KK Partizan

Ne znam sta bih rekao. Taman sam se spremao da ocekujem napredak, pobedu u gostima, a onda ova bruka.

Pera uveo Andjusica posle 2 utakmice neigranja, u zadnja 2min. On jadan ne zna gde udara, gde bije, sta radi. Kad nam treba odbrana, igra Aranitovic, uvodi Andjusica, kad nam treba kos on uvodi Vrapca.

Aranitovic mi je postao ono... gori od Cvetkovica. Ovo sto mi igramo nije kosarka nego basket.

Za crnu istoriju je serija Frizure, u kojoj smo primili 50 poena za 15min. Ukupno 56 u drugom poluvremenu. U 25.min sam gledao statistiku, i tada je Kevin Džons imao 30 i nešto indeksnih poena a cela ekipa Mege nešto manje.

Kako se završilo, možete videti na zvaničnoj statistici.

Najveci stos od svega je sto ako ova Mega bude ispred nas u domacici (a ostane li Pera na klupi, sanse za to su vrlo velike), mi mozemo da biramo da li cemo kao gosti da igramo u Sremskoj Mitrovici ili Smederevu naredne sezone, ako se plasiramo u ABA, jer nam je i Metalac konkurent.

No, dobro, mi hocemo samo sportske price....

Kad čujem da neko priča o tome kako rezultat ove sezone nije bitan, meni upravo to pada na pamet. Srbija će izgubiti najverovatnije četvrtog predstavnika u ABA jer smo mi i Metalac slabi, a teško je održavati koeficijent i da smo dobri jer drugi imaju prednost zato što ih je manje i lakše im održati koeficijent... Pošto je očigledno da smo još daleko od toga da pobedimo Megu, ostaje nam koljačina sa Metalikom, a ko nam može išta garantovati. I jedni i drugi smo slabi.

Jbt, žao mi ova dva Amera, oni bi nam bili odlični i prošle i pretprošle sezone. OK, Vilson nije zmaj, al dobro bi došao. Bori se dečko, pokušao je jedini u finišu da nešto konkretno uradi kao što nas je povadio protiv onog Tajfuna u finišu.

PS: Evo kako Mega na svom tviter profilu pogasi Pantere retvitovanjem njihovih "komentara" tokom utakmice :hahaha:
https://twitter.com/KKMegaLeks

Poslednja izmena:
Ja ne verujem sta sam gledao! Od prilike da se stigne razlika iz prve do ovoga. I dok Mega preokrece nama postava ko za garbage time, bez izmene, bez TO. Jezivo, stvarno jezivo.

I kao slag na tortu za kraj, uvodjenje Andjusica koji:
1) Nije igrao dve utakmice
2) Ni jedanput nije odigrao zavrsnicu kako treba kada se lomilo

Jedan sitan detalj, koji mi ne bi toliko smetao da smo dobili..Beric i Silobad se sprdaju svaki put kad Djumic ima loptu. Pa ako mislite da je smesan, nadjite nekog, reket nam zvrji prazan. Nema vise zlog Duleta da koci saradnju.

Đumara je otprilike 5x bolji košarkaš nego što je Šilobad funkcioner, ali nema veze, bitno da je fikus preživeo promene u kojima je promenjen otprilike jedini koji zna svoj posao, ali se zamerio što se petljao u posao ovih što ga ne znaju, počevši od mučenog idiota Šilobada, pa sve do mučenog "premijera" države.

Kad čujem da neko priča o tome kako rezultat ove sezone nije bitan, meni upravo to pada na pamet. Srbija će izgubiti najverovatnije četvrtog predstavnika u ABA jer smo mi i Metalac slabi, a teško je održavati koeficijent i da smo dobri jer drugi imaju prednost zato što ih je manje i lakše im održati koeficijent... Pošto je očigledno da smo još daleko od toga da pobedimo Megu, ostaje nam koljačina sa Metalikom, a ko nam može išta garantovati. I jedni i drugi smo slabi.

U je, jos i zaboravih na ovaj detalj, da ce Srbija verovatno imati svega tri predstavnika u ABA naredne sezone.

I kao slag na tortu za kraj, uvodjenje Andjusica koji:
1) Nije igrao dve utakmice
2) Ni jedanput nije odigrao zavrsnicu kako treba kada se lomilo

Da, to je bio vrhunac Perine „genijalnosti“ veceras.
Do kada Andjusic ima ugovor, do kraja decembra? Sto je najcrnje, ne vidim ko bi ga uopste uzeo, pa da se rastanemo kao ljudi.

Zakopali su nas duboko, a mi uspevamo da i sami pridodamo. Od Partizana ocekujem da gadja iznad svojih mogucnosti, pa makar realni domet bio 10. mesto, idite na 9. A smatram da ova selekcija nije za borbu za opstanak, po kvalitetu imamo ekipu za 4-6 mesta.

Do kada Andjusic ima ugovor, do kraja decembra? Sto je najcrnje, ne vidim ko bi ga uopste uzeo, pa da se rastanemo kao ljudi.

Ima kratkorocni ugovor do Nove godine. I izgledalo mi je da ga sigurno nece produzivati, dok nisam video ovo danas. Vise nista ne moze da me iznenadi. Pre nego sto ga je poslao da se zagreva, Pera je pitao Andjusica da li moze. Mozda ga je drzao na klupi zbog nekih zdravstvenih problema? Iako bi bilo sasvim logicno da ne igra jer je los.

Poslednja izmena:
Ima kratkorocni ugovor do Nove godine. I izgledalo mi je da ga sigurno nece produzivati, dok nisam video ovo danas. Vise nista ne moze da me iznenadi. Pre nego sto ga je poslao da se zagreva, Pera je pitao Andjusica da li moze. Mozda ga je drzao na klupi zbog nekih zdravstvenih problema? Iako bi bilo sasvim logicno da ne igra jer je los.

Ionako je svejedno, nije problem u Andjusicu, vec u treneru.
No ipak se nadam da ce otici ili da mu nece produziti ugovor, i da u rotaciju na njegovo mestp udju Koprivica ili Glisic, jer vapimo za jednim visokim igracem, a sada sam samo jos vise ucvrstio stav da ne treba dovoditi nikog, jer je ABA prakticno od veceras zavrsena prica.

Ja sam ili za uvodjenje Koprivice ili dovodjenje nekog ko ce da igra i sledece sezone. Placanje stranca za polusezonu bi bilo van pameti.

Takodje, ne volim promene trenera, ali trenutno se nadam da ce Pera sa Danilom pod ruku. Sto se nece desiti. Izasao je na konferenciju, prepricao utakmicu po ka zna koji put, i idemo dalje. Nikom nista, po principu "ne nadamo se nicemu, svaka pobeda je samo plus".

Razlika u kvalitetu je i vise nego vidljiva, nazalost po Partizan ove godine.
Ja sam bar iskoristio situaciju da popravim finansije

bez naslova1.JPG

A da iskoristim i gluposti bukmejkera potridli su se i Cibona i Krka

bez naslova.JPG

:per:

Samo nek ste vi Čovićevci zadovoljni kako Partizan izgleda, prava sportska priča.

on topic:A što je najgore, sad već i imamo tim koji može da se bori za PO, dva stranca su nam dobra, tu je i Murić, tu je Vitkovac, to su igrači na koje se ne bismo žalili prethodnih sezona. Ostalo, nemamo kvalitet ali imamo kvantitet, imamo po nedelju dana za svaku utakmicu, i ovu večeras smo lepo počeli, energično, grizemo, tako treba svaku i juriti iznenađenja protiv izmorenih evroligaša, kao što su nam Zadar, Igokea, Mega, Olimpija,... pokazali da se može makar im napraviti ogroman problem. Ali mi ne možemo jbg, džaba i ona energija kad smo igrali večeras basket a ne ozbiljnu košarku. Partizan iz prethodnih sezona bi ovakvu Megu iz prva 25min natukao 30 razlike (a onda im ne bi bilo povratka sve i da prestanemo igrati), toliko su bili van utakmice i loši, mašili skoro sva bacanja.

Ja sam ili za uvodjenje Koprivice ili dovodjenje nekog ko ce da igra i sledece sezone. Placanje stranca za polusezonu bi bilo van pameti.

Takodje, ne volim promene trenera, ali trenutno se nadam da ce Pera sa Danilom pod ruku. Sto se nece desiti. Izasao je na konferenciju, prepricao utakmicu po ka zna koji put, i idemo dalje. Nikom nista, po principu "ne nadamo se nicemu, svaka pobeda je samo plus".

Za ovo prvo smo konstatovali da se slazemo jos prosle nedelje.
Samo ne znam ko bi nam sada dosao, a da iole vredi i da mozemo biti sigurni da na njega mozemo pouzdano racunati i sledece sezone. Zato mislim da je bolje da se da minutaza Koprivici (koji je u onim prvim mecevima imao par dobrih partija, protiv Metalca i MZT cini mi se), ili Glisicu (koji je prosle sezone kod Duleta dobijao sansu na kasicicu, i mislim da se pristojno snalazio, a sada nije bio u rosteru nijednom), pa nek pokazu sta umeju u ovih preostalih desetak kola, nego da se dovodi neko sa strane.

Pera mozda nije imao ni srece u nekim momentima i utakmicama, ali definitivno je on glavni krivac sto smo tu gde jesmo, ali sam kazes da se to nece desiti.

A što je najgore, sad već i imamo tim koji može da se bori za PO, dva stranca su nam dobra, tu je i Murić, tu je Vitkovac, to su igrači na koje se ne bismo žalili prethodnih sezona. Ostalo, nemamo kvalitet ali imamo kvantitet, imamo po nedelju dana za svaku utakmicu, i ovu večeras smo lepo počeli, energično, grizemo, tako treba svaku i juriti iznenađenja protiv izmorenih evroligaša, kao što su nam Zadar, Igokea, Mega, Olimpija,... pokazali da se može. Ali mi ne možemo jbg, džaba i ona energija kad smo igrali večeras basket a ne ozbiljnu košarku. Partizan iz prethodnih sezona bi ovakvu Megu iz prva 25min natukao 30 razlike (a onda im ne bi bilo povratka sve i da prestanemo igrati), toliko su bili van utakmice i loši, mašili skoro sva bacanja.

Tacno, jeste da mi mozda nemamo toliko kvaliteta kao prosle godine, ali niko ne moze da me ubedi da je ovaj tim toliko slab, a pride imaju vise vremena za odmor.

Peru neće smeniti sve dok i ako potpuno ne upropasti, tipa, izgubimo mesto u ABA i slično. Bilo kakav osrednji rezultat, srednje žalosni, srednje dobar,... njega ostavlja na klupi. On ima 2+1 ugovor ako se dobro sećam.

Jeste, ima ugovor 2+1. Sad ako su dovoljno posteni da priznaju gresku, nek nadju bar nekog seniora koji zna kosarku (i psihologiju iste) da poducava Peru i ostatak druzine. Ovo je kao da ubacis 4 ljudi u pilotsku kabinu i nadas se da ce uspeti da podignu avion. Ne ide bas.. Trenutno mi ovako sa strane, Tajson najvise deluje kao trener.

Слажем се ово:
-да би Божић водио Партизан треба му неко да њега још подучава.Али ,нажалост,не верујем да ће бити од њега тренер.На крају седео је уз ДВ на клупи
као неки помоћник па што није научио нешто ? Ја сам,признајем ,очекивао да ће нам он бити тренер следећих година...више се не надам у то.
-исто тако,сигурно имамо квалитет да будемо ту негде 5-8 место.Ја мислим и више,али после овакве утакмице знам да не мисли већина тако...Али треба нам тренер за то и центар,а и два центра не би
била вишак...
Е сад,можда ће ово звучати као терање ината,али не разумем ,опет,оволику паљбу по Анђушићу ? Не знам шта сте очекивали да уђе и реши утакмицу,у задњим минутима
а није играо ни секунду пре тог ? Није он баш толики геније,...И наравно,не знамо (или зна неко ? ) разлог неиграња.Слажем се да је далеко од оног што ми очекујемо,али ја
мислим да је пре у питању тренер и цела организација игре,него да је он заборавио да игра...

Nije niko (da sam primetio) ljut na Andjusica zbog onog sinoc, vec na Bozica sto je napravio potez ocajnika kad ga je uveo u igru 2min pre kraja, a da nije igrao prethodne 2 utakmice.

Ja sam razocaran u njega jer citam kako se odnosi, kako ga bas briga (uzeti sa rezervom jer su to misljenja drugih sa lica mesta, a to moze biti i "spinovano"), a nema 31god i ACL iza sebe kao Kosta. Decko ima najvecu reputaciju od domacih igraca kod nas, trebao bi da grize, ali nista.

Na kraju krajeva, Andjusic a bojim se i mali Aranitovic sada svojom igrom jasno pokazuju zasto je Vujosevic prvog stavio iza Milosavljevica i Bogdanovica koji su tada bili vrlo daleko od onog sto su danas, a drugog nije ni razmatrao ozbiljno.

Е сад,можда ће ово звучати као терање ината,али не разумем ,опет,оволику паљбу по Анђушићу ? Не знам шта сте очекивали да уђе и реши утакмицу,у задњим минутима
а није играо ни секунду пре тог ? Није он баш толики геније,...И наравно,не знамо (или зна неко ? ) разлог неиграња.Слажем се да је далеко од оног што ми очекујемо,али ја
мислим да је пре у питању тренер и цела организација игре,него да је он заборавио да игра
...

Odgovorio si sam sebi. Andjusic je imenom za neke od nasih igraca Brajant licno, a igra gore od njih. Nije problem u njemu bio juce, nestvarno je da ga je Pera uopste tada ubacio. Em nije igra vec 2 meca, em je do sada igrao katastrofalne zavrsnice. Jedino objasnjenje mi je da je u panici pokusao jedino sto mu je palo na pamet. A jos uvek mislim da se na Andjusica vise ne racuna.

Mislim da je jucerasnja utakmica bila idealna za ovakvog Danila, nervoznog i van ritma, mislim na prvih 25min, odnosno pre totalnog raspada. Dobar protok lopte, puno otvorenih suteva za 3. Mogao je da ga ubaci ranije da coskari i gadja otvorene suteve.

Onakva postava koja je juce prokockala pobedu apsolutno vise nikada ne sme da se ponovi. Stvarno ne znam odakle plan da se u isto vreme na parketu nadju Cvetkovic, Aranitovic, Milutinovic i Djumic..ne mogu da se setim ko je bio na 3. Niko ne moze da iskreira, a odbrana nula, prosecna visina ispod 1.9. Vec kad je palo na 10-12 razlike morao je da se vrati Vilson ili Magdevski i Jones ili Ceda i da se umrtvi igra, a ne da se trkamo sa njima. Vise je licilo na basket, pri cemu smo mi imali problema da izvedemo loptu, a ne nesto vise.

Ja sam razocaran u njega jer citam kako se odnosi, kako ga bas briga (uzeti sa rezervom jer su to misljenja drugih sa lica mesta, a to moze biti i "spinovano"), a nema 31god i ACL iza sebe kao Kosta. Decko ima najvecu reputaciju od domacih igraca kod nas, trebao bi da grize, ali nista.

Meni se bas zbog ovoga ne dopada sto je tu. Veliki je Grobar i siguran sam da voli Partizan. Ume da bude bezobrazan, komentarise tudje poteze i odluke (ukljucujuci Boziceve), a kada udje u igru truba. Dule ga je valjda jednom kaznio jer je hteo da glumi heroja u odsustvu nekih igraca. I sada mi deluje da bi zeleo da bude heroj, ali ne ide, pa je isfrustriran.

Poslednja izmena:
Neposredno po završetku meča KK Partizan NIS - KK Mega Leks, u trenucima dok su se dve ekipe i članovi stručnih štabova sportski pozdravljali, došlo je do nestanka devet unikatnih nadmajica sa klupe KK Mega Leks. U pitanju su posebno kreirani delovi opreme čije duplikate usled kratkog roka, naši sportski rivali nisu u prilici da pripreme na vreme za naredno kolo ABA j.t.d. lige.

KK Partizan NIS veruje da je nestanak opreme samo nepromišljen potez ili čak detinjarija i apeluje na poštene nalazače da unikatnu opremu naših rivala vrate tokom sutrašnjeg dana u prostorije kluba na stadionu u Humskoj.

Deca su ovo uzela.
Ko je kriv Zalizanom sto je napravio unikatni dizajn uz pomoc svog malog deteta za kojim lude ostala deca. :hahaha:

Back