bigheadmac
Obećava
- Poruka
- 56
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uh, mesec dana...
Ja sam lekarski obavio početkom jula, u septembru su tražili još jedno sveže uverenje da nisam osudjivan, i sredinom oktobra su me pozvali po pasoš.
Gde si, Klika kućo stara ! Pomislio sam da si se odmetnuo u 'ajduke ! Š'a ima u Vankuveru?
Jesi li još tamo?

Nikola, buduci da si nekako najsveziji sa odlaskom i papirima, imam pitanje.
Nikola, buduci da si nekako najsveziji sa odlaskom i papirima, imam pitanje.
Buduci da smo mi sacekali sve potvrde o ispitima jezika i onda plicirali, sta se desavqa ako nam traze diplome i sl. nakon godinu ipo dana? A mislim da IELTS vazi godinu dana ili je to TEF. Nije ni bitno. DA li i u tom slucaju vaze te potvrde, diplome ili se ponovo mora polagati?
Jer na ovoj potvrdi sto smo dobili da je aplikacija ok i stigla u Bec, pise da se spremamo za ispite itd.
Puno hvala
p.s. ovo se odnose i na ostale koji imaju ove informacije, pa pucajte sa odgovorima ko zna. Hvala
rezultati Ielts-a vaze dve godine, za ostalo ne znam, pozdrav
za pomoc.
). Saznala sam sledece: PNP program( provincijski program koji vam je jedna od solucija u okviru imigracije) se znacajno razlikuje od provincije do provincije. Npr. u Saskatchewan je moguce imigrirati preko ovog programa, ali jos iz Srbije i jedini uslov je da ti tamo neko obezbedi posao.Dakle ljudi po dobijanju nominacije od Saskatchewan provincije zavrsavaju sve iz Srbije preko Beca i odlaze sa iseljenickom vizom u pasosu.
)
Da li ste culi za necija iskustva i eventualne komplikacije....?
Ajd cisto da pitam ako neko od ljudi koji su u Kanadi mozda zna, da li to moze?
Ovako zavrsavam srednju skolu tacnije, ostala mi je jos jedna godina. Posto sam gledao i video da postoje na celom Balkanu par odseka sa kanadskih univerzitata, tj po nekoliko odelenja koje rade po njihovom programu, dobijas njihove diplome, kompletna nastava je na engleskom, a kao tvoj skolski dosije se vodi u kanadi, prve dve godine ovde zavrsavas, posle mozes i u kanadu ako imas dovoljno love verovatno, e pa sad me zanima da li preko te fore moze da se stigne do kanade u ovako ranim godinama zivota, ili je sve to nemoguce, posto vidim pitanja dosta ljudi na forumu, koji jadikuju s tim bodovima i kontam , 10 godina radnog staza ovde+faks 4 godine+onaj test i na kraju opet neskupe bodove :I, neznam bas al nemam neku zelju da sticem dest godina radnog staza u ovoj propalitet zemlji, da bih tek posle u 30 i nekoj mogao da odem negde napolje :-), eto samo toliko ako neko ima neke informacije o mojoj temi bio bih mu zahvalan na odgovoru. POzz
Ako ima neko ko ima iskustva sa mojim problemom a zivi u Kanadi,molim da ostavi odgovor.
Potrebna mi je imigraciona viza kanadska a problem je sto moja supruga nece da cuje za Kanadu.
A bez nje nemam tih 67 bodova, ne mogu sam. Plus, ne bih da izgubim suprugu i cerku.Ubedjivao sam je raznim pricama ali bez rezultata.
Glavni razlog njene tvrdoglavosti je njena drugarica koja se pre 4 godine odselila u Ottawu i koja je sad i kanadska drzavljanka i koja salje odande negativne pripovesti :1)Otisla ona na kurs engleskog jezika i na tom kursu samo ona i jedna albanka bele a svi ostali nesto drugo 2)Kupila ona kucu u imigrantskom kraju, skoro svi susedi kinezi koji se samo svojih drze 3)Poslala dete u zabaviste i posle prvog dana dete se vratilo sa vaskama 4) Najblizi supermarket je toliko bio prljav da njen muz nije hteo da jede hranu kupljenu tamo 5) kanadski penzioneri zive jako tesko ali postoji jaka propaganda da kao kanada treba da pomaze africke zemlje pa oni veruju da su imucni . I tako dalje...Poceo sam da mislim da je Kanada neka zemlja tako veoma losa,ali to ne menja moju situaciju ,treba mi kanadski pasos.
E, sad, ako neko ima kontraargumente koji bi je mogli ubediti ...Ili predlog kako da je ubedim, nek napise.
.........1)Otisla ona na kurs............
2)Kupila ona kucu u imigrantskom kraju, ................
3)Poslala dete u zabaviste ...............
4) Najblizi supermarket je toliko bio prljav ................
5) kanadski penzioneri zive jako .............
Sta bi sa onim Online statusom na satu www.cic.gc.ca? Ne mogu nikako da ga nadjem? Ima nesto novo Epass. ????
Sta bi sa onim Online statusom na satu www.cic.gc.ca? Ne mogu nikako da ga nadjem? Ima nesto novo Epass. ????
Nemojmo preterivati, 99,9 % ipak nije prava cifra,znao sam jednu devojku koja je
bila godinu dana na imigracionoj vizi pa se ipak vratila nazad iz Toronta. Koliko
sam je razumeo, vratila se zato sto je bolje biti prvi u selu nego zadnji u Torontu.
Ova drugarica moje zene je dobrodusna,ako se ljuti na Kanadu onda je to verovatno zato
sto je prodala 2 stana i 2 placa pa je tim novcem kupila kola, kucu u Otavi i jos uvek
zivi od tog novca.Uostalom ona je kanadska drzavljanka ,a ja ne,moram da joj verujem
makar malo. A ako ne ubedim zenu da ima smisla dati 1250$ za aplikaciju verovatno
nikad necu ni biti kanadski drzavljanin.
Po njenoj prici,imigranti su upuceni na druge nove imigrante, a medju tim novim imigrantima
zadnjih godina najvise ima kineza, a kinezi iskljucivo posluju,druze se i kupuju stvari
jedni kod drugih pa ispada da su u stvari oni rasisti a ne belci, jer nikog ne pustaju
u svoj krug. Ona tvrdi da skoro svaki kinez iz Honk Konga ,Makaa ako ima minimum
100 hiljada $ kapitala , vrlo lako postaje stanovnik Kanade.
Uzgred,kanadski penzioneri ako imaju tu "old-age" penziju verovatno zive jako tesko,to
valjda nije pogresila?
Samo sam hteo da vidim kako su drugi ljudi resili problem nesuglasica po pitanju odlaska
u Kanadu ako su ih imali sa bracnim drugom,i kako se to posle zavrsilo.