KO JEDANPUT ODE, NE UME BEZ SLOBODE ..

Tri puta sam u zivotu to uradila-jednom dosta davno, ima 9-10 godina, jako sam ga volela, ali sam znala da nije to- to sto u zivotu zelim, i da necemo moci zajedno, i da ako to ne uradim, *ebi ga, udacu se i posle gotovo...i tako, otisla sam, i videla posle da sam 100% bila u pravu; drugi put kad sam se zaljubila u svoju kres-kombinaciju, a bila suvise ponosna da mu to kazem i da pozelim pravu vezu (posle videla da su i njega mucile iste stvari, ali bolje opet sto nismo bili zajedno, tako da je moja intuicija opet bila u pravu:), i treci, najbolniji put, prekinula sam nesto sa nekim koga sam volela vise nego sto sam mislila da sam sposobna, i to zbog nereciprociteta-trebalo je da promenim sve u svom zivotu, izvrnuo mi je zivot kao rukavicu naopako, a zeleo je da zadrzi sve svoje stvari pod kontrolom, i tad sam skontala da sa takvom osobom nema buducnosti, i tako...adio....Videcemo da li sam i taj treci put bila u pravu, ali znam da cu uvek, uvek, uvek, da patim zbog toga sto nisam kao neke devojcice koje mogu da pristanu na sve, a da ne zadrze svoje "ja" i tu svoju neku unutrasnju slobodu, pa da sam ostala sa njim...al' dobro...idemo dalje...

GalebDzonatan:
Take it or leave it ;)

Bas tako.
Moja prijateljica je u jednoj vezi koja je vise svadja, nepoverenje, svakodnevno cimanje, proveravanje, plakanje.......... i tako sve u krug ali ona na sve to kaze "ali ja njega volim".

Onda sam joj ja lepo rekla da iako sumnjam da je to bas ljubav, neka ga prihvati takvog kakav jeste ili neka to presece jednom za navek, jer ce tako patiti i plakati jednom, a ovako place svaki dan zbog novog razloga.

esperanca137:
Nevencice,bravo,skinula si Silvestru kozu s ledja:lol: upravo je to njegov problem;)

jer mogu da napravim muf od nje:D ,uh,zaboravih da sam alergicna na maciju dlaku:roll:
Fala, fala :lol: ocu i ja muuf :D
Nego, u medjuvremenu sam shvatila da Sinke i ne trazi ljubav, vec samo sex od devojaka. Te se on zali na takve...al to sam vec napisala negde, da se ne ponavljam ;)
Sinke, all the best, nothing personal :)

NatasaNatasa:
Koliko vam je taj trip ''slobode'' važan ... i koliko ste spremni da ostarite sami, ako se u medjuvremenu ne nadje osoba koja će ispuniti sve vaše potrebe?
Sloboda mi je neophodna. Ostalo je samo (od)umiranje.
I to nije sloboda pod navodnicima.

Da li ću ostariti sama? Boli me uvo za to. Kako bude biće.
Plašim se samo samoće koju osećam dok sam u vezi sa nekim.

ispade da je sloboda nesto strasno sto je u potpunom neskladu sa vezom a pritom je zarazna i smrtonosna...
pa jos trip "slobode"...
sloboda, nego sta drugo? :)

ima ljudi koji se plase slobode i takvi ljudi vole da se uskuskaju u duge veze...i takvi redovno smore....jer stvore neki mali, klaustrofobicni svet gde se sve zna i ponavlja...i sve je tako divno i poznato i nema iznenadjenja...
a sigurna sam da sve to moze da izgleda drugacije....

e fuj :)

sve su to lazne dileme...covek koji je ok sam sa sobom, ne plasi se ni slobode, ni veze...

i u cemu je fora, to ostariti sam...jbt, citav smo zivot sami..daj bre ljudi, dokle cete da se lazete...
retki trenuci kad neko toliko udje u nase srce i dusu, daje nam osecaj da je moguce sakriti se od samoce, ako imas nekog ko te voli..koga volis...ali, to je zabluda...najveca zabluda

werujem u prijateljstvo...to je jedina trajna kategorija..i u njoj ostajes slobodan, zar ne...

ineresantno je to..ako si slobodan kad si sam, sta to znaci...da si zarobljen kad si u vezi, je li...
sve su to gluposti

Sta znaci osmelili? Ukoliko nisi zadovoljan u vezi i jos gore, ukoliko vidis da ta veza jednostavno nema vise buducnosti, da si vise nesrecan nego srecan, nije mi tu potrebna nikakva smelost da presecem i odem. To mi je potreba, ne smelost. Nema mi to neke veze sa slobodom, vise sa samopostovanjem.
Prethodnu vezu sam raskinula kad sam najvise volela, nije bilo lako, nimalo. Ali pre cu biti sama nego sa nekim ko me cini nesrecnom. U tom slucaju je bolje biti sam. Ali ne ostati sam iz straha od suocavanja sa novom ljubavlju i mogucim razocarenjima, vec sam dok ljubav ponovo ne zakuca na vrata. E sad, ukoliko se nikad vise ne upozna prava osoba, nista drugo ne preostaje do samoce, koja, da se ne lazemo, ipak nije bas tako slatka kako neki lazu sebe. Da, uzivam ja u samoci, ali ne bih volela da je zivim citavog zivota.
U ljubav cu sa druge strane uvek da verujem, pa ma koliko se razocarala. Ne mogu da kazem da je ljubav iluzija, da je voleti iluzija. To mogu da tvrde samo oni koje je razocarenje totalno obeshrabrilo da ljubavi daju sansu. Recimo zivis sa nekim 20 godina u braku i dodje do razvoda...19 od toga je bilo divnih..zar je tih 19 bila iluzija ako ste imali ispunjene dane, naucili mnogo toga..? Ne shvatam nijedno razocarenje kao iluziju ljubavi..vec kao skolu kroz koju prolazimo citav zivot..sve je jedna velika skola koja se uci do kraja zivota, verovatno se zato i ne zna koji mu je smisao :lol:

Biti sa nekim a osecati se usamljeno je tek najveca moguca glupost. Ti ljudi su jos vece kukavice nego oni koji su sami jer se ne usudjuju da se suoce sa ljubavlju iz straha od razocarenja. Valjda si sa nekim jer ti je stalo do njega, jer ti je lepo u njegovom drustvu, jer si srecna, jer VOLIS, jer zelis da i njemu bude isto..deljenje znaci. Pa cak i kad nastupe problemi u vezi, ako ljubav postoji, obe strane ce se potruditi da se problemi izglade. Ukoliko toga u vezi nema ne vidim razlog za ostajanje u vezi.

Elem, samoca je potrebna ponekad, cak i pozeljna...ali ne verujem u normalan zivot ako si konstantno sam. Jer da, ponekad je pozeljno pricati sam sa sobom, ali vremenom to postane bolest. Bez emocija covek ogrubi.

Nije mi jasno zasto bi neko odlazio iz veze ako voli,zarad slobode,pa zar covek u srecnoj i lepoj vezi nije slobodan?Ja sam se uvek osecala najslobodnije pored coveka koga volim a on mi pri tom uzvraca istom merom.Nema vece slobode nego biti pored nekog sa svim svojim manama i vrlinama i znati da si voljen.Suprotno najvece je robstvo biti sam i silno ceznuti za neuzvracenom ljubavi ili voleti nekoga ko to nije zasluzio ili jednostavno osuditi sebe na samocu zbog nekoliko propalih veza.Mislim da svaka osoba ima potrebu za nekom vrstom pripadanja osobi suprotnog pola ma koliko to zvucalo bajkovito.Sa neke strane divim se ljudima koji donesu neopozivu odluku da ostare sami posveceni onako globalno drugima ali intimno nikome.To su ljudi sami sebi dovoljni,sebicni i tuzni ali ja im se divim jer su hrabri da izjave kako je to ono sto su zeleli ja za to nikada ne bih imala hrabrosi,kada sam sama /bez ljubavi suprotnog pola/osecam se nepotpuno i kao zena i kao licnost.Mozda je to kukvaicluk ali ipak je lepse udvoje!

blizance:
Nije mi jasno zasto bi neko odlazio iz veze ako voli,zarad slobode,pa zar covek u srecnoj i lepoj vezi nije slobodan?Ja sam se uvek osecala najslobodnije pored coveka koga volim a on mi pri tom uzvraca istom merom.Nema vece slobode nego biti pored nekog sa svim svojim manama i vrlinama i znati da si voljen.Suprotno najvece je robstvo biti sam i silno ceznuti za neuzvracenom ljubavi ili voleti nekoga ko to nije zasluzio ili jednostavno osuditi sebe na samocu zbog nekoliko propalih veza.Mislim da svaka osoba ima potrebu za nekom vrstom pripadanja osobi suprotnog pola ma koliko to zvucalo bajkovito.Sa neke strane divim se ljudima koji donesu neopozivu odluku da ostare sami posveceni onako globalno drugima ali intimno nikome.To su ljudi sami sebi dovoljni,sebicni i tuzni ali ja im se divim jer su hrabri da izjave kako je to ono sto su zeleli ja za to nikada ne bih imala hrabrosi,kada sam sama /bez ljubavi suprotnog pola/osecam se nepotpuno i kao zena i kao licnost.Mozda je to kukvaicluk ali ipak je lepse udvoje!

Ne znaci da su takvi ljudi sebicni. Ima mnogo ljudi takvog kova, ali ne radi se tu o sebicnosti, vec naprotiv, to su ljudi posveceni visim ciljevima, zarad kojih oni podnose zrtvu, u smislu da ne zasnivaju sopstvenu porodicu. Tesla, Gete, Puskin... :p
Naravno, ima i onih koji nikada ne osete ljubav, a to je vec druga prica ;)

blizance je dosla do poente - kad je prava ljubav u pitanju nema osecaja da tu nema slobode...
ne slazem se sa ovim da svako ima zelju da nekom pripada...rekla bih da valjda svako ima zelju da voli i bude voljen...i ne slazem se sa tim da je licnost nepotpuna bez druge osobe...
to bas i nije moja definicija ljubavi ali da ne duzim...

a malo ste pobrkali samocu i slobodu...
negde sam procitala da svako ima svoj licni kapacitet za slobodu ko kapacitet pluca..neko moze da udahne vise a neko ne moze i to nije odredjeno nekim faktorom spolja...valjda je kljucno da se potrefe ljudi istih kapaciteta...u protivnom, ovaj koji moze da udahne vise ce se gusiti a ovaj drugi ce se osecati ko da ga je neko bacio na vrh Himalaja...
i onda i nije fer optuzivati ljude razlicite od nas da nisu sposobni da vole, da su sami sebi dovoljni i sl...mozda ce nekog drugog moci da vole bez osecaja da se dave...to sto ta osoba nismo mi ne treba da nas zanese u razmisljanjima kako smo mi eto divni a ta osoba kreten...

Back