KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Normalno da ću da branim Jovanovića, i uvek ću ga braniti, on je bio naš trener, a ja sam navijač, što ne znači da je bio lišen svake kritike, ali sigurno neću navijati za mafijaše pljuvatore i idiote poput tebe a protiv njega. O svršavanju na Vujoševića da ne pričam, tu je sve crno na belo napisano šta mislim, ali i njega ću da branim od tebe i tvojih stručnih komentara. Struku si dokazao sa "ne zaslužuje da se odgovori", uvek kad ostaneš bez argumenata počneš da pričaš kako su drugi glupi, a ti pametan. :lol: A zapravo je genijalno pričati kako je Filip Čović bolji košarkaš od Vestermana, ne ponuditi ni jedan jedini argument, i onda drugom pričati da priča gluposti.

Zato si ti zlata vredan na ovom forumu. Svuda treba neko da izazove reakcije drugačije od ordinarnih i uobičajenih, i zato se ja uvek zalažem za tebe. I tebe ću da branim. :D

Pa evo koliko ti znas.

Vesterman ABA liga.........6.8 poena sut za dva 43% , sut za tri 20%, sut za jedan 71% , broj skokova 2,8 asistencija 2,1 gresaka 2,6, ukradenih lopti 1,2

prosecan indeks korisnosti 5,5.......

I od ovoga je tesko biti bolji?

Filip Covic je otisao iz Zvezde posle 3 utakmice u ABA ligi.....ako se ne racuna utakmica protiv Olimpije gde je usao na dva minuta sa svim praznim statistickim kategorijama, onda je situacija sledece

Covic ABA liga 6 poena sut za dva 75% sut za tri 25% sut za jedan 50%, broj skokova 0, asistencija 2, ukradene lopte 0,5, gresaka 0

prosecan indeks korisnosti 4

U tom periodu su igrali prosecno: Vesterman 25 minuta, Covic 17 minuta.......Veoma usporediva statistika.
Jos kad na tu statistiku dodas da je Vesterman skoro 2m a Covic tek 180.......
Ali da, Vesterman je potencijal.

Je.b`o ga njegov potencijal kad ne moze da ima bolju statistiku od Covica!
Ali ako ti kao strucnjak kazes da je bolji, onda mora da je tako.......:rotf::rotf:

Sad ce on to da pokaze, samo tetki da odnese lek!

Svaki moj komentar je AGRUMENT za tebe, posto predstavlja jednu dobru skolu kosarke za tebe.

Poslednja izmena od moderatora:
ja da moram da sastavim petorku koja ce da igra u moj zivot, a da su mi na pleju jedine opcije covic i francuz... prekratio bih sam sebi muke.

Pa evo.......Covic je prakticno oteran iz Zvezde zbog statistike koja je ista kao sto je Vesterman ima celu sezonu......

Ja ovim ne govorim koliko je Covic dobar, nego naprotiv, koliko je Vesterman LOS.
Ali ne vredi......Nekome je lakse uterati u.........Znas vec kako se kaze.

Tako je Kole, Filip ima istu statistiku kao Leo na uzorku od 3 utakmice (i to protiv Splita, Zadra i Olimpije), a ovaj odigrao 30. :lol: I isti su. :lol:
Koji si ti genije. Lujka.

Misliš da ne znam da je Leova statistika slaba, tj prosečna za ABA ligaškog pleja? Razlog je savršeno jasan, premlad plej na najodgovornijem mestu, on ne može da izvuče ono što zaista može u kontinuitetu, a u zadnjih mesec dana ne može skoro ništa da izvuče jer je u krizi. Sa druge strane, on je odigrao nekoliko briljantnih utakmica koje će Filip odigrati nikad, a možda ni tad, i tu se vidi ko je ko. Filip neće nikad razigravati u transu ekipu kao protiv Bešiktaša, Budućnosti, CSKA, pogađati ključne trojke protiv Barselone, a Leo je već to uradio i tek će raditi. Leo je četiri godine mlađi, a Filip će imati lepu srpskoligašku karijeru. Leo mora da nosi veliku odgovornost, da vodi celu nezrelu ekipu i trenutno mu je to preteško breme, a Filip je bio treći plej i igrao za tatinu i Pešićevu dušu. I da, Leo je potencijal sa velikim P, a Filip je košarkaš samo zato što je njegov tata to želeo i to mu i omogućio. Na kraju, ne postoji element košarkaške igre u kojem je Filip bolji. Svaka rasprava je bespredmetna, i vodimo je jer mi je dosadno, a što si je uopšte pokrenuo dovoljno govori o tebi i tvojoj stručnosti, jer totalno nestručnome jedna takva suluda ideja može pasti na pamet.

I kao šlag na tortu, porediš mi statistiku na uzorku 3 prema 30 :lol:
Cirkus. Samo stručno!

PS: Filip nije oteran zbog statistike, nego zato što tvoja Zvezda Telekom Čova nikad ne bi proigrala dok je on tu. Zato što se ništa pozitivno ne može desiti u timu skupih i dobrih igrača koje vodi tatin sin koji je malo naštrebao košarku tek toliko da ne izgleda baš kao da je pao s Marsa na teren.

Poslednja izmena:
Uzecemo samo statistiku iz dva meca, Covica i Vestermana, protiv istih ekipa i istih protivnika.

U gostima protiv Zadra i Splita(ovo ne cinim da bih pokazao da je Covic dobar igrac, nego da pokazem da je Vesterman LOS igrac a ti apsolutna neznalica).

Elem

Vesterman prosecno 15 minuta 4,5 poena sut za 2 3/7 , sut za tri - , sut za jedan 3/6 skokova 0,5 , asistencija 1, ukradenih lopti 0,5 , greski 1,5 indeks

korisnosti 1.

Inace si u pravu, za Covica.
On nikada ne moze postati veliki igrac jer mu fali mnogo visine i mnogo mase.
E sad zamisli kakav ce igrac postati neko ko ima slicnu statistiku kao on, a visi je skoro 20 cm od njega.
A obzirom na to da se u Partizanu preferira rvanje, a ne kosarka, ako u njemu ostane jos jednu godinu, bespovratno ce biti izgubljen za bilo kakva veca dostignuca u kosarci.

I jos nesto.
Vesterman kao PRVI plej ima statistiku zbog koje je iz Zvezde oteran Covic kao TRECI plej......
To mnogo govori o samom Partizanu, moram da primetim.

:lol:

Ajmo ovako. Uporedimo Lea sa Uertasom i Jasikevičijusom na osnovu utakmice kod kuće protiv Bešiktaša.

Barselona - Bešiktaš
Marselinjo Uertas, 11 poena, 1 asistencija, indeks 11
Šarunas Jasikevičius, 4 poena, 0 asistencija, indeks 2

Partizan - Bešiktaš
Leo Vesterman, 13 poena, 8 asistencija, indeks 20

Idemoooo :lol:
Kakav šarunas kakvi bakrači. Leo je bolji od Šarunasa i Marselinja, a Filip je bolji od Lea ! Izvucite sami zaključak po novoj logičkoj metodi nazvanoj kostologija.

Laku noć. ;)

:lol:

Ajmo ovako. Uporedimo Lea sa Uertasom i Jasikevičijusom na osnovu utakmice kod kuće protiv Bešiktaša.

Barselona - Bešiktaš
Marselinjo Uertas, 11 poena, 1 asistencija, indeks 11
Šarunas Jasikevičius, 4 poena, 0 asistencija, indeks 2

Partizan - Bešiktaš
Leo Vesterman, 13 poena, 8 asistencija, indeks 20

Idemoooo :lol:
Kakav šarunas kakvi bakrači. Leo je bolji od Šarunasa i Marselinja, a Filip je bolji od Lea ! Izvucite sami zaključak po novoj logičkoj metodi nazvanoj kostologija.

Laku noć. ;)

Naravno, opet karikiras.

Uertas je igrao 21 minut za taj indeks, a Jasikevicijus samo 6 minuta.
Vesterman je protiv Besiktasa igrao 35 minuta.

cinjenica je da je filip covic treca klasa plejeva, da je veoma limitiran u svojim kvalitetima, u sustini jedino sto sigurno zna je da prenese loptu. kosarkom se bavi jer mu je cale to omogucio, inace kad krenes kao dete da treniras kosarku, bilo u klubu ili nekoj skoli kosarke, trener te odma pita za visinu roditelja. i ako ti kazes da su ti roditelji tek nesto visi od 170cm, moci ces da treniras i dalje, jer klubovi zive od clanarina, ali treneru ce biti jasno da ti fizicki neces moci da budes ozbiljan kosarkas, posebno ako u tom trenutku igras na poziciji krila. ako je neki trener karakterniji reci ce ti tu istinu brutalno, kao sto su nekada treneri u mnogim sportovima govorili pojedincima da nisu za taj sport.

Ma nije Ćoki-sin loš zato što ima 178cm šta li, tolko ima Miljan Pavković pa je ozbiljan regionalni igrač, tolko ima Bo Mekkaleb pa je jedan od najboljih evropskih plejmejkera, tolko ima i Dontej Drejper pa je pravio dar-mar u regionu i sad je solidan igrač zadatka u Realu. Ako si nizak za košarku, OK, ali moraš imati nešto što će da te izdvoji, da bi uspeo nešto uraditi, jer fizikalije nemaš.

Uertas je igrao 21 minut za taj indeks, a Jasikevicijus samo 6 minuta.
Vesterman je protiv Besiktasa igrao 35 minuta.
Pa šta? Za 35 minuta se može uraditi isto toliko loših koliko i nabudžiti dobrih stvari. ;)

Ajmo još da se igramo igrica. Ko je bolji, Lester Bo Mekkeleb ili Leo Vesterman? Pogledajmo njihovu statistiku protiv Barselone u gostima.
McCaleb: 20min, 2p, 0/7 iz igre, 2/2 slobodna bacanja, 1 asistencija, indeks -3
Vesterman: 24min, 13p, 5/8 iz igre, 1/1 slobodna bacanja, 3 asistencije, indeks 10

Možemo tako do prekosutra da tražimo ovakve gluposti koje ne govore ništa. ;) Metod ti je bezveze, pokušavaš da dokažeš nešto što je nemoguće.
Fokusirajmo se na suštinu. Leo igra loše, i to je to, slažemo se, doviđenja. A ta poređenja sa Filipom ostavi za... aj da te ne zezam. Ostavi za neki drugi put. :lol:

Poslednja izmena:
Ma nije Ćoki-sin loš zato što ima 178cm šta li, tolko ima Miljan Pavković pa je ozbiljan regionalni igrač, tolko ima Bo Mekkaleb pa je jedan od najboljih evropskih plejmejkera, tolko ima i Dontej Drejper pa je pravio dar-mar u regionu i sad je solidan igrač zadatka u Realu. Ako si nizak za košarku, OK, ali moraš imati nešto što će da te izdvoji, da bi uspeo nešto uraditi, jer fizikalije nemaš.

nisi razumeo. ako nemas kvalitet a nemas ni visinu, ne mozes ni da dodjes u situaciju da se profesionalni bavis kosarkom. ja sam dao primer skola kosarke gde obicno treniraju stariji osnovci. posto njima do ozbiljnog kosarkaskog doba fali bar jos 4-5 godina, trener ne moze da kaze ni za jednog e ovaj ima vec sad kvalitet i odrzace ga i nadalje, bez obzira sto nece porasti vise od 172cm. i kad se jedan trener u takvoj skoli kosarke ili nekom klubu suoci sa cinjenicom da pomenuto dete-igrac vec tad nema visinu osim za pleja, a roditelji mu nisu visoki kao za kosarku, on ce mu sigurno dati do znanja da nece imati potrebnu visinu. posto se u tom dobu kad se pocinje sa kosarkom ne moze jos ni govoriti o talentu,a s obzirom na cinjenice vezane za visinu, izvesno je da jedini razlog zbog kog bi trener nastavio da trenira tog nekog klinca clanarina. nekad kad nisu bile clanarine bitne, trener bi se nekom igracu zahvalio vec posle 2 treninga.

pavkovic je dobar igrac, ali tesko da covic moze da se poredi sa pavkovicem osim po visini. ja sam se zato i osvrnuo na visinu igraca, posto covic kvalitet definitivno nema. tako da o tome ne mora da se raspravlja.crnce ne znam zasto spominjes posto je njihova skola kosarke najcesce ulica ili koledz, drugim recima nesto potpuno drugacije od kosarkaskog odgoja u Srbiji.doduse danas je trenrima ta prokleta clanarina najbitnija, treniraju oni koji imaju da plate, tako da je i veca mogucnost da se neki igrac provuce do ozbiljne kosarke.

Poslednja izmena:
Ja samo hoću reći da Čović nije polukošarkaš jer je dosta nizak, nego prosto nije dobar. Pavkovića i crnce sam pomenuo da pokažem da visina nije presudna, ali moraš imati kao oni neke izražene kvalitete da nadomestiš nedostatak visine i snage.

pa ja to isto govorim, i za covica i za pavkovica.
ja za razliku od tebe kazem, da kosarkas ne bi ni mogao da bude jer nema ni visinu, osim sto nema kvalitet. ne bi nikako ni mogao da se dovuce do seniorske kosarke da mu cale to nije omogucio, sto je potpuno ok.

Ma nije Ćoki-sin loš zato što ima 178cm šta li, tolko ima Miljan Pavković pa je ozbiljan regionalni igrač, tolko ima Bo Mekkaleb pa je jedan od najboljih evropskih plejmejkera...

Bo ima 183cm, nije puno 5cm ali jos je i crnac, pa je onda puno...

Slazem se sa Kostom maksimalno..Covic legenda malog Kalemegdana..

Jel stariji, posto mladji nikad nije igrao za klub sa M.K. tako da...

Ovaj batica ima 168 santima, pa je napravio solidnu karijeru :mrgreen:

marques_oscar_green.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back