Kome u stvari ne odgovara EU

• Začetnik teme Začetnik teme T-Zex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2) a sta mi to proizvodimo za trziste od 450 mil. ljudi?

Recimo,ja sam pre 2-3 godina u novinama citao da je neki lik iz Prijepolja ili tako nesto,ugovorio posao za izvoz smrznutog bureka u Nemacku. Pa ti malo razmisl sta sve ne mozemo da izvezemo za trziste od 450 miliona dusa koji zaradjuju jako dobro i koji mogu da kupe sve. I sto im treba i sto im ne treba.
Ili recimo,kada smo vec kod izvoza,u US 10 jaja sa Novog Zelanda kosta 10 dolara,samo zato sto su to jaja koksaka koje setaju napolju. U tom slucaju Srbija moze da izvozi milione jaja u US i da na jajima zaradjuje milione samo zato sto kokske u Srbiji setaju po dvoristu.
Pa ti sada razmisli sta moze da se proda na trzistu od 450 miliona ljudi,ekonomisto!

Od tebe i ne ocekujem neke cinjenice da mi kazes jer ih nemas ALI si uvek spreman da se ismevas a to je odlika ljudi bez dokaza, cinjenica i kod kojih je laz. Lepo se legitimises.

A opet... mozda ti i ne znas:

Da nas je zapadna evropa podkopavala i unistavala jos od pre kosovskog boja. Direktno nas napadali i slabili nasu moc odbrane od bugara i kasnije turaka ilinam nikad nisu hteli dati pomoc protiv turaka. Svaku molbu za pomoc su uslovljavali prelaskom nasih despota, careva, kraljeva itd. u katolicanstvo i priznavanjem vlasti pape.

Onda su sve cinili da Srbija ostane mala i siromasna zemlja na balkanu iza dunava i drine.

Pa su nas ona 1914. vojno napali i pobili 1.4 mil Srba.
Zdusno pomagali sve srpske neprijatelje a posebno siptare. Tu brigu za siptarko napredovanje na racun Sra su preuzeli od Turske.

Onda su 1941. pomogli Hrvtima, muslimanima, Siptrima da ubiju 1.5 Srba i da sa kosmeta proteraju vecinu Srba.

1990. ponavljau postupak podrskom i naoruzavanjem isitih.

1999. mombraduju Srbiju i ubijaju civile, unistavaju ekonomiju itd..

Sada ze zalazu da nezavisnost kosmeta, sutra vojvodine a prekosutra raske oblasti.

Ne mogu se ni nabrojati akcije protiv Srbije i Srba na politickom, religioznom i kulturnom nivou.

Nisam paranoican ali znam isotriju a ona me uci da im apsolutno nista ne verujem ... i kad darove nose.

A ti, kad vec nemas sta pametno da kazes, bar nemoj da se ismevas jer bi neko mogao da pomisli da podrzavas te radnje ili jos gore da se smejes nebrojenim milionima zrtava svih tih radnji.

Idi... prst na celo pred ogledalom pa se zapitaj malo...

Veruj mi, da posle ovoga nista dalje nisam citao.......jos me boli stomak od smeha:D:D:D
Daj, bre, lakse malo.......:D:D:D:D:D

Recimo,ja sam pre 2-3 godina u novinama citao da je neki lik iz Prijepolja ili tako nesto,ugovorio posao za izvoz smrznutog bureka u Nemacku. Pa ti malo razmisl sta sve ne mozemo da izvezemo za trziste od 450 miliona dusa koji zaradjuju jako dobro i koji mogu da kupe sve. I sto im treba i sto im ne treba.
Ili recimo,kada smo vec kod izvoza,u US 10 jaja sa Novog Zelanda kosta 10 dolara,samo zato sto su to jaja koksaka koje setaju napolju. U tom slucaju Srbija moze da izvozi milione jaja u US i da na jajima zaradjuje milione samo zato sto kokske u Srbiji setaju po dvoristu.
Pa ti sada razmisli sta moze da se proda na trzistu od 450 miliona ljudi,ekonomisto!

Pa onaj ko ne moze da proda na trzistu od 450 milliona , gomno u celofanu, ako treba, i treba da crkne, kad je glup.......;)

Pa onaj ko ne moze da proda na trzistu od 450 milliona , gomno u celofanu, ako treba, i treba da crkne, kad je glup.......;)
Naravno. Gowno u celofanu mozes da prodas(i prodaje se:D ) u i BGu koji ima 2 miliona dusa,akamoli tamo gde je 450 miliona. Treba samo malo,malo,malo pameti nista vise.
I dodje veseljak neki i kaze ni 5,ni 6 nego "sta mi da prodamo trzistu od 450 miliona potrosaca?". Najbolje nista. To su potrosaci koji nas mrze i podrivaju nas jos od pre kosovske bitke!

ja to nikada nisam cuo , a gledam tv......to si ti sanjao...
ko je i kada rekao da ce ulazak u eu resiti "sve nase probleme"???.......lagis malo , a?;)

--- Pravis se malo lud a? ;) Neka neka, valja i to nekad, kad vec nemas cinjenicu pri ruci.

Pa ti si ekonomski genije...........znaci , siromasne zemlje, nikako ne bi smele da uzimaju kredite, ili ne daj boze da dobiju neku kintu za razvoj???.......treba da umru tiho , u siromastvu??......kakva glupost

--- Pa izgleda da sam za neke ekonomski genije. Reci mi jednu jedinu siromasnu zemlju koja se ovajdila od kredita od MMF-a ili bio koje ekonomske institucije. Samo jednu, Idi !!!

Krediti su nepovoljni izmedju ostalog, i zato sto nismo clanice EU...ali, ne razumes ti to..

--- Ahaaa, znaci kad udjemo onda krediti do 5% ali pre toga 20% ... sto ce naravno podici nasu privredu i maksimalno nam pomoci da se priblizimo razvijenim EU zemljama... ali ne razumes ti to :lol:

Opet iz tebe progovara ingeniozni ekonomista...majstor:D
Pa kako , keve ti , bez problema izvozis na trziste EU, kada niti imas standarde, niti kvote za gomilu robe.....????.......pa samo dozvolu za izvoz tekstila i junetine smo cekali godinama......:roll:

--- Evo ja ingeniozni ekonomista da ti objasnim. Kvote predstavjaju uvoz robe po povoljnijim uslovima (citaj, puste povoljnije onoliko koliko im treba) a preko toga mozes da uvozis ako ces trilijardu jedinica ali bato, porez, carina akciza cuda ...zastita sopstvene proizvodnje. LOL, sta ne znas :lol:

Kazes, sta ce nam eu, kada smo mi , mali slepci koji nemamo sta da im prodamo??
Pa, ajde opet onda da se povesamo.....koji cemo qraz evropi, kada ne valjamo ni sebi??

--- E bre, pa nije EU kraj istorije. Nemoras da se vesas, zivi narod i bes EU i NATO i saveza sa Rusijom itd. Nemoj toliko da se potresas, procice te ta EU groznica i bices i dalje ziv i zdrav..hvala Bogu.

Kako imaju snagu Tigar, knjaz milos, bambi, us steel, simpo, i jos mnogo firmi??

--- Knjaz nije nasa firma (prodato), us steel (prodato), tigar (uskoro prodato), za ostale nisam siguran. Profit ne ide kod nas vec samo plate radnicima sto je bedno u odnosu na profit i nikakv kapital za zemlju. A ima jos firmi koje izvoze u Eu a koje su bas nase ali su to male firme i onee mogu da povuku privredu zemlje. Sve u svemu nije ih cak ni kvantitativno mnogo za tako nesto.

BTW........ti ne dade i dalje ni jedan jedini razlog zasto ne bi trebalo samo srbija u celoj evropi da udje u eu???.......kao , 450 000 000 evropljana glupo, a ti i tvoji istomisljenici pametni??:D:D:D

--- rekao sam ti zasto ne pisem razloge protiv (iako sam ih mislim bas u ovoj temi u nekom postu nabrojao) .. nisi mi dao nista pametno da opovrgavam. Da li su oni pametni ili ne... verovatno nista pametniji ili gluplji od bilo koga na svetu.
I nije faozn u tome sto su oni usli u Eu vec u tome da li te iskreno zele tamo ili ne i da li zele da ti pomognu da se razvijes ili zele da od tebe prave koloniju. Mislis da od Srbije ne bi mogli da naprave el dorado za 10 god samo da hoce EU na celu sa Nemackom? Mislis da oni to ne mogu urade i jos da zarade?

Naravno. Gowno u celofanu mozes da prodas(i prodaje se:D ) u i BGu koji ima 2 miliona dusa,akamoli tamo gde je 450 miliona. Treba samo malo,malo,malo pameti nista vise.
I dodje veseljak neki i kaze ni 5,ni 6 nego "sta mi da prodamo trzistu od 450 miliona potrosaca?". Najbolje nista. To su potrosaci koji nas mrze i podrivaju nas jos od pre kosovske bitke!

Evo, na primer, mozemo da prodajemo takve "genijalce".....yebiga, to evropa videla u zivo nije.....jede, spava , se*re,pise na forumu.....a nema mozak........para da se namlatimo:D:D:D

pico....kakva sad deponija???:D...opet si sanjao da imas tri glave???:D:D:D

A ti si mozda sanjao da mozes tako po ceo dan i noc na forumu i da nista ne radis? Deponija ti ne gine.

Pardon. Tacnije receno: sta mi imamo da prodamo na tih 450 mil. ljudi, a ne bismo mogli da prodamo milijardama drugih ljudi?

--- rekao sam ti zasto ne pisem razloge protiv (iako sam ih mislim bas u ovoj temi u nekom postu nabrojao) .. nisi mi dao nista pametno da opovrgavam. Da li su oni pametni ili ne... verovatno nista pametniji ili gluplji od bilo koga na svetu.
I nije faozn u tome sto su oni usli u Eu vec u tome da li te iskreno zele tamo ili ne i da li zele da ti pomognu da se razvijes ili zele da od tebe prave koloniju. Mislis da od Srbije ne bi mogli da naprave el dorado za 10 god samo da hoce EU na celu sa Nemackom? Mislis da oni to ne mogu urade i jos da zarade?

Nemas ti ni jedan smisleni razlog protiv, pa zato i ne pises........tvoji razlozi su na nivou rezonovanja Natase Jovanovic, s tim sto ce ona da se omasti, a konto tih nebuloza, a ti ces da ostanes gologuzan ceo zivot.......

Sta ima tebe neko iskreno da zeli ili ne u eu???
Pa nije to , bre, svadba, pa da te mlada voli do groba......:roll:....sta ti je??zeljan ljubavi???

Bas od srbije, od svih evropskih zemalja, odlucili da naprave koloniju........bogata, u piz*du materinu......gde zabodes ekser nafta sikne, a zlato sija u svakom seoskom potoku:roll:

Kakav eldorado ti sanjas??........da ti evropa napravi od sela eldorado???.........pa to kada upecas zlatnu ribicu , probaj da se ogrebes na foru....mora da se radi, zemljace, a to je ono sto vas yebe kod evrope......mora da se radi, a vi ste rodjeni neradnici i mrsomudi

hehe da da .. smesno je. LOL bas je smesno... kako si vickast.

Usput, odes malo u EU, pogledas stadarad, pogledas cene i ukapiras da je sve mnogo jeftinije nego kod nas pa onda stavis prst na celo i pitas se "bote, pa kako cu da im prodam kad je kod njih ovako dzabe?". Hrana im je kao kod nas ili jeftinija, odeca je bukvalno jefinija nego kod nas na buvljacima i kod kineza, nekretnine su jeftinije u odnosu sta i gde dobijas pa cak i konkretno jeftinije bez obzira sto je to deo pariza a ne deo bgd-a itd... i opet se pitas sta da im prodam. Mislim, lepo je to 450mil ljudi .. ih bre sila. Kad ja tamo a ono medjutim :)

Ajmo EUropljani, prvo malo u EU pa onda da pricamo i da se isevamo :lol:

LOL, kako mi je tek sad smesno... bas si vickast :lol:

Usput, odes malo u EU, pogledas stadarad, pogledas cene i ukapiras da je sve mnogo jeftinije nego kod nas pa onda stavis prst na celo i pitas se "bote, pa kako cu da im prodam kad je kod njih ovako dzabe?". Hrana im je kao kod nas ili jeftinija, odeca je bukvalno jefinija nego kod nas na buvljacima i kod kineza, nekretnine su jeftinije u odnosu sta i gde dobijas pa cak i konkretno jeftinije bez obzira sto je to deo pariza a ne deo bgd-a itd... i opet se pitas sta da im prodam. Mislim, lepo je to 450mil ljudi .. ih bre sila. Kad ja tamo a ono medjutim :)

Gde ti zivis,pa ti meni pricas kako se zivi u EU?

gde god da zivis trebao bi da znas da se sveaki proizvod na ovom svetu deli po kvalitetu. A kvalitet utice na cenu. Mozes da jedes najobocniji parizer i majonez,a mozes da jedes i najskulji prstu,kulen i sl.
Tako da ti nisi ni vickast,nego si tup.

Pa ti si , stvarno , slucaj.........

Pa hrana je jeftinija zbog toga sto je srbija banana , kraljevina glupana , gde jedan tajkun moze da vam prodaje mooda za bubrege, i da vas pri tom napali , da je eu fuj.......ne bi li vam i dalje sam drao kozu sa ledja......

Nekretnine su skuplje u srbiji , ali u q......ti si od inostranstva video bosnu i crnu goru, pa ti znas kolike su cene nekretnina u parizu???........aj ne se*ri.....
Te legende pricaj svojim pajtosima , na pasnjaku , dok svirate u frulice.......

Ma , milion puta sebi kazem , da sa takvim mediokritetima , ne debatujem, ali, uvek se ponadam da vam je proradila na foru bar ona treca vijuga , pored ove dve , za zdranja i sranja.......:roll:

Nemas ti ni jedan smisleni razlog protiv, pa zato i ne pises........tvoji razlozi su na nivou rezonovanja Natase Jovanovic, s tim sto ce ona da se omasti, a konto tih nebuloza, a ti ces da ostanes gologuzan ceo zivot.......

Sta ima tebe neko iskreno da zeli ili ne u eu???
Pa nije to , bre, svadba, pa da te mlada voli do groba......:roll:....sta ti je??zeljan ljubavi???

Bas od srbije, od svih evropskih zemalja, odlucili da naprave koloniju........bogata, u piz*du materinu......gde zabodes ekser nafta sikne, a zlato sija u svakom seoskom potoku:roll:

Kakav eldorado ti sanjas??........da ti evropa napravi od sela eldorado???.........pa to kada upecas zlatnu ribicu , probaj da se ogrebes na foru....mora da se radi, zemljace, a to je ono sto vas yebe kod evrope......mora da se radi, a vi ste rodjeni neradnici i mrsomudi

Moram da te razocaram .. ja nisam ni rodjen kao gologzan. Samo je moj deda u zivotu napravio 12 kuca pa na to dodaj jos roditelje itd. Nemoj ti da gledas svoju guzu pa da sa njom meris moju :lol:

Kako sta ima ko da me zeli u EU? Pa ne predlazes ti nama vlajda da idemo nepozvani u drustvo i nezeljeni u taj raj? Pa gde je obraz, kutura poansanja u tom cinu? :lol:

Opet ismevanje sa Srbijom a? Ide ti ide, nema sta ali te malo cinejnice zezaju. Srbija je bogata kao malo koja zemlja. U ekonomiji se Srbija nazival ai "Rusija u malom" bas zbog resursa. Jesta da nema naftu ali: izuzetno plodnu zemlju u velikiim kolicinama, vodu, rudu, retku rudu, drago kamenje, zlato, prirodne lepote, izuzetan geografski polozaj, odlicne plovne puteve i infrastrukturu drumova itd itd itd. e ako je to tebi malo, izvin`te molim vas :lol:

Da da, nego sta nego el dorado mogu od nas da naprave i , ponavljam da lepo zarade. Nista ne moraju na lepe oci da nam daju. Ali eto, nece. Jbg, cinjenica. Znam da te boli ali to nije razlog glavu u pesak da zabijas. A da se radi, mora nego sta. Crnacki da se radi bato, a ne da se pljacka i zavali dupe u kancelariju u nekoj od bezbrojnih agecija za sve i svasta i da se uzima plata od 1000e za nerad i unistavanje samo zato sto si u stranci EUropske orijentacije.

Usput, ko je to rodjeni ne radnik? Nisma te razuemo, jel ti ovde vredjas mene i jos nekog ili sta?

Moram da te razocaram .. ja nisam ni rodjen kao gologzan. Samo je moj deda u zivotu napravio 12 kuca pa na to dodaj jos roditelje itd. Nemoj ti da gledas svoju guzu pa da sa njom meris moju

Vidi, na ovom forumu su sve bumbari:D:D:D...nikoga jos ne cuh , kako kaze da mu je tesko u zivotu, tako da, sto se mene tice, svih dedinih 12 kuca mozes da okacis...na racku

Opet ismevanje sa Srbijom a? Ide ti ide, nema sta ali te malo cinejnice zezaju. Srbija je bogata kao malo koja zemlja. U ekonomiji se Srbija nazival ai "Rusija u malom" bas zbog resursa. Jesta da nema naftu ali: izuzetno plodnu zemlju u velikiim kolicinama, vodu, rudu, retku rudu, drago kamenje, zlato, prirodne lepote, izuzetan geografski polozaj, odlicne plovne puteve i infrastrukturu drumova itd itd itd. e ako je to tebi malo, izvin`te molim vas

Ok, ukapirali smo da si zavrsio cetvrti razred osnovne skole, jer se te bajke o bogatoj srbiji uce u tom uzrastu........dalje, verovatno nisi nastavio, jer si morao da odrzavas 12 kuca:D

Dalji tekst je neinteresantan za zayebanciju.......;)

Pa ti si , stvarno , slucaj.........

Pa hrana je jeftinija zbog toga sto je srbija banana , kraljevina glupana , gde jedan tajkun moze da vam prodaje mooda za bubrege, i da vas pri tom napali , da je eu fuj.......ne bi li vam i dalje sam drao kozu sa ledja......

Nekretnine su skuplje u srbiji , ali u q......ti si od inostranstva video bosnu i crnu goru, pa ti znas kolike su cene nekretnina u parizu???........aj ne se*ri.....
Te legende pricaj svojim pajtosima , na pasnjaku , dok svirate u frulice.......

Ma , milion puta sebi kazem , da sa takvim mediokritetima , ne debatujem, ali, uvek se ponadam da vam je proradila na foru bar ona treca vijuga , pored ove dve , za zdranja i sranja.......:roll:

Postajes nervozan i pocinejs da vredjas sto nikako nije lepo a jos manje odslikava tvoj siroki demokratski duh toleranicije i prijateljstva. Nemoj tako prema meni, izgubicu zelju da pricam sa tobom.

Nego da vidimo mi tvoje izjave:

srbija zemlja glupana i bla bla gomila uvreda i nipodastavanja, neki tajkuni... sta reci sem sta je ceda radio (posto si za njega) kad je bio vlast, sto ih nije hapsio? gde je tada bio da nas spase i prosvetli nas nego se sad setio tajkuna?
Usput, hrana u eu je jeftina jer kod njih nemozes da uvezes americko ili bilo cije genetsko sranje niti mozes da uvezes bespotrebne kolicine bilo koje hrane iz bilo koje zemlej JER EU seljaci proizvode dovoljno hrane za njihove potrebe a i za izovz pa im ne treba niko drugi da im glumi "slobodno trziste" i tom isto seljaku pravi nepotrebnu konkurenciju plus EU daje velike subvencije poljoprivrednicima sto je stalna tacka sporenja sa SAD na koju oni odgovraju u stilu "ma ko te **** ujka Sem... udavi se u svojom genestkom sranju ali kod mene ga uvesti neces a i pomagacu subvencijama mog sljaka da moze da se nosi sa tvojim multimilijarderskim kompanijama."

E dobro me podseti: u bosni nisam nikad bio a u CG 2 puta.. moracu i tu malo da obidjem :). Elem, imam 2 puna pasosa EU pecata i viza. Ja sam ti tamo persona grata tako reci :lol: A kad sam bio tako malo sam pregledao cene... onako malo .. a ti?

I opet ti kazem... nemoj da me meris sa sobom. Nisam znao da covek ima te dve vijuge ali moram da ti verujem, vidim da znas sta imas u glavi. Neko bi mogao da pomisli da opet vredjas sagovrinike pa bi opet neko mogao da pomisli da je vreme da admin nesto kaze :)

@DADA
Cudi me, Dado, da ti nisi u zivotu dogurao do Evropskog parlamenta sa ovakvim svojim znanjem i revnoscu za evropske vrednosti. Pa ti si stvarno dragoceni "biser". Sta radis ti uopste ovde sa nama glupacima, marginalcima i seljacima u ovom "ataru"?

Vidi, na ovom forumu su sve bumbari:D:D:D...nikoga jos ne cuh , kako kaze da mu je tesko u zivotu, tako da, sto se mene tice, svih dedinih 12 kuca mozes da okacis...na racku

Ok, ukapirali smo da si zavrsio cetvrti razred osnovne skole, jer se te bajke o bogatoj srbiji uce u tom uzrastu........dalje, verovatno nisi nastavio, jer si morao da odrzavas 12 kuca:D

Dalji tekst je neinteresantan za zayebanciju.......;)

Pa sto se tebe tice mozda ja i mogu da ih okacim jer ti i ne znas drugacije nego da omalovazavas i ismevas ... ali meni je sa njima lepo i moje su tako da :lol: a tebi zelim 24 kuce.

Naravno da sam zavrsio 4-ti razder... zar ti nisi? :shock:

Btw, Srbija .. nije to ona zuta oblast na severu afrike zvana Sahara ... pogledaj malo severnije... toje ona oblast sa puuuuno plavih zila, veeelikom zelenom povrsinom i puuuno zelenih planina :)

To ti je moj, prijatelju, najlepsa zemlja na svetu 8-)

Back