KK Partizan

Procitah Pekovicev intervju. Dopada mi se sto se ne krije, preuzeo je odgovornost. Dobro je i sto je primarni cilj trenutno konsolidovanje kluba, a ne jurenje rezultata i dodvoravanje navijacima, mada i na tome moraju da porade malo jer vuku nepopularne poteze (videti pod Dule i pojacanja). Sto se Boziceve i Kecmanove politicke pripadnosti tice, nije ne znam kakav problem. Ljudi koji su do sada saradjivali sa Perom su sigurno znali pa im nije smetalo, cak je i Vujanic oteran da bi dosao Pera. Vise ce da pogodi nas navijace, sto u ovom trenutku stvarno ne bi bilo dobro. I bez SNS trenera ocekujem znatno slabiju posecenost ove godine.

Iz razgovora deluje da Bozic nije resenje kojim je Pekovic zadovoljan. Za vecinu recenog bio je pri svom stavu, a za trenera je rekao "On je trenutno vd, videcemo sta ce biti"..Dakle, Pera je neka prelazna varijanta dok ne nadju adekvatnog. Da li ce to biti za nedelju, mesec, ili sledece sezone videcemo. Mozda se i mladi dvojac pokaze..

Trebalo bi da ostaje u Trabzonsporu, valjda je produzio ugovor i sve.

Sto se Boziceve i Kecmanove politicke pripadnosti tice, nije ne znam kakav problem. Ljudi koji su do sada saradjivali sa Perom su sigurno znali pa im nije smetalo, cak je i Vujanic oteran da bi dosao Pera.
Osim ukusa ljigavosti da nam zasluzni igraci i legende budu clanovi jedne takve stranke, pitanje je da li sve to ima veze, i kakve, sa ovim sto se desava. Jer ako ima, to je nesto nesto najgore, jedino moze biti gore da se igraci koje hocemo dovesti moraju uclaniti u stranku.

I Vujanic nije oteran da bi dosao Pera, vec je puko pod pritiskom koji je Dule nametao, posvadjali se il nesto, pa je otisao. A Pera je dosao samo kao vid otplate onoga sto smo mu ostali duzni za sve one godine.

Ja sam ovo sa smenjivanjem Duleta lako progutao samo zato sto su to uradili zasluzni igraci i legende koje nas vade sa mrtve tacke, i zbog njegove kompromitovanosti ne u vezi prozivanja mocnika kako iz politike tako iz sporta, sto podrzavam, vec zato sto je isla prica da se Dule posvadjao sa svima i prozvao sve, i niko ga vise ne zeli u klubu.

Da ne bude da se na kraju ispostavi da ga ljudi vise ne zele jer im proziva stranku i ugrozava "crno-bele platice"...

No, pokazace sve vreme, verujem.

Osim ukusa ljigavosti da nam zasluzni igraci i legende budu clanovi jedne takve stranke

Meni Kecmanov potpis stoji na zidu i vec sad mi je nekako manje drag, a sve je glasina. Ako se ispostavi kao tacno verovatno cu da okacim goblen. :mrgreen:

Prosto je neverovatno ako se Bozic uclanio u stranku koja ga sikanira sve ovo vreme. To je kao kada te neko samara, a ti mesto da se naljutis i uzvratis, pridjes pa ga zagrlis i izvinis se sto te je tukao. :roll:

Ja sam ovo sa smenjivanjem Duleta lako progutao samo zato sto su to uradili zasluzni igraci i legende koje nas vade sa mrtve tacke, i zbog njegove kompromitovanosti ne u vezi prozivanja mocnika kako iz politike tako iz sporta, sto podrzavam, vec zato sto je isla prica da se Dule posvadjao sa svima i prozvao sve, i niko ga vise ne zeli u klubu.

Apsolutno se slazem. Ako niko vise nije mogao da saradjuje sa Duletom onda i nije bilo drugog izlaza, jedino da ceo kolektiv oformi Dule. :mrgreen: On jeste najbolji moguci trener za situaciju koja nam predstoji, ali je debelo popustio na drugom planu. Nije tako lose da se odmori od Partizana, a i od cele ovo borbe koju je vodio. Nadam se da ce se vratiti za koju godinu mirniji (u smislu bez ispada kao sa Bogdanom i Andricem i slicno).

Sve je još uvek velika nepoznanica da bi se donosili zaključci.
Prvo, ne znamo da li će Pera uopšte i biti trener, ili će biti neko privremeno rešenje.
Drugo, to sa strankom je glasina, koja je nepotvrđena.
Otkud sad to odjednom?
Kako to da je jedan "zli" SNS-ovac bio pomoćnik Duletu i kako se tada nije neko našao da obelodani tu informaciju?

Mislim, stvarno se ide u krajnost.

Drugo, to sa strankom je glasina, koja je nepotvrđena.
Otkud sad to odjednom?.

Normalno, ja sam je preneo sa drugih mesta uz jasnu napomenu da je glasina. Ali nikad ne bih prenosio makar kakve gluposti sa portala.

A otkud odjednom, pa mogu samo da se nadam da se Pera nije odjednom uclanio. Ako je od pre, meni nije lepo, ali onda OK po pitanju ove situacije.

Мени је ово саопштење КК Партизан баш лепо:

......Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina.
Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom....

И ово што је рекао Пековић је баш лепо казано,и мени делује искрено од њега:

.......- Ма наравно да је то велика ствар, свестан сам тога. Слушајте, Дуле је мени био тренер, знам колико њега људи воле и поштују. Он је човек који је донео све ове успехе, оставио неизбрисив траг у историји клуба. Толико година је Партизан доминирао, али је последњих сезона било доста турбулентно и све је пољуљано. С обзиром на целокупну ситуацију у клубу, схватио сам мој долазак као потребу за новим почетком, за новом страницом у историји Партизана. Да мора да се крене од нуле што се тиче свега. На Управном одбору смо донели одлуку да се са Вујошевићем не продужи уговор како би на то место дошао неко млађи – објаснио је Пековић и готово у даху наставио:
- Знам да је то наишло на осуду код великог броја људи који њега воле, сигурно ће се ова одлука доводити у питање ако крену лоши резултати, а њих ће бити! Мора да их буде, нисмо у ситуацији да доводимо скупе играче, одлучили смо се за млад тим. Велика је одговорност на мени због тог потеза, али сам веровао да је то једна од ствари која је морала да се уради...

А шта ће бити видећемо.Нисам никада био ни у једној странци,нити сада било коју подржавам/све су то иста ..../,мислим да не треба ни да буду спортисти у политици,али сад ме чак овде поједини изненађују
са овим ...само да није у СНС...:confused:
А да су у некој другој то би било ОК ?

Pa trenutno ne postoji nista drugo, a SNS (Vucic) imaju istoriju rada protiv Partizana. Nije toliko sto rade za Zvezdu, nije meni Djilas smetao 2012. kad je gurao Covica i Divu i omogucio im sve ovo...

Da bih objasnio zasto mi je ljigavo biti u SNS a ne mora biti kad si recimo u DS ili DSS, morao bih da potezem politiku kojoj nije mesto na ovim temama, samo cu reci da jedno podrazumeva samo ili glupost i teski ljigavi oportunizam, a drugo moze imati i neku dozu ideala makar u pocetku, jer tu postoji neki program i kao neka ideja. Ovde osim oportunizma ne postoji nikakav program niti ideal. Ja sam glasacko pravo iskoristio kad sam ga i dobio, na nekim izborima izmedju 2002. i 2004. ne secam se, i od tad nikad vise, da bude jasan moj stav o svemu tome generalno.

Inace, Vujosevic je pismeno dogovorio resavanje svog duga sa klubom, gde je i oprostio odredjenu svotu novca koja se odnosi na kazne koje je on dobijao.

COpMagkUcAAuJI0.jpg:large

Poslednja izmena:
Dve stvari od danas, prica se o Rusou kao pomocniku ili batali sve sa Perom Kecom i Rusoom nego dovedi fakin Mutu.

Luda kuca, pokusava se nesto uraditi, gomila prica u opticaju.

Po izjavama koje Pekovic daje izvesno je da nije spreman da ulaze milione u klub. E sad realno on nije doveden na celo Partizana zbog menadzerskih sposobnosti. Ne bi me cudilo da dodje do smene na celu kluba ukoliko ne pristane na iskoriscavanje.

Edit
Izgubili smo od Borca u Cacku u tesnoj zavrsnici. Pokazatelj da smo trenutno tim za sredinu tabele srpske lige. Naravno ovo je bez Ede i Andrica. Koliko sam cuo bili su tu i Pera i Kecman.

Dule je imao interesantno gostovanje kod Kesica, pominjao je da u klubu ima naprednih Partizanovaca..i da ne bi udvajao Vucica kada bi se igrala utakmica sa politicarima, da bi ga pustio da izdivlja. :mrgreen: Nisam ga video opustenijeg u poslednjih par godina.

Poslednja izmena:
Borac Cacak nas dobio u prijateljskoj utakmici,ako pocnemo ABA ligu sa ovim timom najeballi smo,nece to biti samo porazi vec debakli u nizu.

Partizan: Sinadinović 7, Aranitović 11, Magdevski 2, Kuzologlu 9, Marinković 28, Tanasković, Petrov, Đumić 5, Koprivica 3, Silađi 3, Glišić, Milutinović 8.

Poslednja izmena:
Pricao je Pekovic da su obavljeni razgovori sa nekim igracima i da se radi na formiranju tima, nece ova sadasnja postava izneti sezonu. Ne treba ocekivati ne znam kakav kvalitet, ali sigurno su pojacanja u odnosu na ove momke sa probe.

Ovo lici da se igrala taktika "Vanja" :mrgreen:

Pricao je Pekovic da su obavljeni razgovori sa nekim igracima i da se radi na formiranju tima, nece ova sadasnja postava izneti sezonu. Ne treba ocekivati ne znam kakav kvalitet, ali sigurno su pojacanja u odnosu na ove momke sa probe.

Ovo lici da se igrala taktika "Vanja" :mrgreen:

Daj Boze mada se debelo kasni sa bilo kakvim pojacanjima.Onaj nas bivsi Pesakovic nam ubacio 25 poena.

Ne deluje mi da Pekovic ovde vuce neke konce vec da postoje iznudjena resenja. Ovaj novi poslovni direktor je u tom kontekstu. Pekovic ima pare ali on bi funkcionisao dobro samo uz nekog autoritativnog trenera ili sportskog direktora koji ima znanja i kosarkaskog iskustva. Ovako Partizan je dobio samo ime, coveka koji ce nesto uloziti u klub ali izvesno je da to nece biti neki veliki iznosi, koji nece biti prisutan u klubu vec ce igrati u NBA i nece moci voditi na daljinu klub. Tako da ostaju ljudi koji ce vuci kljucne poteze a to ce biti upravo ovaj novi poslovni direktor Grkovic iz Vlade i slicni, ukoliko je vec neminovno da se ukljucuju ljudi iz politike onda je tu barem mogao doci neki veci kalibar a ne pripravnici i ljudi koji ni ne vode firme vec su tu samo sporedni i govori da su te firme samo tu da daju neki simbolican iznos kako bi klub uopste mogao funkcionisati.

Poslednja izmena:
Tako je, sad vidim i ja da je zvanicno za tog coveka bliskog SNS. Najavljivao sam da postoji prica da ce se jedan takav pojaviti.

Sad je jasno da je nasa prica potpuno iznudjena i na trulim kompromisima kako bi se uopste opstalo. Naravno, u dojucerasnjoj situaciji bismo propali skroz-naskroz, mozda ni ABA ne bi igrali.

Tako je svako dobio po nesto u ovoj prici, mi smo opstali kao klub ali cemo biti pod direktnom kontrolom vlasti. Odrekli smo se jednog od svojih legendarnih trenera jer nam je izgleda svima nepodoban, a mozda cemo dovesti trenersku karikaturu koji je dobar zayebant i improvizator, al nit je mlad nit je perspektivan nit ume da uspostavi sistem igre koji nas je krasio dosad. Igracemo neki run'and'fun i biti dzak za udaranje drzavnom projektu, i to nam je to. Vise se nece cuti kritika premijera i drzave zbog ocitog forsiranja jednog, u kosarci daleko slabijeg drzavnog kluba, vec cemo komentarisati Mutisine cipele.

Sve se to moze nekako svariti i vremenom ce proci kako prodju ovi teski manijaci, al bojim se da vise nece biti onog starog sportskog zara koji je ovu sekciju sportskog drustva cinio posebnom. Videcemo...

Voleo bih da neko pita premijera za jos jednu njegovu tesku laz (jednu od mnogih), kako on i njegovi nece ucestvovati u svemu ovome, pitanje je dal ce neko imati onu stvar. Ah da, jedini koji je imao herca za to je zbog toga nepodoban i najvece zlo srpske kosarke.

PS: Evo sad tog coveka, mladjani savetnik koji ce da nas oporavi:

574635_fejsbuk23_f.jpg

Iza njega, poznata vam je praseca glava, to je ta ekipa.

Inace mogli ste pre nekog vremena da vidite u medijima kako je bila kampanja protiv neke devojke, isto ovakve "savetnice" sto je ocito drugo ime za nekog ko nista ne radi niti je ikad radio ali mora da ima funkcije, i kako su je razvukli i unistili jer je sve to bilo na osnovu "emotivne veze" sa nekim budzdovanom. E pa ovo je ista ta ekipa i isti profil ljudi, ko zna, mozda i oni imaju neke "emotivne veze" sa budzama.

Poslednja izmena:
A sad adio! :gace:
I mi smo spremni za bolji zivot. Bice vise para nego prosle godine, jer on nule je sve vece. Plate ce se primati redovno, a to sto nece biti ni S od sporta i struke, koga briga. Vecito drugi sa osmehom i onim cuvenim "bice bolje za..". Nemamo strucno rukovodstvo, nemamo strucnog trenera, nemamo para za igrace. A da bi se napravio rezultat potrebno je da imamo vise nego konkurencija sto se nece desiti nikad. Sto smo se borili, borili smo se. Nece skoro biti zara u Pioniru.

Na jednu dobru vest dodju dve lose, pa i onu jednu dobru pretvore u losu. :dash: Vise nisam siguran ni ko tu koga postavlja, Pek SNS ili obrnuto. Samo ne znam kakvu korist moze da ima Pek od ovih, jedino ako ne pokrece neke biznise pa suruje.

Sve u svemu, fudbalski scenario 1 kroz 1. Tipujem da ce dovesti jedno malo zvucnije ime da zabavlja publiku. Naravno u domenu postojecih finansija, nismo jos uvek zasluzili Vilijamse i Sofoklise.

Navodno su kontaktirana 2 Amera, al sve je to manje bitno (ionako necemo biti dovoljno jaki za titulu), cini mi se kao da gubimo sustinu.

FK scenario definitivno, samo malo drugacije, ovo je ipak miks vise interesa gde ce trenutni da zadovolji vladajuca partija, a mi da se zbog Pekovica i Berica nadamo da cemo dugorocno mi da profitiramo, kad prodje ova posast.

Back