bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Jok, izmerio na ups...4W trosi samo procesor ... tj soc.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jok, izmerio na ups...4W trosi samo procesor ... tj soc.
Ove redragon su i dalje 6000+ din, ko kada sam je kupovao...Zalio sam ovu svoju mehaničku tastaturu vinom pre jedno dve nedelje, krenula ozbiljno da baguje, otpisao sam je.
Ali posle sušenja na terasi ponovo počela da radi ok, uz neznatne bagove koji će nadam se uskoro svi nestati.
Previše su poskupele od kada su dodali lajt šou pa mi se ne kupuje nova.
Pogledajte prilog 1271545
te sam i merko, ali vratila se moja iz mrtvihOve redragon su i dalje 6000+ din, ko kada sam je kupovao...
Fen za kosu isto pomaže.Zalio sam ovu svoju mehaničku tastaturu vinom pre jedno dve nedelje, krenula ozbiljno da baguje, otpisao sam je.
Ali posle sušenja na terasi ponovo počela da radi ok, uz neznatne bagove koji će nadam se uskoro svi nestati.
Previše su poskupele od kada su dodali lajt šou pa mi se ne kupuje nova.
Pogledajte prilog 1271545
Voltage spike?bruka, napajnje mi zezalo m.2 SSD, kako sam promenio napajanje, radi dobro. A pre sam morao da komp iskljucujem iz struje
da bi ga ploca videla![]()
Ne znam u cemu je fazon uopste. Ako uradim susprend to ram ili samo uradim shutdown, nije hteoVoltage spike?
Budi srećan dok ne zažive ova napajanja što su 12v only , sve ostalo 5 i 3.3v će biti konvertovano na samoj ploči![]()
Ne meri se to ups-om.Jok, izmerio na ups...
Ja izmerih, a ti pricaj sta hocesNe meri se to ups-om.
Laptop ima svoju bateriju sa koje troši jednosmernu struju koja napaja komponente.
Ne možeš da meriš potrošnju preko ups-a za lap kome ne možeš da skineš bateriju, da možeš onda bi video potrošnju na UPS-u.
Još nisu izmislili laptop koji troši 4W u idle.
Zato kažem to ti je samo potrošnja soc u idle režimu a gde je ploča, ekran , zvučnici ...ti misliš da to radi na solarnu energiju?
System instructions retired: 3.18051e+10
System instructions per clock: 1.15085
CPU Power: 830 mW
GPU Power: 256 mW
ANE Power: 0 mW
Combined Power (CPU + GPU + ANE): 1087 mW
To je idle, neki ljudi koji znaju šta rade izmerili su da ide od 7W u idle do 30W u full load, što je normalno.Ja izmerih, a ti pricaj sta hoces
Dakle ekran i ostalo ukupno 4WKod:System instructions retired: 3.18051e+10 System instructions per clock: 1.15085 CPU Power: 830 mW GPU Power: 256 mW ANE Power: 0 mW Combined Power (CPU + GPU + ANE): 1087 mW
![]()
Ma pusti ti sajt, ja ga imam ovde i vidim sta vidim ;pTo je idle, neki ljudi koji znaju šta rade izmerili su da ide od 7W u idle do 30W u full load, što je normalno.
Pogledajte prilog 1272085
https://www.notebookcheck.net/Apple...le-M1-CPU-humbles-Intel-and-AMD.508057.0.html
Lol a tebi je potrošnja laptop-a kada se puni baterija?Ma pusti ti sajt, ja ga imam ovde i vidim sta vidim ;p
Load nije 30W sigurno, to je samo kod punjenja baterije![]()
Ne znam sta hoces ovime da kazes, kada samo sufrujem, slusam muziku, whatever trosi 4W,Evo ti jednostavan test ako možeš i to da savladaš.
Uzmi laptop pun i koristi ga u samo dva scenarija :
1. Koristi krstaricu dok se ne isprazni baterija.
2. Igraj igrice isto dok se ne isprazni baterija
Ne moraš da računaš ništa , samo mi javi sta si duže radio.
Teši se misleći da je tako.Ne znam sta hoces ovime da kazes, kada samo sufrujem, slusam muziku, whatever trosi 4W,
kada igram igru 18W, sta tu nije jasno?
Samo ti guglajTeši se misleći da je tako.
Idle nije slušanje muzike, surf ...
Imaš profi test na onoj stranci a to nije očitavanje sa senzora iz softvera nego se nakace merni instrumenti i proveri realna potrošnja.
Da si googlao ne bi se blamirao ovde u vise navrataSamo ti guglaj![]()
Znas kako, google-aj i daljeDa si googlao ne bi se blamirao ovde u vise navrata
4W u idle trosi , prikazano ti tamo ... surf i slusanje muzike nije idle![]()
Neka hvala moj ups lepo meri, doduse ne u decimalama, al u vatima sasvim dovoljnoili recimo ovako , ovaj unimer kosta koliko i taj macbook pa ti vidi koliko je to korisna alatka
Pogledajte prilog 1274398
Neka hvala moj ups lepo meri, doduse ne u decimalama, al u vatima sasvim dovoljno![]()