KK Partizan

Partizan neće sigurno doći do većeg broja zaista talentovanih klinaca, jer Zalizani i Čović drže monopol već duže vreme. Ovaj drugi čak i skuplja klince da bi bili dalje od ruku drugih, dok ih prvi preprodaje.
Nama su dostupni samo Bezbradica, Dalo i Đumić, eventualno ako nam se Zalizani smiluje za jednog.

Znači sada su i ovo izgovori. Ma divno.

Izgovori? Koliko ja vidim, to je stanje, a nešto nisam imao na umu da se izgovaram bilo kome, ne znam ni za šta, samo da kažem kako jeste.

PS: Sportando javlja da je Mačvan vrlo blizu EA7. Moći će da vrati Dženkinsu glavu. :super:

Poslednja izmena:
Ne razumem uopšte šta mi spočitavaš.

Ja konstatujem da Čović skuplja u jednom klubu svake sezone sve talente koje su mu dostupni, isto to radi i Zalizani; obojica imaju različite motive, jedan hoće da ih ima što više bez da ih koristi, drugi ih koristi za čistu preprodaju. Ionako je slabo tržište i u Evropi a kamoli kod nas, i pošto Partizan nema para i svoju školu omladinaca, a više ni veliku scenu za igranje koja mu je bila važnija jer Partizan nije škola košarke nego radionica za postojeće talente, i većina tih igrača nam je nedostupna,... zbog svega navedenog čisto sumnjam da ćemo imati mlad i talentovan sastav kao 2012-13 recimo. Zapravo, siguran sam da nećemo.

Sad ti meni nađi gde su mi tu izgovori i opravdanja, kome i za šta, ili da se manemo ćorava posla, pošto ja očito propuštam nešto.

Ja konstatujem da Čović skuplja u jednom klubu svake sezone sve talente koje su mu dostupni, isto to radi i Zalizani; obojica imaju različite motive, jedan hoće da ih ima što više bez da ih koristi, drugi ih koristi za čistu preprodaju. Ionako je slabo tržište i u Evropi a kamoli kod nas, i pošto Partizan nema para i svoju školu omladinaca, a više ni veliku scenu za igranje koja mu je bila važnija jer Partizan nije škola košarke nego radionica za postojeće talente, i većina tih igrača nam je nedostupna,... zbog svega navedenog čisto sumnjam da ćemo imati mlad i talentovan sastav kao 2012-13 recimo. Zapravo, siguran sam da nećemo.

Sad ti meni nađi gde su mi tu izgovori i opravdanja, kome i za šta, ili da se manemo ćorava posla, pošto ja očito propuštam nešto.

Ово што је подвучено је ,нажалост ,свима познато.И то једноставно није ни "законом забрањено";) ...Наравно да није у реду што тако раде,али новац је главни циљ,код ових горепоменутих,
али нажалост и код (већине,не свих) родитеља и младих играча.

Nema Partizan para ni u fudbalu ni u vaterpolu pa okuplja najbolje mlade talente u državi. FMP već godinama okuplja mlade talente pa to do sada nije predstavljao problem Partizanu. Zašto Partizan već godinama ako ne i celu deceniju nema kvalitetan rad sa omladincima nego kupi gotove talente sa strane? Jedini razlog zašto je većina tih mladih košarkaša dolazila u Partizan je bilo igranje u Evroligi a sada kada to nije moguće odmah se vidi katastrofalan rad uprave u tom segmentu. Naravno odmah su FMP i zalizani krivi što Partizan godinama nije ništa radio u tom pogledu nego je dovodio i mlade igrače iz ostatka Evrope. Ja lično nemam ništa protiv dovođenja kvalitetnih mladih igrača kao što je Bertans ili Lovernj ali kada ti nemaš svoju dobru bazu mladih talenata pre ili kasnije ćeš naleteti na žestoke probleme što se i dogodilo. Ovo je prilika da se konačno nešto učini i na tom planu ali gledajuću koji su slepci trenutno u upravi nisam nešto optimističan. "Partizan nije škola košarke nego radionica za postojeće talente" - u prevodu igramo Evroligu sve je dobro, ne igramo Evroligu najebali smo.

A gde sam ja to rekao da su Zalizani i FMP krivi? Ja sam samo konstatovao stanje, i rekao zašto ne verujem da ćemo imati sastav kakav mnogi priželjkuju, a ti mi odmah pripisuješ nešto što nisam rekao i pokrećeš neku raspravu na osnovu ne znam ni ja čega.

Što se Zalizanog i Čovića tiče, oni rade u svom interesu, jedan za svoj džep a drugi za svoje neostvarene ambicije zajedno sa kolegama iz sfere politike. Postoje štetne stvari u vezi gomilanja talenata samo da bi bili u šteku, ili pijačarske preprodaje istih, pa ja sam bio protiv rada sa mladima Partizana kada su za vreme Jovanovića skupljeni bezveze neki igrači za koje se znalo da neće igrati, jer su dovođeni i formirani igrači usput (Miljenović, Anđušić, Čakarević, Klobučar, onaj mali iz Čačka, a još je bilo i postojećih). Ali to nije stvar o kom treba da misle klubovi i vodeći ljudi, jer oni njih vode klupski interesi, to je stvar nekih drugih organa koji bi trebalo da se brinu o košarci u Srbiji, a koji to ne rade niti im pada na pamet da rade. No, to nije tema ove priče, al eto mala digresija da se odbranim od onog što ti meni pripisuješ.

A što se onog u vezi Partizana tiče, većina nas ovde kuka za skautingom, tako da nema šta da otkrivamo toplu vodu. Možda se ne bih složio oko EL, koja jeste bitna stvar da bi se doveli najtalentovaniji, ali nisu oni naj sve što postoji, postoje i oni niže klase a isto može da se napravi nešto od njih. FKP nema para? :lol: Samo Teleoptik i ko zna kolko love od transfera. Vaterpolo je druga priča, Partizan je u vaterpolu još veća institucija nego u košarci, i praktično jedini klub koji hoće da radi s mladima i nešto napravi od njih. Koliko sam ja video, CZV i RKG nisu previše interesovale takve stvari, mada je i iz CZ izlazilo ponešto.

Jedino bi bila zanimljiva tema da li KKP treba da ima svoju školu. Kao što znamo, KKP nije imao "sreću" kao Čović da u vreme vlasti privatizuje neke stvari pod tadašnjim okolnostima i osnuje školu, niti nešto slično šta je FKP uradio sa Teleoptikom. Za školu treba dosta para (hala, termini, treneri, hrana, smeštaj), a one su slabo nešto postojale. Verujem da bi nešto i moglo da se napravi, iako to nije nimalo lako kao što zvuči, sigurno može par koraka napred i da bude bolje. Ali, prvo roditi pare. ;)

A gde sam ja to rekao da su Zalizani i FMP krivi? Ja sam samo konstatovao stanje, i rekao zašto ne verujem da ćemo imati sastav kakav mnogi priželjkuju, a ti mi odmah pripisuješ nešto što nisam rekao i pokrećeš neku raspravu na osnovu ne znam ni ja čega.

Konstatovao si da zbog toga što Čović i Zalizani dovode mlade talente da ih Partizan neće moći dovoditi. FMP to radi već godinama pa Partizan nije imao problema zbog toga. Sada je i zalizani krenuo putem FMP-a a Partizan i dalje tapka u mestu. Umesto da i Partizan uradi nešto u tom pogledu sada ispada da su glavni krivci za to što Partizan ne radi dobro sa omladinskim selekcijama FMP i Dejan Milojević. Dakle Partizan se vadio na igranje Evrolige jer je jedino na taj način uspevao da dovodi talentovane igrače da igraju u klub. Igramo Evroligu sve je dobro, ne igramo Evroligu najebali smo. To se na kraju i obistinilo.

Što se Zalizanog i Čovića tiče, oni rade u svom interesu, jedan za svoj džep a drugi za svoje neostvarene ambicije zajedno sa kolegama iz sfere politike. Postoje štetne stvari u vezi gomilanja talenata samo da bi bili u šteku, ili pijačarske preprodaje istih, pa ja sam bio protiv rada sa mladima Partizana kada su za vreme Jovanovića skupljeni bezveze neki igrači za koje se znalo da neće igrati, jer su dovođeni i formirani igrači usput (Miljenović, Anđušić, Čakarević, Klobučar, onaj mali iz Čačka, a još je bilo i postojećih). Ali to nije stvar o kom treba da misle klubovi i vodeći ljudi, jer oni njih vode klupski interesi, to je stvar nekih drugih organa koji bi trebalo da se brinu o košarci u Srbiji, a koji to ne rade niti im pada na pamet da rade. No, to nije tema ove priče, al eto mala digresija da se odbranim od onog što ti meni pripisuješ.

Šta si ti ovde uopšte i hteo da kažeš? Da je država ta koja treba da brine o tome na koji način će klubovi da treniraju svoje mlađe pogone? Odnosno da uprave klubova ne treba da interesuje rad sa omladinskim ekipama nego da se to prepusti državi pa onda klubovi samo da pokupe gotove talente?

A što se onog u vezi Partizana tiče, većina nas ovde kuka za skautingom, tako da nema šta da otkrivamo toplu vodu. Možda se ne bih složio oko EL, koja jeste bitna stvar da bi se doveli najtalentovaniji, ali nisu oni naj sve što postoji, postoje i oni niže klase a isto može da se napravi nešto od njih. FKP nema para? :lol: Samo Teleoptik i ko zna kolko love od transfera. Vaterpolo je druga priča, Partizan je u vaterpolu još veća institucija nego u košarci, i praktično jedini klub koji hoće da radi s mladima i nešto napravi od njih. Koliko sam ja video, CZV i RKG nisu previše interesovale takve stvari, mada je i iz CZ izlazilo ponešto.

Ti igrači niže klase znaju da napreduju upravo igrajući Evroligu ali opet to zavisi i od trenera koju im ulogu dodeli. Kakvi transferi? Svi ti mladi igrači su prodati u bescenje. Da ne pričamo da je Teleoptik izgrađen kao zajednički projekat još 1998. ali jbg tako to ide kada imaš upravu koja misli na vreme o budućnosti. Interesovali su se i CZV i RKG itekako za omladinsku školu ali džaba kada dobro razviješ sistem ne mogu se tek tako klinci prepustiti rivalima. Inače u maju ovde godine su klinci iz Partizanove škole rođeni 2001. godine postali nezvanični šampioni Evrope toliko o novcu i tim pričama.

Jedino bi bila zanimljiva tema da li KKP treba da ima svoju školu. Kao što znamo, KKP nije imao "sreću" kao Čović da u vreme vlasti privatizuje neke stvari pod tadašnjim okolnostima i osnuje školu, niti nešto slično šta je FKP uradio sa Teleoptikom. Za školu treba dosta para (hala, termini, treneri, hrana, smeštaj), a one su slabo nešto postojale. Verujem da bi nešto i moglo da se napravi, iako to nije nimalo lako kao što zvuči, sigurno može par koraka napred i da bude bolje. Ali, prvo roditi pare. ;)

Da se nije davalo drugu Duletu 30 000 mesečno bilo bi para i za kvalitetnu omladinsku školu, kao što sam rekao Teleoptik je bio zajednički projekat koji se isplatio, da je bilo volje moglo je isto da se uradi pogotovo sa košarkaškim klubom. Inače taj klub iz kojeg je nastao FMP se bio ugasio pa ga je ovaj defakto preuzeo jer mu je bio glavni sponzor. Partizan nije imao pre svega više pameti u svojoj upravi ali je definitivno imao više sreće od drugih.

Konstatovao si da zbog toga što Čović i Zalizani dovode mlade talente da ih Partizan neće moći dovoditi. FMP to radi već godinama pa Partizan nije imao problema zbog toga. Sada je i zalizani krenuo putem FMP-a a Partizan i dalje tapka u mestu. Umesto da i Partizan uradi nešto u tom pogledu sada ispada da su glavni krivci za to što Partizan ne radi dobro sa omladinskim selekcijama FMP i Dejan Milojević. Dakle Partizan se vadio na igranje Evrolige jer je jedino na taj način uspevao da dovodi talentovane igrače da igraju u klub. Igramo Evroligu sve je dobro, ne igramo Evroligu najebali smo. To se na kraju i obistinilo.

Pa ti opet ponavljaš iste stvari, ne vredi da sad i ja ponavljam isto.

Što se nečeg drugog tiče, naravno da bi košarkaški savez jedne zemlje trebao da se stara o talentima u svojoj zemlji... Na koji način to može da se reguliše, možda najbolje pogledati u Španiji, gde su izgradili svoju najbolju generaciju iz gomile klubova, a ne jednog, dva, ili iz inostranstva kao mi.

Neverovatno je kakve konstrukcije praviš, sad me pitaš da li ja mislim da država treba da se stara o pogonima klubova (?!) ... a ovu drugu konstrukciju ni ne znam kako si mi uspeo prišiti. Jbg, malo je teško raspravljati se na taj način.

Pa ti opet ponavljaš iste stvari, ne vredi da sad i ja ponavljam isto.

Nemoj molim te i prvi put je bilo previše.

Što se nečeg drugog tiče, naravno da bi košarkaški savez jedne zemlje trebao da se stara o talentima u svojoj zemlji... Na koji način to može da se reguliše, možda najbolje pogledati u Španiji, gde su izgradili svoju najbolju generaciju iz gomile klubova, a ne jednog, dva, ili iz inostranstva kao mi.

Najbolji španski igrač svih vremena Pau Gasol je od 21 godine u NBA ligi a potekao je u Barseloni, Huan Karlos Navaro - Barselona, Felipe Rejes - potekao u Estudijantesu pa ostatak karijere u Realu, Mark Gasol - Barselona, Serhio Ljulj - Real, Rudi Fernandez - potekao iz Huventuda pa NBA pa sada u Realu, Riki Rubio potekao u Huventudu pa u Barselonu i sada je u NBA-u, Horhe Garbahosa - Tau keramika (Real, Unikaha, Khimki, NBA), i Hoze Kalderon - Tau Keramika (NBA). Znači svi najbolji igrači koji su igrali za reprezentaciju Španije su ili potekli iz Barse i Reala ili su u nekom periodu igrali u Barsi i Realu osim Kalderona. Toliko o toj priči. A to opet nema nikakve veze sa onim što si ti napisao.

Neverovatno je kakve konstrukcije praviš, sad me pitaš da li ja mislim da država treba da se stara o pogonima klubova (?!) ... a ovu drugu konstrukciju ni ne znam kako si mi uspeo prišiti. Jbg, malo je teško raspravljati se na taj način.

Kakve crne konstrukcije. Ne znaš ni sam šta si gore napisao. Nije ni bitno više.

Na te igrače sam i mislio, vidiš koliko je klubova učestvovalo. Rudi i Rubio su igrali EL davno pre Reala i Barse, osvajali nižerazredna evropska takmičenja i individualna priznanja. To što su igrali u jednom trenutku za Real i Barsu je nebitno jer svako teži najvećim klubovima u Evropi, oni su im možda dali samo završnu glazuru i ništa više, naravno, osim u slučaju igrača koji su tamo i ponikli. I naravno, koga to interesuje i ko se time bavi bi morao da prouči kakav sistem stoji iza toga i kako funkcioniše, jer tu su pouke i za nas. Ja najviše volim Partizan, ali volim i košarku isto toliko, tako da mi nije stalo da Partizan ima sve žive talente a niko drugi nema, a još manje da ih imaju drugi. Tj, isti mi je đavo, put u propast za većinu zbog ambicije jednih.

Što se rasprave tiče, ako nisi primetio, ja kažem to u vezi Čovića i Zalizanog, ti me optužiš da ja njih okrivljujem i da se time pravdam, ja kažem da ih ne okrivljujem jer gledaju svoje interese, pomenem ko bi trebao da se stara o tome, kao i svoju staru priču o potrebi KKP za skautingom, i ti opet vraćaš na to kako ja okrivljujem Megu i Milojevića (?!?). Jbg, tako ne može da se vodi priča, zaista nije bitno.

Na te igrače sam i mislio, vidiš koliko je klubova učestvovalo. Rudi i Rubio su igrali EL davno pre Reala i Barse, osvajali nižerazredna evropska takmičenja i individualna priznanja. To što su igrali u jednom trenutku za Real i Barsu je nebitno jer svako teži najvećim klubovima u Evropi, oni su im možda dali samo završnu glazuru i ništa više, naravno, osim u slučaju igrača koji su tamo i ponikli. I naravno, koga to interesuje i ko se time bavi bi morao da prouči kakav sistem stoji iza toga i kako funkcioniše, jer tu su pouke i za nas. Ja najviše volim Partizan, ali volim i košarku isto toliko, tako da mi nije stalo da Partizan ima sve žive talente a niko drugi nema, a još manje da ih imaju drugi. Tj, isti mi je đavo, put u propast za većinu zbog ambicije jednih.

Učestovalo je 4-5 klubova a ne "gomila klubova" od kojih glavni primat imaju, kao što je očekivano, Barselona i Real. Što nisu igrali za Makabi ili CSKA iz Moskve nego za dva najveća španska kluba? Sistem? Sistem se zova omladinska škola, odnosno ono u šta Partizan skoro deceniju nije uložio nijedan procenat svog vremena. Rubio je sa 14 godina debitovao u ACB ligi, koji je to nivo? Pioniri? Koje je sve igrače Partizan izbacio u pionirskoj sekciji i dogurao do prvog tima u zadnjih deset godina i da je na kraju profitirao od tih igrača? Partizan gotovo da nema omladinsku školu, zato i nema talente nego ih kupi sa strane.

Što se rasprave tiče, ako nisi primetio, ja kažem to u vezi Čovića i Zalizanog, ti me optužiš da ja njih okrivljujem i da se time pravdam, ja kažem da ih ne okrivljujem jer gledaju svoje interese, pomenem ko bi trebao da se stara o tome, kao i svoju staru priču o potrebi KKP za skautingom, i ti opet vraćaš na to kako ja okrivljujem Megu i Milojevića (?!?). Jbg, tako ne može da se vodi priča, zaista nije bitno.

Ma nema ovde rasprave druže. Ti kažeš da Partizan ne može da dođe do talenta od FMP-a i Zalizanog. Indirektno njih optužuješ za to što Partizan neće imati talentovanih košarkaša, odnosno "oni ih sve pokupe pre Partizana". Dakle priča za malu decu a ne rasprava. Ne nije bilo bitno, do sada naravno, kada fali talentovanih igrača.

Poslednja izmena:
Naravno, ja ako kažem pade kiša pokisoh podrazumeva se da je kiša kriva za sve. Ne krivim ja nikoga ni direktno ni indirektno, a to što si ti navalio da meni prodaješ priču o krivici uprave i kako mi tražimo opravdanje pa se kačiš na svaku glupost je druga priča. Sa tom pričom se u ovom slučaju slažem sigurno 70%, al to nije bitno, ti svejedno vrtiš jedno te isto. Sad imamo i skakanje sa teme na temu, prosto je nemoguće shvatiti šta ja treba da odgovorim na prvi pasus kad si promenio tri teme. I da, 4,5 ili 6 košarkaških centara, malo li je? Treba 40?

Partizan nikad nije bio školica za pionire, ni u srećnija vremena, ni u ova minula manje srećna vremena, a posebno ne sad u potpunoj besparici. Nisu to ni mnogo bogatiji klubovi, a ukoliko nisi informisan, od košarke se u Evropi baš ni ne zarađuje, pa malo ko i reskira takvim ulaganjima, malo ko ima sistem, a kod nas niko osim onih koji direktno profitiraju od preprodaje. Čović to sad ne radi, ovo sad mu je samo štek, ali je pre radio, a Zalizani je preuzeo primat u tome. To je sve. Čak ni Zalizani nema neke specijalne škole nego kupi klince iz sitnih klubova, a iole ozbiljnu školu ovde ima samo još Cedevita.

Omladinske škole nisu neki put ka talentovanim igračima, to je više pripadalo vremenu onih "drugova" koje pominješ. Po meni, dobar skauting je jedini održiv način u ovakvoj savremenoj situaciji. Naravno, može i sa školama, ali to traži pare. Možemo mi da teramo trenera od 300,000e godišnje i da "pravimo igrače" i da imamo od njih korist kao FMP sa juniorskim EL titulama, bez onakvog trenera kog bismo oterali. ;)

Poslednja izmena:
Naravno, ja ako kažem pade kiša pokisoh podrazumeva se da je kiša kriva za sve. Ne krivim ja nikoga ni direktno ni indirektno, a to što si ti navalio da meni prodaješ priču o krivici uprave i kako mi tražimo opravdanje pa se kačiš na svaku glupost je druga priča. Sa tom pričom se u ovom slučaju slažem sigurno 70%, al to nije bitno, ti svejedno vrtiš jedno te isto. Sad imamo i skakanje sa teme na temu, prosto je nemoguće shvatiti šta ja treba da odgovorim na prvi pasus kad si promenio tri teme. I da, 4,5 ili 6 košarkaških centara, malo li je? Treba 40?

Koliko ja vidim danas je poprilično sunčan dan tako da ne znam odakle tebi kiša pada na pamet. Ma "nikoga ti ne kriviš", samo ih spominješ kao "glavni uzrok" i onda se krivica sama svaljuje na njih. Ma "gomilu" tema sam ja promenio a ne tri. Svaki klub treba da ima svoju školu košarke kao prvi bazični nivo takmičarske sekcije. Nisam ja protiv dovođenja talenata sa strane ali onda se mani te priče da "ih drugi kupe pre nas", zašto talenti ne bi dolazili u Partizan? Zašto idu u FMP ili kod Zalizanog? Zašto ne žele da dođu da igraju za bivšeg šampiona Evrope, 13 puta uzastopnog osvajača država? Pričaš o "skautingu" a ne postoje ni osnove za tako nešto. Uprava nije kriva? Pa ko drugi treba da donese odluku o tome da se u klubu povede računa o najmlađim selekcijama? Prazne priče po ko zna koji put.

Partizan nikad nije bio školica za pionire, ni u srećnija vremena, ni u ova minula manje srećna vremena, a posebno ne sad u potpunoj besparici. Nisu to ni mnogo bogatiji klubovi, a ukoliko nisi informisan, od košarke se u Evropi baš ni ne zarađuje, pa malo ko i reskira takvim ulaganjima, malo ko ima sistem, a kod nas niko osim onih koji direktno profitiraju od preprodaje. Čović to sad ne radi, ovo sad mu je samo štek, ali je pre radio, a Zalizani je preuzeo primat u tome. To je sve. Čak ni Zalizani nema neke specijalne škole nego kupi klince iz sitnih klubova, a iole ozbiljnu školu ovde ima samo još Cedevita.

Ma naravno da se ne zarađuje, pogotovo ako nemaš ideju kako da zaradiš pare. I opet FMP i opet Zalizani i opet ta priča kako to nije profitabilno i kako su potrebna enormna ulaganja a zna se da to nije tačno. Znači Zalizani može da kupi klince po manjim klubovima i da stvori nešto od njih a Partizan ne može? To je taj rad.

Omladinske škole nisu neki put ka talentovanim igračima, to je više pripadalo vremenu onih "drugova" koje pominješ. Po meni, dobar skauting je jedini održiv način u ovakvoj savremenoj situaciji. Naravno, može i sa školama, ali to traži pare. Možemo mi da teramo trenera od 300,000e godišnje i da "pravimo igrače" i da imamo od njih korist kao FMP sa juniorskim EL titulama, bez onakvog trenera kog bismo oterali. ;)

Ma jok Rubio i Fernandez nisu bili neki talenti, Pau Gasol isto tako, da ne nabrajam dalje. Izvini ali ko određuje ko će da budu skauti? Odnosno ko snosi odgovornost o odlukama za skauting? Ko je rekao da ga moraš oterati? Uzgred godina ima 12 meseci ako on ima 30 000e mesečnu platu to je onda 360 000 godišnje. Smanji mu platu na 10 000e mesečno i onda ti ostaje 240 000e evra ušteđeno a ostaje ti i trener. Jel njemu potrebno 30 000 mesečno za život? Nije.

Pa svima su plate precenjene u profi-sportu, osim mučenom pomoćnom osoblju timova. Trebao bi znati da se deli 10 plata u košarci, a ne 12, pošto se ne igra svih 12 meseci. Naravno da je uprava kriva za štošta, sa njima i Vujošević jer popunjava taj prazan prostor koji ostavlja Danilović, a među tim stvarima je i nedostatak skautinga. Partizan može da dovodi i te klince, bar neke od njih, ali ne ume jer ne zna da ih pronađe, jer su to uvek radili menadžeri i prijatelji kluba, neki kontakti, preporuke, i sl. A znaš kako ide, sa nekima se posvađalo (Rašković), neki su nas prerasli (Zalizani), a kad je teška situacija, i prijatelja je manje.

Zato i trubimo da nam treba skauting.

Mačvan je otišao u EA7 na 2 godine.
Otkupna klauzula za Milutinova je 850,000$, to bi bila lepa suma za nas, za najperspektivnijeg mladog centra u Evropi, ali će po grčkim medijima PAO učiniti sve da smanji tu cenu.
Kad se uzme u obzir da Milutinovu klub duguje oko 150,000e za ove 3 sezone što se nakupilo, ako nam znatno smanje obeštećenje i kad se odbije to što mu dugujemo, bojim se da će ostati samo simbolična cifra.
Treba reći da se, zbog tog duga, klub malo pita, tj. slaba mu je pozicija. PAO i Milutinov (menadžer) će želeti da završe posao, a obeštećenje im je samo kočnica.

Poslednja izmena:
Pa svima su plate precenjene u profi-sportu, osim mučenom pomoćnom osoblju timova. Trebao bi znati da se deli 10 plata u košarci, a ne 12, pošto se ne igra svih 12 meseci. Naravno da je uprava kriva za štošta, sa njima i Vujošević jer popunjava taj prazan prostor koji ostavlja Danilović, a među tim stvarima je i nedostatak skautinga. Partizan može da dovodi i te klince, bar neke od njih, ali ne ume jer ne zna da ih pronađe, jer su to uvek radili menadžeri i prijatelji kluba, neki kontakti, preporuke, i sl. A znaš kako ide, sa nekima se posvađalo (Rašković), neki su nas prerasli (Zalizani), a kad je teška situacija, i prijatelja je manje.

Zato i trubimo da nam treba skauting.

Ooooo napokon :worth: . Samo toliko je bilo potrebno. Hvala na potvrdi.

Poslednja izmena:
:gace: Znači, zbog toga ti vodiš rasprave.

Šalio sam se, nisam to mislio, što bi rekao jedan kolega, to je samo pecanje soma. :mrgreen:

A ti zaobiđi rasprave sa mnom ako misliš da kroz njih na onakav način isteruješ od drugih samo ono što želiš da čuješ da bi se zadovoljio. Ili nema potrebe, upamtiću ja sam.

Lovernj na tviteru odgovara na vest sa kosarka24 da je Mačvan potpisao za EA7:

@Kosarka24com i feel like someone will say :
Sorry i didn't know what that mean.������������������

:hahaha:

PS: Čitam Milutinova na okupljanju reprezentacije, dečko na pitanje u vezi Partizana govori "Imam još dve godine ugovora sa njima", a najveća želja mu je da već sledeće sezone bude u NBA, ali zna da mu se to neće ostvariti. Jbg, bolje neka ide kad je već glavom tamo, ili svuda osim u svom klubu, koji je postao neki "oni". On nas je u svojoj glavi prevazišao, klub mu je poslužio kao odskočna daska, draftovan je solidno visoko, stigle su ponude od velikih imena, i to je to.

Ne znam da li je svestan koliko je još uvek daleko i od bitne uloge u PAO, a kamoli NBA...

Poslednja izmena:
Islo se njumu iz Partizana i pre nego sto je poleteo. Slazem se da treba da ide, ne treba nam igrac koji je nezadovoljan, a nemamo bas cime da udovoljavamo. Nadam se da cemo se rastati na obostranu radost.

Back