Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hteo bih da postavim jedno pitanje

Ja i moja supruga smo aplicirali za Kanadu avgusta meseca 2007. Dobili onaj AOR i otada nista. U medjuvremenu krajem maja 2008 smo aplicirali i za Kvebek, jer je tamo proces mnogo brzi ( 6 - 9 meseci ) i sasvim je drugaciji sistem aplikacije. Pre neki dan stiglo je pismo iz Kanadske ambasade iz Beca na francuskom u kome traze da dopunski posaljemo neke dokumente u vezi radnih mesta koje imamo kod kuce kao i da izaberemo Bec, Kiev ili Sofiju kao mesto gde ce se odrzati intervju.
Dali ima neko od vas saznanja sta se zbiva na tim intervjuima i ako ima takvih iskustava u kojoj ambasadi od ovih navedenih bi bilo najbolje da odemo?
Nisam siguran ali sam cuo od pojedinaca da u ambasadi u Sofiji ili u Kijevu salju francuske sluzbenike iz ambasade iz Beca.

90% razgovora se odvija na francuskom jeziku, a 10% na engleskom. Na engleskom bude samo uvod tipa kako ste i sl, a ostali dio ide na francuskom i to je obicna konverzacija tipa cim se bavite, sta znate o quebecu (na ovo obratite posebno paznju), imate li tamo prijatelj, cime mislite da se bavite tamo, cime se sada bavite i sl.

Imate dosta foruma koji diskutuju o ovoj tematici, a ja bih vam preporucio onaj makedonski i google grupe.

poz

Imate dosta foruma koji diskutuju o ovoj tematici, a ja bih vam preporucio onaj makedonski i google grupe.

poz[/QUOTE]

ako ti nije tesko napisi adresu tog makedonskog foruma

hvala

Pozdrav svima.
Zamolio bih bilo koga ko ima iskustva ili bilo kakva znanja o programu Live-In Caregiver da me kntaktira, bili bi mi dobrodosli saveti i pomoc.
P.S. Web sajt pruze sve informacije, a zeleo bih da mi neko iskusan ukaze na stvari koje ne mogu da se procitaju na sajtu a potrebno je znati ih.
Hvala unapred!

Hteo bih da postavim jedno pitanje

Ja i moja supruga smo aplicirali za Kanadu avgusta meseca 2007. Dobili onaj AOR i otada nista. U medjuvremenu krajem maja 2008 smo aplicirali i za Kvebek, jer je tamo proces mnogo brzi ( 6 - 9 meseci ) i sasvim je drugaciji sistem aplikacije. Pre neki dan stiglo je pismo iz Kanadske ambasade iz Beca na francuskom u kome traze da dopunski posaljemo neke dokumente u vezi radnih mesta koje imamo kod kuce kao i da izaberemo Bec, Kiev ili Sofiju kao mesto gde ce se odrzati intervju.
Dali ima neko od vas saznanja sta se zbiva na tim intervjuima i ako ima takvih iskustava u kojoj ambasadi od ovih navedenih bi bilo najbolje da odemo?
Nisam siguran ali sam cuo od pojedinaca da u ambasadi u Sofiji ili u Kijevu salju francuske sluzbenike iz ambasade iz Beca.

Gorane, dva pitanja: prvo kako ste prošli na intervjuu? Drugo pitanje je pošto se upravo i mi prebacujemo na Kvebek, da li ste povlačili aplikaciju za Federalnu proceduru?
Pozdrav

Gorane, dva pitanja: prvo kako ste prošli na intervjuu? Drugo pitanje je pošto se upravo i mi prebacujemo na Kvebek, da li ste povlačili aplikaciju za Federalnu proceduru?
Pozdrav

Ako si pazljivo citao moje prethodne postove morao bi shvatiti da jos uvek nismo bili na intervju. Inace intervju je predvidjen izmedju 24.11.2008 i 12.12.2008. Jos nismo dobili obavestenje kad ce tacno biti intervju kog datuma, medjutim zna se da se intervju odrzava u hotelu SAS Radison u Sofiji.
Za federalnu proceduru dobili smo pismo pre oko mesec dana da mozemo povuci aplikaciju i da ce nam oni vratiti pare, ali nisam iskoristio tu mogucnost za nedaj boze.

Ako si pazljivo citao moje prethodne postove morao bi shvatiti da jos uvek nismo bili na intervju. Inace intervju je predvidjen izmedju 24.11.2008 i 12.12.2008. Jos nismo dobili obavestenje kad ce tacno biti intervju kog datuma, medjutim zna se da se intervju odrzava u hotelu SAS Radison u Sofiji.
Za federalnu proceduru dobili smo pismo pre oko mesec dana da mozemo povuci aplikaciju i da ce nam oni vratiti pare, ali nisam iskoristio tu mogucnost za nedaj boze.

Hvala na odgovoru, izvini sto nisam bio pazljiv pri citanju!
U slicnoj smo situaciji, pa mi je znacilo da cujem dokle ste stigli, ako ti ne bude tesko, kada zavrsite intervju, napisi koju rec.....hvala i pozdrav!!

Idem u Kanadu za 7 dana. Dobio sam radnu vizu itd. Medjutim, ono sto je hitno je banalna stvar. treba da uzmem neke pantalone za posao, tacnije da javim koji je moj broj. E sad, gledao sam na sajtu Mark's work warehouse i uopste ne kontam kanadske brojeve. Jel zna neko da mi to pojasni? Hitno mi je i unapred hvala

Idem u Kanadu za 7 dana. Dobio sam radnu vizu itd. Medjutim, ono sto je hitno je banalna stvar. treba da uzmem neke pantalone za posao, tacnije da javim koji je moj broj. E sad, gledao sam na sajtu Mark's work warehouse i uopste ne kontam kanadske brojeve. Jel zna neko da mi to pojasni? Hitno mi je i unapred hvala

A da probas neku foru kao na cipelama ili patikama kad prevrnes "jezik" imas brojeve evropske, americke i ostalo.... ja nosim 39 patike tamo je to neki 8,5 br.mislim da je to nekako tako i sa robom, izuzev nekih kineskih proizvodjaca odece gde su brojevi isto i tamo XL, M i dr.

IMA LI NEKO TESTOVE ZA POLAGANJE VOZNJE KANADSKE AJ POMAGAJTEEEEEEE
JA IMAM NEKU KNJIGU ALI NEMA DOBRIH INFORMACIJA ALI SAM CULA DA PUNO NASIH POGOTOVO NOVODOSLIH IMA TE TESTOVE ORGINALE FOTOKOPIRANE AJ POMOZITE...

:rtfm::rtfm:IMA LI NEKO TESTOVE ZA POLAGANJE VOZNJE KANADSKE AJ POMAGAJTEEEEEEE
JA IMAM NEKU KNJIGU ALI NEMA DOBRIH INFORMACIJA ALI SAM CULA DA PUNO NASIH POGOTOVO NOVODOSLIH IMA TE TESTOVE ORGINALE FOTOKOPIRANE AJ POMOZITE...

ja trazim pomoc a ne bezvredne komentare...:rtfm:

Ako koristis torrent evo sve sto ti treba, kompletna knjiga za ucenje :

http://btjunkie.org/torrent/The-Off.../449507ff56c7a632b4ad5f9a321a16a91fe049a4042f

takodje i ovo :

http://www.mininova.org/tor/1484233

Pozdrav i srecno sa ucenjem i polaganjem...hoces odmah za G, ili....?

P.S. : MIAMI , jedan dobronameran savet....kad pises postove ovde na forumu, nemoj ceo tekst kucati velikim slovima, jer to se ovde smatra GALAMOM, podizanjem tona i sl. Srecno jos jednom.Nemoj ovo shvatiti kao kritiku.

Koshava, nemoj da si tako ostra, svima nama treba pomoc, pa i "novajlijama", jedino sto ima manje i vise strpljivih ljudi....MIAMI je bas bila nestrpljiva, ali verovatno joj se zuri da polozi... :)

Sinisa.

Poslednja izmena:
IMA LI NEKO TESTOVE ZA POLAGANJE VOZNJE KANADSKE AJ POMAGAJTEEEEEEE

Ja sam skoro polagao.

Knjizicu presao jako brzo. Test na kliktanje, jako, jako jednostavno.

Voznju sam prvi put pao (prekoracenje brzine, jedna opasna situacija). Polozio iz druge.

Dobro je sto mozes da zakazes polaganje voznje gde ti hoces, tako da nasi taktiziraju, sto se del grada tice, saobracaja, ucesca Kineza u saobracaju (i na polaganju).

Ne znam koliko je ovo jos aktuelno, ako imas jos nesto, pitaj.

Pozdrav svima,

samo da javim da sam dobio pismo iz Beca sa listom potrebnih dokumenata koje moram dostaviti u roku od 90 dana. Inace, AOR je decembar 2006. godine (bez ugovorenog zaposlenja).

Bravo, čestitke!!
Počeli su da rade malo efikasnije!
Predlazem ti da informaciju objavis i na Kako do Kanadske....... topicu, jer ga ljudi mnogo vise posecuju!!
Puno srece!!

Uspesno smo zavrsili intervju u Sofiji 05.12.2008 god. Sertifikati za selekciju su u nasim rukama. Sada idemo malo mirnijim vodama do krajnjeg odredista. Rado cu odgovoriti na postavljena pitanja oko samog intervjua. Pozdrav svima

Poslednjih dana sam dosta citala o imigraciji u Kvebek te imam nekoliko pitanja ako neko moze da mi pomogne.Zavrsila sam filoloski faks- Opstu lingvistiku, trenutno radim kao nastavnica engleskog u jednoj OS jos malo pa ce biti 4 god iskustva.Francuski mi je drugi jezik i uz neko malo podsecanje mislim da bi se moje znanje moglo oceniti srednjim. Izbodovala sam se - onaj online assesment za imigraciju u Kvebek i sa ovim preduslovima prolazim iako bi se znanje jezika mog momka ocenilo u oba slucaja kao begginer.Zanima me kako je tokom intervjua i da li je bilo slucajeva pozitivnog odgovora ako nemas job offer iz Kvebeka.Planirali smo federal ali nas su ove promene pokopale..I da li neko zna koliko cesto se organizuje polaganje tefaq u FKC..Pozdrav svima

Poslednjih dana sam dosta citala o imigraciji u Kvebek te imam nekoliko pitanja ako neko moze da mi pomogne.Zavrsila sam filoloski faks- Opstu lingvistiku, trenutno radim kao nastavnica engleskog u jednoj OS jos malo pa ce biti 4 god iskustva.Francuski mi je drugi jezik i uz neko malo podsecanje mislim da bi se moje znanje moglo oceniti srednjim. Izbodovala sam se - onaj online assesment za imigraciju u Kvebek i sa ovim preduslovima prolazim iako bi se znanje jezika mog momka ocenilo u oba slucaja kao begginer.Zanima me kako je tokom intervjua i da li je bilo slucajeva pozitivnog odgovora ako nemas job offer iz Kvebeka.Planirali smo federal ali nas su ove promene pokopale..I da li neko zna koliko cesto se organizuje polaganje tefaq u FKC..Pozdrav svima

Naravno da je bilo pozitivnog odgovora bez job offer-a iz Quebec-a. Online assesment jeste vodilja koja ti pokazuje gde si, da li uopšte da se prijavljujes! Ima dosta faktora koji utiču na pozitivan ishod, najbolje da se detaljno informises na Quebec site-u, pored obrazovanja, radnog iskustva, jezika, tu je i porodicno stanje (muz, de facto veza, dete/deca....) i jos faktora koji se boduju, ali daju i subjektivnu sliku o aplikantu. Ja sam sa suprugom (i bebom) aplicirao pre dva meseca, cekamo poziv na intervju, a na forumu "Kako do kanadske iseljenicke vize" imas puno informacija + zvanicni sajt i sigurno dolazis do svih informacija!
Bon courage!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back