ... Od prilike isti kostur igraca,jeste sad u pitanju ekipa sa velikim igracima ali s obzirom sta su pokazali ovi nasi igraci u mladjim kategorijama (totalna dominacija,2g za redom da partizan stize do top 8 Evrolige) mislim da imamo svi pravo da se nadamo da ta nasa ekipa zavrsi kao sto je ova Gasolova za par godina.

Takodje mladi jesu,ali kad se bolje sagledaju stvari nisu ni skroz mutavi i neiskusni,Velickovic je par puta bio proglasen za MVP kola u Evroligi,u allstar petorci,Tepic je dokazao da je jedan od najboljih bekova prosle sezone u Evroligi(zato je i zavrsio u panatinaikosu),Tripkovic je koliko toliko odlican role player i izuzetan suter,Krstic je ubedljivo medju najboljih centara u evropi,Teodosic vec 2 godine igra u Olimpiakosu Evroligu,Perovic je se konacno razvio i nabio kilazu,nije uopste smotan za svoju visinu i igraci njegove visine su izuzetno retki na EP (pa sta trebaju francuzi da kazu za njega kad su svi niski)... + uzme se u obzir da svi oni imaju po najmanje jedno EP ili SP ,Markovic je jako solidan igrac,izuzetno dobar defanzivac,Popovic je sazreo za reprezentaciju ... Zeljni su dokazivanja,puni snage,imaju koliko toliko potrebno iskustvo,veliki su potencijal i imaju mnogo talenta,jos su dokazali tokom priprema da mogu da se nose i sa timovima kao su Grcka i Litvanija .... Valjda je sve to dovoljno da sebi dozvolimo da mastamo o jednoj medalji?? A i doslo je vreme!

Verujem da mozemo do medalje,pa sto da ne i do titule(to je ipak sport)...

Evo da ja kazem nekoliko reci o reprezentaciji.
Kao prvo, do medalje?
Mozda cak i mozemo, ali ce glavna zasluga sto cemo doci do medalje biti kriminalno los kvalitet prvenstva.Cak i pored toga, od reprezentacije Srbije mnogo mnogo ozbiljnije deluju Spanija, Francuska,Grcka,Slovenija.Nalazimo se u rangu sa Litvanijom koja koliko vidim igra bez Jasikevicijusa, Siskauskasa,jednog od brace Lavrinovic(ako ne gresim).
Takodje, izbor igraca koji idu na prvenstvo je inspirisan pre svega mogucnoscu dbre provizije za Ivkovica i komp. a mnogo manje stvarnim potrebama reprezentacije.
Nije pozvan Milicic, kada je postalo jasno da ne zeli da se vraca u Evropu(citaj za proviziju).Kecman je automatski dobio nogu, cim je odlucio da se vrati u Partizan, a Erceg cim nije poslusao "savetnike" da ode iz Olimpijakosa.
Zato ce veliku minutazu na pleju deliti Popovic, koji jednostavno nema kvalitet za takvo mesto, Tepic da bi opravdao pare koje je Obradovic dao za njega(to je ista "klapa").
Na prvenstvo ide Bjelica, da bi se dobro zaradilo na njemu,a manje zbog njegovih kvaliteta(ovim ne mislim da on ne treba da ide ali u Ivkovicevim rotacijama vec ima dovoljno igraca koji uopste ne igraju odbranu, pocev od samog Krstica, te bi sasvim sigurno Kecman bio neuporedivo korisniji).
Reket ima da nam zvizdi od promaje, jer jednostavno nemamo igraca koji moze da odigra na visokom nivou odbranu u reketu, izuzev Velickovica ali samo ponekad.
Na spoljnim linijama nemamo lidera ekipe, koji ume da povuce, stane na loptu, prozove akciju.Tepic je izuzetan talenat ali on nece nikad postati kosarkas kalibra Djordjevica, Danilovica, Bodiroge,Navara, Kalderona,Parkera(ima ih jos), jer je decko jednostavno flegman...Takvi ne postaju veliki.
Visoka linija nase ekipe:Krstic,Perovic,Macvan,Raduljica.......Poprilicno spori, slabi u odbrani.....
Medju niskom linijom Popovic,Tepic,Tripkovic,Markovic.Kada je na parketu Markovic, kao da igramo napad 4 na 5. U ostalim slucajevima protiv bilo kog niskog pleja svi nasi igraci ce u odbrani ispadati smesni.
Onaj ko bi mogao da "pomiri " tu nisku liniju je Paunic, i iskreno se nadam da ce mu biti pruzena prava sansa.
Ostali su Bjelica i Velickovic.Prvi ogroman potencijal kojeg je stvorio Pesic, a koga ce "utopiti" za dobre novce Ivkovic, i drugi koji je ipak po mom misljenju jedna cetvorka malo bolja od evropskog proseka.
Otkud znam, videcemo.Da za V.Britaniju igraju Gordon i LuolDeng onda bih sigurno rekao da ne prolazimo prvi krug.Ovako, kad se dovucemo do drugog kruga sve je moguca, pa cak i da u cetvrtfinalu neko "poludi" i da ga "pro.se.re" pa da prodjemo.

PS1:
Slavnic je na mesto selektora dosao na preporuku Ivkovica, koji ga je posle smenio.
Osnovni razlog je taj sto ova generacija koju sada Ivkovic vodi na EP tada nije jos dovoljno stasala da bi se za njih uzele pare od transfera i evetualno pokupile lovorike u slucaju nekog uspeha.
Tom Slavnicu je onemoguceno da napravi rezultat, prvo dirigovanom svadjom sa Obradovicevim pulenom Vujanicem, zatim nesretnom povredom Tripkovica(?), nedolaskom Pavlovica.Sve je ucinjeno da se ekipa raspadne.Tome je najmanje Slavnic kriv.
PS2:
Igraci jednostavno ne zele da igraju za reprezentaciju koja je privatno preduzece Obradovica, Ivkovica i komp.....Jednostavno ne zele da budu deo toga,isto onako kako to danas u nasoj kosarkaskoj organizaciji ne radi nijedan kosarkas iz nase trofejne generacije(izuzimajuci Paspalja).
A sasvim sam siguran da kod njih postoji ogromna zelja za igranjem.Ali za SRBIJU, ne za Obradovica , Ivkovica i njihove dzepove.

Evo da ja kazem nekoliko reci o reprezentaciji.
Kao prvo, do medalje?
Mozda cak i mozemo, ali ce glavna zasluga sto cemo doci do medalje biti kriminalno los kvalitet prvenstva.Cak i pored toga, od reprezentacije Srbije mnogo mnogo ozbiljnije deluju Spanija, Francuska,Grcka,Slovenija.Nalazimo se u rangu sa Litvanijom koja koliko vidim igra bez Jasikevicijusa, Siskauskasa,jednog od brace Lavrinovic(ako ne gresim).
Takodje, izbor igraca koji idu na prvenstvo je inspirisan pre svega mogucnoscu dbre provizije za Ivkovica i komp. a mnogo manje stvarnim potrebama reprezentacije.
Nije pozvan Milicic, kada je postalo jasno da ne zeli da se vraca u Evropu(citaj za proviziju).Kecman je automatski dobio nogu, cim je odlucio da se vrati u Partizan, a Erceg cim nije poslusao "savetnike" da ode iz Olimpijakosa.
Zato ce veliku minutazu na pleju deliti Popovic, koji jednostavno nema kvalitet za takvo mesto, Tepic da bi opravdao pare koje je Obradovic dao za njega(to je ista "klapa").
Na prvenstvo ide Bjelica, da bi se dobro zaradilo na njemu,a manje zbog njegovih kvaliteta(ovim ne mislim da on ne treba da ide ali u Ivkovicevim rotacijama vec ima dovoljno igraca koji uopste ne igraju odbranu, pocev od samog Krstica, te bi sasvim sigurno Kecman bio neuporedivo korisniji).
Reket ima da nam zvizdi od promaje, jer jednostavno nemamo igraca koji moze da odigra na visokom nivou odbranu u reketu, izuzev Velickovica ali samo ponekad.
Na spoljnim linijama nemamo lidera ekipe, koji ume da povuce, stane na loptu, prozove akciju.Tepic je izuzetan talenat ali on nece nikad postati kosarkas kalibra Djordjevica, Danilovica, Bodiroge,Navara, Kalderona,Parkera(ima ih jos), jer je decko jednostavno flegman...Takvi ne postaju veliki.
Visoka linija nase ekipe:Krstic,Perovic,Macvan,Raduljica.......Poprilicno spori, slabi u odbrani.....
Medju niskom linijom Popovic,Tepic,Tripkovic,Markovic.Kada je na parketu Markovic, kao da igramo napad 4 na 5. U ostalim slucajevima protiv bilo kog niskog pleja svi nasi igraci ce u odbrani ispadati smesni.
Onaj ko bi mogao da "pomiri " tu nisku liniju je Paunic, i iskreno se nadam da ce mu biti pruzena prava sansa.
Ostali su Bjelica i Velickovic.Prvi ogroman potencijal kojeg je stvorio Pesic, a koga ce "utopiti" za dobre novce Ivkovic, i drugi koji je ipak po mom misljenju jedna cetvorka malo bolja od evropskog proseka.
Otkud znam, videcemo.Da za V.Britaniju igraju Gordon i LuolDeng onda bih sigurno rekao da ne prolazimo prvi krug.Ovako, kad se dovucemo do drugog kruga sve je moguca, pa cak i da u cetvrtfinalu neko "poludi" i da ga "pro.se.re" pa da prodjemo.

PS1:
Slavnic je na mesto selektora dosao na preporuku Ivkovica, koji ga je posle smenio.
Osnovni razlog je taj sto ova generacija koju sada Ivkovic vodi na EP tada nije jos dovoljno stasala da bi se za njih uzele pare od transfera i evetualno pokupile lovorike u slucaju nekog uspeha.
Tom Slavnicu je onemoguceno da napravi rezultat, prvo dirigovanom svadjom sa Obradovicevim pulenom Vujanicem, zatim nesretnom povredom Tripkovica(?), nedolaskom Pavlovica.Sve je ucinjeno da se ekipa raspadne.Tome je najmanje Slavnic kriv.
PS2:
Igraci jednostavno ne zele da igraju za reprezentaciju koja je privatno preduzece Obradovica, Ivkovica i komp.....Jednostavno ne zele da budu deo toga,isto onako kako to danas u nasoj kosarkaskoj organizaciji ne radi nijedan kosarkas iz nase trofejne generacije(izuzimajuci Paspalja).
A sasvim sam siguran da kod njih postoji ogromna zelja za igranjem.Ali za SRBIJU, ne za Obradovica , Ivkovica i njihove dzepove.

U mnogo velika razlika bi bila da su jedan Gordon i jedan Deng dosli da igraju... Ja mislim da ti mesas NBA ligu i FIBA sistem igranja.Da su englezi dosli s njima ovako i onako nji dvoje ne bi mogli da od 10 levaka naprave 10 desnjaka ni u najludjim snovima.Veci deo tima nije na evroligaskom nivou i to je presudno,i valjda jasno.

Ja neke stvari ne razumem.Objasnite mi zasto neki ljudi na osnovu dva igraca daju toliko kredita timovima kao sto su Engleska??
Engleska nema nikakav kontinuitet,kosarkasku tradiciju,iskustvo u zadnjih 3-4 godine da bi mogla nama ili bilo kome pretstaviti neku pretnju.E bas mi je zao sto Deng i Gordon nisu dosli ...

Mi nemamo ni jednog igraca u reketu koji moze da odigra odbranu na visokom nivou ??!!
Bas me zanima sta je po tebi "odigrati odbranu na visokom nivou"??
Francuzi stizu na evropskom prvenstvu sa najvisljim igracem 2m06/2m08,a koju tek oni pretnju u napadu ispod kosa mogu pretstaviti???

Kecman je dobio nogu cim je odlucio da odigra za Partizan... Kecman ovako i onako nije nikad bio za reprezentaciju,bolje dati priliku jednom igracu tipa Bjelica koji je siguran potencijal i koji ce kroz iskustvo (ukljucujuci to EP) postati sutra dobar igrac nego pozvati Kecmana za kojeg bi to sigurno bilo zadnje takmicenje sa reprezentacijom a nemoze biti neke znacajne koristi u ovom trenutku toj reprezentaciji.

Rekao si takodje Tepic na pleja da bi opravdao pare koje je dao Obradovic ... Ti si paranoican?? Tepic je opradvao pare koje je dao Panatinaikos svojim igrama s Partizanom u zadnjih 2-3 godine.To je to.

Kakav Obradovic,kakva privatna reprezentacija...??
Kakav smo mi narod,cim nesto ne valja svi su nam lopovi,krivi ovo ono ... 2003 kad smo pali na 6 mesto,tad nam je Divac bio glavni krivac s raznim pricama kako zeli da proda partizanove ograce preko reprezentacije ... Pa meni stvarno nece nikad biti jasno kako neki ljudi mogu tako pricati na racun neki drugih koji su toliko ucinili za nas narod,sport ...

Covece,nemoj ni da gledas to prvenstvo ako sve tako mislis,nema svrhe ... Povratices na prvi Perovicev promaseni zicer ...

Boljih igraca na raspolaganju nema,jednostavno nema,tu smo gde smo,nismo kao nekad ali nismo ni toliko losi... Jaka Slovenija,mnogo,nisu nikad dogurali do polufinala.Jaka i ova Litvanja,koja ocekuje da se probije do medalje van 6m25 tokom celog prvenstva,bez najboljih igraca ... Grcka je mnogooo pokazala na pripremama bez Papalukasa i Diamantidisa...

U mnogo velika razlika bi bila da su jedan Gordon i jedan Deng dosli da igraju... Ja mislim da ti mesas NBA ligu i FIBA sistem igranja.Da su englezi dosli s njima ovako i onako nji dvoje ne bi mogli da od 10 levaka naprave 10 desnjaka ni u najludjim snovima.Veci deo tima nije na evroligaskom nivou i to je presudno,i valjda jasno.

Ja neke stvari ne razumem.Objasnite mi zasto neki ljudi na osnovu dva igraca daju toliko kredita timovima kao sto su Engleska??
Engleska nema nikakav kontinuitet,kosarkasku tradiciju,iskustvo u zadnjih 3-4 godine da bi mogla nama ili bilo kome pretstaviti neku pretnju.E bas mi je zao sto Deng i Gordon nisu dosli ...

Mi nemamo ni jednog igraca u reketu koji moze da odigra odbranu na visokom nivou ??!!
Bas me zanima sta je po tebi "odigrati odbranu na visokom nivou"??
Francuzi stizu na evropskom prvenstvu sa najvisljim igracem 2m06/2m08,a koju tek oni pretnju u napadu ispod kosa mogu pretstaviti???

Kecman je dobio nogu cim je odlucio da odigra za Partizan... Kecman ovako i onako nije nikad bio za reprezentaciju,bolje dati priliku jednom igracu tipa Bjelica koji je siguran potencijal i koji ce kroz iskustvo (ukljucujuci to EP) postati sutra dobar igrac nego pozvati Kecmana za kojeg bi to sigurno bilo zadnje takmicenje sa reprezentacijom a nemoze biti neke znacajne koristi u ovom trenutku toj reprezentaciji.

Rekao si takodje Tepic na pleja da bi opravdao pare koje je dao Obradovic ... Ti si paranoican?? Tepic je opradvao pare koje je dao Panatinaikos svojim igrama s Partizanom u zadnjih 2-3 godine.To je to.

Kakav Obradovic,kakva privatna reprezentacija...??
Kakav smo mi narod,cim nesto ne valja svi su nam lopovi,krivi ovo ono ... 2003 kad smo pali na 6 mesto,tad nam je Divac bio glavni krivac s raznim pricama kako zeli da proda partizanove ograce preko reprezentacije ... Pa meni stvarno nece nikad biti jasno kako neki ljudi mogu tako pricati na racun neki drugih koji su toliko ucinili za nas narod,sport ...

Covece,nemoj ni da gledas to prvenstvo ako sve tako mislis,nema svrhe ... Povratices na prvi Perovicev promaseni zicer ...

Boljih igraca na raspolaganju nema,jednostavno nema,tu smo gde smo,nismo kao nekad ali nismo ni toliko losi... Jaka Slovenija,mnogo,nisu nikad dogurali do polufinala.Jaka i ova Litvanja,koja ocekuje da se probije do medalje van 6m25 tokom celog prvenstva,bez najboljih igraca ... Grcka je mnogooo pokazala na pripremama bez Papalukasa i Diamantidisa...

Sta znace dva igraca?
Pa ako imalo pratis kosarku, onda ces sigurno zapaziti da smo recimo 1998. sa DVA igraca osvojili svetsko prvenstvo(uz asistenciju Djordjevica u cetvrtfinalu).
Zatim, kakva je danasnja reprezentacija Rusije bez Kirilenka i Holdena?
Kakva je Nemacka bez Novickog?
Takodje, ne bih rekao da je V. Britanija slaba ekipa cak i bez ove dvojice.Uostalom videcemo vrlo brzo.
Sto se tice centara, ja NIJEDNOG sekunda nisam govorio o VISINI.Ja sam govorio o odbrani, postavljanju, zagradjivanju, kretnjama u reketu.Sve ono sto moze da uradi igrac od 215 moze i onaj od 206-208, s tim sto je motorika onog nizeg na mnogo visem nivou.O tome je govorio jos Piterson pre 25 godina, ali necu o tome sada.
Da razjasnimo sto se tice Tepica.Zadnjih skoro 10 godina(pocev od Sidneja 2000.) izuzimajuci godine kada je Pesic bio na celu i Slavnic, u reprezentaciji su uvek igrali igraci koji su morali da opravdaju pare koje je za njih dala neka ekipa na celu sa Obradovicem i Ivkovicem(ili neko blizak toj "ekipi").
Popovic je najbolji i najsveziji primer te price.
Prosto je Ivkovic odlucio da se odrekne usluga Jarica, Vujanica pa i Rakocevica(otkazao navodno zbog povreda, ai je MOJE licno misljenje da mu je bilo sugerisano u stilu:Necemo se ljutiti ako otkazes).
Uostalom pogledaj sam primer Milicica, i razloga za njegovo nepozivanje.
Svi se kunu u Ivkovica i njegov autoritet, a otkaz Milicicu upravo pokazuje koliko je Ivkovic mali, da ne moze jednog Milicica da "smiri".
A JEDINI pravi razlog je taj sto on nece da se vrati u Evropu, gde bi ga mogli dobro "utopiti".
Gospodo, u kosarci se vrte velike pare.Ko zauzme glavna "mesta" dobijace najvise para.
Ceo trenerski"krem" Evrope duva u istu tikvu(Mesina, Ivkovic,Obradovic,Gerson), samo menjajuci pozicije, a radeci na svom bogacenju kroz transfere igraca.
Na drugoj "strani" su Pesic, Majlkovic,Blat,Djurovic, sigurno treneri na istom ,cak i visem nivou od ranije nabojanih, koji pokusavaju da nesto promene u tome.
Otuda pokusaj Pesica za Zvezdom, koji je naravno propao, jer su u kosarkaskoj organizaciji(ne samo kod nas nego i u evropi)suvise duboki koreniObradovica,Ivkvica i komp.
O tome je nekoliko puta pricao i Aleksandar Petrovic(brat Drazenov).
Sto se tice samog prvenstva, ne verujem da cu ga mnogo gledati, jer tu nema mnogo sta ni da se vidi.uostalom, evo danas pocinje pa cemo imati prilike da sve ovo vidimo vrlo brzo.
PS:Ja sam poslednju utakmicu na EP(nase reprezentacije) gledao jos u Bg i to prvih 3 minuta protiv Spanije.Kada sam video petorku koja je izasla da se suprotstavi Spancima u sastavu Jaric, Gurovic,Bodiroga,Krstic,Milicic bilo mi je muka i ugasio sam TV(cetiri visoka igraca treba da sacuvaju Navara i Kalderona???????????).
PS:2:Svaki nas rezlutat od 2000. naovamo sam prilicno precizno pogodio PRE prvenstva(izuzev poslednjeg EP sa Slavnicem gde sam mislio da mozemo do drugog kruga), i za to imam i dokaze u vidu komentara na neki drugim sajtovima.
Ja vise od svega zelim da nasa reprezentacija uzme medalju.
Nazalost to je nemoguca misija, po meni, sve dok nasa kosarka ne dotakne dno, i otera te grobare u likovima poput Obradovica i Ivkovica.
PS3:
Navedi mi JEDNOG trenera u nasoj zemlji koji sa onakvim ekipama NECE osvojiti SVE ono sto su osvojili Obradovic i Ivkovic.
Ili jos bolje navedi mi JEDNU utakmicu, u kojoj se vidi trenerski pecat Obradovica i Ivkovica. a koju smo dobili(ovde izuzmi finale sa SP 198. u kojoj se vidi pecat Obraodvica tj. Nikolica jer ipak i corava koka ubode poneko zrno)?
A evo koje smo izgubili direktno zahvaljujuci njima
Ivkovic
-finale OI1988 sa Rusima.
Obradovic
-EP1999. polufinale sa Italijom.
-OI2000.Sidnej
-OI2004.Atina
-EP Beograd
Naravno, mogao bih govoriti mnogo toga i o njihovim pobedama, ali necu ovaj put.Neka to ostane za drugi put.

@ kosta 1703

Al ga ti izlupa...............

Ajd da krenemo redom....

Obradovic......mislis li da su titule prvaka Evrope sa Partizanom i Huventudom posledica toga sto je imao ubedljivo najbolje timove?
Mislis da je Pao imao prosle godine ubedljivo najbolji tim,pa je morao biti prvak Evrope....ili su CSKA,Barsa i Olimpijakos u najmanju ruku bili jaki kao Pao....
Titula prvaka sveta Jugoslavije 1998.godine u Grckoj je od strane trenera proglasena "najtrenerskijom titulom" ikada.......Pitaj igrace koji su radili s njim koji je je najbolji trener sa kojim su ikad radili......Covek je bre osvojio 30 razlicitih trofeja i to po tebi samo zato sto je u nekom treneskom lobiju.....:dash::dash:

Milicic.........samo jedna stvar....on je trazio da ove godine propusti pola priprema zato sto zena treba da mu se porodi.....kad je jedan Bodiroga mogao da bude na celim pripremama nekad,moze i taj Milicic. Ili npr. Krstic ove godine. A taj Krstic je trenutno 10 puta cenjeniji u NBA nego Milicic.....

Tvoji veliki treneri Maljkovic ,Djurovic,Slavnic......

Djurovic....to je onaj koji i dalje prica o najvecem uspehu u karijeri od pre 25 godina kada je bio prvak sa Zadrom.......koji rezultat je napravio posle toga? Sa Vojvodinom prosle godine 1 pobeda u 15 meceva?
Ili sa FMP pre toga?? I svrstati u bilo kakvu grupu Djurovica sa Pesicem i Blatom....je nevidjena nebuloza......

Slavnic...to je onaj sto mu je najveci uspeh u trenerskoj karijeri jedno polufinale nemackog kupa i cetvrtfinale spanskog plej-ofa..... Ili sto na proslom EP u poslednjim sekundama protiv Grcke kada se resava utakmica na tajm autu prica nebuloze,pa igraci moraju 5 puta da ga pitaju sta igraju u poslednjem napadu.....I doveka cemo slusati [ricu kad god dobije otkaz,kako su igraci plakali jer on odlazi.....

Maljkovic....svaka cast za rezultate u Splitu i Limozu,ali posle toga???
A od tada je proslo 20 godina.....poslednjih 5 klubova gde je radio je bukvalno najuren u sred sezone......

Kad vec ovako ispljuva ove sto hoce da igraju za reprezentaciju....kazi mi koje to bolje igrace imamo od njih ,a da hoce da igraju......

Rakocevic,to znam pouzdano,nece da igra. Da nije bilo ove povrede (koja stvarno postoji) nasao bi se neki drugi razlog......
Pavlovic isto.......
Jaric.....sad je razlog Adrijana Lima......a i sta je to Jaric odigrao poslednje 3-4 godine.....
Da nije mozda za reprezentaciju Radmanovic....da malo poravlja atmosferu u njoj....

Slazem se da ovoj reprezentaciji stvarno treba Pedja Stojakovic,jer na poziciji 3 nemamo nikoga....

Kazes Velickovic prosecna 4. ....... Pa kad se pozivas na izjave Ace Petrovica za neke trenerske klanove,sto i ne citiras njegovu izjavu od pre 3-4 dana da je Velickovic ubedljivo najaca evropska 4........

Al ebiga,mi smo narod koji ce sve oprostiti osim uspeha.....
I svemu cemo naci neku teoriju zavere.....

Poslednja izmena:
@ kosta 1703

Al ga ti izlupa...............

Ajd da krenemo redom....

Obradovic......mislis li da su titule prvaka Evrope sa Partizanom i Huventudom posledica toga sto je imao ubedljivo najbolje timove?
Mislis da je Pao imao prosle godine ubedljivo najbolji tim,pa je morao biti prvak Evrope....ili su CSKA,Barsa i Olimpijakos u najmanju ruku bili jaki kao Pao....
Titula prvaka sveta Jugoslavije 1998.godine u Grckoj je od strane trenera proglasena "najtrenerskijom titulom" ikada.......Pitaj igrace koji su radili s njim koji je je najbolji trener sa kojim su ikad radili......Covek je bre osvojio 30 razlicitih trofeja i to po tebi samo zato sto je u nekom treneskom lobiju.....:dash::dash:

Milicic.........samo jedna stvar....on je trazio da ove godine propusti pola priprema zato sto zena treba da mu se porodi.....kad je jedan Bodiroga mogao da bude na celim pripremama nekad,moze i taj Milicic. Ili npr. Krstic ove godine. A taj Krstic je trenutno 10 puta cenjeniji u NBA nego Milicic.....

Tvoji veliki treneri Maljkovic ,Djurovic,Slavnic......

Djurovic....to je onaj koji i dalje prica o najvecem uspehu u karijeri od pre 25 godina kada je bio prvak sa Zadrom.......koji rezultat je napravio posle toga? Sa Vojvodinom prosle godine 1 pobeda u 15 meceva?
Ili sa FMP pre toga?? I svrstati u bilo kakvu grupu Djurovica sa Pesicem i Blatom....je nevidjena nebuloza......

Slavnic...to je onaj sto mu je najveci uspeh u trenerskoj karijeri jedno polufinale nemackog kupa i cetvrtfinale spanskog plej-ofa..... Ili sto na proslom EP u poslednjim sekundama protiv Grcke kada se resava utakmica na tajm autu prica nebuloze,pa igraci moraju 5 puta da ga pitaju sta igraju u poslednjem napadu.....I doveka cemo slusati [ricu kad god dobije otkaz,kako su igraci plakali jer on odlazi.....

Maljkovic....svaka cast za rezultate u Splitu i Limozu,ali posle toga???
A od tada je proslo 20 godina.....poslednjih 5 klubova gde je radio je bukvalno najuren u sred sezone......

Kad vec ovako ispljuva ove sto hoce da igraju za reprezentaciju....kazi mi koje to bolje igrace imamo od njih ,a da hoce da igraju......

Rakocevic,to znam pouzdano,nece da igra. Da nije bilo ove povrede (koja stvarno postoji) nasao bi se neki drugi razlog......
Pavlovic isto.......
Jaric.....sad je razlog Adrijana Lima......a i sta je to Jaric odigrao poslednje 3-4 godine.....
Da nije mozda za reprezentaciju Radmanovic....da malo poravlja atmosferu u njoj....

Slazem se da ovoj reprezentaciji stvarno treba Pedja Stojakovic,jer na poziciji 3 nemamo nikoga....

Kazes Velickovic prosecna 4. ....... Pa kad se pozivas na izjave Ace Petrovica za neke trenerske klanove,sto i ne citiras njegovu izjavu od pre 3-4 dana da je Velickovic ubedljivo najaca evropska 4........

Al ebiga,mi smo narod koji ce sve oprostiti osim uspeha.....
I svemu cemo naci neku teoriju zavere.....

AJd` redom, sad ja:)
Obradoviceve ebropske titule sa klubovima:
-Partizan:
I mala deca znaju da je cele sezone sa Partizanom bio Nikolic.Sam je Obradovic pricao o tome nebrojeno puta.
Za titulu je zasluzan Djordjevic SVOJIM rezonima u igri(i o tome je mnogo puta pricano).
-Huventud:
Sezonu kada je Partizan osvojio tutulu,Huventud je imao najskuplju ekipu u Evropi.Kao i sezone posle toga kada je Obradovic dosao na klupu.I pored toga u samom finalu utakmicu je resio trojkom sa osam metara Korni Tompson, isti onaj koji je godinu dana pre toga protiv Partizana sutirao iz igre 0-9, i koji te cele sezone u spanskoj ligi nije NIJEDNOM ni pokusao sut za tri poena.
To dovoljno govori o nacinu na koji je Obradovic postavio poslednji napad.
-Real:
Da li je uopste potrebno gvoriti da je te godine Real bio za dve klase jaci od bilo kog drugog tima u Evropi?Sa Sabonisom i Arlaukasom u timu.
Dalje necu pricati, jer je opste poznato da je zarad rivalstva dva bogatasa, Panatenaikos godinama imao najveri budzet u Evropi.
Sto se tice reprezentacije:
2000.Sidnej:
Nasa reprezentacija je bila poznata po tome sto se nikada u njenoj istoriji(do Obradovica) nije dogodilo da utakmicu protiv nas dobije jedan igrac.Tada se dogodilo, i Nes nas je zatrpao sa 26 poena za samo jedno poluvreme.
Posle toga Obradovic nije umeo da podigne ekipu, nego se utopio u sivilo, sto je direktno dovelo do ispadanja.
2004.Atina
Da li uopste treba pricati o ovoj olimpijadi?
EP Beograd
Dok jeMilicic igrao pripremna utakmice, i dok je imao neresen status u NBA, dotle je po Obradovicu bio izuzetno otkrovenje, sjajan igrac, buducnost nase kosarke.cim je neposredno pred prvenstvo resio svoj status u NBA, postao je glavni problem.
Uostalom, kada selektor o igracima koje je sam izabrao prica na nacin na koji je to radio Obradovic, to mnogo vise govori o njemu samom.
A sad malo o titulama:
1995.EP
Da li u 41 poenu Djordjevica postoji i trunka trenerskog?
Ili ako se secas , kada su Litvanci posli da napuste teren, te Djordjevic prisao da prica sa Marculonisom, u pozadini se vidi Obradovic kako psuje igrace i tera ih od klupe u stilu:Ko im je.be mater, neka napuste teren, sto opet govori puno o njemu kao osobi.
1997.EP
Igrali smo ubedljivo najruzniju kosarku na prvenstvu.Osvojili smo titulu na silu, igrajuci kosarku koje treba da se stidimo.Tuca, udaranje na terenu u stilu Pistonsa iz ere Lejmbira.
Samo finale sa Italijanima je u prvom poluvremenu proteklo u NAREDBI Obradovica da ne smemo primiti kos iz igre, te su Fucku i Majersa razvlacili po terenu kao u ringu(pogledaj i sam pa reci)
1998.SP
Nikada losije prvenstvo u kojem su dva najbolja igraca prvenstva bila iz nase ekipe.
I pored toga cetvrtfinale sa Argentinom umalo ne izgubismo, da ne bi povredjenog Djordjevica koji je ulaskom u drugom poluvremenu sa dve -tri trojke sa osam metara i nekoliko ulaza ipak doneo pobedu.Dok on nije usao igrali smo TACNO onako kako je trebalo da izgubimo(da ti sad i to ne crtam , verujem da ce biti prilike).
Finale sa Rusima, od kojih smo po kvalitetu tada bili boji za 10-15 razlike jedva dobijamo igrajuci utakmicu na mali broj poena, TACNO onako kako su to Rusi zamislili.Da ne bi one blokada Rebrace, te skoka u napadu pre toga......
Da ne zaboravim polufinale protiv Grka koje je resio Bodiroga sa 37 poena, opet dobijeno u neverovatnim preokretima i sa nerazumljivim padovima u igri, bez pomisli da nekim tajmautima to stanje promeni.
1999EP
Kada stignes protivnika posle njegovog vodjstva od 19 razlke, povedes, protivniku udje voda u usi, onda stvarno treba biti neverovatno los trener pa taj mec izgubiti(pitaj bilo koga ko se bavio tim sportom).
Sto se trenera tice, ja odgovorno tvrdim da onima koje sam nabrojao nije ni pruzena prilika da se dokazu.Jednostavno je CEO sistem toliko korumpiran, i toliko pod uticajem pomenutog dvojca(koje je "promovisao jos Kicanovic svojevrameno), da oni nikako ne mogu ni da urade nesto.Da ne pominjem sada Djurovica i Slavnica(ovaj drugi je kao pomocnik Cosicu, te kao trener u Sibenci,Jugoplastici, kasnije savetima Djordjevicu koji je pricao o tome mnogo puta, stvorio mnogostruko vise asova od bilo kog naseg trenera), ali da pomenem Maljkovica i Pesica, koji su obojica fantasticni strucnjaci, ali jednostavno ne mogu da izadju na kraj sa kosarkaskom mafijom.
Da se vratim malo na trenerski pecat.Uporedjujuci titulu 1998 Oradovica i dve titule Pesica, sam mi reci, u kojoj od tih titula se vise vidi trenerski pecat?
Odgovor je prilicno jednostavan.
EP2001. je toliko proteklo u znaku Pesica, da se to nije dogodilo nikada u istoriji evropskih prvenstava.Od prve do poslednje utakmice, igraci su bili samo marionete koje je Pesic pomerao po potrebi utakmice.
2002.SP.......Secam se plasticno samo jedne scene(mogu nabrojati mnogo toga, ali ovo je na mene delovalo kao grom iz vedra neba).
Gubimo 10 razlike od SAD, selektor zove izmene i iz igra izvodi Vujanica i Stojakovica a umesto njih ulaze Gurovic i Jaric.Pesic je tada, mislim jedini na svetu shvatio da i pored toga sto mi gubimo 10 razlike i sto je do kraja ostalo 5,6,7 minuta, mi NE TREBA da jurimo rezultat, nego treba da ga stvaramo.Samo za tu odluku bice vecno moj trenerski favorit.
Sto se igraca tice, bolje se upitaj ZASTO oni nece da igraju?
ZASTO listom cela ekipa nece da igra dok su na celnim mestima Ivkovic(Obradovic)?
Ako je tvoj rezon da ne treba da zove Radmanovica zato sto kvari atmosferu u ekipi, to samo daje slagvort prici o tome kako Ivkovic ne moze da izgradi autoritet, te da je nesposoban za to.
Stojakovic je morao igrati,Jaric takodje, posebno Milicic
Proturanje price o pauzi zbog zeninog porodjaja, samo se baca prasina u oci , i zamagljuju pravi razlozi.
Ustvari, mi smo mislim JEDINA reprezentacija na svetu koja se za neko takmicenje priprema dva meseca(mozda i duze ne pratim bas), i taj model priprema je davno prevazidjen sto govore i nasi rezultati zadnjih godina.
Voditi na tako duge pripreme igrace koji u svojim nogama imaju skoro 80-90 utakmica u sezoni je slobodno mogu reci smesno.Svako od njih je vise nego fizicki spreman za svako takmicenje i to mu je u "opisu" posla kojim se bavi.A ako je potrebno dva meseca da se takticki spremi ekipa, onda tu nesto nije u redu u glavama ekipe, ili trenera.
Ne znam da li sam bas taksativno odgovorio na sve sto si napisao, ali bice verovatno pirlike.
A da...Velickovic.Ja imam pravo na svoje misljenje oko njega.On izgleda dobro, cak izgleda sjajno u ekipi u kojoj pored sebe ima fizicki dominantog igraca(Pekovic, Lazme).Videcemo kako ce to izgledati sada, kada to nema te kada ce posebnu paznju obracati na njega u reketu prilikom svake kretnje.
PS:jb.g.. smorio sam i sam sebe ovolikim pisanjem.:dash:

@kosta 1703

Prekidamo svaku raspravu vise.

Za tebe je covek koji je najtrofejniji evropski trener svih vremena,koga verovatno vise nikada niko nece dostici, u stvari neznalica koji je sve titule uzeo zahvaljujuci tome sto pripada nekom trenerskom klanu.... Ocigledno kosarku gledamo na razlicit nacin....

Samo za Moku Slavnica.....nije tako davno bila 2007 .godina .
Svi smo videli koliki je strucnjak.......A plus jos izjave poput one na pripremema: svi su sada bolji igraci 30% samo zato sto su radili sa mnom.
Zanimljivo da moze igrac da se stvori za godinu dana.......s obzirom na price da je Moka stvorio Drazena,Kukoca i Radju....

@kosta 1703

Prekidamo svaku raspravu vise.

Za tebe je covek koji je najtrofejniji evropski trener svih vremena,koga verovatno vise nikada niko nece dostici, u stvari neznalica koji je sve titule uzeo zahvaljujuci tome sto pripada nekom trenerskom klanu.... Ocigledno kosarku gledamo na razlicit nacin....

Samo za Moku Slavnica.....nije tako davno bila 2007 .godina .
Svi smo videli koliki je strucnjak.......A plus jos izjave poput one na pripremema: svi su sada bolji igraci 30% samo zato sto su radili sa mnom.
Zanimljivo da moze igrac da se stvori za godinu dana.......s obzirom na price da je Moka stvorio Drazena,Kukoca i Radju....

Kako god hoces....
Ja sam rekao ono sto sam VIDEO, na utakmicama tog istog Obradovica.
Nisam primetio da si naveo jednu cinjenicu, gledano sa stanovista kosarkaske taktike u prilog svojoj tezi.
A prica o trofejima je prica za malu decu.
Sto se tice, slavnica, evidentno je da je izuzetno uticao na razvoj svih nabojanih kosarkasa.Navedi mi JEDNOG takvog kojeg je stvorio Obradovic.
Isto kao i jednu utakmicu, obrazlozenu, zbog cega je Obradovic DOBIO neku utakmicu.
Ako vec hoces da pricamo kosarkaskim argumentima........
A ako neces, to je vec nesto sasvim drugo.

@tsartsaris & kosta 1703

Ja se u ovoj priči osecam prozvano i moram da se uključim :)

Niti se Obradoviću mogu osporiti uspesi koje je postigao u klupskoj košarci, niti mu se mogu pripisati oni koje je ostvario sa reprezentacijom. I u tome čini mi se leži kluč: Obradović je vrhunski majstor kada mu se dopusti da stvori tim po svojoj zamisli, a prosečan kada mora da radi sa onim što mu je dato Tačka. U bogatim klubovima ga ispoštuju, dovede igrače koji se uklapaju u njegovu viziju igre, on isporuči rezultat. U reprezentaciji ne može da bira, i on ne može/ne želi da se prilagodi i modifikuje igru koju forsira.

Duda je mator, ali poslednji put kada je reprezentacija koju imamo igrala iznad svojih mogućnosti, kreativno i tečno bila je Atlanta 1996. Sada će mnogi reći "a Pešić 2001?". Taj tim je bio toliko jak, igrači u takvoj monstuoznoj formi, da im trener nije ni trebao. Sledeće godine smo osvojili titulu, ali smo (u jačoj konkurenciji) igrali vrlo ružno i neinventivno.

Moka je smešan kao trener, a Djurović i Maljković odavno nisu uradili ništa važnije da bi ih razmatrali.

E sada o igračima. Svako ko kaže da nije trebalo zvati Pedju, Darka, Rakočevića ne razume košarku niti igrače koji su pozvani. Jarić jeste daleko od forme i nije za ovaj tim, Radman nam nije neophodan kada se sve sabere. Ali ova trojica nam trebaju. Koji su razlozi nepozivanja znaju samo oni i Duda, činjenica da se niko od njih nije oglasio nekom ogorčenom izjavom meni je dovoljna. Videćemo da li će toga biti nakon prvenstva

Kako god hoces....
Ja sam rekao ono sto sam VIDEO, na utakmicama tog istog Obradovica.
Nisam primetio da si naveo jednu cinjenicu, gledano sa stanovista kosarkaske taktike u prilog svojoj tezi.
A prica o trofejima je prica za malu decu.
Sto se tice, slavnica, evidentno je da je izuzetno uticao na razvoj svih nabojanih kosarkasa.Navedi mi JEDNOG takvog kojeg je stvorio Obradovic.
Isto kao i jednu utakmicu, obrazlozenu, zbog cega je Obradovic DOBIO neku utakmicu.
Ako vec hoces da pricamo kosarkaskim argumentima........
A ako neces, to je vec nesto sasvim drugo.

Evo jednog.....jeste da nije "neki" igrac,ali.....Dijamantidis npr.....

Trofeji su prica za malu decu???
Zanimljiv stav,vrlo zanimljiv......

U svakom slucaju su mi mnogo drazi treneri koji uzimaju trofeje ,makar oni bili prica za malu decu, nego treneri kojima je glavni argument strucnosti sto je uzeo 1 titulu u zivotu,sa Zadrom pre 25 godina ili sto su igraci plakali kad je on odlazio iz svetskih timova tipa Kaseres ili Ludvisburg

Da pricamo o kosarkaskim argumentima???
Za mene su argumenti za pricu o treneru samo rezultati,tj trofeji.....
A sad sto ,po tvojoj logici,trener koji ostvaruje 90% pobeda i svake godine uzme najmanje 2-3 trofeja,u stvari ne zna da vodi tim.......to je neka druga prica....

Evo jednog.....jeste da nije "neki" igrac,ali.....Dijamantidis npr.....

Trofeji su prica za malu decu???
Zanimljiv stav,vrlo zanimljiv......

U svakom slucaju su mi mnogo drazi treneri koji uzimaju trofeje ,makar oni bili prica za malu decu, nego treneri kojima je glavni argument strucnosti sto je uzeo 1 titulu u zivotu,sa Zadrom pre 25 godina ili sto su igraci plakali kad je on odlazio iz svetskih timova tipa Kaseres ili Ludvisburg

Da pricamo o kosarkaskim argumentima???
Za mene su argumenti za pricu o treneru samo rezultati,tj trofeji.....
A sad sto ,po tvojoj logici,trener koji ostvaruje 90% pobeda i svake godine uzme najmanje 2-3 trofeja,u stvari ne zna da vodi tim.......to je neka druga prica....

Pa ti decko ne znas ni sta pricas............Moja pok. baba bi sa budzetom Panatenaikosa uzela mozda jedan trofej manje, a eto TI bi zasigurno, uzeo bar isto onoliko koliko i on...Cak bih se kladio na tebe da bi uzeo neki trofej vise.
Ja pricam o tome da je Obradovic produkt skole Nikolica, cija je kosarka prevazidjena poslednjih 10 godina, i ciji su zadnji udisaji bile titule Partizana u Evropi.
On samo to zna, i za sve godine njegove trenerske karijere nije se pomerio s mesta, niti je ista naucio.Samo demagogija i samo destrukcija igre.Cak je dosao dotle da je sjajne kosarkase tipa Jasikevicijusa , Spanulisa, igrace okrenute napadackoj kosarci i igri ko da vise koseva, svede na mizerne ucinke stalno ih seckajuci, i izigravajuci autoritet na taj nacin.
Iustinu ne vredi raspravljati o kosarci sa nekim ko apsolutno ne prepoznaje trenersku "ruku" u ekipi, nego kao papagaj ponavlja "trofeji, trofeji".......Sta vredi bilo kom treneru njegovo znanje, kada sa Obradovicem trci na 100 metara, a Obradovic se nalazi vec na 80-tom metru?To je otprilike poredjenje koje TI pokusavas da napravis, i koje stalno podmeces.
Najveci treneri nase kosarke nisu oni koji imaju najvise trofeja, nego bas naprotiv: Pesic i Cosic(koji su stvorili generaciju Divca i komp.), Nikolic(sa generacijom Kice i Praje),Zeravica sa svojim specificnim vidjenjem kosarke cime je umnogome doprineo promeni filozofije u nasoj igri.........a nikako Obradovic ili Ivkovic.Ivkovicev brat je mnogo vise uradio za nasu kosarku od samog Ivkovica a eto nije uzeo nijedan trofej.
Dijamantidisa je stvorio Obradovic?
Ne bih rekao, mislim da si ti prilicno pobrkao loncice.
Ispravno je reci :Obradovic je Dijamatitisa LIMITIRAO da NE POSTANE najbolji evropski kosarkas u poslednjih 10 godina, sto svakako svojom kosarkaskom inteligencijom i fizickim predispozicijama potpuno zasluzuje.

Obradovic ima svoj stil. To se zove srpska skola! Ne znam da li se secate na nba 99 godine (znaci igrici) imas da biras igracu koledze i jedna od stvarki je jugoslovenska skola tako da toliko o tome.
Pedju ne treba zvati, Pedja je sad ocajan igrac, vise sedi na klupi nego sto igra. Treba da dodju igraci koji hoce da igraju, a ne neko da se moli da dodje... Verujte mi ovo je najbolji tim sto mi imamo. Mi vise nemamo kvalitetnih kosarkasa, a imali smo prilike da stvorimo novu generaciju, ali sirotinja je ono sto nas u tome sprecava. Jedino sto zameram trenerima (posle 2002) da ne mogu da podignu moral ekipi... To je mnogo bitno, a slabo sam primetio da neko moze to da uradi, a odustao sam da mislim o tome posle Slavnica koji je obecao kule i gradove i stvarno verujem u njegovu cistu zelju za tim, ali eto takva je nova generacija takvi su novi klinci. Ne mozete vi ocekivati dobre rezultate, ako oni nemaju osecaj casti i da treba dusu da ispusti na terenu za svoju zemlju, ali to je vec druga prica i okrivio bih sveukupno stanje u drzavi i politicare. Dosta igraca znam i znam kako su stizali do Partizana ( a samim tim i do reprezentacije) Danas se najmanje ceni talenat i toga sam licni svedok i moji drugari. Ali veruj te mi dolaze generacije i stvari se vracaju na svoje polako... ali sigurno

Pa ti decko ne znas ni sta pricas............Moja pok. baba bi sa budzetom Panatenaikosa uzela mozda jedan trofej manje, a eto TI bi zasigurno, uzeo bar isto onoliko koliko i on...Cak bih se kladio na tebe da bi uzeo neki trofej vise.
Ja pricam o tome da je Obradovic produkt skole Nikolica, cija je kosarka prevazidjena poslednjih 10 godina, i ciji su zadnji udisaji bile titule Partizana u Evropi.
On samo to zna, i za sve godine njegove trenerske karijere nije se pomerio s mesta, niti je ista naucio.Samo demagogija i samo destrukcija igre.Cak je dosao dotle da je sjajne kosarkase tipa Jasikevicijusa , Spanulisa, igrace okrenute napadackoj kosarci i igri ko da vise koseva, svede na mizerne ucinke stalno ih seckajuci, i izigravajuci autoritet na taj nacin.
Iustinu ne vredi raspravljati o kosarci sa nekim ko apsolutno ne prepoznaje trenersku "ruku" u ekipi, nego kao papagaj ponavlja "trofeji, trofeji".......Sta vredi bilo kom treneru njegovo znanje, kada sa Obradovicem trci na 100 metara, a Obradovic se nalazi vec na 80-tom metru?To je otprilike poredjenje koje TI pokusavas da napravis, i koje stalno podmeces.
Najveci treneri nase kosarke nisu oni koji imaju najvise trofeja, nego bas naprotiv: Pesic i Cosic(koji su stvorili generaciju Divca i komp.), Nikolic(sa generacijom Kice i Praje),Zeravica sa svojim specificnim vidjenjem kosarke cime je umnogome doprineo promeni filozofije u nasoj igri.........a nikako Obradovic ili Ivkovic.Ivkovicev brat je mnogo vise uradio za nasu kosarku od samog Ivkovica a eto nije uzeo nijedan trofej.
Dijamantidisa je stvorio Obradovic?
Ne bih rekao, mislim da si ti prilicno pobrkao loncice.
Ispravno je reci :Obradovic je Dijamatitisa LIMITIRAO da NE POSTANE najbolji evropski kosarkas u poslednjih 10 godina, sto svakako svojom kosarkaskom inteligencijom i fizickim predispozicijama potpuno zasluzuje.

Samo me jedna stvar muci....

Kako ti kao toliki kosarkaski "znalac" ne sedis na klupi Olimpijakosa......
Pa kokalis bi te suvim zlatom platio....vec 10 godina pokusava da nadje nekog ko ce da skine sa trona Pao i tog "neznalicu" Obradovica,ali mu nikako ne ide od ruke.....a npr. imao je veci budzet od Pao vecinu sezona......

Samo me jedna stvar muci....

Kako ti kao toliki kosarkaski "znalac" ne sedis na klupi Olimpijakosa......
Pa kokalis bi te suvim zlatom platio....vec 10 godina pokusava da nadje nekog ko ce da skine sa trona Pao i tog "neznalicu" Obradovica,ali mu nikako ne ide od ruke.....a npr. imao je veci budzet od Pao vecinu sezona......

Pocelo je licno.
Obicno bude tako u nedostatku argumenata, i posebno znanja.

Pocelo je licno.
Obicno bude tako u nedostatku argumenata, i posebno znanja.

Nije nista licno,samo me cudi da takav strucnjak svoje znanje pokazuje za tastaturom,a ne na terenu.....

Tebi ne vredi navoditi argumente......jer da vredi sigurno ne bi tvrdio kako su Djurovic i Slavnic bolji treneri od Obradovica......gde su argumenti za tu konstataciju...

Ili Djuroviceva titula sa Zadrom vredi npr. vise od titule prvaka Evrope.....

A da ne pricam o polufinalu nemackog kupa.....

Nego ti svoju licnu mrznju ka Obradovicu pretvaras u neke svoje argumente....
Argument je da kazes e taj Obradovic nikad nista nije uradio,nije osvojio,nema rezultate.....zato je nikakav trener.....

Sta ima veze sto je 5 puta bio proglasen za trenera Evrope......
Sta ima veze sto su ga sami treneri 5 puta proglasili najboljim trenerom Evrope.....

Ma ko su oni .....neznalice + trenerska mafija....

Sta ima veze sto jedan Jaskevicijus kaze da je mislio da zna sve o kosarci dok nije poceo da radi sa Obradovicem....

Sta ima veze sto Rebraca kaze da nikad nebi bio ono sto jeste da nije bilo zeljka Obradovica........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back