ja to nikada nisam cuo , a gledam tv......to si ti sanjao...
ko je i kada rekao da ce ulazak u eu resiti "sve nase probleme"???.......lagis malo , a?
--- Pravis se malo lud a?

Neka neka, valja i to nekad, kad vec nemas cinjenicu pri ruci.
Pa ti si ekonomski genije...........znaci , siromasne zemlje, nikako ne bi smele da uzimaju kredite, ili ne daj boze da dobiju neku kintu za razvoj???.......treba da umru tiho , u siromastvu??......kakva glupost
--- Pa izgleda da sam za neke ekonomski genije. Reci mi jednu jedinu siromasnu zemlju koja se ovajdila od kredita od MMF-a ili bio koje ekonomske institucije. Samo jednu, Idi !!!
Krediti su nepovoljni izmedju ostalog, i zato sto nismo clanice EU...ali, ne razumes ti to..
--- Ahaaa, znaci kad udjemo onda krediti do 5% ali pre toga 20% ... sto ce naravno podici nasu privredu i maksimalno nam pomoci da se priblizimo razvijenim EU zemljama... ali ne razumes ti to
Opet iz tebe progovara ingeniozni ekonomista...majstor

Pa kako , keve ti , bez problema izvozis na trziste EU, kada niti imas standarde, niti kvote za gomilu robe.....????.......pa samo dozvolu za izvoz tekstila i junetine smo cekali godinama......
--- Evo ja ingeniozni ekonomista da ti objasnim. Kvote predstavjaju uvoz robe po povoljnijim uslovima (citaj, puste povoljnije onoliko koliko im treba) a preko toga mozes da uvozis ako ces trilijardu jedinica ali bato, porez, carina akciza cuda ...zastita sopstvene proizvodnje. LOL, sta ne znas
Kazes, sta ce nam eu, kada smo mi , mali slepci koji nemamo sta da im prodamo??
Pa, ajde opet onda da se povesamo.....koji cemo qraz evropi, kada ne valjamo ni sebi??
--- E bre, pa nije EU kraj istorije. Nemoras da se vesas, zivi narod i bes EU i NATO i saveza sa Rusijom itd. Nemoj toliko da se potresas, procice te ta EU groznica i bices i dalje ziv i zdrav..hvala Bogu.
Kako imaju snagu Tigar, knjaz milos, bambi, us steel, simpo, i jos mnogo firmi??
--- Knjaz nije nasa firma (prodato), us steel (prodato), tigar (uskoro prodato), za ostale nisam siguran. Profit ne ide kod nas vec samo plate radnicima sto je bedno u odnosu na profit i nikakv kapital za zemlju. A ima jos firmi koje izvoze u Eu a koje su bas nase ali su to male firme i onee mogu da povuku privredu zemlje. Sve u svemu nije ih cak ni kvantitativno mnogo za tako nesto.
BTW........ti ne dade i dalje ni jedan jedini razlog zasto ne bi trebalo samo srbija u celoj evropi da udje u eu???.......kao , 450 000 000 evropljana glupo, a ti i tvoji istomisljenici pametni??