Utakmica kao takva prava katastrofa, ali kada pogledamo siru sliku i vratimo se u realnost, ekipa je napravila napredak. Isti momci plus Trinkijeri i Renfro kao znacajne promene (i Jaramaz i N.Jankovic kao manje bitne) su presli put od toga da ih Zadar rasturi u Beogradu do polufinala protiv favorita takmicenja gde su samo ovaj put dozvoli kiks, da budu "prebijeni" i baceni na kolena, alarmirali opet svu zeleznicku bljuvotinu, uzeli makar taj Kup... I sto je bitnije, sa Trinkijerijem je vracena nada.
Sa druge strane, favorizovani konkurenti su nam neubedljivi i postojala je sansa. Da je Trinkijeri doveden na pocetku sezone i da je imao svoju selekciju, mogli smo biti jos bolji. I u ovom momentu, ovakvi kakvi smo, postojala je sansa. U prvoj utakmici... pa cak i u ovoj poslednjoj (samo tokom prvog poluvremena), jer je razlika nerealna. Panteri su kvalitetniji od nas za +10 - ako im dozvolis da rade sta hoce, imaju solidnih igraca iz pozadine da peglaju, mesa u reketu i nekoliko stranih rutinera da odrade posao, i oni pustaju muda i cini se da rasturaju, a ako ih zategnes malo, dupe im gace sazvace. U poslednjoj utakmici, oni su se dobro spremili, a mi smo im dozvolili bukvalno sve sta su pozeleli, i zato smo oprani.
Postojala je sansa da se fabrikanti vrate na deponiju odakle su i dosli, i za tim postoji zal kod mene. Najvecu odgovornost za to snosi uprava, tj. predsednik + sportski sektor, gde niko nije imao pameti da proceni trenera sa kojim se uslo u sezonu, pa smo od starta bili u zaostatku za ionako kvalitetnijom konkrencijom, a tek najmanja odgovornost je na Trinkijeriju i igracima, zbog tih nekih neiskoriscenih prilika u prvoj utakmici, i ocajno odigrane trece. Naravno, na njima je i zasluga sto smo uopste dosli u situaciju da se nadamo necemu ove sezone.
Posto nismo dorasli EL igracki ove sezone (a organizaciono i lovatorski necemo nikad u ovakvom stanju stvari), ekipa treba da vec od danas radi na izgradnji karaktera i tima za dalje, i kroz nebitni KLS. Neki igraci nisu za bilo sta sto treba da bude sampionski, pre svega u glavi. Neki stranci nisu to kvalitetom. Necu ni da pominjem negativne, verujem da je svako pazljiviji video ko su igraci na koje se ne moze racunati, a ja verujem da ce trener probrati izmedju Zagorca, Nikolica, Gegica, Marinkovica, Jaramaza, N.Jankovica, nekih novih klinaca... ko ima kakvu perspektivu, kakvu glavu, i da oni sacinjavaju neku bazu na koju ce doci na leto nekih pet-sest igraca, od cega treba naci sigurno dva igraca sa instant-kvalitetom koji ce da kostaju.
Za Lendejla bi bilo dobro da ostane i napreduje, ali ne verujem. Marinkovic... napredovao je i konacno pokazao malo pravog karaktera, ali i dalje ne verujem u njega, i mislim da je najbolje dati ga za prvu ozbiljniju ponudu. Ostale ne znam mozemo li prodati ikako.
Sto se konkurencije tice, verujem da bi nam najbolje bilo da Cedevita osvoji, ali posto upravo gledam kako su ispali

, onda zaista ne znam. I Panteri i Milovci ce sasuti nove milione u igracki kadar i podici prag instant-kvaliteta. "Papirnati" kvalitet Buducnosti ove sezone je ogroman, to samo da je bilo pameti kod njih, lagano bi se prosetali. Ukoliko Panteri osvoje, stize nova serija evroligaskih igraca, i jedino ce biti dobro sto verovatno ostaju ovaj duguljasti pacov za trenera i skraceni tatin plej (mada verovatno kao tek treci). Dobro je sa jedne strane i da ostane Tatica, jer je u 6 godina enormnih budzeta i ogromne startne prednosti bio siguran samo u dve ili tri, ali realno, odavno je taj otrov zreo i za sud (zatvor), i za ludaru.
Zato je bilo dobro da iskoristimo sansu i unesemo jos vecu pometnju medju ove sportsko-politicko-mafijaske favorite, ali realnost je da jos nismo dorasli.