Kompjuterska svaštara

• Začetnik teme Začetnik teme epox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cuj ups meri koliko kompovi vuku struje, dakle, nisi toliko mogao da naucis. Sa ozbirom da vuku naizmenicnu, sigurno ne mogu da vuku jednosmernu...
A PSU u sta pretvara naizmenicnu struju ako ne u jednosmernu (DC) ?
Svaki adapter i napajanje to upravo radi , lol
80plusratings.jpg

A tek ovo da shvatis :lol:

Tako da ne cudi se ako ti UPS prikaze vise nego sto jeste zapravo ... svaka konverzija kod struje nosi i neke gubitke :kafa:
A potrosnju macbooka preko UPS-a samo si ti merio , niko drugi na svetu :cepanje:

A PSU u sta pretvara naizmenicnu struju ako ne u jednosmernu (DC) ?
Svaki adapter i napajanje to upravo radi , lol
Pogledajte prilog 1275336

A tek ovo da shvatis :lol:

Tako da ne cudi se ako ti UPS prikaze vise nego sto jeste zapravo ... svaka konverzija kod struje nosi i neke gubitke :kafa:
A potrosnju macbooka preko UPS-a samo si ti merio , niko drugi na svetu :cepanje:
Koji si ti lik. Tvrdis da mi ups ne meri koliko struje vuku kompovi :P
Potom lupas gluposti o struji, a pojma nemas, pa ti to kao ralzlog sto kao ups "gresi" :P
Kad sam rekao da je 4W na idle, tolko je, naravno poskoci po 5W gore, ali vrlo kratko :p

Koji si ti lik. Tvrdis da mi ups ne meri koliko struje vuku kompovi :P
Potom lupas gluposti o struji, a pojma nemas, pa ti to kao ralzlog sto kao ups "gresi" :P
Kad sam rekao da je 4W na idle, tolko je, naravno poskoci po 5W gore, ali vrlo kratko :p
:lol: cekaj deki cim otvori neko napajanje cim mi stigne da ti pokazem nesto ... tu tvoje programiranje ne pomaze tj ne vredi ***** :kafa:
Mozda bi mogap samo da haknes neki eeprom i to je to :rtfm: ako si se igrao sa adruino.
Moras da naucis kako se meri precizno potrosnja nekog uredjaja ... u ovom slucaju komponenti , ako ne radis precizno onda to uradis preko ups-a u tvoj slucaju kod PC-a kao sto sam rekao ne mozes meriti precizno pre napajanja postrosnju ... samo napajanje u konverziji ima gubitke ... nije tesko da se shvati a pisem ti 5x isto.
Kod lapa to sto citas sa senzora u digitalnom obliku nema veze sa mozgom ... imas detaljan test gde su lepo profi alatom izmerili potrosnju, idle je 5W a idle nije da surfujes netom kako ti mislis.

:lol: cekaj deki cim otvori neko napajanje cim mi stigne da ti pokazem nesto ... tu tvoje programiranje ne pomaze tj ne vredi ***** :kafa:
Mozda bi mogap samo da haknes neki eeprom i to je to :rtfm: ako si se igrao sa adruino.
Moras da naucis kako se meri precizno potrosnja nekog uredjaja ... u ovom slucaju komponenti , ako ne radis precizno onda to uradis preko ups-a u tvoj slucaju kod PC-a kao sto sam rekao ne mozes meriti precizno pre napajanja postrosnju ... samo napajanje u konverziji ima gubitke ... nije tesko da se shvati a pisem ti 5x isto.
Kod lapa to sto citas sa senzora u digitalnom obliku nema veze sa mozgom ... imas detaljan test gde su lepo profi alatom izmerili potrosnju, idle je 5W a idle nije da surfujes netom kako ti mislis.
Cuj, fluktuira, al najvise se zadrzava na 4W. UPS mozda ne meri decimale, al prilicno je tacan... evo sad potrosnja na ups 26W, 21W od toga su dva rutera.

Nisi otvorio lap pa da meris kako treba , napisao sam ti vec posle baterije a pre ploce. ..
Punjenje baterije ne spada u potrosnju laptopa lol
Cuj ja merim kolko vuce iz prikljucka. Punjenje baterije tacno 30W, ni manje ni vise ma sta radio...
Al komp vuce 130W sa monitorem, kada vozim Steam Link. Kad radim anydesk 30W manje,
ali sa anydesk ne mogu da se igraju igre jer izvlaci 15FPS, pa sam mislio da mi je
graficka zastarela :P

Back