Koji automobil kupiti do 7.000 evra?

Besu98

Početnik
Poruka
32
Pozdrav, planiram da do polovine sledeće godine kupim drugi automobil, budžet mi je do 7.000 evra. Potreban mi je auto za vožnju do posla i kuće (oko 3 km u jednom pravcu), kao i za povremenu vožnju po gradu, otprilike 15–20 km dnevno. Oko 90% vožnje bilo bi u gradu, uz povremene vožnje do drugih gradova. Trenutno vozim Opel Vectru 2.0 dizel, ali je prilično "lenja" za gradsku vožnju, pa pretpostavljam da bi bolja opcija bio 1.2 benzinac zbog ekonomičnosti.

Moje preferencije su sledeće:

Citroën C4 Cactus

Peugeot 2008

Citroën C3 (2017)

Renault Clio

Možete li mi podeliti vaša iskustva sa ovim automobilima i reći koliko ste zadovoljni njima ili nekim drugim koji nije na listi?

Nov, električni da ne zagadjuješ grad i da se lepo voziš....Na dorćolu kinezi prodaju električne za 6 hiljada i 9 hiljada i taj posao koji ti treba odradjuju najjeftinije, najtiše i bez problema sa bilo kojim delom. Znači jeftina vožnja bez dodatnih troškova. Znači uštediš za neki hibrid za manje od 3 godine....i još uvek ima mesta za besplatno punjenje....

Pozdrav, planiram da do polovine sledeće godine kupim drugi automobil, budžet mi je do 7.000 evra. Potreban mi je auto za vožnju do posla i kuće (oko 3 km u jednom pravcu), kao i za povremenu vožnju po gradu, otprilike 15–20 km dnevno. Oko 90% vožnje bilo bi u gradu, uz povremene vožnje do drugih gradova. Trenutno vozim Opel Vectru 2.0 dizel, ali je prilično "lenja" za gradsku vožnju, pa pretpostavljam da bi bolja opcija bio 1.2 benzinac zbog ekonomičnosti.

Citroën C4 Cactus

Peugeot 2008

Citroën C3 (2017)

Renault Clio

Možete li mi podeliti vaša iskustva sa ovim automobilima i reći koliko ste zadovoljni njima ili nekim drugim koji nije na listi?
Ove automobile koje si naveo su većinom krševi. Za 7000e kupi bmw 520 i uživaj u vožnji.

Citroën C4 Cactus

Peugeot 2008

Citroën C3 (2017)

Renault Clio

kupi nešto što je moguće novije.
pre nekih sad već skoro 10 god. smo za moju suprugu kupili Corsu D, tada je bila stara 1 god. sa nekih 12.000 km. plaćena u Nemačkoj 7.600€. Vozila je 8 god. kad smo je prodali imala je 122.000 km. znači 110.000 km kod nas bez bukvalno i jednog ozbiljnijneg kvara, samo redovno održavanje. auto prodat prosle god. za 4.800€.

Preporucio bih ti Fiat Punto 1.2 44kw neki noviji, ali posto vidim da ti je malo veci budzet
mozes pogledati i neki Fiat Grande Punto, lepi autici...

Sto se tice tvoje preferencije, moja licna preporuka i moje licno misljenje je da izbegavas francuze, pogotovo izvozene...
Gledao sam Fiat Evo ali su mi francuzi nekako lepsi , udobnost a i generalno sve sto sam gledao da je novije su francuzi ali hvala na preporuci uzecu u obzir.

kupi nešto što je moguće novije.
pre nekih sad već skoro 10 god. smo za moju suprugu kupili Corsu D, tada je bila stara 1 god. sa nekih 12.000 km. plaćena u Nemačkoj 7.600€. Vozila je 8 god. kad smo je prodali imala je 122.000 km. znači 110.000 km kod nas bez bukvalno i jednog ozbiljnijneg kvara, samo redovno održavanje. auto prodat prosle god. za 4.800€.
Slazem se , zato sam i napisao te preferencije jer su to sve automobili oko 10 godina stari, Corsa D takva kako ste opisali za taj novac odlicna kupovina , ako bi kupovao Corsu kupio bi E , ali nekako gledam da nije velik auto a da je opet neka golf klasa jer planiram taj auto da zadrzim bar 5 godina ,trenutno nemam potrebe za vecim ali predpostavljam da bi mi trebao neki tako osrednje velicine auto, hvala na preporuci.

Slazem se , zato sam i napisao te preferencije jer su to sve automobili oko 10 godina stari, Corsa D takva kako ste opisali za taj novac odlicna kupovina , ako bi kupovao Corsu kupio bi E , ali nekako gledam da nije velik auto a da je opet neka golf klasa jer planiram taj auto da zadrzim bar 5 godina ,trenutno nemam potrebe za vecim ali predpostavljam da bi mi trebao neki tako osrednje velicine auto, hvala na preporuci.
Ми имамо годинама Корсу Ц бенз.1.2 неподериво. Углавном мали сервиси, сипај гориво и то је то. Верујем да са Д или Е неће бити грешке.

Citroën C4 Cactus

Peugeot 2008

Citroën C3 (2017)

Renault Clio

imo nekad Citroen AX 1,4 Dizel...........ujedao.
Tako da ne znam kaki su ovi danasnji naslednici. Generalno drzim da su francuzi daleko kvalitetniji , lepsi, udobniji , ekonomicniji, trajniji........od onih nemackih djubradi.

EU je lupila velike carine za nova kineska elektricna vozila, da ne bi preplavili trziste i time sjebali evropske proizvodjace. ALI, ta pravila ne vaze za Srbiju. Bice jeftinih, a solidnih kineskih elektricara veoma uskoro... vec ih nude u velikom broju i povoljno nekim taksi udruzenjima...

Back