KK Partizan

Dovedosmo i Ozija na 3 godine, jos jedan low-cost mladi igrac. Jel obavesti neko Mutu da smo doveli mladog igraca koji nije Srbin? Ili zele da ga iznenade. On rece da hoce samo domacu decu da ih pripremi za reprezentaciju. :mrgreen:

http://kkpartizan.rs/sr/vest/2100/tom-vilson-tri-godine-u-partizanu

Mlad - jeste
Talentovan - pohvalio ga onaj jedan trener jedanput
Statistika - nula
Jeftin - jeste

Jesmo li mi to ispucali broj stranaca? Imamo dva Amera, Ozija i Obrada (koji mozda i ima nase drzavljanstvo, a i ako nema mozda moze da ga nabavi). U svakom slucaju jos jedan stranac max. Ne verujem da ce praviti tim sa 5, pa drzati jednog na tribinama mesec-dva..

Ocekujem da ce Partizan ukomponovati pristojan tim za ABA ligu, mozda bude za nijansu slabiji nego prosle godine i moguc je sporiji start . Strance i nije mogao bolje ukoliko se ima u vidu finansijska situacija, najvise ocekujem od Bejkera za koga mislim da ce imatu kljucnu ulogu u timu dok Vilson i Skin ne verujem da ce praviti razliku ali ce biti solidni . Aranitovic je veliki potencijal ali posle dve teske povrede, videcemo koliko moze. Ispod kosa videcemo da li ce Majstorovic ostati i ovaj iz Bosne sto se najavljuje kao meta ali ne izgleda lose koliko se cinilo da ce biti nakon raspada uprave.

Dovedosmo i Ozija na 3 godine, jos jedan low-cost mladi igrac. Jel obavesti neko Mutu da smo doveli mladog igraca koji nije Srbin? Ili zele da ga iznenade. On rece da hoce samo domacu decu da ih pripremi za reprezentaciju. :mrgreen:

Mozda Muta zapravo ne trenira nas klub nego neki drugi, a mi svi zivimo u paralelnom univerzumu. Ili on.

Salu na stranu, nemamo pristup tim nekim domacim talentima (nekim smo ocito i pristupili), pa je resenje da se okrenemo mladicima iz inostranstva. Naravno, ispravno resenje, ukoliko takvi imaju potencijal. Za ovog bas i nisam siguran, al to niko zivi ne moze da tvrdi u ovom trenutku. Ja sve sto sam ikad cuo od komentara za njega je - bio hvaljen pre 2 godine, a onda stagnacija i nista.

Mozda Muta zapravo ne trenira nas klub nego neki drugi, a mi svi zivimo u paralelnom univerzumu. Ili on.

Ne mogu da se setim da li je Muta ili onaj Jojic izjavio da ce on ostati i dalje glavni kordinator (savetnik) kada su u pitanju igraci Dinamika. Sto je potpuno nedopustivo, ali eto na sta smo spali. Da nam Mutini pomocnici budu prvi treneri, dok Muta sedi na dve stolice i gleda gde moze bolje da prodje.

Koliko mi je poznato, Vujosevic nije nikome trazio da odustane od svojih para, vec da ih ceka, ili da ceka klub da mu pomogne svojim obestecenjem (slucajevi Lovernj vs Bertans).

Kao sto je i on cekao godinu i po, dve, tako da je vreme da mu se nesto i plati.

Posebno posto se radi o treneru koji je godinama, svojim radom, visestruko nadomescivao rezultatima kostanje tima s kojim je radio, postizao vece uspehe sa dvostruko manje novca od ove njegove kopije iz Zeleznika, npr.

Bio je vise nego korektan, odbilo se ono za kazne i slicne stvaro, proslo skoro dve godine otkad su ga isutirali i kako nas zapljusnuse pare i sponzori. Izvolite vratiti onda novac koji je covek krvavo zaradio po cenu zdravlja bukvalno.

Uvek sam na strani onih koji traže zarađen novac, to nema veze sa navijanjem za klub.

Ako si se dogovorio nešto, moraš to da ispoštuješ.

Potpuno se slažem s ovom konstatacijom. Samo............

jedno je pitanje u svemu tome važno...KO SE DOGOVARAO; I SA KIME?
Dogovarao se predsednik SD Partizan sa trenerom KK Partizan?
Dogovarao se sam sa sobom?
Na osnovu čega se njemu duguju pare?
Ko je to procenio da toliko vredi njegov ugovor?
Sve su to veoma važna pitanja, PRE nego mu se isplati bilo šta.
Takodje je važno razmotriti njegovo učešće u prodaji igrača i da li je možda sa te pozicije oštetio Partizan, ili ukoliko nije da li je možda sa te pozicije on uveliko isplaćen i preplaćen?
Meni se čini da ova uprava njega poprilično ČUVA.Još samo da vidimo razlog, tj. ko je od ove sadašnje uprave bio u talu sa njim, pa se sad zameću tragovi.

Ti krećeš sa nekim vrlo jakim predubeđenjima, ja to gledam bez animoziteta, zavera i sa čisto pravne strane. Bio je trener sa validnim ugovorom, taj ugovor nije ispoštovan. Sačekao je i sad ima puno pravo da tuži, pare su njegove. Ako je bilo muljanja to je za sud van ove priče, ne zanima me dok ne dođe do tužbe.

Kao što njega nisam podržavao kada je kritikovao igrače koji tuže (bez obzira na obećanja i interne dogovore koje su imali), tako i sada smatram da svako ima pravo da se njegov ugovor ispoštuje. Lično, ne bih čekao ni dva meseca a ne dve godine na isplatu. Ako klub nije sposoban da ispoštuje ugovor, onda je samo klub kriv. Neka menjaju upravu, neka se snalaze, u krajnjem slučaju neka propadnu. Zarađene pare se moraju isplatiti.

Ne očekuje se od tebe da svhatiš bilo šta od napisanog..To je jasno još od 24.08.2003.
Putuj igumane kod svog idola, da pročitaš neku knjigu.

- - - - - - - - - -

Ti krećeš sa nekim vrlo jakim predubeđenjima, ja to gledam bez animoziteta, zavera i sa čisto pravne strane. Bio je trener sa validnim ugovorom, taj ugovor nije ispoštovan. Sačekao je i sad ima puno pravo da tuži, pare su njegove. Ako je bilo muljanja to je za sud van ove priče, ne zanima me dok ne dođe do tužbe.

Kao što njega nisam podržavao kada je kritikovao igrače koji tuže (bez obzira na obećanja i interne dogovore koje su imali), tako i sada smatram da svako ima pravo da se njegov ugovor ispoštuje. Lično, ne bih čekao ni dva meseca a ne dve godine na isplatu. Ako klub nije sposoban da ispoštuje ugovor, onda je samo klub kriv. Neka menjaju upravu, neka se snalaze, u krajnjem slučaju neka propadnu. Zarađene pare se moraju isplatiti.

Ćekaj bre.ja nemam nikakva predubedjenja....Ja želim da znam......
KO je potpisao ugovor i sa kim?
Takodje želim da znam, ko je to sklopio ugovor sa Vujoševićem(pričamo o periodu kada je Vujošević predsednik SD Partizan), i ko je odobrio taj ugovor?
Na osnovu čega se došlo do cifrre njegovog ugovora, obzirom na to da je praktično najuren iz CSKA?
I da.......Onaj ko je potpisao ugovor ima da ga ispoštuje, u ovom slučaju KK Partizan.
Medjutim, to nikako na abolira samog Vujopševića, ako je u klubu nešto muljao, a javna je tajna da jeste(na primer dupli ugovori sa Klobučarom).
Zato se prosto pitam, ko to njega danas iz ove uprave ČUVA?

Eto prilike da napišeš jedno pismo sa zahtevima Partizanu, možeš i javno da ga objaviš.

Samo nemoj ovaj deo sa "cifrom njegovog ugovora" da ubacuješ, smejaće se ljudi. Kakav crni CSKA, taj Vujošević je redovno vodio KKP do top16, a pred odlazak ga je odveo i na final4. Ne zaboravi i tutulu "trenera godine" koju je dobio od Evroligaških kolega. Svaka cifra koju smo mu dali je smešno mala.

Eto prilike da napišeš jedno pismo sa zahtevima Partizanu, možeš i javno da ga objaviš.

Samo nemoj ovaj deo sa "cifrom njegovog ugovora" da ubacuješ, smejaće se ljudi. Kakav crni CSKA, taj Vujošević je redovno vodio KKP do top16, a pred odlazak ga je odveo i na final4. Ne zaboravi i tutulu "trenera godine" koju je dobio od Evroligaških kolega. Svaka cifra koju smo mu dali je smešno mala.

Druže(nadam se da ne smeta da te tako nazovem), reci mi ako je tako kao što kažeš, zbog čega se on vratio u Partizan, za tako "smešnu" cifru?
Obzirom na to da se slažemo i ja i ti, a i Vujošević i veleka većina onih koji komentarišu ovu tužbu, Vujošević je profesionalni trener koji radi ZA PARE.
Ako je ponudjena cifra smešna, zašto nije otišao negde drugde, da radi za veće pare?
Pošto je već otišao iz Partizana........
Postoje samo dva moguća razloga za to..........
Jedan je da mu niko drugi nije ponudio bolje uslove.
A drugi je da pored ugovora postoje i neke skrivene cifre i razlozi zbog kojih se vratio(čisto da napomenem onu njegovu izjavu kako će oružjem braniti stadion JNA).
Ne moram ja da pišem bilo šta Partizanu....sad će se otvoriti karte, vrlo brzo..........On je krenuo djonom, videćemo da li je današnji Partizan "gospodski" klub ili ćemo gledati posipanje pepelom........
Što se mene lično tiče, ja bih voleo da se konačno sazna šta je to i koliko Partizan dužan, šta je to taćno što Partizan prihoduje tokom godine, od države, i kakve su sve obaveze nastale za prethodnih a i ove uprave............Da se sve vidi, pa da se podvuče crta..
I naravno oni koji su odgovorni za ovakvo stanje u Partizanu da odgovaraju.......Ko god to bio, a veoma se lako nadje.........
Što se tiča nagrade za najboljeg trenera, koju sami treneri dodeljuju, ja sam skoro siguran da je to išlo ovako: E, ajde bre da glasamo za čoveka, da ode malo iz zemlje i zaradi neku kintu, vidiš da propade tamo u Srbiji........

Poznajem mnoge izuzetno kvalitetne ljude koji su mogli da odu u inostranstvo i debelo naplate sebe pa nisu. Znam i neke koji su otišli i nije mi jasno zašto su se vratili. Nekim ljudima je jednostavno bolje ovde, po koju god to cenu došlo. Vujošević prvo ne želi da priča sa igračima na engleskom, autoritativan je izuzetno (što mu je napravilo problem u CSKA), ko zna šta još.

Ne želim ništa da spekulišem, niti da prognoziram. Dužni smo mu pare i kraj.

Ovo sa izborom za trenera godine nemoj dalje da komentarišeš, upravo se na takvim delovima tvojih komentara vidi koliko si ostrašćen.

A sto ne oprosti partizanima dug?
Ko sto je on trazio od gomile igraca dok je bio trener pa ih onda prozivao po medijima da su izdajnici sto hoce svoje pare.

Zasto da oprosti? Isterali su ga iz kluba kao stetnog pod pritiskom ljudi iz vlasti i izgubio je zdravlje na klupi Partizana. Nije blesav valjda da oprasta takve stvari.

- - - - - - - - - -

Potpuno se slažem s ovom konstatacijom. Samo............

jedno je pitanje u svemu tome važno...KO SE DOGOVARAO; I SA KIME?
Dogovarao se predsednik SD Partizan sa trenerom KK Partizan?
Dogovarao se sam sa sobom?
Na osnovu čega se njemu duguju pare?
Ko je to procenio da toliko vredi njegov ugovor?
Sve su to veoma važna pitanja, PRE nego mu se isplati bilo šta.
Takodje je važno razmotriti njegovo učešće u prodaji igrača i da li je možda sa te pozicije oštetio Partizan, ili ukoliko nije da li je možda sa te pozicije on uveliko isplaćen i preplaćen?
Meni se čini da ova uprava njega poprilično ČUVA.Još samo da vidimo razlog, tj. ko je od ove sadašnje uprave bio u talu sa njim, pa se sad zameću tragovi.

Nije se dogovarao sa SDP jer oni ne placaju trenere KKP. Prosta stvar. KKP potpisuje ugovore sa svojim zaposlenima i placa ih a ne SDP.
Svaki klub clan SDP-a je finansijski nezavisan klub.
A duguju mu se pare na osnovu ugovora, klub procenjuje njegovu platu... sta ima da se objasnjavaju proste stvari. Covek je osvojio sve zivo u svojoj eri i zasluzioje da bude dobro placen.

- - - - - - - - - -

Poznajem mnoge izuzetno kvalitetne ljude koji su mogli da odu u inostranstvo i debelo naplate sebe pa nisu. Znam i neke koji su otišli i nije mi jasno zašto su se vratili. Nekim ljudima je jednostavno bolje ovde, po koju god to cenu došlo. Vujošević prvo ne želi da priča sa igračima na engleskom, autoritativan je izuzetno (što mu je napravilo problem u CSKA), ko zna šta još.

Ne želim ništa da spekulišem, niti da prognoziram. Dužni smo mu pare i kraj.

Ovo sa izborom za trenera godine nemoj dalje da komentarišeš, upravo se na takvim delovima tvojih komentara vidi koliko si ostrašćen.

Mozda je bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu. Zato se i vratio. Ovde je bio nedodirljiv a u Rusiji zamenjiva roba.

Mozda je bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu. Zato se i vratio. Ovde je bio nedodirljiv a u Rusiji zamenjiva roba.

Ma nije valjda?
Pa što je uopšte otišao kod mrskih Rusa, kad je zamenljiva roba?
On to nije znao pre odlaska u Rusiju?
Pa je tamo odjednpom progledao?
Pa dobro, ako je odjednom progledao tamo, što kad je dobio otkaz nije odmah počeo da radi ponovo u Partizanu, nego je sedeo i čekao da mu Rusi za nerad isplate novce?
Smešni ste vi koji pričate o moralnim vrednostima jednog ljigavca i sm.rada, kakav je Vujošević.

Ma nije valjda?
Pa što je uopšte otišao kod mrskih Rusa, kad je zamenljiva roba?
On to nije znao pre odlaska u Rusiju?
Pa je tamo odjednpom progledao?
Pa dobro, ako je odjednom progledao tamo, što kad je dobio otkaz nije odmah počeo da radi ponovo u Partizanu, nego je sedeo i čekao da mu Rusi za nerad isplate novce?
Smešni ste vi koji pričate o moralnim vrednostima jednog ljigavca i sm.rada, kakav je Vujošević.

Otisao je jer im je budzet neogranicen i mogao je da kupi igrace koje je zeleo sto znaci da je mogao da ide na osvajanje EL. E sad sto se nije snasao to je druga stvar.

Back