Hteo bih da postavim jedno pitanje
Ja i moja supruga smo aplicirali za Kanadu avgusta meseca 2007. Dobili onaj AOR i otada nista. U medjuvremenu krajem maja 2008 smo aplicirali i za Kvebek, jer je tamo proces mnogo brzi ( 6 - 9 meseci ) i sasvim je drugaciji sistem aplikacije. Pre neki dan stiglo je pismo iz Kanadske ambasade iz Beca na francuskom u kome traze da dopunski posaljemo neke dokumente u vezi radnih mesta koje imamo kod kuce kao i da izaberemo Bec, Kiev ili Sofiju kao mesto gde ce se odrzati intervju.
Dali ima neko od vas saznanja sta se zbiva na tim intervjuima i ako ima takvih iskustava u kojoj ambasadi od ovih navedenih bi bilo najbolje da odemo?
Nisam siguran ali sam cuo od pojedinaca da u ambasadi u Sofiji ili u Kijevu salju francuske sluzbenike iz ambasade iz Beca.
90% razgovora se odvija na francuskom jeziku, a 10% na engleskom. Na engleskom bude samo uvod tipa kako ste i sl, a ostali dio ide na francuskom i to je obicna konverzacija tipa cim se bavite, sta znate o quebecu (na ovo obratite posebno paznju), imate li tamo prijatelj, cime mislite da se bavite tamo, cime se sada bavite i sl.
Imate dosta foruma koji diskutuju o ovoj tematici, a ja bih vam preporucio onaj makedonski i google grupe.
poz

A da nisi ti malo zalutala ovde? OK je da trazis pomoc, ali mislim da je pogresan topic