Koji automobil kupiti do 7.000 evra?

Pozdrav, planiram da do polovine sledeće godine kupim drugi automobil, budžet mi je do 7.000 evra. Potreban mi je auto za vožnju do posla i kuće (oko 3 km u jednom pravcu), kao i za povremenu vožnju po gradu, otprilike 15–20 km dnevno. Oko 90% vožnje bilo bi u gradu, uz povremene vožnje do drugih gradova. Trenutno vozim Opel Vectru 2.0 dizel, ali je prilično "lenja" za gradsku vožnju, pa pretpostavljam da bi bolja opcija bio 1.2 benzinac zbog ekonomičnosti.

Moje preferencije su sledeće:

Citroën C4 Cactus

Peugeot 2008

Citroën C3 (2017)

Renault Clio

Možete li mi podeliti vaša iskustva sa ovim automobilima i reći koliko ste zadovoljni njima ili nekim drugim koji nije na listi?
Bugati divo

Ja sam juce isao da pregledam drugaru iz BG neki Polo a on se ispricao sa vlasnikom i pali su hvalispevu a kad sam orwgledao auto samo sam ustanovio da je farban citav u krug,da su skidani blatibrani,hauba u vrata i da ima losih zazora.
I kad sam mu to sve rekao on opet Polo.
Ja mu rekao da treba da prosiri vidike jer ima u drugih dobrih kola.

Ta kanta iz uvoza je stigla u top stanju u Srbiju a ovde ga je neko izlupao i ofarbao.
Tako se preko ne radi tj radi se kvalitetnije.
Bar sam se ja za razliku od tebe toga nagledao tj radova i znam kako se preko radi. Imaju u vecini slucajeva neke farbarije ali odradjene posteno a ovi kod nas ne znaju da naprave linije i zazore plus imaju prasine u laku jer farbaju u garazi.
Naravno, imao i kod nas odlicnih farbara sa komorama ali me cudi da nasi odvoze skupa kola kod nekih slepaca koji unakaze auto.
Stojim na semaforu i jezim se kad vidim dobar aito a citava strana ofsrbana tako da nema odsjaja. Uzas.
A tako farbaju kod nas neki koji ocigledno ne znaju da farbaju.

Netačno stižu potpuno razvaljeni krševi u naslovu piše "za trgovce" i onda se remontuju trapovi kod gige u šupu, šiju sedišta, lepe pločice i lamele a iza prvog ćoška se sve to raspadne.

Evo jedno šiveno AMG sedište:

Screenshot_2024-12-02-15-10-44-030_com.infostud.android.pa.jpg

Niko nije rekao da nema takvih kola ali ima itekako lepih i dobrih i sa normalnim kilometrima.
A to je ono sto mario nece da shvati i zato sam kacio gro svojih automobila gde realno nije mogao da kaze A a ja svoja kola niti vozim po majstorima niti po farbarima tj ima poneki kod farbara ali potpuno je normalno da ofarbam deo jer mario bi da se ostavi sve kako je uzeto sto je smesno.

Back