KK Partizan

Кажу да и мртав коњ може да се ритне.
Уосталом код тог истог Париза смо и покрадени у првој утакмици тако да стање не би изгледало овако.

https://www.aba-liga.com/competition-system/
The better placed teams in the Regular Season will have the home court advantage.

Winners of each pair advance to the semi-finals, which will also be played in the best of three games format (1-1-1), where the better placed team after regular part of the season will have the home court advantage.

Winners of both semi-final pairs will advance to the finals, which will be played in the best of five games format (2-2-1). The finalist, that is the better placed after regular season, will have the home court advantage.

Utisak posle odigranog plej-ina je malo samar realnosti - ukoliko sve najbolje i najbogatije ekipe odigraju dobro, za nas osrednje postoje samo jedna vrata i to ko ima najbolju sezonu, ko uhvati najbolji ritam u pravo vreme. To je ove sezone iskoristio Pariz. Bajern je igrao odlicnu sezonu, ne i sjajnu, ali opet juce nisu bili ni blizu, i tu im ne bi pomoglo ni da je igrao Edvards. Isto bi prosli i panteri, i Milano, i mi.

Ne mozemo kupiti najbolju ekipu, ali mozemo solidnu kao sto je imamo, i to nije dosta, mora biti u pravom trenutku u pravoj formi. A sa time debelo omanusmo protekle 2 sezone. TOP8 ce uvek biti cilj koji je malo tezak, ali uci bar na 10. mesto je sasvim realna zelja i to smo morali uraditi.

Trebali bismo veceras biti blagi favoriti zbog prednosti domaceg terena, ali dobro znamo da to nama ne znaci previse. Druga stvar, trazimo izlaz iz krize i spremamo se da nam ovo bude jedna mala prekretnica (sta ce biti od tog spremanja, videcemo). Sa druge strane, ako mi ne budemo top, dosta zavisi i od pantera i kako ce oni reagovati na ispadanje iz EL, da li ce pasti psiholoski ili ce nastaviti da se grebu i jajare kao da im je poslednje, kao i uvek.

Nista ne nagovestava da ce biti preterano bitna utakmica, ali posto znamo da postoje neke sansice da nas preteknu, i posto i jedni i drugi trazimo prekretnicu za dalje, moglo bi da bude zesce. U svakom slucaju, drago mi je sto se igra kod nas pa cu moci da gledam, jer da se igra pod domacinstvom panterlija, mislim da bih preskocio cirkus.

Trebali bismo veceras biti blagi favoriti zbog prednosti domaceg terena, ali dobro znamo da to nama ne znaci previse.
Pravdanje unapred.

Ajde bar malo obraza pokazi i mimoiđi nas sa svojim referatima jer se dokazalo da se razumes ko marica u kantar.

Tri bota nam ukenjase temu svojim vecitim zvaljavljenjem.

Sto se tice atmosfere, puna arena ali kilavo. Uvod ocekivan potom ko kisela voda na momente
Valjda kao igra...

Mora to puno bolje.

Opet ono takmicenje gde besmislenog Dos Santosa faulira vazduh, pa mu se omogucava da se razigrava uz pomoc suludih prodora jer uvek dobije nesto. Na poluvremenu smo dobri samo +7 (iako imamo ocito bolju energiju) zato sto smo katastrofalno resavali tranziciju + uzeli bar 3 nestrpljiva suta, gde mi kao nesto jurimo da se ubrzamo i biramo glupa resenja. Sa dobrom tranzicijom ovo je trebalo ici i do +15..

Nadajmo se nastavku koncentrisane igre bar u odbrani, gde skripi jedino defanzivni skok, ali mnogo promasuju, odbijaju se lopte na sve nacine.

Opet ono takmicenje gde besmislenog Dos Santosa faulira vazduh, pa mu se omogucava da se razigrava uz pomoc suludih prodora jer uvek dobije nesto. Na poluvremenu smo dobri samo +7 (iako imamo ocito bolju energiju) zato sto smo katastrofalno resavali tranziciju + uzeli bar 3 nestrpljiva suta, gde mi kao nesto jurimo da se ubrzamo i biramo glupa resenja. Sa dobrom tranzicijom ovo je trebalo ici i do +15..

Nadajmo se nastavku koncentrisane igre bar u odbrani, gde skripi jedino defanzivni skok, ali mnogo promasuju, odbijaju se lopte na sve nacine.
SUNCE TI milosno!!!!

Bilo je kriticno u trecoj, ali na pocetku cetvrte nas je pokrenuo Majk dobrom odbranom, pa i Marinkovic, a Braun je pronasao svoj sut. Svejedno, previse smo zavisili od suta i birali ga u situacijama kada su panteri igrali sa hodajucim rupama na bekovima, sto smo vrlo malo koristili. I ako se nadjemo opet sa panterima, sanse nam padaju sa ovako losom materijalizacijom dobre ili bar solidne odbrane i sa ovakvim glupim resavanjima napada, posebno uz kriminalan sudijski kriterijum gde se suvise postuju panterski flopovi (vecerasnji oskar ide za Dzona Brauna), a tu je i bogovski status za koprcalo Petruseva.

No, ovaj put ce nas sledeci susret biti malo tezi, jer ce po svemu sudeci panteri ici u Podgoricu, a mi cemo se boriti sa Dubaijem. Ne pratim mnogo unapred, ne zamerite ako gresim, ali mi se kanda u Ljubljani borimo za drugo mesto i prednost domaceg terena protiv Dubaija, da ne moramo ici na taj besmisleni put mozda i dvaput.

Ok smo odigrali sinoć protiv raspale Zvezde koja od kupa u Nišu nema više od 3 ili 4 pobede. Editovaću posle komentara tačnu statistiku.
Izgleda da je Željko otpisao Lunberga. Prvi put ove sezone igrao je bez pleja kad je Karlik odmarao..

edit..
Zvezda od 15.02. dobila: Zadar, Megu, Borac, Cibonu i Virtus
Zvezda od 15.02. izgubila od Žalgirisa, Bajerna, Cedevite, Milana, Reala, Spartaka, Efesa, Panatinaikosa, Bajerna, Partizana

dakle najskuplji tim u Srbiji svih vremena od 9 jačih utakmica u poslednja 2 meseca izgubio svih 9 i trenutno može jedino Efempea da dobije tako da ova pobeda od sinoć nama ne pokazuje mnogo toga..

izvestan plej of sa Dubajiem koji je odlična ekipa i gde ćemo morati mnogo bolje.

Poslednja izmena:
Ako je Lundberg otpisan to je najgore od ove sezone, jer se radi o dobrom igracu (ne vrhunskom, ali bas solidnom). To da je Vosington otpisan me ni ne cudi, neki nikad-cuo Amer direkt iz NBA je uvek kocka i racunas da se to moze desiti, ali Lundberg je druga prica.

Mislim da nismo bas bili OK sinoc sa onom nervozom u tranziciji, nerezonskim segmentima i kako smo dozvoljavali da nas buse iz pika u drugom poluvremenu. Nasa prednost od 10 ili vise je u Zocovom mandatu najnestabilnija stvar na svetu. :mrgreen: Jedino dobro od sinoc je pobeda za psihu i to sto smo uspeli da rutiniramo utakmicu iz nestabilne igre i situacije.

Ali ako nastavimo ovako igrati, necemo se dobro provesti protiv njih jer ce se njima vratiti pre ili kasnije Bolomboj kao vazan sraf i zaista dobar igrac, i imace na svojoj strani kriterijum (videli smo kako to izgleda na nasem parketu u relativno nebitnoj utakmici), zato sto ce vrsiti pritisak, flopovati, kukumavciti, navlaciti nase igrace na incidente, plus vanterenske aktivnosti.

Zato protiv Cedolimpije moramo nastaviti da se stabilizujemo i pokazemo sigurniju igru.

Ako je Lundberg otpisan to je najgore od ove sezone, jer se radi o dobrom igracu (ne vrhunskom, ali bas solidnom). To da je Vosington otpisan me ni ne cudi, neki nikad-cuo Amer direkt iz NBA je uvek kocka i racunas da se to moze desiti, ali Lundberg je druga prica.

Mislim da nismo bas bili OK sinoc sa onom nervozom u tranziciji, nerezonskim segmentima i kako smo dozvoljavali da nas buse iz pika u drugom poluvremenu. Nasa prednost od 10 ili vise je u Zocovom mandatu najnestabilnija stvar na svetu. :mrgreen: Jedino dobro od sinoc je pobeda za psihu i to sto smo uspeli da rutiniramo utakmicu iz nestabilne igre i situacije.

Ali ako nastavimo ovako igrati, necemo se dobro provesti protiv njih jer ce se njima vratiti pre ili kasnije Bolomboj kao vazan sraf i zaista dobar igrac, i imace na svojoj strani kriterijum (videli smo kako to izgleda na nasem parketu u relativno nebitnoj utakmici), zato sto ce vrsiti pritisak, flopovati, kukumavciti, navlaciti nase igrace na incidente, plus vanterenske aktivnosti.

Zato protiv Cedolimpije moramo nastaviti da se stabilizujemo i pokazemo sigurniju igru.
da ali mislim da će Budućnost da ih dobije u plej ofu tako da vrv nećemo s njima više da se sastajemo.. a ni mi nismo sigurni protiv Arapa.. jedino ako si mislio na KLS ali to je sasvim druga priča pošto su njihove sudije i ograničen je broj stranaca.

Na KLS ne mislim nista. :mrgreen:

Ja mislim da Buducnost i Dubai uopste nemaju mnogo izgleda protiv nas. Jednostavno smo osetno kvalitetniji. Bolje pozicije Dubaija i Buducnosti u odnosu na nas su do naseg fokusa na EL (mislim na oba tima). Sad kad je fokus samo ovde, mislim da ce se tek videti. Panteri su inace i dobili Buducnost u PG ako se dobro secam.

No, dosta toga zavisi i od nas samih i naseg raspolozenja i psihe. Ako i mi i panteri budemo kao izduvan balon, a i sinoc se videlo da nismo bas kvalitetni niti blizu vrhunca forme, tako ce rasti sanse Buducnosti i Dubaiju.

Na KLS ne mislim nista. :mrgreen:

Ja mislim da Buducnost i Dubai uopste nemaju mnogo izgleda protiv nas. Jednostavno smo osetno kvalitetniji. Bolje pozicije Dubaija i Buducnosti u odnosu na nas su do naseg fokusa na EL (mislim na oba tima). Sad kad je fokus samo ovde, mislim da ce se tek videti. Panteri su inace i dobili Buducnost u PG ako se dobro secam.

No, dosta toga zavisi i od nas samih i naseg raspolozenja i psihe. Ako i mi i panteri budemo kao izduvan balon, a i sinoc se videlo da nismo bas kvalitetni niti blizu vrhunca forme, tako ce rasti sanse Buducnosti i Dubaiju.
dobili su ih uz kriminalno suđenje al su izgubili u BG isto uz krimninalno suđenje.. 2 puta je Budućnost opljačkana i opet su uspeli da dobiju jednu..
ako suđenje bude kolko tolko korektno Zvezda nema šanse po meni..
aj videćemo..blizu je to

Back