Mi uzesmo titulu igrajuci poslednji mec sa osam igraca. Nisu igrali Papapetru, Andjusic, Koprivica, Tristan. Avramovic je igrao 10 sekundi. Ja sam se usr'o da su nam tanke sanse sa onom losom formom i bez Avramovica, a mi jos pride ostali bez Papapetrua. Lesor se, recimo, nije ni vratio u formu, ali je uspeo da odigra dve dobre utakmice.
Panteri nisu na papiru nista slabiji od nas, zbog Kampaca su verovatno i skuplji, samo su ultra konfuzan tim sklepan zbrda-zdola. Na kraju smo ih tako razvalili u prvom poluvremenu da nisu ostali ni dugmici od njih, nisu znali gde biju. Naravno, suvise smo kratke rotacije da bi odrzali intenzitet do kraja, ali nismo smeli bas ni onoliko da prospemo - no, iako sam se usr'o u tom momentu (za razliku od prve utakmice), zaista je bilo rutinski na kraju.
Panter sa zverskom utakmicom, ostali pomocno osoblje, mladji momci korisni za otpatke, intenzitet, prljav posao... Setimo se koliko je bila bitna ona lopta koju je Madar pokupio ispod kosa i vratio nazad za poene, ili kako je Trifunovic zakljucao pozadi ove njihove vedete.
Sto se pantera tice, kao i uvek, najjaci kad gube i opuste se - jedino Dobric na nivou, njemu zaista svaka cast. Nedovic jedva da je postojao, Kampaco flopovao za sve pare, Bentil se pojavio kao iznenadjenje, Mitrovic se samounistio protiv jaceg Lesora, na kraju satro krenuo u tucu i samoubio se, Petrusev cava standardno, a ostali... Oni ce rasterati skoro ceo tim. Preporucio bih im da zadrze trenera jakog na recima, taj se dobro uhlebio.
Inace, ne drzi me mnogo hajp zbog ove raspale ABA-lige, iako je to jedino "domace" takmicenje koje nam je preostalo. Ja bih lagano ziveo bez ove titule cak i da smo prsli, ali prosto nije dolazilo u obzir da momci ne budu nagradjeni za dobru sezonu kada su vec pokazali da su najbolji u regiji. Ionako su vec osteceni za ono sramotno ponasanje Reala i kazne - oni su zasluzili F4.
Sad ce, posle slavlja, ici malo i tuznih rastanaka verovatno, ali se nadam da ce jezgro (vecina) ostati, da ce se popuniti rupe koje ce nam omoguciti da imamo siri upotrebljivi roster, pa onda idemo da nastavimo gde smo stali.
Da se ne lazemo, to ce zavisiti i od toga kako je Vrhovnom ove ludnice veceras ovo palo.