Baš žalim vas što živite u velikom gradu, ili u selu, nama koji živimo u unutrašnjosti u malim gradovima izgleda najbolje.
Moj gradić (30000 stanovnika), malo solitera, najviše porodične kuće. Moje prve komšije su mi blizanci, mislim, imamo zajednički zid koji kuću deli popola. Jes da me nerviraju ali verovatno i mi njih, ali nije previše strašno. Ćerke im na studijama pa frka nastaje kada vikendom dođu kući, pa društvo, muzika do zore, ali to praštam, moji momci su to isto odradili a njima nije smetalo. Ali što me nervira ova sa kojom nisam blizanac, nego uz kuću, taraba nas deli, ali tako niska da se mi lepo vidimo iz naših kuhinja kad god nam se prohte.
Preko dana kako-god, ali čim treba lampa da se upali nastaje žurka. Ako ugasim lampu ili navučem roletnu, fala bogu ne vidim i ne čujem nit me interesuje šta se kod komšike zbiva, ali nju intrigira, pa mi odmah čim svane dolazi na nepozvanu kafu da me kao pita za zdravlje, a vidim da je muči šta smo sinoć večerali.
Trpeh to podosta godina, neki dan bio mi baš nikakav, a ona se nalaktila, kao na kafu pa da me vidi, dugo me nije videla (celih dva dana), pa me priupita a gde smo, ne viđa nas, vidi da smo kuću renovirali a ona ne zna ni kad ni zašto, pa ko veli da se malko raspita. Priupitah je za junačko zdravlje, ona mene isto pa krenusmo da brbljamo o opštim stvarima. Dok ukapirah da joj je najvažnija tema u životu zašto ja usisavam kuću dvaput nedeljno, tad i shvatih zašto mi je i došla. Priupitah je a kad vidiš ili čuješ da ja usisavam dvaput nedeljno, zašto ti bar jednom u godini ne uključiš tvoj usisivač.
Od tada smo samo na dobar dan kako ste