KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugа četvrtinа je bilа posebno odličnа, dа smo imаli više koncentrаcije u pojedinim trenucima mogli ismo da je odigramo i bez primljenog poenа. Nаjbitnijа je pobedа i dа vrаtimo sаmopouzdаnje pred Kup i odigrаmo gа što bolje", rekao je Čakarević.

to je novi cilj. cetvrtina bez primljenog kosa. pa poluvreme, pa cela utakmica... onda nam konacno taj ebeni napad o kome svi nesto pricaju, nece ni trebati. ako nesto udje, dobijamo sa 2:0, ako ne imamo produzetak.

Nije štos u pojedincima, mi jednostavno nemamo igru i onda se tu manje iskusni igrači teže snalaze (Bogdan, Leo, Betrans...). Igramo na Luču i Budalu i silinu Gordona i to je sve... Sve se nešto nadam da ih Dule ubija treninzima, ne bi li podigrao formu za kup i kasnije F4, pa da zato ne mogu da se sastave, ali bojim se da nisam u pravu :roll:

crni lepotan:
Sve se nešto nadam da ih Dule ubija treninzima, ne bi li podigrao formu za kup i kasnije F4, pa da zato ne mogu da se sastave
Pa ima i do ubijanja i treninga, ima i do nezrelih igrača, ali meni izgleda najviše da smo još nedefinisani i stalno u nekom raskoraku. Evo sad je došao Lavernj i uključuje se polako, tačno se vidi koliko se menja tim, minutaža, uloge... menja se i konfiguracija tima, eksperimentiše puno, rotacija do mile volje, centri a najviše Milutinov gube minute u odnosu na pre. Ma, totalno nedefinisani još uvek. Šta će biti na kraju pitajboga.

Poslednja izmena od moderatora:
Nije štos u pojedincima, mi jednostavno nemamo igru i onda se tu manje iskusni igrači teže snalaze (Bogdan, Leo, Betrans...). Igramo na Luču i Budalu i silinu Gordona i to je sve... Sve se nešto nadam da ih Dule ubija treninzima, ne bi li podigrao formu za kup i kasnije F4, pa da zato ne mogu da se sastave, ali bojim se da nisam u pravu :roll:
Слажем се.
И да додам:ово против Сплита је очајно.Ми једва да можемо овако слабој екипи да дамо 60 и кусур поена:(
Нама треба неки кошгетер.Па да ли ће то бити бек,крило,или центар...али нека пуни противника.
У овом тиму чини ми се једино (у нападу) Лучић вреди .Има и улаз и скок и солидан шут.Оваква "одбрана -кошарка" је досадна,још
мало па ће наш Партизан да има рукометне резултате.

У овом тиму чини ми се једино (у нападу) Лучић вреди .Има и улаз и скок и солидан шут.

ali u poslednje vreme sve cesce se desava da kad sutira za trojku umesto da krene ka kosu, pa ako mu se odbije lopta da je uhvati, odma bezi nazad u odbranu. u kojoj je to skoli kosarke naucio pitanje je sad. jadno je stvarno splitu dati samo 60 poena. west i bartrans su po mom misljenju trenutno najslabije karike. bartrans je rupetina u odbrani i nema skok. leo je i plejovskom tripu.

"Zar Partizanu treba marketing? Ljudi ne znaju ko je Partizan, koje rezultate postiže? Nemojte da se zavaravamo da državna firma ne može da bude sponzor, a da tamo neko ne klimne glavom", dodao je Danilović.

:rotf::rotf::rotf::rotf: :rotf::rotf::rotf::rotf:

Miroslav Raduljica je jedan čudan momak, koji nije imao gde da igra pre nego što ga je doveo Partizan.

Sram ga bilo, da tuzi klub za svoje pare?

:rotf::rotf::rotf::rotf: :rotf::rotf::rotf::rotf:

Prvi citat plasticno pokazuje koliko je Danilovica pregazilo vreme, i koliko je mentalno ogranicen, a na stetu Partizana.

Kao da kaze ......Coca cola je skup glupaka, kad daju toliko za marketing, jer za njih svako zna.
I izgleda da se kod njega sponzorstvo iskljucivo podrazumeva kao poklon neke drzavne firme, sto takodje porazno govori i o njemu i o Partizanu.
Daj boze posle ovako "pametnih" recenica da im svima sto pre vidimo ledja, na srecu i radost i prosperitet jednog velikog kluba kakav je Partizan.

Ajd realno, ovako. Šta je mogao Danilović da uradi a da nije? On i Vujošević su radom u protekloj deceniji doveli Partizan na vrh Evrope, bez ikakvih velikih ulaganja. I uspeli su to da naplate, sezonu posle 2010. smo imali bolji budžet, kao i sledeću sezonu, dobili smo obećanja za halu, ali to nije ispoštovano i sad smo u problemima i u sezonu smo ušli sa mnogo jeftinijim timom i gomilom dugova zbog tih neispunjenih obaveza. Evo, lepo rekao Danilović da je morao da sastanči sa Vučićem da im puste neku ratu. Džaba njemu da cima koga god hoće za rukav, lepo kaže, nema ovde ništa bez da neko na vrhu namigne, a ti možeš da prilaziš devojkama koliko hoćeš, možeš i da odeš na fajnal-for, džaba ti. Ćemo da sudimo Daniloviću što nije krimos i tajkun sa vezama u politici i mafiji kao Ćoki, što se nije uvukao u dupe novoj vlasti, ili šta? Što je došla vlast kojoj je draže da sve sipa u Zvezdu i Radnički zarad cigana i "regionalizacije"? To su više pitanja koja se tiču ove zemlje ovde nego uprave Partizana.

Šta je drugo što je mogao da radi? Privatna sponzorstva. To se zaista i može, ali proanalizirajte koliko ima stabilnih privatnih klubova u regionu i Evropi, i kakve probleme imaju ti klubovi. Jedan Žalgiris je sezonama i sezonama muku mučio i raspadao se baš zbog toga što njihovi vlasnici smenjuju trenere i prave ekscentrične poteze ne omogućavajući klubu kontinuitet. Svake sezone klub može da se raspadne jer zavisi od vlasnika koji su na otvorenom tržištu. Gde se sipaju dobri novci u klubove? U Rusiji i Turskoj, gde se to radi zbog zakona države koji omogućavaju ne znam šta, valjda neke manje poreze kad se uloži u sport. Uglavnom, kad pogledate klubove po Evropi, sve je manje novca i kriza je, čak je moguće i da nam se više neće toliko isplaćivati pravljenje i prodaja igrača jer je sve manje plaćanja obeštećenja (jedino da izbacujemo NBA kalibre). Očekivati da mi funkcionišemo na taj način i zamišljati kako ćemo biti prosperitetni je u ovom trenutku malo naivno. Verovatno moguće na neki način, ali ne baš izgledno. Danilović bi možda mogao da bude fleksibilniji, sposobniji i manje zadrt po tom pitanju, ali je sasvim razumljivo što ne želi da ima nekakvog Tedeskija koji mu možda neće dati da radi ono što on bolje zna od njega - što on dokazano bolje zna. Šta tu treba raditi, ja nisam pametan.

Ne znam šta ovaj kosta lupa, ali Partizan nije Koka-kola. Koka-kola mora da ubeđuje ljude da kupuju njihov proizvod, a ne Pepsi, negazirane sokove, prirodne sokove, alkohol, vodu, itd. Partizan ne može i ne treba da ubeđuje ljude da je on bolji od Zvezde, Radničkog, Real Madrira ili Armani Džinsa. Šta bi mogli da radimo po pitanju marketinga, a da već ne radimo? Šta se može zaraditi u ovoj državi? Mi imamo sa razlogom najskuplje pretplatne karte, i prodaju se uvek isto i solidno, ali je to opet relativno sitna para. Jel možeš izvući više od 100-200 evra od ljudi ovde, u velikom broju? Teško. Dresovi, šalovi, majce? Koliko ljudi će ovde dati 3 ili 4 hiljade za dres? Ne puno.

Uglavnom, nije da smatram da je naša uprava po ovom pitanju idealna, al' ne da je iritantno kada neko dočeka svojih pet minuta zbog lošijih rezultata i odjednom postane veći trener od Vujoševića i veći direktor od Danilovića. Tu ne mislim na kostu, taj je lujka dokazana i navijač cigana koji sebe ubeđuje da je grobar, već cele sezone slušam jedno te isto. Pa, ako ima pametnih, nek kažu šta nisam u pravu i šta se može a da nisam rekao. Ja uopšte ne pretendujem da znam sve i šta i kako, čak štaviše, ova priča me interesuje samo zato što se radi o Partizanu, inače ni pet para ne dajem za priče o sponzorima parama i politici.

Poslednja izmena:
Kosta, u pravu si...
To me podseca kao kad moj ortak upadne u neki klub i ceka da mu neka zenska pridje, zato sto je umislio da je faca...
Danilovica izuzetno respektujem, za mnoge stvari je u pravu, ali mu ova prica o sponzorstvu ne pije vodu...

Partizan je brend koji moraju da vode i usmeravaju profesionalci, a ne zasluzni gradjani, ili priuceni treneri.
Vujosevic , Danilovic, Todoric vode sve bitno u klubu i u sve se mesaju.
Sto neko od njih ne preuze posao ekonoma ili cistacice, nego se guraju na mesto menadzera da odlucuju o parama?
I onda kad ih nema, onda kukaju na drzavu?
Profesionalac na celu Partizana bi napravio brdo para na samom imenu Partizan.
Ali bi morao biti dobro placen, i jos vaznije sto smeta gorepomenutoj trojci,ne bi bilo mogucnosti za mesetarenja, i ugovora ispod zita, utaja poreze, narukvica.

Partizan je "brend" svakako još pre Danilovića i Vujoševića, ali je i "brend" ostao do danas upravo zahvaljujući Daniloviću i Vujoševiću.
Znam da je to posebno bolno za tebe i one koji su se raskokodakali sada, ali tako je. Da nije bilo njih, mi bismo bili verovatno na nivou zamrznute Zvezde, a ovako smo došli do krova Evrope.

Keeper, objasni mi kako klub koji je igrao F4 pre tri sezone, sada se jedva bori za golu egzistenciju?
Zasto taj uspeh nije naplacen?

Mi smo posle F4 imali love sve dok nam je Dodik davao kintu i zato sto smo uspeli da zavaljamo Veselog za jacu kintu...
Hala? Je li halu izdejstvovao Danilovic ili je to drzava inicirala?

Mislim i da malo brkas privatno sponzorstvo sa privatizacijom...
To jednostavno nije isto...
Privatno sponzorstvo znaci da ta firma zeli da se reklamira putem takvog brenda kao sto je Partizan, a privatizacija je nesto drugo...

Generalno, klub ne moze da se ponasa kao da je jedina devojka u selu, jer nije tako...
Moras da naucis da plasiras svoj "proizvod" na trziste, a to je mana generalno velike vecine firmi u nasoj zemlji, jer svi cekamo da nas neko primeti...
Partizan je mogao da se popne na jedan visi nivo posle F4, a umesto toga, sad se opet vracamo na pocetak i cinjenicu da moramo da pravimo i prodajemo igrace kako bi egzistirali...
Sad nam i Evroliga "visi", pa je pitanje i prihoda sa te strane...

Keeper, objasni mi kako klub koji je igrao F4 pre tri sezone, sada se jedva bori za golu egzistenciju?
Zasto taj uspeh nije naplacen?.

Ko kaže da nije, jesmo li imali više para sezonu posle? Prepoznali su nas na jedvite jade i dali nešto jaču kintu, obećali halu. Kintu za Veselog smo dobili tek za prošlu sezonu. Potpuno je nebitno da li je to inicirala država ili Danilović, jer kao što rekoh, kad se radi o državi ovde, svejedno je koliko ti juriš devojku i koliko cimaš za rukav, sve zavisi od interesa klike na vlasti. Prosto, napravili smo rezultat koji je odjeknuo, i morali su da kapnu više.

A to u vezi zašto nismo naplatili fajnal-for, i ja sam dugo tako mislio, ali jednostavno nije tako. Priča se da će se Montepaski ugasiti od sledeće sezone. Igrali su i oni fajnal for sezonu posle nas, prošle sezone su igrali četvrtfinale. Zašto to nisu naplatili? A i da nije istina da će se ugasiti, zašto nisu naplatili svoje dobre igre i mladi brend koji su stvorili, nego su morali da rasprodaju najbolje igrače i ove sezone se oslone samo na svoj (dobar) skauting? Stvari nisu baš tako jednostavne kako vi pričate, to što kosta priča je samo ideal. Dođe profesionalac i naplati brend. Jes, kako da ne. U sred Srbije. A cela košarkaška Evropa nema para osim izuzetaka u par zemalja.

Mislim i da malo brkas privatno sponzorstvo sa privatizacijom...
To jednostavno nije isto....
I privatno sponzorstvo, neko veće, može da znači da će firma da traži mesta u upravnom odboru, da želi da se pita. Ko je lud da ti sipa neke veće novce samo reklame radi? Ko je lud da ti sipa novce a ti da radiš sa njima šta hoćeš?
Postoji trač (dakle, ne uzimaj kao nešto 100% tačno) da je ove sezone hteo Telenor da uđe u klub, ali su odbijeni jer su tražili mesta u upravi. Koliko mesta, šta su sve tražili, da li se moglo raditi sa njima ili ne, da li je Danilović pogrešio ili ne, možemo samo da nagađamo. Ja sam samo hteo reći da i to sa privatnicima može biti mač sa dve oštrice.

Poslednja izmena:
uvek mi smesno, hm, mozda smesno nije prava rec, kad vidim ovu pricu ( pomenu je i PSD sinoc ): pravljenje i prodaja igraca...

1. to je strategija malih, sitnih klubova.

2. u kosarci to i ne moze, zato sto je lova od obestecenja mala.

mada ta strategija mnogo veze sa interesom kluba i nema, ali zato ima sa interesima mnogih ljudi, u i oko kluba.

Ko kaže da nije, jesmo li imali više para sezonu posle? Prepoznali su nas na jedvite jade i dali nešto jaču kintu, obećali halu. Kintu za Veselog smo dobili tek za prošlu sezonu. Potpuno je nebitno da li je to inicirala država ili Danilović, jer kao što rekoh, kad se radi o državi ovde, svejedno je koliko ti juriš devojku i koliko cimaš za rukav, sve zavisi od interesa klike na vlasti. Prosto, napravili smo rezultat koji je odjeknuo, i morali su da kapnu više.

Jesmo imali, zato sto je Dodik davao kintu, a ne zato sto se drzava nesto iscimala...
Od drzave tesko da mozes bilo sta da ocekujes...
I ovo sto Coki radi, bice kratkog daha...
Zato je najbolje resenje bilo, kad smo bili na vrhuncu slave, da smo tu profitirali, da smo nasli sponzore po meri, a to se moglo, samo da je bilo malo vise entuzijazma...

To za Telenor sam i ja cuo, a sad, koliko je tacno, ne znam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back