Koji automobil kupiti do 7.000 evra?

Karavani, taksisti, firme i svi uprekršaju, ta kuka mora po zakonu da bude demontirana sa vozila čim se ne koristi. Ko zna u kakvoj si ti rupčagi od sela :kafa:
Aarhus..Samo ako kuka pokriva table a to nije ni na jednom karavanu slucaj kao sto mozes videti..Jest zajebano kad nemaš pojma samo lupaš..Da si malo mrdnuo iz tr vukojebine nebi pisao ovakve gluposti

Evo i dokaz..
Within the EU you always have the 2-year guarantee and right of complaint. This also counts for your Refurb® product. You also have a 14-day right of return

Screenshot_20241206_182939_Gallery.jpg

Eh koliko sam ja auto progurao kroz tehnicki valjds znam zakone ali evo prevedi sa Goglom ako ne verujes

Lovgivning og regler
Nej, det er ikke ulovligt at køre med et aftageligt anhængertræk. Dog skal det afmonteres, hvis det skygger for bilens lygter, reflekser eller nummerplade, når det ikke er i brug. Dette er afgørende for at sikre, at din bil opfylder lovkravene og undgå unødvendige bøder.

Prevod
Zakonodavstvo i pravila
Nije nezakonito voziti sa kukom za vuču. Međutim, ona mora biti uklonjena ako zaklanja svetla, reflektore ili registarsku tablicu automobila kada nije u upotrebi. Ovo je ključno kako bi ste se osigurali da vaš automobil ispunjava zakonske zahteve i kako biste izbegli nepotrebne kazne.
https://jydekrog.dk/blog/34-alt-du-skal-vide-om-aftagelige-anhaengertraek/

Veliki strunjaci nema sta, koji god automobil da se spomene nije dobar i onda nadjete neki random tipa dacia duster... Koji ce to nekome za grad i ovako malo van grada, ne valja francuz ne valja nemac, japanac svi imaju 500k km, sta lupate ljudi sve strucnjaci i znalci tu se na nacionalnoj osnovi vredjaju a spamuju temu ko da nemate nista drugo da radite u zivotu, niko mi sem par ljudi nije rekao za neki auto iz licnog iskustva nego sve kudite i sve je preslo pola miliona, sve znalci a kad odes na neki parking 90% automobila starijih od 2010 i ne vrede preko 3000e a na internetu svi tastatuta ratnici i strucnjaci.

@Besu98
Sve se to umrsi u glavi tj svi ti komentari ali je cinjenica da neki ljudi poput maria akoji je imao dva aut aza 29 godina dele sakom i kapom savete i preporuke.
Ja sto sam ti napisao,napisao sam ou iskustva jer 20 godina kroz moje ruke prolaze raznirazni automobili i jako dobro znam da ima i krseva ali i fenomenalnih kola ali i onih koja prave kompromis cene i dobijenog.
Ono sto se mora znati je da dobro i jeftino ne idu u istu recenicu i to je cinjenica koju treba da memorises u glavi.
Da li ti se ne svidja sto smo ti Igi i ja rekli da ne valja 1,2 benzinac u Qashqai-u?
Tvoje pravo ali na kraj krajeva kupi ga pa posle kukaj i secaj se sta su ti dva, iznad forumaskog proseka iskusna, forumasa napisala.

@Besu98
Sve se to umrsi u glavi tj svi ti komentari ali je cinjenica da neki ljudi poput maria akoji je imao dva aut aza 29 godina dele sakom i kapom savete i preporuke.
Ja sto sam ti napisao,napisao sam ou iskustva jer 20 godina kroz moje ruke prolaze raznirazni automobili i jako dobro znam da ima i krseva ali i fenomenalnih kola ali i onih koja prave kompromis cene i dobijenog.
Ono sto se mora znati je da dobro i jeftino ne idu u istu recenicu i to je cinjenica koju treba da memorises u glavi.
Da li ti se ne svidja sto smo ti Igi i ja rekli da ne valja 1,2 benzinac u Qashqai-u?
Tvoje pravo ali na kraj krajeva kupi ga pa posle kukaj i secaj se sta su ti dva, iznad forumaskog proseka iskusna, forumasa napisala.
Sto se qashqaija tice shvatam kao dobar savet nisam na to mislio nego vise generalno lupetanje gluposti ali 1.2 cetiri cilindra slazem se da je manji motor i ja bih pre uzeo dizela, mada sam cuo od ljudi koji imaju bas taj auto i motor da nije los za grad, ne razumem se preterano u kola sto se sitnica tice i kvarova pa sam se zato ovde i obratio za neki dobar savet ali takvih je malo, koji bi ti uzeo auto i sa kojim motorom do 8500 preko toga ne bih isao ali necu da bude stariji od 10 godina a ni da velicine kao A klasa, a ne treba mi ni kao karavan.

Poslednja izmena:
Izvini posto si nov clan ne smemo da te obeshrabrujemo i protivurecimo sve si u pravu
Haha.. Sta ne vozi bar 80% ljudi u Srbiji krseve? A svi znaju sve, i znamo da kudimo odma neki malo bolji i noviji auto 500k na satu spusteno na 120 ovo ono, ko da ne moze da se proveri ne za svaki ali moze, ima i toga sigurno ali ocekujes neke konstruktivne komentare tipa imao sam ili imao je kolega zadovoljan je ili nije a ne lupetanje cast izuzecima.

Haha.. Sta ne vozi bar 80% ljudi u Srbiji krseve? A svi znaju sve, i znamo da kudimo odma neki malo bolji i noviji auto 500k na satu spusteno na 120 ovo ono, ko da ne moze da se proveri ne za svaki ali moze, ima i toga sigurno ali ocekujes neke konstruktivne komentare tipa imao sam ili imao je kolega zadovoljan je ili nije a ne lupetanje cast izuzecima.
Pa ja necu da predlazem sta meni odgovara,jer nije isto voziti grad ili autoput ili selo pretezno,kao i kilometraza,vozim a4 2001 i necu ga menjati za noviji dok god ide,do 10€ na 100km plina sam dosta ustedeo za 5 god za popravke,a nista spec nije otislo koliko god da je presao,300 000 jos malo na satu a placen oko 3000€,nikakav gubitak kao da sam kupio 5× skuplji pa da mi je zao a vozim se bez bola u kicmi ko u daciji

Pa ja necu da predlazem sta meni odgovara,jer nije isto voziti grad ili autoput ili selo pretezno,kao i kilometraza,vozim a4 2001 i necu ga menjati za noviji dok god ide,do 10€ na 100km plina sam dosta ustedeo za 5 god za popravke,a nista spec nije otislo koliko god da je presao,300 000 jos malo na satu a placen oko 3000€,nikakav gubitak kao da sam kupio 5× skuplji pa da mi je zao a vozim se bez bola u kicmi ko u daciji
E to je komentar iz iskustva hvala na tome to mi znaci nebitno sto necu kupiti taj auto ali bolje nego neka lupetanja drugih, tako i moja vektra kupljena pre 15 god samo mali servis na 12k km sipaj i vozi ulozeno za 15 godina mozda 200e a kupljena 2009 za 3000e vozena bila 8 godina iz salona kupljena tamo stojala isto par godina, al eto sad ima 27 godina i vreme je za nesto novo i bolje otisla joj je pumpa kad das gas ne vuce tj jedva 3 dana vuce dobro 5 dana samo sto se ne ugasi a 2.0 motor necu ni da je popravljam zato do leta je vozim kolko ide po gradu meni dosta i na leto kad istekne registracija kupujem drugi

Izbegavaj bilo kakav trocilindrični benzinac, mi smo imali novi c3 1.2 puretech pa smo ga se rešili jer je trošio 12-13 litara benzina i litar ulja na 3000 km što apsolutno nije rentabilno.
Dobron, recimo da je tako za taj 1.2 puretech sam cuo svasta za lanac u ulju i da trosi ulje okej to verujem nije sigurno na svakom ali okej, pre jesu bili kvalitetniji motori i kola sigurno unistili su ih sa ovim normama oko ekologije, ali sta sad znaci sva kola koja se sad prave a sva koja su A,B i neka C segment imaju tri cilindra motore sta sva su losa? A vecina se sad prave takva, i sta je onda i problem u qasqaiju 1.2 on je 4 cilindra mozda jeste manji motor za takav auto ali za grad, nisam cuo puno losih iskustava za njega

Nebi bio probl da puretech ima lanac nego su stručnjaci stavili zupčasti kaiš u ulje :)

Tu glupost su mnogi odradili i treba izbegavati. Dospeš pogrešno ulje raspadne se kaiš, zapuši uljnu pumpu, svirne motor.
A koji je inace problem sa tro-cilindrasima sta ne mogu da predju 200k+ kilometara? Ili su napravljeni da rade odredjen broj godina i mora da se menja sve ili?

Back