KK Partizan

Samo da se nadovezem jos jednom, mada se ionako vecinom slazemo. :mrgreen:

Kada se pogledaju poslednjih 5 utakmica protiv njih, 2 smo dobili, 2 smo izgubili, a imali smo sut za pobedu i ovaj sinocni raspad.
Ako zamenimo mesto poslednjeg poraza sa bilo kojim drugim, sada bi se pisalo kako smo izginuli do kraja i samo nam je malo srece falilo.

Sto se tice ovoga da nema previse kandidata, ima kandidata.
Mislio sam na to da, kada se odbace oni na koje Trinkijeri i sada slabo racuna. Plus gomila Miskovih za koje nisam siguran sta je Zalizani smislio za buducnost. Plus Renfrom koji se standardno ne zadrzava previse u istoj sredini. Novica pred penzijom. Ocekuje nas, brat bratu, trazenje 5-6 novih vaznih igraca.

Poslednja izmena:
Utakmica kao takva prava katastrofa, ali kada pogledamo siru sliku i vratimo se u realnost, ekipa je napravila napredak. Isti momci plus Trinkijeri i Renfro kao znacajne promene (i Jaramaz i N.Jankovic kao manje bitne) su presli put od toga da ih Zadar rasturi u Beogradu do polufinala protiv favorita takmicenja gde su samo ovaj put dozvoli kiks, da budu "prebijeni" i baceni na kolena, alarmirali opet svu zeleznicku bljuvotinu, uzeli makar taj Kup... I sto je bitnije, sa Trinkijerijem je vracena nada.

Sa druge strane, favorizovani konkurenti su nam neubedljivi i postojala je sansa. Da je Trinkijeri doveden na pocetku sezone i da je imao svoju selekciju, mogli smo biti jos bolji. I u ovom momentu, ovakvi kakvi smo, postojala je sansa. U prvoj utakmici... pa cak i u ovoj poslednjoj (samo tokom prvog poluvremena), jer je razlika nerealna. Panteri su kvalitetniji od nas za +10 - ako im dozvolis da rade sta hoce, imaju solidnih igraca iz pozadine da peglaju, mesa u reketu i nekoliko stranih rutinera da odrade posao, i oni pustaju muda i cini se da rasturaju, a ako ih zategnes malo, dupe im gace sazvace. U poslednjoj utakmici, oni su se dobro spremili, a mi smo im dozvolili bukvalno sve sta su pozeleli, i zato smo oprani.

Postojala je sansa da se fabrikanti vrate na deponiju odakle su i dosli, i za tim postoji zal kod mene. Najvecu odgovornost za to snosi uprava, tj. predsednik + sportski sektor, gde niko nije imao pameti da proceni trenera sa kojim se uslo u sezonu, pa smo od starta bili u zaostatku za ionako kvalitetnijom konkrencijom, a tek najmanja odgovornost je na Trinkijeriju i igracima, zbog tih nekih neiskoriscenih prilika u prvoj utakmici, i ocajno odigrane trece. Naravno, na njima je i zasluga sto smo uopste dosli u situaciju da se nadamo necemu ove sezone.

Posto nismo dorasli EL igracki ove sezone (a organizaciono i lovatorski necemo nikad u ovakvom stanju stvari), ekipa treba da vec od danas radi na izgradnji karaktera i tima za dalje, i kroz nebitni KLS. Neki igraci nisu za bilo sta sto treba da bude sampionski, pre svega u glavi. Neki stranci nisu to kvalitetom. Necu ni da pominjem negativne, verujem da je svako pazljiviji video ko su igraci na koje se ne moze racunati, a ja verujem da ce trener probrati izmedju Zagorca, Nikolica, Gegica, Marinkovica, Jaramaza, N.Jankovica, nekih novih klinaca... ko ima kakvu perspektivu, kakvu glavu, i da oni sacinjavaju neku bazu na koju ce doci na leto nekih pet-sest igraca, od cega treba naci sigurno dva igraca sa instant-kvalitetom koji ce da kostaju.

Za Lendejla bi bilo dobro da ostane i napreduje, ali ne verujem. Marinkovic... napredovao je i konacno pokazao malo pravog karaktera, ali i dalje ne verujem u njega, i mislim da je najbolje dati ga za prvu ozbiljniju ponudu. Ostale ne znam mozemo li prodati ikako.

Sto se konkurencije tice, verujem da bi nam najbolje bilo da Cedevita osvoji, ali posto upravo gledam kako su ispali :mrgreen:, onda zaista ne znam. I Panteri i Milovci ce sasuti nove milione u igracki kadar i podici prag instant-kvaliteta. "Papirnati" kvalitet Buducnosti ove sezone je ogroman, to samo da je bilo pameti kod njih, lagano bi se prosetali. Ukoliko Panteri osvoje, stize nova serija evroligaskih igraca, i jedino ce biti dobro sto verovatno ostaju ovaj duguljasti pacov za trenera i skraceni tatin plej (mada verovatno kao tek treci). Dobro je sa jedne strane i da ostane Tatica, jer je u 6 godina enormnih budzeta i ogromne startne prednosti bio siguran samo u dve ili tri, ali realno, odavno je taj otrov zreo i za sud (zatvor), i za ludaru.

Zato je bilo dobro da iskoristimo sansu i unesemo jos vecu pometnju medju ove sportsko-politicko-mafijaske favorite, ali realnost je da jos nismo dorasli.

Poslednja izmena:
Novica ce verovatno ostati, Trinkijeriju je valjda ovo bila dobra skola, resiti se Gagica pobegulje, oba Jankovica, Pejdza i ubaciti nesto iz te famozne nase nove omladinske skole u kojoj su navodni fini talenti i gurati dalje.

Oj, punih li panterskih srca. Sa Fickom i Vesnom u Evroligu, Mali Kalemegdan via Zeleznik ce opet biti na mapi, a mozda opet dodje Milo da gleda. :)

PS: A ako vas pobede, ocete li vi ici kod njega?

Poslednja izmena od moderatora:
Novica ce verovatno ostati,

On covek ne zna da li ce sutra trenirati, po sopstvenim recima. Igra pod injekcijama, zavojima, tu je zbog svog srca i odrzavanja nekog naseg partizanskog kontinuiteta, ali vise steti nego koristi.

Idealno bi bilo da se mogu vratiti Milosavljevic/Lucic na poziciju Novice, a ovaj u zasluzenu penziju. Ali ova dvojica imaju jos sta da daju na najvisem nivou (i zarade, naravno), narocito Luca. Tako da nista od toga.

On covek ne zna da li ce sutra trenirati, po sopstvenim recima. Igra pod injekcijama, zavojima, tu je zbog svog srca i odrzavanja nekog naseg partizanskog kontinuiteta, ali vise steti nego koristi.

Idealno bi bilo da se mogu vratiti Milosavljevic/Lucic na poziciju Novice, a ovaj u zasluzenu penziju. Ali ova dvojica imaju jos sta da daju na najvisem nivou (i zarade, naravno), narocito Luca. Tako da nista od toga.

Znam, ali i Novica na klupi vredi, a kamoli na terenu. Njega u skorije vreme nema ko da zameni.

Novica koliko sam cuo ima garantovan posao u klubu, samo ako zeli.

Ja ne verujem da ce on i sledece godine igrati, a nema ni potrebe. Slabo doprinosi na terenu, a pogorsava svoje zdravstveno stanje.
Tako da, ili ce povecati trenersku komisiju ili ce da iskulira neko vreme.

Jao gledaj sad ovog bota limarskog. :roll:
Naše šanse za Evroligu nisu još sasvim izgubljene. Postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu. Za tako nešto potrebno je da Valensija osvoji Evrokup i tako obezbedi plasman u elitu.
Partizan je godinama veoma uspešno igrao Evroligu i svakako da zaslužuje da se tamo vrati

Igraj to sto si ostvario, nemoj se ciganisati. Bar mi nismo klub koji malogradjanski prati utakmice samo ako su "elitne".

Poslednja izmena:
Klasican politicarski marketing Limara, da se eto vidi kako on kao nesto radi, a neke ce i ubediti kako je preduzimljiv.

A naravno, ni reci o tome da mi ni u kom smislu nismo EL nivo. Bolje bi mu bilo da obezbedi budzet makar kao ove sezone (i da trener ima mogucnosti da ga pametnije utrosi), tj. budzet nezavisan od toga kako ce se dici njegovom gazdi AV, i njegovom bati, za koje jos uvek ne znamo koliko ce biti raspolozeni da sipaju u Pantere i sledece sezone.

Poslednja izmena od moderatora:
Dominacija Loncara (i Danilovica) u medijima, kakav kontramiting. :worth:

Zar su tako male plate televizijskih voditelja u Spaniji? Sto je najbolje, Loncar je zasluzan za politiku dovodjenja igraca...

O tome sta ce Ostoja reci o ovoj politizaciji sporta, necu ni da pricam.

A za klub je najgore to sto ga trenutno vode ljudi koji su super-zadovoljni sto smo projektovani za vecitog drugog. Samim tim je veliko pitanje sta ce biti ako nam se omakne nesto narednom prilikom u ovakvoj situaciji, kao sto se to desilo u fudbalu.

Jbg ljudi, propuštena prilika u prvoj utakmici. Da se nije desio faktor Ika, moguće da bismo mi slavili titulu u ABA Ligi... Ali nije ni bitno, sve su to opravdanja luzera zapravo. Kao klub moramo prvo da vratimo kulturu pobeđivanja koja se izgubila u prethodim godinama i tek onda ćemo da srušimo FMP2.

Što se tiče EL, 99% nema ništa od WC, ali voleo bih da je dobijemo čisto jer bi dovelo do masovnog pomora od ljubomore i pakosti u Železniku.

Ne bi se druga utakmica odvijala kao sto je bilo da smo dobili u prvoj. Ni na sportskom planu (drugacija situacija za pripremu i ulazak u mec), a ni na "organizacionom".

Tek sad se, posle finala, vidi koliko je bilo sve dobro organizovano.

Prica o EL je prica da Limar pokaze kako kao nesto radi. Bolje da se bavi pripremom kluba da ima zaista sportskih i ekonomskih uslova da igra EL, posto sad nema, osim ako ne dobije silne novce od svoje stranke - za koje mislim da znamo koliko su gazde voljne da mu daju. :mrgreen:

Jbg ljudi, propuštena prilika u prvoj utakmici. Da se nije desio faktor Ika, moguće da bismo mi slavili titulu u ABA Ligi... Ali nije ni bitno, sve su to opravdanja luzera zapravo. Kao klub moramo prvo da vratimo kulturu pobeđivanja koja se izgubila u prethodim godinama i tek onda ćemo da srušimo FMP2.

Što se tiče EL, 99% nema ništa od WC, ali voleo bih da je dobijemo čisto jer bi dovelo do masovnog pomora od ljubomore i pakosti u Železniku.

Koliko god meni nedostajao Devotion, ja bih radije da naprave tim koji moze da izraste u evroligaski, sa bazom domacih igraca, a da samo popunjavamo rupe strancima.

Bolje da igramo takmicenje gde trenutno kvalitetom, organizacijom i ostalim stvarima pripadamo, nego da se Limar nadgornjava sa Covicem koji moze brze, jace, bolje.
Mada, koliko se naprednima drma vlast, ne bih se iznenadio da iskesiraju EL za nas.

Baza domaćih jeste osnova za titule i uspeh. Mislim da sa strancima ne može da se pravi dugotrajniji rezultat jer sve zavisi od sreće i tržišta šta ćeš da nađeš i kako će ti igrači da se prilagode ekipi. Mi već imamo par klinaca oko kojih možemo da pravimo neku priču, uz naravno par povratnika. Ja se više radujem Gagiju nego bilo kom strancu, a Lučić bi bio takva premija da ne smem ni da razmišljam u tom smeru.

Ako se otvori prilika za EL mislim da treba da je prigrlimo oberučke. Verujem da će Trinki da sastavi konkurentan tim i da će biti dobre košarke. Prosto ovde je sve uslovljeno politikom i odlukama nestabilnog psihopate na vlasti. Možemo da imamo EL tim, a možemo i da se blamiramo u FIBA takmičenjima, dakle sve je neizvesno i sve se menja od danas do sutra. Po meni tako će da bude dok se neko ozbiljno ne bude pozabavio klubovima i privatizacijom, ali da ne širim mnogo temu...

Naravno, ne moram da naglašavam koliko mi se gadi SNS uprava u voljenom klubu, počevši od Ostoje preko Lončara pa na dalje. Da me neko ne shvati pogrešno. Priča o EL je čisto teoretisanje šta bi bilo bolje za klub u ovom trenutku...

Ne bi se druga utakmica odvijala kao sto je bilo da smo dobili u prvoj. Ni na sportskom planu (drugacija situacija za pripremu i ulazak u mec), a ni na "organizacionom".

Tek sad se, posle finala, vidi koliko je bilo sve dobro organizovano.
Pa da, sasvim je realno da bi nas u drugoj sačekao Obrknežević a moguće i neki PP aparati, kese sa urinom, ulazak Pantera u halu pod vođstvom policije i sl...

Poslednja izmena:

Jok brate,kada vas nisu ugasili neće država odustati od vas ni sada.
Kada smo previželi tu sramotu da vas vade iz septičke pomoću te iste motke sa kojom vas je tandem Nolan Smit / Vujošević gurnuo tamo,neće se ovo odraizti na nas kao što se to odražava na vaš napaćeni i silovani mozak nakon ovog finala ABA lige.

Pa da, sasvim je realno da bi nas u drugoj sačekao Obrknežević a moguće i neki PP aparati, kese sa urinom, ulazak Pantera u halu pod vođstvom policije i sl...

A možda bi vas sačekao i kum Milija, možda bi sudijama delio šamare pijani prešjenik KSS Danilović, možda bi nekog ponovo gepekovali, davali trojke iz auta, davili igrače, oteli nam Simanića i Berona u sred sezone.... Vi ste svi na nekim zajedničkim drogama. Ne znam koja je u pitanju al radi posao u tri ***** materine.

Jbt, klub im godinama ne zna posteno uzeti nista cim je imalo gusto, a oni laprdaju i dalje o gepekovanju i slicnim izmisljotinama. Smorili su vise sa trojkama iz kolceta, a trojka iz auta ce im biti vecito opravdanje za nekoliko desetina sudijskih "pikanterija" koje izvode svake sezone. To nazalost nije cak ni droga, panterizam je (vrlo glupo) stanje uma ocito.

Uzgred, za KLS se odricemo Sija i Gegica, a doveden je izvesni Pusica. Dobro je sto se moze vec sada neko probati, jer je po meni cilj probati i napraviti bar minimalnu bazu igraca, a na kraju sezone se pozdraviti sa viskom poput Gagica.

Sto se takmicarskih ambicija tice, bilo bi dobro rastereceno napasti trofej, cisto da se proba izvuci neki karakter, kao i da Panteri sto manje pripisuju Zvezdi pehare koje nije osvojila (malo sportskog postenja). Njihov sastav bez nekih stranaca ce nas pribliziti na papiru, ali bojim se da to nije nikakva prednost za nas, jer ukoliko opet bude neizvesno, videli smo sta su bolesnici spremni raditi. Trebalo bi izbeci sto vise taj panterski svinjac, ako je ikako moguce.

Naravno, pitanje je i forme, raspolozenja, mi smo imali vise vremena za odmor, oni ce imati vise samopouzdanja, itd. Videcemo.

Vidim, počinje loženje na kokošiju ligu. Možda je i uzmete tu je prešjednik onaj što je šamarao sudije, pijančio 16 sati u kafani dok ga kum nije izbo onako prijateljski. A stiže i neki Pušonja taman da se uklopi u vaše luzersko okruženje.
Al bitno da ste uzeli kup...

Istine radi, predsednik pasteta lige je izvesni Darko Jovicic, predsednik KK Tamis koji je poodavno blizak, pogodimo s kojom spodobom.

Najnovija pikanterija te nazovi lige je da prednost domaceg terena u medjusobnim duelima u plej-ofu ima ekipa koja je bolje rangirana u ABA ligi, ali ne u slucaju medjusobnog duela, vec bez obzira na sve.

Ipak, prednost domaceg terena se u ABA ligi pokazala kao kljucna, jer su tu momci koji mogu da rese neka bitna pitanja, a usput i zarade za novi tender. :cool:

Citam sa tvitera:

Dugogodišnji sportski direktor Budućnosti, Gavrilo Pajović je malopre u emisiji "Načisto", crnogorskog kanala "Vijesti" izjavio kako ima informacije da Andrea Trinkijeri neće ostati u Partizanu naredne sezone.

Ovo je inace moj osnovni strah od kako je dosao.

Prvo zbog toga sto je dosao u skrajnuti klub koji vodi politika, ali ne radi uspeha vec kontrolisanog neuspeha - zamislimo na trenutak da je Limar normalan i sposoban covek, dobrih namera prema klubu, sa zeljom da zaista nesto uradi, svejedno ne vredi, jer on je postavljen od strane svoje stranke da obavlja odredjeni posao. A posao stranke i njenog bolesnog vodje (i njegovog brata) je odavno najavljen i sproveden, sada se odrzava, i ne ukljucuje dobrobit Partizana. Uz neku crkavicu koja nece ugroziti prvi stranacki projekat, uz funkcionisanje ili njegov privid, uloga druge pratilje i poslati igrace na Jarinje, a strucni stab i sportski sektor na mitinge, za svoje platice od nekoliko hiljada evra.

Drugo, imao je prilike da vidi sa kime se suocava u ABA-ligi i pod kojim uslovima. Ko nije video iz prve ruke, sad je mogao da vidi da se radi o vrlo ozbiljnom kriminalu i nasilju. Ne bih trosio reci na Covica i bracu Vucice, kao ni na njihove crnogorske pandane.

Trece, u klubu ne postoji bilo kakva sportska vizija, a njemu je data nezahvalna uloga da je nadomesti svojim zavidnim, ali naravno ne ni blizu neverovatnim i nepresusnim trenerskim umecem, tj. da nadomesti sve ono sto ne rade predsednik, upravni odbor i sportski sektor. Doveden je kao Limarev marketinski trik, mazanje ociju kako se ozbiljno radi.

Sto i ne mora biti toliko lose (ako kao Limar ne znas da radis, onda priznaj da ne znas i daj nekome ko zna), ako mu se obezbede uslovi. A uslovi su vezani za tacke jedan i dva.

Naravno, nadam se da muceni Gavrilo lupeta ili da nece biti bas tako, ali ako je istina i ukoliko Trinkijeri zaista odlazi, sledi novi krug slabijih trenera koji tek ne mogu nista da iznesu u ovim uslovima, i taman kad je ovaj poceo da vraca ponesto od izgubljenog - nova ikebana situacija.

Inace, posle trece utakmice protiv Pantera, u plej-ofu, pojavile su se price da je pre utakmice stigao "poziv koji menja sve". Naravno da nisam obracao paznju na te price, iako imaju logicku potporu u pomalo neverovatnom odsustvu nasih igraca tek u petoj utakmici protiv istog rivala - svakako ima i jos vise razloga da ne bude tako, vec kako smo svi isprva doziveli. Ukoliko bi ta teorija bila istinita, utakmica se ne moze "pustiti" niti "namestiti" bez trenera (i mozda ponekog igraca). Ako je tako, najpostenije bi bilo da taj trener vidi gde je dosao, okrene se i ode.

No, bojim se da te stvari necemo nikad saznati, kao ni za ono "slucajno" trovanje u Nisu, kada nam je "isecen" Dzikic, i deo njegovog tima koji je kasnije lako kapitulirao u zavrsnici sezone.

Naravno, da u klubu nemamo naprednjaka, a da za rivale nemamo naprednjacku i DB-ovsku mafiju, i coveka jos davnih dana osumnjicenog za trovanje vojnika u kasarnama radi licne koristi i ratnog profiterstva, na takve stvari nikad ne bih sumnjao.

I naravno, ukoliko je moj rezon iole tacan, opet treba verovati da covek nije idiot i da se prvo dobro raspitao kuda dolazi. Mada je jedno cuti, a drugo videti.

Poslednja izmena:

Back