Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlican start, mada ja i dalje stojim iza onoga sto sam rekao pre 1/4 maximum.
Mada cim sam video prvih 5 minuta znao sam da su Spanci jos uvek daleko od prave forme i da imamo sansu da ih iznenadimo, jos pogotovo kad sam video da su nasi usli u mec onako rastereceno.
Spanci su odigrali najgori mec u poslednjih nekoliko godina sigurno.

Realno i dalje bi smeo da stavim neke pare na Spance da osvajaju, jel tako su izgubili i u grupi od Hrvatske (kojima niko nije davao sanse kao ni nama sad) pa su kasnije laganica dosli do finala, pa zatim setimo se i da su katastrofalno igrali u grupi i na Olimpijadi prosle godine.

Naravno srecan sam sto smo konacno dobili Spance kao i svako uostalom, ali realno daleko od toga da su nasi pokazali Bog zna kakvu igru (sem Krleta i Macvan sto se istakao sa one 2 ispostavilo se kljucne trojke), mislim u nasoj igri opet nema neke tecnosti, prave igre vec sve se svodi na neku cvrstinu, borbenost.
Nasima treba cestitati na zelji i borbenosti ali opet ne mozemo se oslanjati samo na to.
Mada mozda smo ovom pobedom ucinili sebi medvedju uslugu, jel ce sad svi od samog pocetka da ulaze u mec sa nama maximalno oprezno da se i oni ne opeku ko Spanci danas.

Videcemo sutra protiv Slovenije kako ce to da izgleda.

Inace i dalje mislim da Spanci osvajaju,a u borbe za medalju mogli bi da se ukljuce i Francuzi (mada sa njima se bas nikad ne zna ), Hrvati, Slovenci, mozda Litvanija (mada su tanki na bekovskim pozicijama),Turci predvodjeni Heedom bi mogli da budu iznenadjenje prvenstva, dok kao neprijatna iznenadjenja vidim Grke i Ruse iako su danas bili ubedljivi (tesko da Rusi mogu daleko bez Kirilenka, Holdena i Krijape)
Nasi eto nadajmo se da mogu do Svetskog prvenstva.

Bravo za majstore!!! :vatromet: To je ono sto nam je trebalo,12 boraca koji ce da ginu za dres Srbije.Agresivno u odbrani,racionalno u napadu(sem onog Teodosica,koji kao da zamislja da je na takmicenju trojkasa)...Ispod kosa smo jaki,a zonu razbija Novica fantasticnim kretanjem i sutem za tri poena.Mislim da ce Novica biti igrac no.1,jer je igrac sa takvim karakteristikama,da ga je uzasno tesko cuvati.Krle je odigrao kapitenski,Macvan na nivou,Markovic borben kao lav,a Paunic-novi Kecman ;) Jos jednom svaka cast Dudi i momcima :super: Drago mi je da su zapusili usta svim onim kriticarima koji misle,da bez NBA igraca ne treba ni izlaziti na teren

meni spanci deluju ko mi 2005.
potencijal za havariju
nije problem shto su od nas izgubili i igrali loshe
nego pristup u igri
ja sam sve ochekivao da ce zadnji minut da grizu ko ludi i da jure shut za 3
ali oni su ladno samo ishli na to da izgube s manje od 10
bez one njihove ciganske qurchevitosti po kojoj su poznati i odvratni

Slazem se Djordjevica nije bilo u reprezentaciji posle EP u Grckoj. I ja mislim da mu je bilo mesto u istoj.
Saleta u tom periodu nije bilo iz drugih razloga ... Tada je Dražen Petrović postavio ultimatum - ili on ili Đorđević, a pošto je bio stariji i tada bolji igrač, Đorđeviću su uskraćene te medalje ...

Elem pošto vidim da neko misli da su Ivković i Obradović ološ i dželati srpske košarke, bilo bi fantastično da još takvih dželata imamo ... Ma bar pola njihovog uspeha i ja ću biti prezadovoljan ... Verujem da bi oni još dublje pokopali našu repku 90-ih, ali šteta što nisu imali prilike zbog sankcija ... Još 2-3 zlata ne bi bila na odmet ...

Toliko o "nestručnosti" Ivkovića, "ograničenim" igračima,o potrebi da nama koji cenimo Obradovića i Ivkovića neko otvara oči....

Ajd da sad čujemo objašnjenje u "stručnom" stilu........

Nisam mogao sinoc do net-a, izgleda da je bilo nekih problema sa vezama.......
Pazljivo sam gledao utakmicu, i veoma sam prijatno iznenadjen kako izgledamo kao tim.
Cak je i vodjenje ekipe bilo na visokom nivou.
Elem, Spancima se o glavu obila prepotentnost, nadmenost, slab skauting, i kad se na to doda jos nasa odlicna timska igra rezultat je sasvim izvestan.
Kad se utakmica dobije , onda ne treba previse potencirati na nekim stvarima, tako da i ja to necu raditi, mada postoje izvesni razlozi.
Ipak cu sacekati naredne utakmice, koje mozda pokazu da ova ekipa ima sjajnu buducnost, cemu se ja najiskrenije nadam, pa makar to znacilo da je sve ono sto sam rekao za Ivkovica velika glupost(ja jos uvek o njemu mislim isto).
U svakom slucaju, veoma sam sretan zbog nase pobede.
app. svega gledajuci mec Slovenija- V.Britanija dosao sam do zakljucka da i Slovenci traze igru, muce se u napadu, te da su nam sa OVAKVOM igrom sanse protiv njih veoma velike.

jel se raspadas sad, glava puca od gomile gluposti
pokrij se usima

Raspadam se?
Ja sam sretan zbog nase pobede sasvim sigurno vise od tebe, ali to ne znaci da necu uvek iznositi svoje misljenje , kako o igracima tako i o selektoru.
Evo, za pocetak, mada to uopste nie vazno, pokazalo se istinitim da Popovic nema kvalitet za ovo EP, da je Velickovic imao mnogo problema sa Rejesom, iako je odigrao sjajnu rolu u napadu.
Ali, rekao sam vec, necu o tome posle ove velike pobede......Igra se sumira na kraju, i ja se nadam da o tim manama nase ekipe necu imati prilike ni da pricam, nego cu se radovati nasim uspesima.

Pa gde ovo bez mene da prodje :D Nisam postovao jer nisam gledao ni jednu pripremnu utakmicu iz razloga sto nije bilo prenosa :( tako da nisam ni mogao da prognoziram ko ranije sta ocekujem od ovog tima.

Elem, odgledao sam sinosnju utakmicu sa zadovoljstvom, posle ne znam koliko vremena.

Mogu reci da imamo odlicno izbalansiran, organizovan i borben tim. Ivkovic je uradio pravi posao, zaista mogu da igraju jednako dobro bez obzira na ceste rotacije. Odbrana je licila na onu iz najboljih dana. Posebno se vidi fenomenalna saradnja centara i bekova, koji su nebrojano puta posle proplivavanja nekog naseg centra brzo skupljali u reketu na Spancima, sto je rezultiralo velikim brojem turnovera, promasaja i vracanja lopte iz reketa nazad na par sekundi do kraja napada. Nije bilo puno nerezonskih suteva (eh kad se setim rola Stojakovica i Gurovica po ovom pitanju smuci mi se), mada smo i mi lose sutirali. Moglo je bolje jer su vecina bila otvoreni sutevi, izgradjeni posle dosta trcanja i dobrog kretanja.

Sve u svemu Ivkovic je sjajno rasporedio ono sa cim raspolazemo. Zna dobro da tesko mozemo preko 80 poena da damo, te da ovaj tim nije da igru tipa – na kos vise, al zato mozemo cvrsto i pametno da odigramo, tvrdje nego inace. Ko se iole razume u kosarku zna da bez dobrog i pravovremenog fauliranja tesko se dobija ijedan tezi duel. E posebno sam zadovoljan sto smo ih tukli najjacim njihovim oruzjem! Seticete se svi koliko su nas onu uvek mlatili pre nego sto su nas skinuli sa trona. Uvek nam je bilo tesko igrati zbog prljave igre i dosta fauliranja. E sad se situacija promenila, oni imaju tim pun zvezda koje sad i tek kako imaju sta da izgube ukoliko se povrede ili slicno, dok nasi kidisu ko hellhouns-i ;)

Ukoliko nastave ovako, mozemo daleko.

Bye :)

Ovo je jasan povratak nase reprezentativne kosarke. Duda je napravio ekipu od 12 u rotaciji upotrebljivih igraca, i svaka izmena tj. svaki ulazak novog igraca u igru podize ritam u odbrani. Ovako dobro organizovan tim , koji koristi svih 12 igraca u rotaciji jos nisam video!!!
Svaka cast momcima, i naravno Dudi Ivkovicu

Bravo našikm momcima ali ipak nismo mi igrali bas toliko dobro koliko su Španci odigrali loše.

Kako to lose odigrali Spanci? Pa jedino zato sto im mi nismo ni dozvolili. Mozda nisam gledao pripremne utakmice naseg tima, al sam gledao statistiku sa nekih meceva i vidljivo je da su svi sutirali lose protiv nas za 3 poena, sto znaci da bekovi i krila dobro peglaju u odbrani i da nema lakih i otvorenih suteva. Cak naprotiv, mi sto promasili dosta otvorenih suteva, dok su Spanci dosta toga sutirali na brzinu i iz losih pozicija na koje su bili primorani. Samo da neko ne kaze kako nisu u formi, kad su u pripremama svakoga tukli sa dvocifrenom razlikom, u svakom segmentu superiornom igrom.

Zato mislim da je pobeda 99% nasa zasluga :) sto uostalom ne spori ni spanski trener u izjavi nakon meca :)

Saleta u tom periodu nije bilo iz drugih razloga ... Tada je Dražen Petrović postavio ultimatum - ili on ili Đorđević, a pošto je bio stariji i tada bolji igrač, Đorđeviću su uskraćene te medalje ...

Elem pošto vidim da neko misli da su Ivković i Obradović ološ i dželati srpske košarke, bilo bi fantastično da još takvih dželata imamo ... Ma bar pola njihovog uspeha i ja ću biti prezadovoljan ... Verujem da bi oni još dublje pokopali našu repku 90-ih, ali šteta što nisu imali prilike zbog sankcija ... Još 2-3 zlata ne bi bila na odmet ...

Ma znam zasto nije bilo Saleta tada......

Ali covek kritikuje izbor Ivkovica,a on je sa tim igracima koje je izabrao uzeo zlato i na evropskom i na svetskom.

I tu se svaka prica zavrsava,tj. bilo kakva kritika ostaje bez argumenata...

I 12 najboljih igraca nije uvek najbolji tim.....

Poslednja izmena:
Ljudi, ima jos da se igra... Treba dobro odigrati protiv outsajdera prvenstva.
Mlada je ekipa i ne bih voleo da udje u mec ko Spanci protiv nas pa da padne iznenadjenje.
Ovde sad Duda treba da spusti ekipu jer tu se pokazuje snaga trenera nacionalnog tima. Sta on moze toliko da ih pripremi kad uopste ne radi sa njima malo da isprica oko taktike i to je ono sto oni vec znaju.
Napred momci i sa puno koncentracije!

Kako to lose odigrali Spanci? Pa jedino zato sto im mi nismo ni dozvolili. Mozda nisam gledao pripremne utakmice naseg tima, al sam gledao statistiku sa nekih meceva i vidljivo je da su svi sutirali lose protiv nas za 3 poena, sto znaci da bekovi i krila dobro peglaju u odbrani i da nema lakih i otvorenih suteva. Cak naprotiv, mi sto promasili dosta otvorenih suteva, dok su Spanci dosta toga sutirali na brzinu i iz losih pozicija na koje su bili primorani. Samo da neko ne kaze kako nisu u formi, kad su u pripremama svakoga tukli sa dvocifrenom razlikom, u svakom segmentu superiornom igrom.

Zato mislim da je pobeda 99% nasa zasluga :) sto uostalom ne spori ni spanski trener u izjavi nakon meca :)

Ne mogu da shvatim ovaj komentar.
U redu je odlicno smo igrali i dobili mec, ali reci kako MI nismo dali Spancima da igraju je vise nego smesno.
Kazes, gledao si statistike ....Jesi ti uopste gledao utakmicu sinoc?
Spanci su SVE svoje suteve za tri poena sutirali jedan na nula, i odbrambenog igraca nije bilo na dva metra od sutera.
Da ne pricam kako je bio smesan Rubio sa ulazima u petoricu igraca, skoro kao Rakocevic iz najboljih dana u Zvezdi.
Ovim ne zelim da umanjim nasu odlicnu igru, ali reci da im mi nismo dozvolili da igraju je sasvim isrivljeno posmatranje utakmice.
Onoliko koliko smo mi odigrali dobro, bez kompleksa, grizuci za svaku loptu, toliko su Spanci usli u mec prepotentno i igrali kao rekreativci.

Poslednja izmena:
Ma znam zasto nije bilo Saleta tada......

Ali covek kritikuje izbor Ivkovica,a on je sa tim igracima koje je izabrao uzeo zlato i na evropskom i na svetskom.

I tu se svaka prica zavrsava,tj. bilo kakva kritika ostaje bez argumenata...

I 12 najboljih igraca nije uvek najbolji tim.....

I tada je Djordjevic trebao da ide na prvenstvo, ali eto nije.
Osvojio je Ivkovic zlato, kao sto bi sa onom ekipom osvojio bilo koji posetilac ovog foruma.Ali......
Pogledajte , ako vec niste(imaju linkovi na rapidserbia u odeljku "sport") finale OI 1988. kao jedan od primera kako se diletantski gubi utakmica, od ekipe realno slabije 20 razlike.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back