A gde sam ja to rekao da su Zalizani i FMP krivi? Ja sam samo konstatovao stanje, i rekao zašto ne verujem da ćemo imati sastav kakav mnogi priželjkuju, a ti mi odmah pripisuješ nešto što nisam rekao i pokrećeš neku raspravu na osnovu ne znam ni ja čega.
Što se Zalizanog i Čovića tiče, oni rade u svom interesu, jedan za svoj džep a drugi za svoje neostvarene ambicije zajedno sa kolegama iz sfere politike. Postoje štetne stvari u vezi gomilanja talenata samo da bi bili u šteku, ili pijačarske preprodaje istih, pa ja sam bio protiv rada sa mladima Partizana kada su za vreme Jovanovića skupljeni
bezveze neki igrači za koje se znalo da neće igrati, jer su dovođeni i formirani igrači usput (Miljenović, Anđušić, Čakarević, Klobučar, onaj mali iz Čačka, a još je bilo i postojećih). Ali to nije stvar o kom treba da misle klubovi i vodeći ljudi, jer oni njih vode klupski interesi, to je stvar nekih drugih organa koji bi trebalo da se brinu o košarci u Srbiji, a koji to ne rade niti im pada na pamet da rade. No, to nije tema ove priče, al eto mala digresija da se odbranim od onog što ti meni pripisuješ.
A što se onog u vezi Partizana tiče, većina nas ovde kuka za skautingom, tako da nema šta da otkrivamo toplu vodu. Možda se ne bih složio oko EL, koja jeste bitna stvar da bi se doveli najtalentovaniji, ali nisu oni naj sve što postoji, postoje i oni niže klase a isto može da se napravi nešto od njih. FKP nema para?

Samo Teleoptik i ko zna kolko love od transfera. Vaterpolo je druga priča, Partizan je u vaterpolu još veća institucija nego u košarci, i praktično jedini klub koji hoće da radi s mladima i nešto napravi od njih. Koliko sam ja video, CZV i RKG nisu previše interesovale takve stvari, mada je i iz CZ izlazilo ponešto.
Jedino bi bila zanimljiva tema da li KKP treba da ima svoju školu. Kao što znamo, KKP nije imao "sreću" kao Čović da u vreme vlasti privatizuje neke stvari pod tadašnjim okolnostima i osnuje školu, niti nešto slično šta je FKP uradio sa Teleoptikom. Za školu treba dosta para (hala, termini, treneri, hrana, smeštaj), a one su slabo nešto postojale. Verujem da bi nešto i moglo da se napravi, iako to nije nimalo lako kao što zvuči, sigurno može par koraka napred i da bude bolje. Ali, prvo roditi pare.