Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikola, buduci da si nekako najsveziji sa odlaskom i papirima, imam pitanje.
Buduci da smo mi sacekali sve potvrde o ispitima jezika i onda plicirali, sta se desavqa ako nam traze diplome i sl. nakon godinu ipo dana? A mislim da IELTS vazi godinu dana ili je to TEF. Nije ni bitno. DA li i u tom slucaju vaze te potvrde, diplome ili se ponovo mora polagati?
Jer na ovoj potvrdi sto smo dobili da je aplikacija ok i stigla u Bec, pise da se spremamo za ispite itd.
Puno hvala
p.s. ovo se odnose i na ostale koji imaju ove informacije, pa pucajte sa odgovorima ko zna. Hvala

Uh, mesec dana...

Ja sam lekarski obavio početkom jula, u septembru su tražili još jedno sveže uverenje da nisam osudjivan, i sredinom oktobra su me pozvali po pasoš.

Hej ljudi, hvala vam na brzim odgovorima!

Mi iskoristismo ovih par slobodnih dana i odmetnusmo se u hajduke!Uzivali smo u lepotama Tare i sada, kada smo u mislima na nekom totalno drugom mestu (blizu vama;)), istinski smo shvatili da je Srbija jedna jako lepa zemlja, ali nazalost sa tuznom sadasnjoscu, prosloscu, a mi joj zelimo da ne bude i buducnoscu (ovo je bas pateticno, ali tako je)

........
Svesni smo da to nije neka cifra i naravno da planiramo oboje da radimo, mada u planu je i prosirenje porodice tako da su nam ovi odgovori iz prve ruke itekako dobrodosli. HVALA VAM!

Donqihote je sa ne bas stopostotnom sigurnoscu naveo-la cifru od 35000$ koja je potrebna da bi cela porodica aplicirala na jednu radnu vizu, a mi trenutno bas to resavamo (LMO je(iskreno se nadamo da je to to) na putu za Srbiju, nismo ga dobili fax-om) pa pokusavamo da pre konacnog odgovora ambasade, saznamo nesto vise o tome)

Nek nam (vam) je sa srecom!:lol:

Pozdrav!
Zelim da obavestim sve korisnike poznatog Miloshevog bloga – Zelena lutrija retro, da je u medjuvremenu blog prerastao u forum. Nalazi se na adresi www.zelenalutrija.com, te zelim da se zahvalim Krstarici I njenim korisnicima, preko koje sam ja I saznala za blog, a svim ucesnicima USA lutrije zelim puno srece I sve najbolje.

Izvini što kasnim - videćeš kako je kad se približi odlazak, koja je to frka...
Elem, što se tiče tajminga i papirologije-tu ništa ne mogu da ti pomognem. Ja sam bio po onoj varijanti-spremiš sve papire (uključujući i rezultate testa) i to pošalješ.

Ali bi bilo baš idiotski da ignorišu činjenicu da rezultati zastarevaju. Uostalom, to pravilo propisuju ONI, validnost testa, a ne British Council.

Buduci da smo mi sacekali sve potvrde o ispitima jezika i onda plicirali, sta se desavqa ako nam traze diplome i sl. nakon godinu ipo dana? A mislim da IELTS vazi godinu dana ili je to TEF. Nije ni bitno. DA li i u tom slucaju vaze te potvrde, diplome ili se ponovo mora polagati?
Jer na ovoj potvrdi sto smo dobili da je aplikacija ok i stigla u Bec, pise da se spremamo za ispite itd.
Puno hvala
p.s. ovo se odnose i na ostale koji imaju ove informacije, pa pucajte sa odgovorima ko zna. Hvala

rezultati Ielts-a vaze dve godine, za ostalo ne znam, pozdrav

rezultati Ielts-a vaze dve godine, za ostalo ne znam, pozdrav

U vreme kad sam ja predavao bilo je ovako(izvod iz brošure):

"Your test results must not be more than one year old at the time that you submit your immigration application."

IELTS sam po sebi, po pravilu, važi dve godine. Medjutim, svaka ustanova/organizacija zadržava pravo da vremenski rok validnosti testa odredi sama. Nege je to godina, negde dve.

Za Kanadu godina.

Ako iko zna ili ima bilo kakve mogucnosti da dodje do informacije, molim vas :worth: za pomoc.

Postoji jedan uslov kod dobijanja work permit , vezan za zaposlenje (nisam sigurna da je u pitanju samo visina primanja, vec nesto vezano bas za samo zaposlenje, nagadjam da je deficitarnost zanimanja, ali to je samo moje nagadjanje) od koga zavisi da li ce dozvoliti celoj porodici da aplicira na jedan LMO.

Ako iko zna nek pomogne

Inace da vam prenesem jos neka saznanja(mozda ce nekome trebati ove informacije). Verovatno ste vec citali moje prethodne postove, pa ste upoznati sa mojom problematikom (bila sam poprilicno dosadna ovde na forumu :whistling:). Saznala sam sledece: PNP program( provincijski program koji vam je jedna od solucija u okviru imigracije) se znacajno razlikuje od provincije do provincije. Npr. u Saskatchewan je moguce imigrirati preko ovog programa, ali jos iz Srbije i jedini uslov je da ti tamo neko obezbedi posao.Dakle ljudi po dobijanju nominacije od Saskatchewan provincije zavrsavaju sve iz Srbije preko Beca i odlaze sa iseljenickom vizom u pasosu.

Kod Alberte je moguce postati PN kandidat tek kad zadovoljis odredjene uslove, a to je: da si prethodno radio u Alberti na work permit minimum 6 meseci,da si ovladao poslom i prosao sve moguce treninge,da imas potrebna certifikate, da si pohadjao (ako nisi dosao sa znanjem) kurs engleskog(sve ovo obezbedjuje poslodavac) i polozio test sa 85%, da imas zdravstveno osiguranje itd. itd

Dakle velika razlika.

Izvinjavam se svim forumasima koji su zagovarali Skilled workers varijantu, ali iz vise razloga ja i moj suprug smo se odlucili za tezi (ali ipak malko kraci )put u startu.Verovatno ce biti tezi i to su svi bili u pravu. Ali kad znamo da je sada doslo do znacajnih promena i da medju Skilled kandidatima biraju one koji im trebaju- nekako je logicno zakljuciti da treba iskoristiti mogucnost ako imas nekoga ko moze da te preporuci poslodavcu (engleski :dash:)

Jos nesto da li iko zna bilo koga ko je dosao na radnu vizu ili zna nesto o tome. Culi smo neke price o tome kako je bolje da supruga dodje kasnije. Ako bi i meni sredili tamo posao i LMo, zasto bi bio problem otici tako?:dontunderstand: Da li ste culi za necija iskustva i eventualne komplikacije....?

:bye:

Ajd cisto da pitam ako neko od ljudi koji su u Kanadi mozda zna, da li to moze?
Ovako zavrsavam srednju skolu tacnije, ostala mi je jos jedna godina. Posto sam gledao i video da postoje na celom Balkanu par odseka sa kanadskih univerzitata, tj po nekoliko odelenja koje rade po njihovom programu, dobijas njihove diplome, kompletna nastava je na engleskom, a kao tvoj skolski dosije se vodi u kanadi, prve dve godine ovde zavrsavas, posle mozes i u kanadu ako imas dovoljno love verovatno, e pa sad me zanima da li preko te fore moze da se stigne do kanade u ovako ranim godinama zivota :D, ili je sve to nemoguce, posto vidim pitanja dosta ljudi na forumu, koji jadikuju s tim bodovima i kontam , 10 godina radnog staza ovde+faks 4 godine+onaj test i na kraju opet neskupe bodove :I, neznam bas al nemam neku zelju da sticem dest godina radnog staza u ovoj propalitet zemlji, da bih tek posle u 30 i nekoj mogao da odem negde napolje :-), eto samo toliko ako neko ima neke informacije o mojoj temi bio bih mu zahvalan na odgovoru. POzz

Ajd cisto da pitam ako neko od ljudi koji su u Kanadi mozda zna, da li to moze?
Ovako zavrsavam srednju skolu tacnije, ostala mi je jos jedna godina. Posto sam gledao i video da postoje na celom Balkanu par odseka sa kanadskih univerzitata, tj po nekoliko odelenja koje rade po njihovom programu, dobijas njihove diplome, kompletna nastava je na engleskom, a kao tvoj skolski dosije se vodi u kanadi, prve dve godine ovde zavrsavas, posle mozes i u kanadu ako imas dovoljno love verovatno, e pa sad me zanima da li preko te fore moze da se stigne do kanade u ovako ranim godinama zivota :D, ili je sve to nemoguce, posto vidim pitanja dosta ljudi na forumu, koji jadikuju s tim bodovima i kontam , 10 godina radnog staza ovde+faks 4 godine+onaj test i na kraju opet neskupe bodove :I, neznam bas al nemam neku zelju da sticem dest godina radnog staza u ovoj propalitet zemlji, da bih tek posle u 30 i nekoj mogao da odem negde napolje :-), eto samo toliko ako neko ima neke informacije o mojoj temi bio bih mu zahvalan na odgovoru. POzz

Skolovanje da nastavis mozes.. ali ce ti trebati dosta novaca, ili luda sreca da uganjas neku stipendiju.. i da malo radis do 20 sati a ostalo da studiras..

poz.

Ako ima neko ko ima iskustva sa mojim problemom a zivi u Kanadi,molim da ostavi odgovor.
Potrebna mi je imigraciona viza kanadska a problem je sto moja supruga nece da cuje za Kanadu.
A bez nje nemam tih 67 bodova, ne mogu sam. Plus, ne bih da izgubim suprugu i cerku.Ubedjivao sam je raznim pricama ali bez rezultata.
Glavni razlog njene tvrdoglavosti je njena drugarica koja se pre 4 godine odselila u Ottawu i koja je sad i kanadska drzavljanka i koja salje odande negativne pripovesti :1)Otisla ona na kurs engleskog jezika i na tom kursu samo ona i jedna albanka bele a svi ostali nesto drugo 2)Kupila ona kucu u imigrantskom kraju, skoro svi susedi kinezi koji se samo svojih drze 3)Poslala dete u zabaviste i posle prvog dana dete se vratilo sa vaskama 4) Najblizi supermarket je toliko bio prljav da njen muz nije hteo da jede hranu kupljenu tamo 5) kanadski penzioneri zive jako tesko ali postoji jaka propaganda da kao kanada treba da pomaze africke zemlje pa oni veruju da su imucni . I tako dalje...Poceo sam da mislim da je Kanada neka zemlja tako veoma losa,ali to ne menja moju situaciju ,treba mi kanadski pasos.
E, sad, ako neko ima kontraargumente koji bi je mogli ubediti ...Ili predlog kako da je ubedim, nek napise.

Ako ima neko ko ima iskustva sa mojim problemom a zivi u Kanadi,molim da ostavi odgovor.
Potrebna mi je imigraciona viza kanadska a problem je sto moja supruga nece da cuje za Kanadu.
A bez nje nemam tih 67 bodova, ne mogu sam. Plus, ne bih da izgubim suprugu i cerku.Ubedjivao sam je raznim pricama ali bez rezultata.
Glavni razlog njene tvrdoglavosti je njena drugarica koja se pre 4 godine odselila u Ottawu i koja je sad i kanadska drzavljanka i koja salje odande negativne pripovesti :1)Otisla ona na kurs engleskog jezika i na tom kursu samo ona i jedna albanka bele a svi ostali nesto drugo 2)Kupila ona kucu u imigrantskom kraju, skoro svi susedi kinezi koji se samo svojih drze 3)Poslala dete u zabaviste i posle prvog dana dete se vratilo sa vaskama 4) Najblizi supermarket je toliko bio prljav da njen muz nije hteo da jede hranu kupljenu tamo 5) kanadski penzioneri zive jako tesko ali postoji jaka propaganda da kao kanada treba da pomaze africke zemlje pa oni veruju da su imucni . I tako dalje...Poceo sam da mislim da je Kanada neka zemlja tako veoma losa,ali to ne menja moju situaciju ,treba mi kanadski pasos.
E, sad, ako neko ima kontraargumente koji bi je mogli ubediti ...Ili predlog kako da je ubedim, nek napise.

Samo neka tvoja supruga samo pita tu drugaricu zasto se ne vrati ovamo, kad je u Kanadi tako "tesko".

Ajde sto su ona i Albanka bile jedine belkinje na kursu i sto su joj komsije kinezi, to stoji, ali te stvari covek treba da prihvati pre nego sto ode u Kanadu, ljudi sa odredjenom dozom rasizma ne treba ni da razmisljaju o Kanadi....

Ali ono za prljav supermarket i vaske.....SMESNO.

Sto se ne vracaju ti ljudi sto se zale kako je teeeesko u Kanadi.
99,99 % Srbije bi se menjalo s njima.

Pozdrav.

.........1)Otisla ona na kurs............
2)Kupila ona kucu u imigrantskom kraju, ................
3)Poslala dete u zabaviste ...............
4) Najblizi supermarket je toliko bio prljav ................
5) kanadski penzioneri zive jako .............

Od dana kada sam dosao u Kanadu naslusao sam se svakakvih gluposti, od prvog dana imam ideju da napisem knjigu o svim predrasudama i stereotipima na temu zivota u Kanadi .........

Nemojmo preterivati, 99,9 % ipak nije prava cifra,znao sam jednu devojku koja je
bila godinu dana na imigracionoj vizi pa se ipak vratila nazad iz Toronta. Koliko
sam je razumeo, vratila se zato sto je bolje biti prvi u selu nego zadnji u Torontu.

Ova drugarica moje zene je dobrodusna,ako se ljuti na Kanadu onda je to verovatno zato
sto je prodala 2 stana i 2 placa pa je tim novcem kupila kola, kucu u Otavi i jos uvek
zivi od tog novca.Uostalom ona je kanadska drzavljanka ,a ja ne,moram da joj verujem
makar malo. A ako ne ubedim zenu da ima smisla dati 1250$ za aplikaciju verovatno
nikad necu ni biti kanadski drzavljanin.

Po njenoj prici,imigranti su upuceni na druge nove imigrante, a medju tim novim imigrantima
zadnjih godina najvise ima kineza, a kinezi iskljucivo posluju,druze se i kupuju stvari
jedni kod drugih pa ispada da su u stvari oni rasisti a ne belci, jer nikog ne pustaju
u svoj krug. Ona tvrdi da skoro svaki kinez iz Honk Konga ,Makaa ako ima minimum
100 hiljada $ kapitala , vrlo lako postaje stanovnik Kanade.

Uzgred,kanadski penzioneri ako imaju tu "old-age" penziju verovatno zive jako tesko,to
valjda nije pogresila?

Samo sam hteo da vidim kako su drugi ljudi resili problem nesuglasica po pitanju odlaska
u Kanadu ako su ih imali sa bracnim drugom,i kako se to posle zavrsilo.

Nemojmo preterivati, 99,9 % ipak nije prava cifra,znao sam jednu devojku koja je
bila godinu dana na imigracionoj vizi pa se ipak vratila nazad iz Toronta. Koliko
sam je razumeo, vratila se zato sto je bolje biti prvi u selu nego zadnji u Torontu.

Ova drugarica moje zene je dobrodusna,ako se ljuti na Kanadu onda je to verovatno zato
sto je prodala 2 stana i 2 placa pa je tim novcem kupila kola, kucu u Otavi i jos uvek
zivi od tog novca.Uostalom ona je kanadska drzavljanka ,a ja ne,moram da joj verujem
makar malo. A ako ne ubedim zenu da ima smisla dati 1250$ za aplikaciju verovatno
nikad necu ni biti kanadski drzavljanin.

Po njenoj prici,imigranti su upuceni na druge nove imigrante, a medju tim novim imigrantima
zadnjih godina najvise ima kineza, a kinezi iskljucivo posluju,druze se i kupuju stvari
jedni kod drugih pa ispada da su u stvari oni rasisti a ne belci, jer nikog ne pustaju
u svoj krug. Ona tvrdi da skoro svaki kinez iz Honk Konga ,Makaa ako ima minimum
100 hiljada $ kapitala , vrlo lako postaje stanovnik Kanade.

Uzgred,kanadski penzioneri ako imaju tu "old-age" penziju verovatno zive jako tesko,to
valjda nije pogresila?

Samo sam hteo da vidim kako su drugi ljudi resili problem nesuglasica po pitanju odlaska
u Kanadu ako su ih imali sa bracnim drugom,i kako se to posle zavrsilo.

"Prvi u selu", ha, ha , bas me nasmeja.
Izgleda da ljudi previse ocekuju od Kanade.
Kome je dobro ovde, nema potrebe da ide u Kanadu.
Neka bude prvi u selu.

Evo, ja sam jedan od onih koji hoće da se menja sa njom. Ja već 2 godine razmišljam o tome da probam da odem. Ako joj je toliko loše, ona neka dodje, a ja odoh. Za 4 godine postala državljanin, šta ćeš više. Zna li ona koliko treba da postaneš državljanin Nemačke, Austrije, Italije ... ?

A to za prljav market .... čisto sumnjam .... verujem da je u Srbiji samo u apotekama kupovala hranu. I da su pijace besprekorno čiste bile ... Brzo zaborave kako je bilo ovde, gde god da odu ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back