KK Partizan

Mi uzesmo titulu igrajuci poslednji mec sa osam igraca. Nisu igrali Papapetru, Andjusic, Koprivica, Tristan. Avramovic je igrao 10 sekundi. Ja sam se usr'o da su nam tanke sanse sa onom losom formom i bez Avramovica, a mi jos pride ostali bez Papapetrua. Lesor se, recimo, nije ni vratio u formu, ali je uspeo da odigra dve dobre utakmice.

Panteri nisu na papiru nista slabiji od nas, zbog Kampaca su verovatno i skuplji, samo su ultra konfuzan tim sklepan zbrda-zdola. Na kraju smo ih tako razvalili u prvom poluvremenu da nisu ostali ni dugmici od njih, nisu znali gde biju. Naravno, suvise smo kratke rotacije da bi odrzali intenzitet do kraja, ali nismo smeli bas ni onoliko da prospemo - no, iako sam se usr'o u tom momentu (za razliku od prve utakmice), zaista je bilo rutinski na kraju. :mrgreen:

Panter sa zverskom utakmicom, ostali pomocno osoblje, mladji momci korisni za otpatke, intenzitet, prljav posao... Setimo se koliko je bila bitna ona lopta koju je Madar pokupio ispod kosa i vratio nazad za poene, ili kako je Trifunovic zakljucao pozadi ove njihove vedete.

Sto se pantera tice, kao i uvek, najjaci kad gube i opuste se - jedino Dobric na nivou, njemu zaista svaka cast. Nedovic jedva da je postojao, Kampaco flopovao za sve pare, Bentil se pojavio kao iznenadjenje, Mitrovic se samounistio protiv jaceg Lesora, na kraju satro krenuo u tucu i samoubio se, Petrusev cava standardno, a ostali... Oni ce rasterati skoro ceo tim. Preporucio bih im da zadrze trenera jakog na recima, taj se dobro uhlebio.

Inace, ne drzi me mnogo hajp zbog ove raspale ABA-lige, iako je to jedino "domace" takmicenje koje nam je preostalo. Ja bih lagano ziveo bez ove titule cak i da smo prsli, ali prosto nije dolazilo u obzir da momci ne budu nagradjeni za dobru sezonu kada su vec pokazali da su najbolji u regiji. Ionako su vec osteceni za ono sramotno ponasanje Reala i kazne - oni su zasluzili F4.

Sad ce, posle slavlja, ici malo i tuznih rastanaka verovatno, ali se nadam da ce jezgro (vecina) ostati, da ce se popuniti rupe koje ce nam omoguciti da imamo siri upotrebljivi roster, pa onda idemo da nastavimo gde smo stali.

Da se ne lazemo, to ce zavisiti i od toga kako je Vrhovnom ove ludnice veceras ovo palo. :mrgreen:

normal_20230622211722_894A9636.jpg

FzQcdGaWcAEFhNL

Jakovljevic je odmah poslat da radi kontrolu stete, da neko spomene drzavu, tj. Vucica, u pozitivnom kontekstu, posto je ovaj poraz Zvezde zapravo poraz Vucica i pobeda "pederovanja", kog sinoc na ulicama i u hali nije bilo sigurno skoro u ovim kolicinama. Zato je bilo bitno da se u trenutku proslave kadrira naprednjacka slina koja je ispricala sta je ispricala. Da ne pominjem analizu njihove sezone, zasto su izgubili, kako je sve prosuto protiv PAO, i ostale bezvezarije u trenutku kada se krunise najbolji.

I za kraj ove sezone, moram da naglasim koliko je bitno da su na kraju pobedili rad, ugled, strpljenje, struka, kvalitet,... a ne Nebojsa Covic, koji je sve suprotno od toga. I zato je bila bitna ova titula.

Ja se nadam samo da Vucic sinoc nije patio toliko da ce opet da se vrati na 2013-2014. godinu. Treba nam kontinuitet da pokusamo biti, sto Zelimir kaze, sto vise samoodrzivi. Dali smo dosta za porez (videcemo kako ce ta prica ici), kupicemo jos vise sezonskih, a ja cu kupiti jos jedan sal Partizan-Real ako treba. :mrgreen:

Nisam hteo da pravim alibije, ali cak i da smo izgubili ovo, mi smo ostvarili uspehe na tom polju, i na polju vracanja evropskog ugleda. Uspesna je sezona svakako. Ali, sad treba kontinuitet, da imamo uvek ovakav srednji evroligaski budzet, da skinemo porez sa vrata, da ucestvujemo u jos jednom TOP8 i napadnemo tu titulu.

Ma kakve distorzije i korozije,..
sretenjevci i borslavci, bolan.

Ma kakav superhik i ljevoruki,
pa to su lisci i odže.

Hahaha, i to je kanDilo da dočeka živo 2024, 2025?!

PartizaN TriumpH !!!!!

Zaslužena nagrada za sve što je ova grupa momaka prikazala u ovoj sezoni, mada bih iskreno rado menjao ovu titulu za ulazak na F4 Evrolige.
Ostaje pitanje kakva će biti budućnost ne ove ekipe, već samog kluba, pošto se plašim da se ne preslika situacija kao sa onom Markovom titulom u fudbalu.

Što se Arene tiče, ogromna sramota, ali šta drugo očekivati od jednog režimskog medija, mada je bila zanimljiva ona potištenost i grobna atmosfera u studiju posle utakmice.

Sledeca faza, prelazni rok, prva stvar je zadrzati nosioce, sto vise njih.

- Lesor zvuci otpisano, takav je i po ponasanju. OK, ako smo od njega traljavog napravili makar statisticki najboljeg centra EL, onda mozemo i od Mam Zaitea iz Virtusa, npr. Verujem da na trzistu ima takvih centara, samo treba ubosti pravog po pitanju onog sto nam treba, kakva mu je glava, navike, itd;
- Panter ima ponude od Barselone i PAO - ovakvog igraca, koji je i bio medju najboljima u EL po pitanju odredjenih ofanzivnih kapaciteta nema puno, pride smo ga napravili vrhunskim, i po igri i po karakteru. Mislim da je prioritet svih prioriteta da ga zadrzimo;
- Egzum ima ponude PAO i Monaka. On je igrac specificnih karakteristika kog smo prilagodili sebi, takvog necemo naci, ali mozemo ziveti bez njega tako sto cemo naci drugog specificnog igraca visokog praga, ali bilo bi dobro da ostane;
- Naneli, zasad nema prica o odlasku. Rutiner, sad vec u godinama, mislim da bi bilo dobro da ostane ali cini mi se da mozemo svejedno naci drugog rutinera koji ne treba da bude prva violina;
- Papapetru, nema prica o odlasku, i mislim da ce ostati, da ga niko nece juriti, i siguran sam da ce biti jos bolji u narednoj sezoni;
- Ledej, jos nista o spekulacijama, cini mi se da ima puno igraca na njegovoj poziciji i da ga niko nece placati suvim zlatom kao sto ce zeleti Pantera ili Egzuma; vrlo specifican igrac, cini ti se da mozemo bez takvog traljavka koji sve radi nepravilno i cudno, ali onda se setis sta je sve uradio za nas i kako je fenomenalno igrao.

Prioritet je i da ostanu Madar, Smailagic i Avramovic, i porobe narednu sezonu. Andjusic moze, na kraju klupe, igrac uloge. Trifunovic da bude jos bolji igrac uloge. Tristan zvuci kao da se na njega nece racunati, i kao da ni on ne zeli da bude ovde, vec u NBA.

A za dolaske, prioritet ce verovatno biti dovesti domace igrace: Marinkovic i Jaramaz. To ce zavisiti i od eventualnih odlazaka na njihovoj poziciji (Panter, Egzum, Andjusic).

Verujem da ostale igrace koje cemo dovesti necemo ni pretpostaviti, kao i prosle sezone kad se niko nije nadao Egzumu, Naneliju i Grku.

Naravno, najbolje bi bilo da svi ostanu i da se pojacamo kvantitativno upotrebljivim igracima, ali bojim se da to nece biti realno 100%. Osovina se, svejedno, mora sacuvati. Mi smo napravili savrsenu ofanzivnu igru protekle sezone, ali sa malim fondom upotrebljivih igraca. Kada pojacamo taj fond, doci ce i kontinuitet i visok prag igranja napada i odbrane.

Mozda su ga samo uhvatile emocije, ali pogled koji ne obecava :sad2:

Ako su istinite cifre o 2,5mil koje mu se nude, tesko da ce ostati kod nas za milion, ili milion i po manje - ozbiljna razlika.
Inace, sutradan puni 30 godina, tako da i on treba da juri novac, jer ce za tri godine biti u poznoj fazi karijere.
Videcemo, nadacu se do poslednjeg momenta.

Postoji dobra sansa da ostane, on je u ovoj sezoni imao vec 1,5 miliona i bio zasluzeno najplaceniji igrac, ponudjeno mu je vise od toga. Prema svim informacijama budzet ce biti pojacan, Zeljkove izjave o samofinansiranju nisu bez osnova jer drzava tj drzavni sponzori su davali tek petinu budzeta i moguce je otkaciti ih.

Back