Koliko vas bi odbacilo veru u slucaju da je evolucija cinjenica ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koliko ?

• Odbacio bih

glasova: 7 21,9%
  • Ne bih odbacio

glasova: 15 46,9%
  • Cudni su putevi Gospodnji

glasova: 3 9,4%
  • Nije ni bitno

glasova: 7 21,9%

• Ukupno glasova
    32
Mnogi hriscani , cak i covek koji je mapirao ljudski genom u bukvalno video evoluciju svojim ocima je 100% Hriscanin , veruje da je zmija pricala itd. ali prihvata evoluciju kao nacin na koji je Bog odlucio da nas stvori , prirodno a ne kroz blato i rebra , koje je vase misljenje ?

Kao i ogromna većina (preko 99% ljudi), vidim da ni ti ne razumes razliku izmedju vere i religije, kao ni razliku izmedju licne religije i masovne religije.

Postavio sam pitanje iz ugla vernika , naravno da je evolucija cinjenica iz ugla nauke , ali cak i da uzmemo tvoj katastrofa primer da se odredjeni procesi dese sami od sebe , opet mozes da ubacis Boga tu , u svakom slucaju se evolucija desila.
Ne. Nema apsolutno nikakve činjenice...dokazi su im sigurni ko vrbov klin...ni sami ne veruju u ono što iznose...
Evolucija unutar vrste, delom Da...van vrsta Ne...ne postoji ni jedan validan dokaz...sve je na nivou školskih udzbenika...
A tek Boga u to da ubaciš...nema nikakve šanse.

Ne. Nema apsolutno nikakve činjenice...dokazi su im sigurni ko vrbov klin...ni sami ne veruju u ono što iznose...
Evolucija unutar vrste, delom Da...van vrsta Ne...ne postoji ni jedan validan dokaz...sve je na nivou školskih udzbenika...
Your's inability to grasp science is not a valid argument against it :D

Bukvalno delimo iste fosile virusa u istim delovima genoma kao i simpanze , znaci jedino moze da se objasni time da delimo zajednickog pretka ili nas Bog zeza.
Plus fosili su po tebi globalna zavera , zajedno sa genetskim dokazima , znaci nemoguca globalna zavera , bravo :D

Teorija evolucije, popularizovana od strane Čarlsa Darvina u 19. veku, objašnjava kako je raznolikost života na Zemlji rezultat prirodne selekcije i genetskih promena tokom dugih vremenskih perioda. Prema ovoj teoriji, organizmi se razvijaju i prilagođavaju svojoj sredini, što dovodi do formiranja novih vrsta. Većina naučnika danas smatra ovu teoriju najboljim objašnjenjem za proces evolucije.

Kad ono beše hodao Isus po zemlji?

Pa ti sad vidi kolika je vjerovatnost odbacivanja vjere

Bukvalno delimo iste fosile virusa u istim delovima genoma kao i simpanze , znaci jedino moze da se objasni time da delimo zajednickog pretka ili nas Bog zeza.
Plus fosili su po tebi globalna zavera , zajedno sa genetskim dokazima , znaci nemoguca globalna zavera , bravo :D
Pa i danas ljudi jedu majmune i majmuni ljude...Šta te ovde buni?

Ne postoji ni jedan fosil koji podupire evoluciju...osim par montiranih, koje su sami priznali...
Period u kom fosili nastaju ne ide u prilog evoluciji...Ali nikako...

Ako 99% naucnika prihvata nesto imas dve opcije , ili je tacno ili je globalna zavera koja traje skoro 200 godina uspesno.
Da li si se nekad zapitao...zašto se naučni svet drži neke teorije stare 200 godina...uprkos neverovatnom napretku nauke...zašto Nikad Niko nije pokušao da uradi reviziju ove teorije...jer imamo milin puta više saznanja nego Darvin?

Hoćeš odmah ja da ti kažem?

Pa i danas ljudi jedu majmune i majmuni ljude...Šta te ovde buni?

Ne postoji ni jedan fosil koji podupire evoluciju...osim par montiranih, koje su sami priznali...
Period u kom fosili nastaju ne ide u prilog evoluciji...Ali nikako...
Bukvalno svaki fosil ikad nadjen ide u prilog evoluciji znaci nema dinsaurusa posle 66 miliona godina ( sem ptica jer su one dinosaurusi ) , najstariji fosili ljudi su u Africi i tacno se vidi nase sirenje iz Afrike putem fosile , genetika sve to potvrdjuje jer su dva Afrikanca genetcki vise razliciti nego Srbin i Azijat , jer tamo gde je vrst anastala je najveca genetska rznovrsnost.
Ne moras da prihvatas cinjenice , samo batali brukanje.

Da li si se nekad zapitao...zašto se naučni svet drži neke teorije stare 200 godina...uprkos neverovatnom napretku nauke...zašto Nikad Niko nije pokušao da uradi reviziju ove teorije...jer imamo milin puta više saznanja nego Darvin?

Hoćeš odmah ja da ti kažem?
Zato sto je samo vise dokazana , kao i gravitacija , hoces i za to da se zapitamo?

Zato sto je samo vise dokazana , kao i gravitacija , hoces i za to da se zapitamo?
Daj molim te iznesi jedan dokaz.

Šta i gde su to dokazali?
Sam Darvin nije verovao u ono što je pisao...Sam govori da iznosi jednu tezu i kaže ako je ovo što sam izneo tačno...pa nastavlja niz....
I sad 200 godina napretka nauke naučni svet se slepo drži neke neosnovane teze...bez da upotrebi lična saznanja...
Neće. Zašto?
Jednostavno zato što te ta saznanja vode ka Tvorcu i apsolutno isključuju bilo kakvu slučajnost...
E onda se slavine zavrću...para nema...ko će da veruje u bajku o Bogu...ovako ćuti i guraj parice kaplju sa svih strana...
I tako će biti dok narod želi da čuje ono što mu golica uši...

Bukvalno svaki fosil ikad nadjen ide u prilog evoluciji znaci nema dinsaurusa posle 66 miliona godina ( sem ptica jer su one dinosaurusi ) , najstariji fosili ljudi su u Africi i tacno se vidi nase sirenje iz Afrike putem fosile , genetika sve to potvrdjuje jer su dva Afrikanca genetcki vise razliciti nego Srbin i Azijat , jer tamo gde je vrst anastala je najveca genetska rznovrsnost.
Ne moras da prihvatas cinjenice , samo batali brukanje.
Apsolutno netačno.
I ne želim da te ubeđujem u suprotno.

Ne verujem u Darvina, verujem u Boga..

najveći Ateista svih vremena, simbol Ateizma dr. Entoni Flu je na kraju priznao: Bog zaista postoji!

“Dame i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim kako sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam prihvatiti da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige ‘Bog i filozofija’ će pisati da su sva moja dosadašnja dela pobeđena. ”

Šok je bio potpun. Neverica nije silazila s lica i usana vojske svetskih ateista.

Kada je ova vest odjeknula u svetskim medijima, u isto vrijeme krenula je lavina komentara ateista da dr. Anthony Few “nije tako mislio”, kako su mediji “loše preneli njegovu izjavu” itd. Onda je dr. Flew ponovo izašao pred kamere i ponovo potvrdio svoje jasno opredeljenje da Bog postoji i kako je to naučna činjenica koja je jasna i neoboriva.

Opet ne pobija evoluciju , iako to nije tacno , ali i da jeste mogao je Bog da pokrene evoluciju.
Tačno je...uzmi pa pročitaj.

Nažalost ljudi danas ne veruju svojim očima i svom razumu.
Život vrabcu može preneti samo vrabac...
Život slonu samo slon...i nikako drugačije...itd..

To su neoborive činjenice...

Kažeš promjene( tj evolucija) su božja volja i to je to :think:
Ko zna mozda nas je Bog stvorio fleksibilne da mozemo da se prilagodjavamo i genetski napredujemo :think:
Celo postojanje je jedna cudna zagonetka koju mi ne mozemo da dokucimo,jer sta je bilo pre svega mi nikad necemo saznati,i ceo univerzum je jedan cudan cudan kruzni sistem gde sve zavisi jedno od drugog, cudno je da takav sistem nastane tek tako

Back