grandic
Zainteresovan član
- Poruka
- 266
Da li simplified application jos uvek vazi?da li sada ove promene znace da ti posle aplikacije jave da li im trebas ili ne trebas ili te opet stave na cekanje?
gde moze da se vise procita na ovu temu?
Ruzo,
Simplified application "jos" vazi, u stvari jedino tako i mozes konkurisati za SW ako nemas arranged employment (AEO), jedino sto ce nove aplikante "odmah" obavestavati da li su usli u dalji proces ili ne - da li im treba njihova struka...Oni koji udju u dalji proces, cekajuuu....., a oni koji ne prodju, vracaju im aplikaciju i novac za application fee. Fino
.Sve ovo imas da procitas na cic.gc.ca , napisali su svasta a nista.
Kao sve je to za dobro aplikanata, da se smanji vreme cekanja, itd...ali cini mi se da jedno pricaju, drugo rade a trece misle.
A do maja 2006 je tako brzo islo (6-9 meseci trajao proces), i ja baksuz da predam bas u julu, a mogao sam i u martu-aprilu, nego sve nesto ajd sutra cu , ajd prekosutra.
Skupo me to stajalo.
Ako imas nekog u Quebec-u ili Alberti pa da probas na Provincial Nominee, to je za sad najbrze i najsigurnije, ko uspe da dobije ponudu za posao iz neke od provincija koje imaju PNP program.
Za radnu dozvolu je malo teze, jedino ako nisi odlican varioc, metalac ili gradjevinar sa raznim atestima i dooobrim iskustvom, pa mozda te neko angazuje za radnu vizu, ponavljam tesko, ali nije nemoguce za dobre zanatlije sa zavrsenom odgovarajucom skolom, i radnim iskustvom.
Pozdrav,
Sinisa.
.