KK Partizan

Jos samo da on nadje rutu kao sto vi imate rutu za vodanje Kalis-Zeleznik, i sve ce biti super jel tako?

Blic ima informacije kad hoce, ali oni namerno lupetaju, zar nije pre koji dan bilo o Fenerbahceu, pa o PAO proslog leta, i slicne gluposti?

Postoji odredjeni rezon da se dovede mlad trener: novi pocetak, novo ulaganje u buducnost, a Vujosevic je kompromitovan u smislu da je duboko upleten u ovaj rat protiv vlasti, i to moze da bude odredjena vrsta balasta, ma sta mi mislili o ispravnosti ili neispravnosti svega cime se bavio prethodnih sezona kao jedini koji nije hteo da cuti na vucic-covicizaciju srpske kosarke. Budite uvereni da je sasvim moguce da, i ako ostane, na kraju pukne tikva izmedju njega i uprave tokom vremena, zato sto je ovoliko upleten, sujetan, sve shvata licno i autokrata je. Mozda i nece, ali postoji rizik.

Postoje odredjeni razlozi zasto se to ne bi trebalo desiti: Pekovic i Vujosevic imaju poseban odnos, Vujosevic kao trener je sigurica da ce biti dobre borbe i da ekipa nece biti kesa ako ima imalo kvaliteta u onome sto je mogao da izbira. On je jedini trener koji moze dovesti do titula momke od 21god u proseku samo ako su iole talentovani, garant da ce biti novih dobrih igraca i za nasu radost, i reprezentaciju (kao i svake godine), i za kasniju prodaju. Samo mu treba obezbediti najosnovnija sredstva za rad, koja su oduvek bila manja no sto je to potrebno trenerima nasih najvecih rivala u regionu. Cisto ekonomicno resenje za mere stednje.

Bilo kako bilo, za mene bi nova uprava, ukoliko je iskrena i usmerena na dobrobit Partizana, imala pravo i da pogresi u tom izboru, ja cu podrzati, jer znam da je izbor komplikovan.

A sasvim moguce da takav izbor ni ne postoji.
Cuo sam i ja da ce da se desi nesto sto se navijacima mozda i nece svideti, ali nema indicija da se radi o odustajanju od Vujosevica.
Mozda ce dovesti u upravu nekog koga necemo zeleti, napraviti neki truli kompromis radi odrzanja, ko zna.

Pekovic ce izabrati pola nove uprave, videcemo ko su svi ti ljudi i sve ce biti jasnije uskoro.

PS: najbolje bi bilo da Dule sprema svoju zamenu, realno.

Leto Gospodnje 2011...

Leto Gospodnje 2015...

- - - - - - - - - -

Kako b92 nezvanicno saznaje, al jbg. citanje zamara.

Ti se uzdas u onu staru, "ne se znaje,Zare igra..."?.

Meni je Kecman omiljeni igrac Partizana svih vremena. Covek koji je igrao toliko smireno i pametno da je bio zlata vredan. Voleo bih da ga vidim i u trenerskoj ulozi kod nas. I nadam se da nece biti prevelikog pritiska navijaca na klupu, pogotovo sto ove sezone rezultatske ambicije fakticki ne postoje. Bilo bi lepo da izvucemo EC pa da se ide postepeno korak po korak.

Zeleo sam i Duleta kao mentora mladim trenerima, ali vidim da se prica da mu je to mesto i ponudjeno, ali da je odbio. To je vec njegova stvar, a znacilo bi da nije bas sutnut iz kluba. Ne znam koliko je sve ovo tacno.

Sve u svemu, jedva cekam da vidim neku utakmicu pa da vidimo kako ova nova varijanta funkcionise. Barem se nesto desava, ne stoji se u mestu i ceka da se problemi sami rese.

Sad je samo bitno dal je ovo unutrasnja stvar kluba ili smo morali da pustamo razne debile da bi opstali, nikako da se obelodani novi sastav uprave koji moze dosta toga reci.

Izasao je novi sastav uprave. Članovi Upravnog odbora su: Nikola Peković, Miroslav Berić, Sanja Lubardić, Maurizio Vallo, Milan Iskrin, Pero Šaranović, Ilija Dražić, Vladimir Vrbaški, Boško Janković, Ratko Čakarević, Velibor Jojić, Ivan Trifunović i Petar Grubor.

Ne znam za vecinu ko su..

Edit: Koliko citam po netu, ima poprilicno predstavnika raznih kompanija, sto uopste nije lose. Uprava je tu da bi obezbedila sredstva za rad ostalima. A i sto vise poslovno sposobnih, to je manje politickih vaski.

Poslednja izmena:
Ako ce o nama da se govori na Studiju B ja zadovoljan. Nek ide na Pinku reportaza o Sofoklisu u pauzama od farme i premijera. :mrgreen: Oni su mi uz RTV najpristojnija televizija. Jedino sto su prodati TDI radiju za neke smesne pare.

Sanja Lubardic je novinarka sa Studija B. :eek:

Ma jok, nego neka iz NIS-a.

Zasad izgleda OK u smislu da nema politicara i kukavicjeg jajeta, samo jos da se ne obistini ono da bi sportski direktor mogao da bude blizak SNS... Naravno, uvek treba biti na oprezu zato sto su ovde biznis i politika tesno povezani, da ne bude posle...

Kad bi Pekovic mogao da namakne neke sponzore malo da se finansijski klub digne iz mrtvih. Kad je vec drzava zabranila sponzorisanje Partizana od drzavnih institucija onda makar da se dovedu neki privatni sponzori iz USA ili gde vec Pekovic ima prijatelje... moze i CG samo da ulete neke pare. Inace ova sezona je unapred otpisana sto se tice nekog visokog plasmana ali makar da se napravi stabilnost u finansijama a onda da se pravi jak tim za buducnost.

Pa s obzirom da vise nema Vujosevica, mozda se drzava i smiluje, ipak i njima odgovara da njihov klub ima dzak za udaranje (bar bi oni to tako videli). Sto se CG tice, nemoj molim te. Progutao bih nekako jednokratnu pomoc od Veskobara i brace Saric, al nedajboze da ih Pekovic pusti da nesto vrsljaju po klubu... Ne postoji 100% cist ogroman novac, svuda su neke korupcije, veze, patnje drugih, ali dileri droge su bas previse.

Uzgred, Pekovic je rekao da ce traziti pomoc i od svog kluba, tj Minesote. To je super, zato nam i trebaju takvi ljudi. Ne verujem da ce se raditi o novcu, vise bih voleo da nam salju igrace koji njima ne trebaju ili nam srede neke druge igrace pod povoljnijim uslovima...

PS: Tu nam je covek iz SportVision, zar oni ne sponzorisu Pantere? Onaj Cakarevic je mozda neki iz Informera, da ne pominjemo sta je Informer... Ima sumnjivaca i "ljudi bliskih vlasti", al ne mora da znaci... Videcemo, iskristalisace se.

Poslednja izmena:
Sastav uprave govori da su ucesce uzele neke vece firme i da ce biti obezbedjen stabilan budzet, naravno ne mora da znaci da ce biti nekog veceg ucesca tih firmi ali ce biti verovatno skockana ekipa za sredinu ABA lige , mozda nesto vise ali nece biti konkurentan tim za vrh. Bozic je lose resenje jer je rec o nedokazanom treneru, bez iskustva koji treba da vodi tim koji ce biti osrednjeg kvaliteta i iz koga treba izvuci maksimum. On mi nekako i kao licnost ne uliva poverenje da bi mogao izrasti u vrsnog trenera.

Jako los potez, koji on moze spasti samo tako sto ce odmah postati trenercina. Naravno da bi svi koji vole Partizan to i voleli, ali pitanje je koliko je to realno...

Sasvim je moguce da ce sa ovakvim sastavom rezultati biti slabi i da ce posle 3 meseca poceti prve price kako Pera nije za ovo, da treba menjati trenera... A kad smenis takvog pocetnika on se tesko moze vracati na staro mesto, a nema kuda da ide ni sta da radi. Moze u startu da upropasti trenersku karijeru, da nestane sa lica zemlje kao onaj muceni Lazic posle 3 utakmice Zvezda Dive.

Jbg, nadajmo se najboljem.

Sto se sportskog sektora tice, ocito je da je selekciju obavio Dule a pojacace je Zalizani.

Upravni odbor je na sastanku potvrdio odluku da ne produze ugovor Duletu, ali nisu potvrdili Peru kao novog trenera. Kao da se razmisljaju da li da ga stvarno bace u vatru.

Stvarno ne znam koje bi bilo najbolje resenje za trenera u ovom trenutku. Dzile nece da radi bez tima, a i ne treba. Miloje nece, imao solidan posao, a i odradio je vec pripreme sa Megom. Mozda i nije tako lose da Pera proba sada, ne uci se voznja na Bentliju.

Zao mi je sto Dule ne ostaje trener ali se nadam da ce rastanak biti dostojanstven i obostrano korektan. Bilo bi idealno da ostane kao mentor ukoliko stvarno Bozic ili Kecman budu izabrani za novog trenera. Ja sam se u toj varijanti ipak nadao Dziletu...

Otkud ovaj iz "Informera" u instituciji?

Srecom nije iz "Informera", vec je izgleda covek istog imena i prezimena, ali neki gradjevinac iz Lucana:
http://www.gradjevinarstvo.rs/firme/5716/chemico

Ovaj iz Informera je pobratim sa DJ Vucicevicem, radi se o teskim ... da ne kazem sta.

ratko.jpg

Nešto razmišljam, možda Pera i nije tako loš izbor.

Pera ima harizmu, možda i može da napravi dobru harmoniju u timu kao što je to napravio Sale u reprezentaciji ili Veljko Paunović u fudbalu sa klincima.,
Naravno, rizik je veliki, i to stoji, tako da može da bude pun pogodak ili težak promašaj.

Kakav crni Juda... OK, nista nije sigurno ovako u ranoj fazi, ali sanse su vrlo male da je Pekovic sa Bericem, Bozicem i Kecmanom resio da rusi Partizan... Mozda su pogresili, mozda ce se ovo pokazati kao vrlo pogresno, ali kao sto rekoh, situacija je uzasno zamrsena. Greske smo oprastali i Vujosevicu i Danilovicu... Bitno je samo da iza svega stoji iskrena zelja da se cini dobro za klub i to je sve.

Ruzno bi bilo da je Danilovic ovo uradio, sebe sacuvao a otposlao Duleta, ali nije. Novi ljudi imaju pravo i na novi pocetak, da odluce da krenu bez Vujosevica i balasta koji je on nakupio buneci se i boreci se protiv raznoraznih. Pominjao sam da je to veliki teret... A time je napravio sebi i neprijatelje u klubu, ljude koji bi hteli da se cuti da bi oni dobijali "crno-bele platice".

Misko4Raznatovic ‏@MiskoRaznatovic 6m6 minutes ago
Meni je veceras saopsteno iz KKP, u svojstvu AGENTA g. Vujosevica da se ugovor ne produzava.

Raznatovic Duletu samo sklapa ugovore, od kada je ovaj otisao u CSKA a to je bio ipak malo ozbiljniji posao i zahtevao je agenta. Nije bas da su bliski i da mu se ovaj stara o karijeri...

Poslednja izmena:
Ala Misko stavlja do znanja da je faktor Partizana sad. Dobijacemo igrace koje ne moze da nagura u Megu. Sto i ne bi bilo lose da se nismo razisli sa trenerom koji provereno zna sa takvima. Ali Keeper je u pravu, imaju ljudi pravo da krenu bez svadja koje je Dule vodio.

Partizan je do danas bio One Man Show, sada je potrebno da svi rade i doprinose timu jer vise niko nije tog kalibra da toliko moze da povuce sam.

Back