KK Partizan

Ja sam dao konkretan primer. Ako nemas nista pametno osim "eh, demagogija" i spominjanje nekih radikalskih fora - onda bolje batali diskusiju.
Kao sto rekoh - ne znam sta ti nije jasno kod tog stava da cu svoj klub pratiti i u beton ligi. Ugasili li se, postane li isto poput IDEA DIVE iz Zeleznika - mene to vise nece zanimati. Gledacu klipove na youtube-u i secati se slavnih dana. Ko bude hteo da prati tamo neki izmisljeni klub koji nosi grb Partizana - neka prati, ne mogu nikom nista da zabranim. Ja samo kazem sta bih i kako bih ja postupio.

Tačno. Bolje i u beton ligu, nego da navijam za Mega leks 2 koji će se zvati Partizan Beograd Telekom. Na primer. Ako oni tamo navijaju za FMP jer nemaju za koga drugog, ja nisam. I nikada na to ne bih pristao. Pa makar nam najbolji deo NBA lige došao u klub, sa sve Parkerom, Lebronom i ostalima.

Poslednja izmena od moderatora:
Neće, ne boj se. Niko na to ne bi pristao. To će možda proći kod nekih slinavih klinaca koji su navikli samo na uspeh i koji su juče krenuli da navijaju.

Bojim se da nisi u pravu. Pogledaj sa druge strane sta je matorih magaraca, koji se prave ludi kao da nista nije bilo.
Slicno bi bilo i kod nas. Ali ko ima mozga ne mora sa masom u stado. ;)

Brinete se oko neceg sto ne postoji, niti je uopste u opticaju.

Nije lako promeniti klub i svesti dugove na 2,5%, mi necemo imati podrsku drzave za takve stvari, niti imamo muljatorski kapacitet da se napravi ona zavrzlama koju je uradio Covic.

Cujem da Silobad ostaje, a to je vrlo sumnjiv potez. Radi se o coveku pod cijom je direktnom odgovornoscu sva nasa poslovna politika zadnjih godina, i koji je bio na funkciji samo zato sto je dobar s Danilovicem.

Neke novine "suskaju" o Mekejlebu, sto bi uputilo i da ce i nova uprava starim putem, pokusaj vracanja starih asova da oporavljaju karijeru, koja je njemu u zescem kanalu. Pokusace se tako popuniti ovaj dosta slab KLS tim.

Samo sto je Mekejleb drugi par cipela od Milenka i Macvana, npr, on vise voli Beograd, zenske i splavove nego Partizan...

Naravno, uzeti s rezervom, Mekejleb stalno dolazi u BG, pa kako koji separe rezervise tako novine pisu o povratku.

Poslednja izmena:
Prošlo je skoro godinu dana od kad sam napustio košarkaške strane ovog foruma i mislim da je pravi trenutak da mu dam drugu šansu. Ipak pišem ovde preko 10 godina, a nisam neko ko tako lako napušta svoje.

Mnogo se toga izdogađalo u međuvremenu - došao Pavlović, otišao Gagić, došao/otišao Akojon i otišao Nikola. Vezali smo 12 (ili beše 13?) pobeda u finišu sezone, ali poklekli kada je bilo najbitnije. Nismo uspeli da uđemo u Evroligu, pa da osvojimo domaću titulu a onda odustali i od Evrokupa. Najuspešniji dvojac u istoriji domaćeg klupskog sporta je otišao iz Partizana a klub preuzeli bivši igrači. U novu sezonu ulazimo sa najnižim ikad ambicijama, plan je dugoročan i zasniva se na stabilizaciji.

Po meni je promena dobra stvar, pa i u ovom slučaju događaje iz sezone 2014/15 posmatram optimistički. Prvo, postalo je jasno da ako želimo da budemo svoji ne smemo da kopiramo tuđe poteze. Dolasci Pavlovića (2x) i Mačvana kao i dovođenje Akojona su nam bili korisni jer su definitivno pokazali da mi tako ne možemo da funkcionišemo. Partizan je mašina za pretvaranje perspektivnih u vrhunske igrače i nikakva instant rešenja kod nas ne daju rezultate, moramo se vratiti na svoj put umesto da hodamo tuđim. Drugo, pokazalo se i da se sistem u klubu ne može zameniti radom jednog čarobnjaka, koliko god moćan taj čarobnjak bio. Treće i najbitnije, pokazali smo koliko smo moćna grupa zaljubljenika u košarku i klub, više puta i time poslali jaku poruku raznim ološima da se drže podalje od KK Partizana.

Danilović je otišao krajem Avgusta. Ako bih imao moć da promenim jednu stvar u ovoj godini, to bi bila ta. Ne u smislu da on ostane, već da ode tačno 2 meseca ranije, po završetku KLS. Odugovlačio je i time nemerljivo oštetio klub - ispušten je Nikola a vreme za pripreme i formiranje tima potrošeno uzalud. Vodio je klub vrlo loše u poslednjih 5 godina i njegov odlazak je bio neizbežan, nažalost to je kasno shvatio. Ipak, on ostaje zapisan u istoriji kluba kao najuspešniji predsednik i neko ko nas je izvadio iz slične situacije pre 15 godina. Veliko mu hvala.

Vujošević nije otišao, on je oteran. Mnogi slave a mnogi su ogorčeni i odriču se kluba u afektu. Iako sam siguran da je bilo boljih načina da se situacija sa Duletom reši, smatram da je njegov odlazak takođe bio neophodan. Previše toga je preuzeo na sebe u predhodnom periodu, nije mogao da sve preuzete odgovornosti kvalitetno obavlja i zamerio se mnogima kojima nije smeo - da budem jasan, mislim na ljude koji su u klubu vredno radili i one koji su iskreno hteli da mu pomognu. Svojim žestokim istupima u odbranu kluba je navukao gnev diktatora i njegovih poltrona, na čemu mu skidam kapu, ali je to još jedan razlog da ne bude deo perioda konsolidacije kluba. Nisu nam potrebni dodatni klipovi u točkovima dok guramo uzbrdo.

Najbitnije pitanje, šta će biti sad? Ono čemu se treba radovati je da smo klub spasili. Da, mi navijači smo ga spasili - posetom protiv Levskog, preko GrobariZaNas, skupom ispred stadiona nedavno. Dali smo najmoćnije poruke bez da progovorimo i reč, time smo zadržali klub u porodici. Jasno je bilo da nećemo pristati na malverzacije imenom i grbom, da nikada nećemo navijati za neki KK Partizan Mega Beograd i da političari nisu poželjni (Iako već kontrolišu sve u državi pa se mora s njima šurovati, barem direktno ne smeju da se šepure kod nas).

Nakon toliko godina radovanja, strpićemo se u naredne 2-3 (inače, jedna je već prošla) i uživati gledajući golobrade momke kako ostavljaju srce na parketu i izrastaju u asove. Titule trenutno niko ne očekuje i to je dobro, Grobari su košarkaški vrlo pismena grupacija koja zna da ceni stručan rad, da prepozna napredak igrača i tima i da uživa u igri a ne samo u titulama. Klub nam vode Pek, Mića, Pera i Kecman - ljudi od poverenja koji će bez sumnje dovesti i ljude od struke da im pomognu. Treba im naša podrška i biće sve u redu.

Što se foruma Krstarice tiče nadam se da će biti malo prijateljskije mesto na kome će se ubuduće analizirati košarka a ne ličnosti. Dva čoveka iz KKP koja su bila trn u oku većini više nisu faktor, a sveže odmrznuti suparnički klub sada ima otvoren put prema prvoj tituli u ovom veku, Evroligi, još bombastičnijim naslovima u novinama... Nema razloga da se bilo ko bavi ljudima u nekonkurentnom Partizanu, a mi možemo da zaboravimo Ivu Lola Ribara, zažmurimo na "uspešan marketing", "sposobne funkcionere" i okrenemo se samo sebi. Ne očekujem ovo odmah, ali se nadam da lečenje frustracija neće trajati još dugo. Neki će možda ponovo gledati na KKP kao na svoj klub, mada u to iskreno sumnjam - ima Pek svojih mana, Pera je neiskusan (tj "neznalica") a verujem i da će se pronaći novi razlozi zbog kojih KK Partizan ne valja a mi koji ga volimo nismo normalni ili dovoljno inteligentni. Nemam nameru da se time bavim, nadam se da neće ni ostali Partizanovci. Ako se konačno pojave ti dokazi o pljačkanju kluba i neko završi na sudu / u zatvoru, možemo tad.

Braćo Grobari, pozdravljam vas! Budimo uz klub kada čini one najteže prve korake na putu ka ne tako davnim vrhovima!

Poslednja izmena:
Neka si se vratio vala, u manjku smo sa normalnim ljudima i diskusijama odavno.

Verovatno sam jedan od retkih koje ne smara da citaju ovako duge postove (ne voli narod da cita ako nema zanimljivih slika i sokantnih "necete verovati" naslova).

Lepo si izanalizirao desevanja poslednjih meseci, krece Partizan iz pocetka i moje je misljenje da odmah to treba uraditi za ozbiljnijim trenerom. Neozbiljno bi bilo izgubiti ovu godinu ni u cemu. Ima ljudi siguran sam koji bi za osrednji kes radili u velikom klubu i rasli zajedno sa njim.

krece Partizan iz pocetka i moje je misljenje da odmah to treba uraditi za ozbiljnijim trenerom. Neozbiljno bi bilo izgubiti ovu godinu ni u cemu. Ima ljudi siguran sam koji bi za osrednji kes radili u velikom klubu i rasli zajedno sa njim.

Ja na to gledam drugačije, pozicija naslednika Duleta je vrlo nezahvalna, stolica je vruća i nije mesto vrhunskom treneru, pogotovo sa ovim igračkim kadrom. Imaće Pera i Kecman dobru podršku, ne očekujem da ih ostave same a opet njih dvojica će ublažiti kritike Grobara. Ove godine možemo da osvojimo učešće u Evrokupu a ako ne uspemo možemo da tražimo wild card i dobićemo ga. Sa rezultatske strane dovoljno je da ne ispadnemo iz ABA (a nećemo), bitna je finansijska konsolidacija. Dajmo Peri punu podršku u ovoj sezoni, nemamo šta da izgubimo. Ako se ne pokaže barem smo probali, bez plaćanja visoke cene.

Poslednja izmena:
Brinete se oko neceg sto ne postoji, niti je uopste u opticaju.

Nije lako promeniti klub i svesti dugove na 2,5%, mi necemo imati podrsku drzave za takve stvari, niti imamo muljatorski kapacitet da se napravi ona zavrzlama koju je uradio Covic.

Cujem da Silobad ostaje, a to je vrlo sumnjiv potez. Radi se o coveku pod cijom je direktnom odgovornoscu sva nasa poslovna politika zadnjih godina, i koji je bio na funkciji samo zato sto je dobar s Danilovicem.

Neke novine "suskaju" o Mekejlebu, sto bi uputilo i da ce i nova uprava starim putem, pokusaj vracanja starih asova da oporavljaju karijeru, koja je njemu u zescem kanalu. Pokusace se tako popuniti ovaj dosta slab KLS tim.

Samo sto je Mekejleb drugi par cipela od Milenka i Macvana, npr, on vise voli Beograd, zenske i splavove nego Partizan...

Naravno, uzeti s rezervom, Mekejleb stalno dolazi u BG, pa kako koji separe rezervise tako novine pisu o povratku.

Pa koliko je to verovatno ili ne - to ce pokazati buducnost. Ali da je naucna fantastika i nemoguce nesto - pa i nije, ako cemo iskreno.

Bo je za Tepica izmislio kosarku.
Te price o splavovima, separeima itd. me ne zanimaju dok igra kako treba i daje sve od sebe na terenu - a to je uvek bio slucaj! Tako da, sto se mene tice - Bo je uvek dobrodosao u Partizanu.

Splavovi i separei mogu biti jedan razlog zasto on ne bi igrao kako treba, uz cinjenicu da se odavno prodao preko nas, a to mu je bio i jedini motiv. Jbg, Amer i nije neko za povratnicku pricu, al nadam se da ce me doci i pobiti mi ove male sumnje sto imam.

Inace, Kosta Perovic je trenirao veceras sa nasima.

Veliki pozdrav za Muada. ;)

PS: Ah vidim i drugi znaju za Kostariku. ;)

Samo ne otvoren ugovor kao Luka prosle godine, bas mi se ne dopada ta varijanta. To je ono ako ga previse koristis, falice ti kada ode, ako ga ne koristis sta ce ti uopste. Bo ako moze da splavari, a odigra kako treba ne vidim problem. Mada moze da poremeti ekipu, mogu klinci da se pitaju zasto on moze da se glupira, a oni ne. :mrgreen:

Njih dvojica bi za ovu ekipu bili bas dobri, nije kao da ciljamo previsoko. Trenutno nemamo ni za 5 na 5 kada svi ucestvuju. O popunjenosti svih pozicija da ne pricamo.

Sutra ce verovatno da bude promocija novog trenera. Jel moze Kecman da bude i igrac i trener u isto vreme? :mrgreen:

Јесте да је Божић почетник али:
- није да није био на клупи.Био је уз ДВ
- почетник је био и Жељко Обрадовић....знамо шта је урадио
- као играч има иза себе толико година на террену и на клупи:-) и толико дизања пехара...ваљда
је морао да сконта нешто
- од њега и тима у овој сезони не тражимо превише: да се боре и не брукају нас.
Дакле-пуна подршка и пуно успеха !!!

Било би добро да дође Бо или неки други Амер типа Флоренс из Задра, не знам каквог је тренутног квалитета Магдевски важио је за озбиљног талента када је одлазио у Реал.У комбинацији је и Синадиновић, ту су Маринковић и Милутиновић од кога се надам да одигра добру сезону, на тројци проблем Андрић и Мурић повређени ту треба једно појачање, такође и на 4 имамо Глишића, Силађија кога би узео и било би добро један стартер а на 5 затворени са Костом, Ђумићем и Копривицом ту су и Грк као и Петров бек/крило.
Ја бих овако:
1.Појачање, Магдевски
2.Маринковић, Милутиновић
3.Мурић,Андрић,појачање
4.Појачање, Силађи, Глишић
5.Перовић, Ђумић
Под уговором су још Петров и Копривица
Сезона је за 20 дана треба нам још 3 појачања плеј, крилни центар и крило ако Едо и Андрић дуго паузирају.

Никола Пековић је своју одлучност показао већ истог дана када је постао први човек клуба – није продужио сарадњу са Душком Вујошевићем, најтрофејнијим тренером клуба и иконом КК Партизан.

- Ма наравно да је то велика ствар, свестан сам тога. Слушајте, Дуле је мени био тренер, знам колико њега људи воле и поштују. Он је човек који је донео све ове успехе, оставио неизбрисив траг у историји клуба. Толико година је Партизан доминирао, али је последњих сезона било доста турбулентно и све је пољуљано. С обзиром на целокупну ситуацију у клубу, схватио сам мој долазак као потребу за новим почетком, за новом страницом у историји Партизана. Да мора да се крене од нуле што се тиче свега. На Управном одбору смо донели одлуку да се са Вујошевићем не продужи уговор како би на то место дошао неко млађи – објаснио је Пековић и готово у даху наставио:

- Знам да је то наишло на осуду код великог броја људи који њега воле, сигурно ће се ова одлука доводити у питање ако крену лоши резултати, а њих ће бити! Мора да их буде, нисмо у ситуацији да доводимо скупе играче, одлучили смо се за млад тим. Велика је одговорност на мени због тог потеза, али сам веровао да је то једна од ствари која је морала да се уради.

Hoce li dobiti Aranitovic i Kuzeloglu sansu ove sezone i kakvu? Mislim da su obojica potencijali

Kuzeloglu jeste odredjeni potencijal (ali nije neki vrh) zbog fizike, no prica se za njega da slabo sta kapira, da kazem to na pristojan nacin. Igrao po 1min na pripremama a onaj drugi decko Petrov il kako vec dobio ugovor, igrao 20-25min. Aranitovic ima stofa, nije bas da je nesto ekstra ali zna nesto kosarke. No, gradjen je kao sampion iz matematike za 7. razred.

Pitanje je sta ce biti sa novim trenerima.

Probio se trac da su Pera i Kec clanovi SNS-a, a ako to ima ikakve veze sa svime ovim, obrali smo bostan bas onako kako nismo zeleli. Ukoliko nema veze sa time, jeste njihova privatna stvar, ali tako nesto govori ili o intelektualnim kapacitetima ili o stavu da je OK da se polize go.vno da bi imao neku korist, i to je tuzno. Treneri, stvaraoci, pametni ljudi, moraju da imaju kicmu narocito u ova ljigava vremena, a ne da budu stranacki pajaci i verni glasaci.

Da se nadamo da ta prica nema veze sa zivotom...

Evo veliki intervju sa Pekovicem.

COlPTpjWEAEiubX.jpg:large

Splavovi i separei mogu biti jedan razlog zasto on ne bi igrao kako treba, uz cinjenicu da se odavno prodao preko nas, a to mu je bio i jedini motiv. Jbg, Amer i nije neko za povratnicku pricu, al nadam se da ce me doci i pobiti mi ove male sumnje sto imam.

Inace, Kosta Perovic je trenirao veceras sa nasima.

Veliki pozdrav za Muada. ;)

PS: Ah vidim i drugi znaju za Kostariku. ;)

Teoretisanje.
Cinjenica je da je uvek davao sve od sebe, i to je jedino sto mene zanima. Moze da pojebbe pola estrade pride, to me uopste ne zanima. Moze jedino pesma da mu se smisli na konto toga...kao Pekovicu.

Mogu misliti koliko Edo sada sebi žvaće mooda. Došao da igra EL a skrljaće se u beton ligi.
Odlično izabrao nema šta. Pametan momak.

Makar zna za koji tim igra. A 99% vaših ne zna ni kako im se klub zove ni gde mu je adresa.

- - - - - - - - - -

Breno who the **** are you? BC FMP, BC ILR, BC Telecom (kako su vam stavili oni iz Barselone). Koja ste vi parodija. Breno Breno...

Back