Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije nista licno,samo me cudi da takav strucnjak svoje znanje pokazuje za tastaturom,a ne na terenu.....

Tebi ne vredi navoditi argumente......jer da vredi sigurno ne bi tvrdio kako su Djurovic i Slavnic bolji treneri od Obradovica......gde su argumenti za tu konstataciju...

Ili Djuroviceva titula sa Zadrom vredi npr. vise od titule prvaka Evrope.....

A da ne pricam o polufinalu nemackog kupa.....

Nego ti svoju licnu mrznju ka Obradovicu pretvaras u neke svoje argumente....
Argument je da kazes e taj Obradovic nikad nista nije uradio,nije osvojio,nema rezultate.....zato je nikakav trener.....

Sta ima veze sto je 5 puta bio proglasen za trenera Evrope......
Sta ima veze sto su ga sami treneri 5 puta proglasili najboljim trenerom Evrope.....

Ma ko su oni .....neznalice + trenerska mafija....

Sta ima veze sto jedan Jaskevicijus kaze da je mislio da zna sve o kosarci dok nije poceo da radi sa Obradovicem....

Sta ima veze sto Rebraca kaze da nikad nebi bio ono sto jeste da nije bilo zeljka Obradovica........

Sta ima veze takodje sto je jedan Papalukas rekao posle EP 2005 da je zahvalan Ivkovicu koji je napravio od njega igraca dok su bili zajedno u Rusiji...

Sta ima veze takodje sto je jedan Papalukas rekao posle EP 2005 da je zahvalan Ivkovicu koji je napravio od njega igraca dok su bili zajedno u Rusiji...

Ma pazi....moze on da ne voli Obradovica ( i Ivkovica) koliko hoce,ali rezultati su ti koji se ne mogu izbrisati.....

Ne volim ja Fila Dzeksona ,ali covek je osvajao NBA jos malo 10 puta i to se ne moze poreci. Znaci trenercina je........a ja sad treba da pricam kako mu je postavka igre losa,kako su mu izmene lose..........sve sto bih tako rekao,toliko NBA titula to demantuje i kaze da lupetam.....

Nadam se da ste gledali reprezentaciju '97,'98, '99, 2k0, 2k5.
Svi naši igrači su igrali u jednom od tih timova, a postavka napada je uvek bila loša, bez izuzetka.
Obradović nije dobar trener reprezentacije, koliko god ga mi poštovali.

Ali ako ste vlasnik bogatog tima i nije vam problem da u sezoni iskeširate 20+ miliona, on treba da vam je prvi izbor za mesto trenera

Nije nista licno,samo me cudi da takav strucnjak svoje znanje pokazuje za tastaturom,a ne na terenu.....

Tebi ne vredi navoditi argumente......jer da vredi sigurno ne bi tvrdio kako su Djurovic i Slavnic bolji treneri od Obradovica......gde su argumenti za tu konstataciju...

Ili Djuroviceva titula sa Zadrom vredi npr. vise od titule prvaka Evrope.....

A da ne pricam o polufinalu nemackog kupa.....

Nego ti svoju licnu mrznju ka Obradovicu pretvaras u neke svoje argumente....
Argument je da kazes e taj Obradovic nikad nista nije uradio,nije osvojio,nema rezultate.....zato je nikakav trener.....

Sta ima veze sto je 5 puta bio proglasen za trenera Evrope......
Sta ima veze sto su ga sami treneri 5 puta proglasili najboljim trenerom Evrope.....

Ma ko su oni .....neznalice + trenerska mafija....

Sta ima veze sto jedan Jaskevicijus kaze da je mislio da zna sve o kosarci dok nije poceo da radi sa Obradovicem....

Sta ima veze sto Rebraca kaze da nikad nebi bio ono sto jeste da nije bilo zeljka Obradovica........

Alooooooooo...Prvo,i jedino:ti pokusavas da stavis u usta ono sto ja nikad nisam rekao.
Ali dobro, evo da kazem.
90% trenera sa diplomom u Srbiji je BOLJE od Obradovica.Onih ostalih 10% nisu bolji samo zato sto gledaju u njega kao u boga i kopiraju ga.
Treneri ga birali za trenera godine?
Znas li ti uopste koliko trenera je biralo, i KOJI su to treneri?
Ja sve vreme pricam o korumpiranosti cele kosarkaske organizacije, a ti kao argument toga dajes kako su treneri glasali.smesno.
Jasikevicijus je rekao?hahahahahhahahahaha
Znas li ti sta je na lep, kulturan nacin(za razliku od Obradovica) izrecena ironija?
Ili je to onaj jasikevicijus koji je u Panatenaikosu placen mnogo bolje nego u NBA gde je igrao pa zarad plate kaze sta narucis.isto onako kako je vujanic otkazao slavnicu polse namestene svadje, a sve zarad ugovora sa Obradovicem?
A svi oi koji kazu da ih je Obradovic zaduzio, to kazu SAMO iz finansijskih razloga.tog istog Rebracu je vukao za sobom u Beneton i Panatenaikos, te je normalna zahvalnost prema coveku koji mu je ugurao u dzep nekoliko miliona dolara.
To je onaj isti Rebraca koji se godinama sudi za 20 000 evra sa covekom kome je unistio stan?:dash::dash:
Argument je kada ja kazem ZBOG cega je i kako svojom gluposcu izgubio vazne meceve.Argument je kada te utakmice taksativno nabrojim, i kada ti kazem da ne postoji NIJEDNa vazna utakmica u kojoj je ON licno svojim trenerskim umecem doprineo pobedi(a ti to ne mozes argumentima da demantujes, nego kao pokvarena ploca samo pominjes trofeje, ili izjave igraca koji su direktno zainteresovani da velicaju Obradovica zbog debljine svog novcanika.
Uostalom, da sam potpuno u krivu, ja cu se uvek setiti polemike sa kojom je sa cela reprezentacije oteran Pesic, sa razlogom da ne moze da bude selektor neko ko vodi klub.
Da se Vlasi ne sete selektorsko mesto je dodeljeno Sakoti, na godinu dana, da bi u sedlo ponovo seo Obradovic.
Posle neuspeha na Olimpijadi, na sednici strucnog saveta je raspravljano o otkazu Obradovicu.Prisutni su bili Bogosavljev,Ivkovic,Obradovic, Zeravica......Onda se pristupilo glasanju i to bez ostalih clanova strucnog saveta(bilo ih je tesko pozvati telefonom i pitati za misljenje), i rezultat je bio 3-1 za ostanak Obradovica.
Bilo ih je cetvorica, jedan nije smeo ni da glasa(Bogosavljev je samo predsednik, ne clan strucnog saveta), a drugi je pokazao svu raskos svojih vrlina glasajuci za samog sebe.

Nista bolji nije ni kao trener.

A vama, obozavaocima lika i dela Ivkovica , Obradovica i komp. zelim sve najbolje.
To isto zelim i srpskoj kosarci, ali ce mi nazalost zelja ostati neispunjena, sve dok se ne resimo pomenute dvojice i njihovih "satelita" u savezu.

Milicic je super primer,eto koliko se covek razume u kosarci ... Non stop ga pominja,kako je Ivkovic trebao da ga pozove ... Kao sto je rekao prethodno tsartsaris,zena mu se poradja,promenio je kluba,i sam je rekao da nemoze biti skoncentrisan i dovoljno spreman da se takmici ove godine s reprezentacijom to je to.

Sto se tice Obradovica,pre te 2005 nije nikad radio sa njim i jasno je bilo svima da je tad Milicic bio veliki potencial i talenat ali se covek jednostavno razocarao ponasanjem.
Evo ja sam licno video i uverio se,2007, pred EP,u Strazburgu,sedeo sam 3-4 red do parketa,i slusao ga,nakon sto je dobio 3 licnu gresku u prvoj cetvrtini protiv francuza,kako psuje sudiju i kako mu preti,a Slavnic iza njega ne sme da ga uhvati za ruku i da mu kaze "aj prekini sad,na klupu" nego ceka mirno iza njega da se ovaj isprazni ... Pa to su bile takve psovke,seljacke i ruzne reci da je to strasno.

Kasnje pratim ga,kad su se vratili igraci s odmora sedi on na klupi i gleda u sudiju i pokazuje prst i to sto ima izmedju noga uz onako neki klinacko debilni smeh... Mislim,strasno? Decko je imao tada 22g!
Ja i dalje smatram da moze postati dobar igrac,kad budeo sazreo i ukoliko se bude smirio malo,jer ipak ima veliki potencijal ali da je nevaspitan i problematican to sigurno!

I sad jedan lik na internetu dodje i pljune ti pricu o Obradovicu ne valja Milicic jer je resio da ostane u NBA ligi .... Sta reci sem da se radi o teskoj paranoji???

Ovde u mesto da se poredi nas tim sa ostalim timovima,poredjuju se treneri i prica se o raznim teorijama zavere ...

Necu se ni truditi da komentarisem sve ostale gluposti od pre 20 godina,decko je ocigledno istraumiran,ne valjaju mi treneri,ne valjaju mi ni igraci koji nisu nikakvi,prica o nekim englezima ciji igraci se bave kosarkom u drugu italjansku ligu i na kipru ... al dobro...

Veceras nasi momci igraju protiv Spanije,pa nek im bude sa srecom,i nek odigraju kako najbolje znaju!!

Alooooooooo...Prvo,i jedino:ti pokusavas da stavis u usta ono sto ja nikad nisam rekao.
Ali dobro, evo da kazem.
90% trenera sa diplomom u Srbiji je BOLJE od Obradovica.Onih ostalih 10% nisu bolji samo zato sto gledaju u njega kao u boga i kopiraju ga.
Treneri ga birali za trenera godine?
Znas li ti uopste koliko trenera je biralo, i KOJI su to treneri?
Ja sve vreme pricam o korumpiranosti cele kosarkaske organizacije, a ti kao argument toga dajes kako su treneri glasali.smesno.
Jasikevicijus je rekao?hahahahahhahahahaha
Znas li ti sta je na lep, kulturan nacin(za razliku od Obradovica) izrecena ironija?
Ili je to onaj jasikevicijus koji je u Panatenaikosu placen mnogo bolje nego u NBA gde je igrao pa zarad plate kaze sta narucis.isto onako kako je vujanic otkazao slavnicu polse namestene svadje, a sve zarad ugovora sa Obradovicem?
A svi oi koji kazu da ih je Obradovic zaduzio, to kazu SAMO iz finansijskih razloga.tog istog Rebracu je vukao za sobom u Beneton i Panatenaikos, te je normalna zahvalnost prema coveku koji mu je ugurao u dzep nekoliko miliona dolara.
To je onaj isti Rebraca koji se godinama sudi za 20 000 evra sa covekom kome je unistio stan?:dash::dash:
Argument je kada ja kazem ZBOG cega je i kako svojom gluposcu izgubio vazne meceve.Argument je kada te utakmice taksativno nabrojim, i kada ti kazem da ne postoji NIJEDNa vazna utakmica u kojoj je ON licno svojim trenerskim umecem doprineo pobedi(a ti to ne mozes argumentima da demantujes, nego kao pokvarena ploca samo pominjes trofeje, ili izjave igraca koji su direktno zainteresovani da velicaju Obradovica zbog debljine svog novcanika.
Uostalom, da sam potpuno u krivu, ja cu se uvek setiti polemike sa kojom je sa cela reprezentacije oteran Pesic, sa razlogom da ne moze da bude selektor neko ko vodi klub.
Da se Vlasi ne sete selektorsko mesto je dodeljeno Sakoti, na godinu dana, da bi u sedlo ponovo seo Obradovic.
Posle neuspeha na Olimpijadi, na sednici strucnog saveta je raspravljano o otkazu Obradovicu.Prisutni su bili Bogosavljev,Ivkovic,Obradovic, Zeravica......Onda se pristupilo glasanju i to bez ostalih clanova strucnog saveta(bilo ih je tesko pozvati telefonom i pitati za misljenje), i rezultat je bio 3-1 za ostanak Obradovica.
Bilo ih je cetvorica, jedan nije smeo ni da glasa(Bogosavljev je samo predsednik, ne clan strucnog saveta), a drugi je pokazao svu raskos svojih vrlina glasajuci za samog sebe.

Nista bolji nije ni kao trener.

A vama, obozavaocima lika i dela Ivkovica , Obradovica i komp. zelim sve najbolje.
To isto zelim i srpskoj kosarci, ali ce mi nazalost zelja ostati neispunjena, sve dok se ne resimo pomenute dvojice i njihovih "satelita" u savezu.

Znaci ne valja Obradovic,Ivkovic,Rebraca,Jaskevicijus,Vujanic.....ko jos?
Ili bi bilo bolje pitanje ko tebi valja? Milicic? Vidim da je ostvario bajnu karijeru...
Igra "odlicno" ,ponasanje mu je vrhunsko.......jedino sto je u zivotu postigao to je 2. mesto na draftu. Taj "dobar" potez Detroita se pored sa greskom kada je uzet Ralf Samson na draftu od strane Portlanda,a Cikagu ostavljen Majkl Dzordan.....

A tih 90% trenera koji su "bolji" od Obradovica u zivotu kada saberu sve sto su osvojili i sto ce osvojiti,nece sakupiti ni 0,1% onoga sto ima Obradovic. A to se pise i pamti. Za sva vremena.....

Znaci ne valja Obradovic,Ivkovic,Rebraca,Jaskevicijus,Vujanic.....ko jos?
Ili bi bilo bolje pitanje ko tebi valja? Milicic? Vidim da je ostvario bajnu karijeru...
Igra "odlicno" ,ponasanje mu je vrhunsko.......jedino sto je u zivotu postigao to je 2. mesto na draftu. Taj "dobar" potez Detroita se pored sa greskom kada je uzet Ralf Samson na draftu od strane Portlanda,a Cikagu ostavljen Majkl Dzordan.....

A tih 90% trenera koji su "bolji" od Obradovica u zivotu kada saberu sve sto su osvojili i sto ce osvojiti,nece sakupiti ni 0,1% onoga sto ima Obradovic. A to se pise i pamti. Za sva vremena.....

Ko kaze da ne valjaju Jasikevicijus, Rebraca, Vujanic?
Ja samo kazem da oni imaju LICNI interes da velicaju Obradovica, isto onoliko koliko i mnogi novinari sa ovih prostora kupljeni za sitne novce.
Ono sto je vazno to je stanje u sprskoj kosarci..A od 2000. i olimpijade u Sidneju sve je krenulo nizbrdo.Na celu je tada bio Obradovic.Obradovic je otisao, pad je zaustavljen dolaskom Pesica.Onda su Pesica oterali, pa je pad nastavljen.I gde smo sada?
Ali dobro, ajde da sacekamo jos nekoliko dana.Samo mi nemojte onda pricati o smeni generacija, pripremi ekipe za olimpijadu u Londonu i slicne gluposti.
Djordjevic je sa 19 godina osvojio medalju na EP, u mnogo jacoj konkurenciji.Divac jos mladji na svetskom prvenstvu, tako da prica o mladosti ove ekipe nikako ne pije vodu, niti ce to ikada biti.
App. svega izrecenog........Slucajno se sad setih.
Iako je bio jedan od najzasluznijih za osvojeno trece mesto na EP u Grckoj(utakmicu za trece mesto skoro sam je dobio), Djordjevic je nestao sa spiska reprezentacije, kod istog ovog Ivkovica.
I to moze dosta da kaze o kvalitetima tog "strucnjaka".....
U svakom slucaju, sve najbolje nasima na EP.......Pa makar ja pojeo sve ovo napisano.
Ali se bojim da se to nece desiti........slicno sam pisao i pred OI2000, i pred OI2004. javno sam preko mnogih foruma cestitao nasima 6. mesto u Beogradu, skoro 10 dana pred pocetak prvenstva, i jos nijednom nisam napisano "pojeo".......
A ja jedva cekam da se to desi,i da nasi naprave rezultat, zarad dobrobiti nase kosarke.

Davno je Dusko Radovic rekao:
Kosarkasi su bolji nego sto zasluzujemo, fudbal je prava istina o nama.

Nazalost, po mom misljenju, krivicom Obradovica i svite oko njega, ova izreka nema vise smisla( doduse i zaslugom Antica u fidbalu).

Poslednja izmena:
Ja samo kazem da oni imaju LICNI interes da velicaju Obradovica, isto onoliko koliko i mnogi novinari sa ovih prostora kupljeni za sitne novce.
Ono sto je vazno to je stanje u sprskoj kosarci..A od 2000. i olimpijade u Sidneju sve je krenulo nizbrdo.Na celu je tada bio Obradovic.Obradovic je otisao, pad je zaustavljen dolaskom Pesica.Onda su Pesica oterali, pa je pad nastavljen.I gde smo sada?
Ali dobro, ajde da sacekamo jos nekoliko dana.Samo mi nemojte onda pricati o smeni generacija, pripremi ekipe za olimpijadu u Londonu i slicne gluposti.
Djordjevic je sa 19 godina osvojio medalju na EP, u mnogo jacoj konkurenciji.Divac jos mladji na svetskom prvenstvu, tako da prica o mladosti ove ekipe nikako ne pije vodu, niti ce to ikada biti.

Iako je bio jedan od najzasluznijih za osvojeno trece mesto na EP u Grckoj(utakmicu za trece mesto skoro sam je dobio), Djordjevic je nestao sa spiska reprezentacije, kod istog ovog Ivkovica.
U svakom slucaju, sve najbolje nasima na EP.......Pa makar ja pojeo sve ovo napisano.
Ali se bojim da se to nece desiti........slicno sam pisao i pred OI2000, i pred OI2004. javno sam preko mnogih foruma cestitao nasima 6. mesto u Beogradu, skoro 10 dana pred pocetak prvenstva, i jos nijednom nisam napisano "pojeo".......
A ja jedva cekam da se to desi,i da nasi naprave rezultat, zarad dobrobiti nase kosarke.

Nazalost, po mom misljenju, krivicom Obradovica i svite oko njega, ova izreka nema vise smisla( doduse i zaslugom Antica u fidbalu).

Ajde ovako:
Koji je zadnji tim osvojio Evrospko Prvenstvo sa manje od 24-25g u prosek starosti???
Ako budes nasao bar dva razlicita tima u poslednjih 15 godina koji su sa mladima osvojili EP,onda svaka ti cast...

Prvo porediti ove klince za Divcevom generacijom je jako smesno.Divceva generacija je izuzetak,jedna je takva svakih 100 godina.

Drugo,sa pravom ljudi daju kredita ovom timu,jer su ipak jos mladi sto znaci da na ovom EP nece pokazati ono najbolje sto mogu,za to ce te morati da sacekate jos par godina,kad budu totalno zreli,i fizicki i u glavi.

Trece,do sada su pokazali,vecina njih da su bili dominantni u mladjim kategorijama,i da postoji kontinuitet u njihovim igrama,dobro su se adaptirali i na seniorskom nivou,zato su neki presli i u velikim klubovima(joj ok nemoj smarati sa trenerskim klanom mafijom blablabla ..dosadan si vise),tako da se moze ocekivati da kad bude totalna smena generacije sirom evrope( kad budu ovi grci,spanci nestali...) i kad budu igrali sa njihovim vrsnjacima kasnje,biti dominantni ili medju vodecih reprezentacija.

Pljuj ako hoces na ove trenere,ali bilo bi lepo da smanjis dozivljaj i da das malo kredita ovim klincima koji nisu nista lose uradili do sada i koji su dokazali da imaju veliki potencijal(i igrama u klubu i sa reprezentacijom).

Gubis svoje vreme bzv na ovom forumu,kad gajis toliku mrznju i nepostovanje za te ljude i klince koji su ipak nasa kosarka,bolje idi gledaj tenis ili neki drugi sport,ovako prosipas tu tvoju pamet ljudima koji nemaju pojma o kosarci bzv ... Toliko si negativan,toliki si mrgud da je to prosto dosadno! Smorio si...

Ajde ovako:
Koji je zadnji tim osvojio Evrospko Prvenstvo sa manje od 24-25g u prosek starosti???
Ako budes nasao bar dva razlicita tima u poslednjih 15 godina koji su sa mladima osvojili EP,onda svaka ti cast...

Prvo porediti ove klince za Divcevom generacijom je jako smesno.Divceva generacija je izuzetak,jedna je takva svakih 100 godina.

Drugo,sa pravom ljudi daju kredita ovom timu,jer su ipak jos mladi sto znaci da na ovom EP nece pokazati ono najbolje sto mogu,za to ce te morati da sacekate jos par godina,kad budu totalno zreli,i fizicki i u glavi.

Trece,do sada su pokazali,vecina njih da su bili dominantni u mladjim kategorijama,i da postoji kontinuitet u njihovim igrama,dobro su se adaptirali i na seniorskom nivou,zato su neki presli i u velikim klubovima(joj ok nemoj smarati sa trenerskim klanom mafijom blablabla ..dosadan si vise),tako da se moze ocekivati da kad bude totalna smena generacije sirom evrope( kad budu ovi grci,spanci nestali...) i kad budu igrali sa njihovim vrsnjacima kasnje,biti dominantni ili medju vodecih reprezentacija.

Pljuj ako hoces na ove trenere,ali bilo bi lepo da smanjis dozivljaj i da das malo kredita ovim klincima koji nisu nista lose uradili do sada i koji su dokazali da imaju veliki potencijal(i igrama u klubu i sa reprezentacijom).

Gubis svoje vreme bzv na ovom forumu,kad gajis toliku mrznju i nepostovanje za te ljude i klince koji su ipak nasa kosarka,bolje idi gledaj tenis ili neki drugi sport,ovako prosipas tu tvoju pamet ljudima koji nemaju pojma o kosarci bzv ... Toliko si negativan,toliki si mrgud da je to prosto dosadno! Smorio si...

Ko kaze da ja ne dajem kredita tim klincima?
Ja smao ne dajem kredita Ivkovicu i Obradovicu.
Dalje nema smisla komentarisati tvoj komentar, jer se on svodi na licne opservacije o nekome ciji ti se komentari ne svidjaju, a nimalo se ne tice argumentovane kosarkaske rasprave.
Pozdrav svima, resio sam da ovo EP ipak odgledam i upravo gledam Slovenija V.Britanija.

Slazem se Djordjevica nije bilo u reprezentaciji posle EP u Grckoj. I ja mislim da mu je bilo mesto u istoj.

Ali......
Ali zaboravljas bitnu stvar....
Taj Ivkovic je sa tom istom reprezentacijom bez Djordjevica uradio sledece:

1988. srebrna medalja na OI
1989. prvak Evrope ( najubedljivije uzeta titula u istoriji EP)
1990. prvaci sveta u Argentini

Ivkovic u rezultatima ima pokrice za svoje odluke. Vodio je reprezentaciju koju je on izabrao i suvereno postao prvak sveta i evrope. I tu se sva prica o izboru zavrsava. Njegov izbor je bio pravi....rezultati to pokazuju.....

***,o cemu mi pricamo. Neko za Dudu Ivkovica prica kako je los trener....covek koji je npr.na 3 EP vodio reprezentaciju i nije doziveo poraz....

Na pamet mi pada izjava Majkla Dzordana:
5 dobrih igraca sa odlicnim trenerom je bolje od 5 odlicnih igraca sa losim trenerom.....

Poslednja izmena:
Ko kaze da ja ne dajem kredita tim klincima?
Ja smao ne dajem kredita Ivkovicu i Obradovicu.
Dalje nema smisla komentarisati tvoj komentar, jer se on svodi na licne opservacije o nekome ciji ti se komentari ne svidjaju, a nimalo se ne tice argumentovane kosarkaske rasprave.
Pozdrav svima, resio sam da ovo EP ipak odgledam i upravo gledam Slovenija V.Britanija.

Naravno da nema smisla dalje da bilo sta komentarises ...

Ajde ne pravi se lud,na onaj prvi post nakon moje poruke,si toliko iskritikovao ovaj nas tim da je nemoguce biti vise negativan:

Te odbrana ispod kosa ne valja,zbog krstica,perovica ... itd koji nisu sposobni "da odigraju odbranu na visokom nivou"

Te Markovic nije nikakav napadac i dok je on na teren svodi se na 4 protiv 5 dok u fazi napada

Te Popovic nema dovoljan kvalitet

Te Bjelica je tu radi prodaje

Te nema lidera ...

Te nema Milicica zato sto ga nece Ivkovic iz licnih interesa ...

blablabla .... (onako skup gluposti,paranoje i jada)

Da dodam :
"Ali dobro, ajde da sacekamo jos nekoliko dana.Samo mi nemojte onda pricati o smeni generacija, pripremi ekipe za olimpijadu u Londonu i slicne gluposti.
Djordjevic je sa 19 godina osvojio medalju na EP, u mnogo jacoj konkurenciji.Divac jos mladji na svetskom prvenstvu, tako da prica o mladosti ove ekipe nikako ne pije vodu, niti ce to ikada biti."

I posle imas bezobrazlug da kazes sledece :
"Ko kaze da ja ne dajem kredita tim klincima?"

Pa cekaj! Jel si ti covece svestan sta pricas,jel ti pratis sta ti pises a kamoli sta ostali pisu??? Jel ti mi ovde licimo na idiote??

Od jednog prostog razgovora oko tima i igraca vratili ste se o maljkovicu i djurovicu i titulama pre 20 godina .... Ti si toliki mrgud da se to vidi iz aviona,toliko ima izmisljotina u tvojim postovima da je ocigledno da nisi miran sa sobom i da je te neko i nesto razocarao,ako ne zivot uopste.To su one prave sprske fazone,cim neko ima para ili uspeo u necemu,mora da se malo izbljatnja ... Poredjujem te s jednim seljakom koji mi je pre par dana dok sam bio u Beogradu pricao kako je Nole jedan snob ... Ajde bre,idi spavaj,odmori,bolje ti je!

Naravno da nema smisla dalje da bilo sta komentarises ...

Ajde ne pravi se lud,na onaj prvi post nakon moje poruke,si toliko iskritikovao ovaj nas tim da je nemoguce biti vise negativan:

Te odbrana ispod kosa ne valja,zbog krstica,perovica ... itd koji nisu sposobni "da odigraju odbranu na visokom nivou"

Te Markovic nije nikakav napadac i dok je on na teren svodi se na 4 protiv 5 dok u fazi napada

Te Popovic nema dovoljan kvalitet

Te Bjelica je tu radi prodaje

Te nema lidera ...

Te nema Milicica zato sto ga nece Ivkovic iz licnih interesa ...

blablabla .... (onako skup gluposti,paranoje i jada)

Da dodam :
"Ali dobro, ajde da sacekamo jos nekoliko dana.Samo mi nemojte onda pricati o smeni generacija, pripremi ekipe za olimpijadu u Londonu i slicne gluposti.
Djordjevic je sa 19 godina osvojio medalju na EP, u mnogo jacoj konkurenciji.Divac jos mladji na svetskom prvenstvu, tako da prica o mladosti ove ekipe nikako ne pije vodu, niti ce to ikada biti."

I posle imas bezobrazlug da kazes sledece :
"Ko kaze da ja ne dajem kredita tim klincima?"

Pa cekaj! Jel si ti covece svestan sta pricas,jel ti pratis sta ti pises a kamoli sta ostali pisu??? Jel ti mi ovde licimo na idiote??

Od jednog prostog razgovora oko tima i igraca vratili ste se o maljkovicu i djurovicu i titulama pre 20 godina .... Ti si toliki mrgud da se to vidi iz aviona,toliko ima izmisljotina u tvojim postovima da je ocigledno da nisi miran sa sobom i da je te neko i nesto razocarao,ako ne zivot uopste.To su one prave sprske fazone,cim neko ima para ili uspeo u necemu,mora da se malo izbljatnja ... Poredjujem te s jednim seljakom koji mi je pre par dana dok sam bio u Beogradu pricao kako je Nole jedan snob ... Ajde bre,idi spavaj,odmori,bolje ti je!

ti izgleda ne znas ni da citas kako treba...........Ja sam kritikovao IVKOVICEV izbor igraca a ne same igrace......
O njima sam rekao ono sto je opste poznato.Da Markovic ne igra napad, da Popovic nema kvalitet za neki ozbiljniji domet,da je Tepic flegman a takvi ne postaju zvezde,da je po meni Velickovic precenjen.
Takodje sam rekao da je Bjelica veliki talenat ali da je bolje da jer poveo Kecmana jer ionako slabo ko kod nas igra odbranu, isto kao i Bjelica.
Sve su to manje-vise opstepoznate stvari, i iz ugla izbora igraca sam kritikovao IVKOVICA.
Ja kredit dajem klincima, ali ne i Ivkovicu.I sta tu nije jasno?
Svojim izborom upropastice i ono MNOGO dobroga sto MOZE da donese ova generacija za 2,3,4 godine......Lidera nema, nema iskusnijeih igraca da zagrizu kad treba.......

PS:Ovo sto si napisao prozivajuci mene je bezobrazluk............Ja sam napisao istinu.sto se kosarke tice , na mnogo mesta sam ilustrovao ono sto sam hteo reci svojim komentarima.Sto se tice privatizovanja nase reprezentacije, samo slep covek to ne vidi.
Ali, ja nemam nameru da ti otvaram oci.Ako ti do sada, posle svih ovih neuspeha nije jasno, nikada nece.

nije ivkovic dzaba bio poslednji selektor one velike jugoslovenske reprezentacije...
shpanci nikad gori al opet razvaliti ih u jednom trenutku na zvanichnioj utakmici za skoro 20 za ovakav nash tim je senzacija
sad samo da ne polete previshe,cilj je i dalje SP
kapa dole

Evo da ja kazem nekoliko reci o reprezentaciji.
Kao prvo, do medalje?
Mozda cak i mozemo, ali ce glavna zasluga sto cemo doci do medalje biti kriminalno los kvalitet prvenstva.Cak i pored toga, od reprezentacije Srbije mnogo mnogo ozbiljnije deluju Spanija, Francuska,Grcka,Slovenija.Nalazimo se u rangu sa Litvanijom koja koliko vidim igra bez Jasikevicijusa, Siskauskasa,jednog od brace Lavrinovic(ako ne gresim).
Takodje, izbor igraca koji idu na prvenstvo je inspirisan pre svega mogucnoscu dbre provizije za Ivkovica i komp. a mnogo manje stvarnim potrebama reprezentacije.
Nije pozvan Milicic, kada je postalo jasno da ne zeli da se vraca u Evropu(citaj za proviziju).Kecman je automatski dobio nogu, cim je odlucio da se vrati u Partizan, a Erceg cim nije poslusao "savetnike" da ode iz Olimpijakosa.
Zato ce veliku minutazu na pleju deliti Popovic, koji jednostavno nema kvalitet za takvo mesto, Tepic da bi opravdao pare koje je Obradovic dao za njega(to je ista "klapa").
Na prvenstvo ide Bjelica, da bi se dobro zaradilo na njemu,a manje zbog njegovih kvaliteta(ovim ne mislim da on ne treba da ide ali u Ivkovicevim rotacijama vec ima dovoljno igraca koji uopste ne igraju odbranu, pocev od samog Krstica, te bi sasvim sigurno Kecman bio neuporedivo korisniji).
Reket ima da nam zvizdi od promaje, jer jednostavno nemamo igraca koji moze da odigra na visokom nivou odbranu u reketu, izuzev Velickovica ali samo ponekad.
Na spoljnim linijama nemamo lidera ekipe, koji ume da povuce, stane na loptu, prozove akciju.Tepic je izuzetan talenat ali on nece nikad postati kosarkas kalibra Djordjevica, Danilovica, Bodiroge,Navara, Kalderona,Parkera(ima ih jos), jer je decko jednostavno flegman...Takvi ne postaju veliki.
Visoka linija nase ekipe:Krstic,Perovic,Macvan,Raduljica.......Poprilicno spori, slabi u odbrani.....
Medju niskom linijom Popovic,Tepic,Tripkovic,Markovic.Kada je na parketu Markovic, kao da igramo napad 4 na 5. U ostalim slucajevima protiv bilo kog niskog pleja svi nasi igraci ce u odbrani ispadati smesni.
Onaj ko bi mogao da "pomiri " tu nisku liniju je Paunic, i iskreno se nadam da ce mu biti pruzena prava sansa.
Ostali su Bjelica i Velickovic.Prvi ogroman potencijal kojeg je stvorio Pesic, a koga ce "utopiti" za dobre novce Ivkovic, i drugi koji je ipak po mom misljenju jedna cetvorka malo bolja od evropskog proseka.
Otkud znam, videcemo.Da za V.Britaniju igraju Gordon i LuolDeng onda bih sigurno rekao da ne prolazimo prvi krug.Ovako, kad se dovucemo do drugog kruga sve je moguca, pa cak i da u cetvrtfinalu neko "poludi" i da ga "pro.se.re" pa da prodjemo.

PS1:
Slavnic je na mesto selektora dosao na preporuku Ivkovica, koji ga je posle smenio.
Osnovni razlog je taj sto ova generacija koju sada Ivkovic vodi na EP tada nije jos dovoljno stasala da bi se za njih uzele pare od transfera i evetualno pokupile lovorike u slucaju nekog uspeha.
Tom Slavnicu je onemoguceno da napravi rezultat, prvo dirigovanom svadjom sa Obradovicevim pulenom Vujanicem, zatim nesretnom povredom Tripkovica(?), nedolaskom Pavlovica.Sve je ucinjeno da se ekipa raspadne.Tome je najmanje Slavnic kriv.
PS2:
Igraci jednostavno ne zele da igraju za reprezentaciju koja je privatno preduzece Obradovica, Ivkovica i komp.....Jednostavno ne zele da budu deo toga,isto onako kako to danas u nasoj kosarkaskoj organizaciji ne radi nijedan kosarkas iz nase trofejne generacije(izuzimajuci Paspalja).
A sasvim sam siguran da kod njih postoji ogromna zelja za igranjem.Ali za SRBIJU, ne za Obradovica , Ivkovica i njihove dzepove.

jel se raspadas sad, glava puca od gomile gluposti
pokrij se usima

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je nad selekcijom Španije, zvaničnim svetskim šampionima u okviru prvog kola 36. Evropskog šampionata u Poljskoj rezultatom 66:57. Podvig, kome se malo ko nadao i u Srbiji, došao je kao rezultat zrele, čvrste i pametne igre, iako su mladi košarkaši «orlova» po mnogima bili već prežaljeni u susretu sa braćom Gasol i kompanijom.

Najzaslužniji za slavlje plavih bio je kapiten Nenad Krstić, koji je bio i najefikasniji igrač susreta sa 17 poena, ali bi bilo neoprostivo ne pomenuti ime svakog momka u dresu Srbije, obzirom da su svi koji su ulazili u igru znatno pomogli u putu do trijumfa nad «crvenom furijom». Mladi Paunić i Mačvan sjajno su odigrali na obe strane terena, ali se iz njihove snažne igre u odbrani izrodilo nebrojeno prilika za kontru, koje su u prvom poluvremenu bile ključ uspeha i velike prednosti. Tepić i Marković su odlično organizovali igru «orlova», dok su Veličković i Tripković sa distance razbili odbranu Španaca. Plavi košarkaši su tokom cele utakmice suvereno držali prednost us vojim rukama i retko kad pružili priliku protivniku da se bar ponada da će se vratiti u igru.

...uskoro opširnije...
IZVOR

Na kraju pobeda, konačno, mada bilo je povuci-potegni.

Svaka cast momcima!
Svaka cast Ivkovicu!
Jako dobro odigrana utakmica,iako su spanci imali donekle lose sutersko vece,ipak smo odigrali sjajno.
Te u odbrani,od koje smo dosli do polu kontre i kontre.Pravili smo pametne faulove,sekli nekoliko spanskih ofanziva koje bi sigurno zavrsile s kosem.Odlicna rotacija igraca.
Te u napadu gde smo ogroman broj otvorenih suta stvorili izuzetnim dodavanjem i organizovanom igrom.Jako mali broj nerezonskih suta.... Mogli smo mali vise kosa da damo da smo u nekim trenucima bili preciznji ... Svako je na svom mestu i svi se izjednaceno trude...
Prva pobeda i to protiv Spanije,mislim da nismo mogli bolje da zapocnemo to EP!! Bravo tim Momcima!

MOMCI SVAKA CAST!!!
TAKO SE BORI ZA ZEMLJU I GRB!!!
Duda je nadmudrio onog Zabara na klupi Spanije, ja sam zaboravio kako je to kad igra nasa reprezentacija, danas sam se podsetio
jesu Spanci imali los sut za 3 i sa slobodnjaka, ali i mi smo igrali sjajnu odbranu, samo da odrzio ovaj nivo koncetracije u narednim utakmicama
Krstic me je iznenadio, sjajno je odigrao, on i Ubica su razbili bracu Gasol, sjajan i Tepic, Teo brljao, ali na kraju pogodio slobodnjake, 3pko se cuva za Slovence :lol: i ostali odlicni
da ne zaboravim Macvan fenomenalan
mozda na sledecoj utakmici ne odigramo ovako dobro, mozda Slovence prpradi sut, ali ako nastavimo da igramo ovako hrabro i nesebicno mozemo i njih da bijemo
MOJA ZEMLJA IMA REPREZENTACIJU KOJA IGRA KOSARKU!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back