Koji automobil kupiti do 7.000 evra?

Jedna od boljih stvari za kupovinu vozila iz uvoza je poplava na zapadu. Pored dobro isplaćenih osiguranja Srbija proguta i veći deo udavljenih i reanimiranih automobila sa dobrim čišćenjem, koje košta i mora da se plati, ali su svakako dosta jeftiniji, pa ih trgovci rado kupuju i još radje prodaju.

Nemaš pojma ne živiš ovde. Uostalom dovoljno ti je da na ovom pdf-u pročitaš stručnjake koji pišu da je normalno kada su sedišta iscepana na automobilu sa "123 iljade" pa onda krenu sami sebe da lažu.

Psiha je skroz izokrenuta siromaštvom i pohlepom.

I onda imaš razvaljen taksi karavan koji je jeftiniji 100 evra od istog takvog ko novog i ovaj prvi bude odmah prodat. Ponosni vlasnik kaže ma šta to će žena da ušije sigurno ima konac krpila mi čarape, ostalo ću samorescima da utegnem biće k'o nov nov nov :kafa:

Danas trgovci neće ni da operu auto da se ne vidi koliko je udaran, farban i krpljen posle milion km a srbin kaže uhhh kada ga operem biće ko nov :mrgreen:

Pa ako su losi volani i ostalo onda znaci da niko to ne popravlja jel tako?
Ali posto ti stslno drvis o nekim precarama hocemo da cujemo ko to radi kad vec toliko serres o prodavcima.
Ne znas?
Onda ucuti jednom zauvek i ne pljuj po ljudima koji to ne zasluzuju.
Evo ti jedan BMW iz uvoza kome je došao na red veliki servis sedišta jer su stare zakrpe dotrajale :lol:

Screenshot_2024-11-17-19-07-54-575_com.infostud.android.pa.jpg

Screenshot_2024-11-17-19-07-59-625_com.infostud.android.pa.jpg

I sta sad sa ovim BMW-om?
Suraku je krenulo tako fa se raspada ja Ladjaru na 50k km i reklamirao je jer je pod garancijom auto i odbili ga.
To nije koza nego najobicnija skajcina a kod BMW-a se za pravu kozu debelo doplacuje.
Ali nas ne interesuje kod kog se auta radpalo sediste nego ko to vara narod pa da ti imas pravo da ih nazivas prevarantima.
Sredjivanje sedista na ovom BMW-u nije nikakva prevara ako auto ima prave kilometre loji se mogu proveriti.

BMW 520 koji toliko kosta je krs, budi uveren u to sta god da ti prodavac kaze. Ne mora da mu ode turbo, sitne stvari poput guma na vesanju , spone, sve to mora da se menja nakon 10tak godina pa makar auto stajao u garazi. Onda ides na svu plastiku u motoru koja se isto sa vremenom stvrdnjava i puca, a gde je elektronika od koje BMW hronicno pati. Ja sam skoro uzeo 2009 Volvo, jeftino, presao 80K i to garantovano, za sada preko 3000 eura za sitne popravke. Jbg, sve sto je od gume na vesanju je otislo, nosaci motora, nosaci menjaca, zamena svih tecnosti, plus je AWD...
Evo trenutno kod majstora ponovo, curi neko od vakum creva, sada dok pronadju vec su stigli do 200 eura.
Sva sreca nisam uzeo SL500, a razmisljao sam.:D
Nije precizirao koliko će da uloži.
3000-4000e nije mnogo, dobije auto 5 puta bolji od kojekakvih nabrojanih krševa.

..Zar nije bolje kupiti jeftinije auto koje trazi ulaganja pa ga napraviti sebi i onda ste mini dugo ..Najgora opcija po meni je platiti top cenu pa onda posle godinu ili dve sve to raditi kao da ste kupili auto za dosta menju cenu ..
To je bila i moja ideja, video sam da su otisle gume na vesanju i pre kupovine, a ako se zavrsi na tome bice odlicno. Iskreno nisam racunao da su cene popravki u Srbiji otisle toliko, ali poskupelo je i sve ostalo. Dule prica o tome da treba znati kuiti polovnjaka i tu se slazem, on kao diler sigurno zna bolje od 99% drugih ljudi, to je kao kada bih ja popovao o tome kako je neko kupio polovan sever pa se zajebao.
Medjutim, auto koji je stajao , nekada moze da bude gora opcija od autoa sa vecom kilometrazom koji je redovno vozen i odrzavan.

I to nije pravilo.
Zasto?
Ujak se odselio za Ameriku u 49-toj godini i ostavio Lanciu Lybru 2,4 JTD 2004 sa originalnih 167k km a koju sam mu ja prodao.
Aito je stajao u garazi punih 11 godina i za svo to vreme nije upaljen motor niti je pomerana. Crkao je akumulator,izduvale se gume,prasina po autu i td.
Vratio se posle tih 11 godina i nije hteo rent-a-car nego se zainatio da osposobi Lybru. Dobijem zadatak da ja to uradim.
Ponesem akumulator i onda shvatim sta smo uradili. Uterali smo je napred u garazi pod stepenice i ne mozemo da otvorimo haubu a vozacka vrata su uz zid jer je on izasao na suvozacka vrata. Zovem slepu i ovaj je nakaci i izvuce nekako sa izduvanim gumama. Ubacim akumulator,okrenem dva puta kontakt i na treci,pomolim se Bogu pre paljenja, upali kao da je malopre ugasena. 😮
Ja zapanjen jer sam ocekivao nekakvo verglanje a motor je upalio sto se kaze "na zub".
Odradjen je veliki servis,stavljene nove gume,registrovana i evo je vozi se dve godine bez i jednog problema.
Bas sam je pre nekoliko dana licno vozio na aerodrom jer je on opet isao u Ameriku i odusevio sam se kako je dobra. Ni amortizeri nisu propali niti joj sta fali.
Ne kazem da to stajanje nije bas najbolje za kola ali evo jednog primera gde nije uticalo na auto.

Back