tehduduk
Buduća legenda
- Poruka
- 29.570
to su sigurno prekodrinski srbi bili kumovi 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

?????to su sigurno prekodrinski srbi bili kumovi![]()
Цитадело ти ли си?!?to su sigurno prekodrinski srbi bili kumovi![]()

to su sigurno prekodrinski srbi bili kumovi![]()
to su sigurno prekodrinski srbi bili kumovi![]()

Srbijanac nije samo geografsko obelezje coveka....Srbijaci imaju svoj govor, kulturu, jezek, koji se razlikuje recimo od bosansko...Imaju svoju istoriju...U prvom ratu Solunski front dok su prekodinci sluzili Austrugarima.....I ide i dalje jer su na prostorima dasnje Srbija nastali i prvi kraljevi-Nemanjici, nesto stro drugi Srbi nemaju....Imaju oni svoje..Kulin bana i sl....Sv Sava je od loze Nemanjica nastale na teritoriji prve Srbijanske drzave.......Prva Srbijanska drzava nastala je na postorima stare Raske kako se i zvala prva srpska drzava sa Nemanjicima na celu.....
Цитадело ти ли си?!?![]()
Не постоје прекодрински Срби, постоје само Срби.
Докле више тих подела?![]()
ponavljam, izraz prekodrinski srbi sam cula jedino u srbiji, i upotrebljava se za srbe van srbije
cesto se koristi u istom znacenju i na ovom forumu![]()
Pa ima Srba na oba obala drine.
Sad nemojmo tako da negiramo i celu reku.
I sta tu vredja.
Oni jesu prekodrine ako se gleda geografsko.
Tako sam i ja jednom nazvao Srbe iz Vojvodine prekodunavskim.

koristi se obicno sa blago uvredljivim prizvukom, zasto personalizujes ???
a sta vredja u terminu srbijanac![]()
Ja samog sebe nazivam Srbijancem.
Samo mi nije jasno sta vredja na terminu prekodrinskim.
ali se primecuje prizvuk nekada 
mene licno nistaali se primecuje prizvuk nekada
kako se zoves srbijancem kada se srbijanci sami tako ne nazivaju ???
ti skidas oci sa teme![]()

kako ne prihvataju, a deci daju ime Srbijanka
ajde pajo, pa trebao bi znati koliko je to ime cesto u nekim krajevima srbije![]()
a ko insistira na gore nakuckanom![]()
Uјкани и мујкани. Могуће да се Паја сусретао с тим, али ја нисам, ни на факсу у НС где је било и студената из ценралне (тада ,,уже") Србије, БиХ и Хрватске( да већ је 1980+ била лоша атмосфера у НДХ за Србе). Ни у ЈНА (аеродром Петровац у Скопљу) није било такве поделе... Једино се сећам, као дете, да су неки колонисти за себе говорили да су Србијанци, али су само они то тврдили, док су њихова деца у школама су била само Срби.
selektivno citas, paja spominje prekodrinske srbe, ne uje ili muje![]()
Potpuno se slažem sa tobom...objasnio si i više nego što bi bilo potrebno nekome ko je sa druge planete a prvi put sletio među Srbe, a ne nekome ko je iz Srbije. Čisto foliranje jer im se gadi da imaju veze sa nekim tamo seljkom koji se osjeća na sijeno i znoj, a pri tome zaboravljaju da je taj srpski seljak podigao Srbiju i da je dizao ustanke i oslobađao Srbiju, krvario i gazio albanske snjegove ali se nije stidio da kaže da je Srbijanac, već je to sa ponosom isticao.Današnji "evropejski" građanin Srbije, ne može sa svojim "evropskim" nosem da podnese više mirise sela, iz čistog i meni ne objašnjivog kompleksa niže vrednosti.
Kao da neko pokušava da Srbima iz Srbije time što ih naziva geografskom i državotvornom odrednicom (što može imati samo pozitivan kontekst) Srbijanci, oduzima pravo da su Srbi.Ne u pitanju je samo kompleks i ništa više.
Pajo,Srbine,kada uzmes recnik i prevedes sa hrvatskog na Srpski,to je u prevodu SRBIN! Samo sto mene taj hrvatski uopste ne zanima,to je najnakaradniji jezik koji postoji.a gde si ti to cuo da se srpski gedza oslovljavao prelazeci albaniju sa SRBIJANAC..?? i jos se ponosio time....dvojicu pradeda cistih seljaka sam imao u oba balkanska i I sr.i smeo bih da stavim glavu na panj da nijedan nije cuo za termin srbijanac...

Pajo,Srbine,kada uzmes recnik i prevedes sa hrvatskog na Srpski,to je u prevodu SRBIN! Samo sto mene taj hrvatski uopste ne zanima,to je najnakaradniji jezik koji postoji.![]()
Ma,znaju oni to,ne mogu da se sete kako bi provocirali Srbe,malo dusevne hrane tek da se mrznja odrzi u kontinuitetupisati slepom i govoriti gluvom je uzaludan posao...