Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li neko zna kako se moze dokazati common-law partnerstvo u slucaju da par ima zajednicko dete, ali nikada nije bio prijavljen na istoj adresi, niti ima zajednicki bankovni racun?
jesi mnogo si mi pomogaoHvala ti puno
Znaci aranged employment moze da bude iz oblasti medicine.To nece bilti lako
Koliko AEO skracuje vreme cakanja ,ako znas?
Da li ti je dovoljno da istmapas formulare za prijavu sa zvanicnog sajta i popunis,ili su ti potrebni originali?
Pozdrav![]()
da li je kod imigracije u Kanadu otezavajuca okolnost ako sam bio ucesnik u ratu kao redovan vojnik 1999. i bio sam na Kosovu?
Pitanje za one koji su u proceduri SW - without arranged work
Da li je neko mozda pisao neko pismo ambasadi u Becu? bilo koja informacija? Neki znak, nesto novo?
Ovo beznadje je jako strasno....udjoh u 19.mesec.....
da li je kod imigracije u Kanadu otezavajuca okolnost ako sam bio ucesnik u ratu kao redovan vojnik 1999. i bio sam na Kosovu?
Evo mišljenja zasnovanog na ličnom iskustvu.U februaru ovegodine sam aplicirao za radnu vizu.Vojna knjižica mi je bila išarana kao cirkuska šatra. Devedeset dana "vojne vežbe" 1991.god., vojnik po ugovoru godinu dana 1996-97, učešće u ratu 78 dana 1999. Izmedju tih upisa, brdo vojnih vežbi od po 1-3 dana...
Gospoja me smarala po' sata samo u vezi toga...
U onom obrascu "Šta si radio u ratu, tata", nisam naveo ime ni jednog pretpostavljenog starešine.Kad me je to pitala, rekao sam da ne znam, da smo ih oslovljavali po činovima...
Nekoliko puta me je to pitala u različitoj formi i kontekstu, tako da sam na kraju, da izvinete na izrazu popizdeo, i rekao: Neznam im imena,nadimke, i ne znam gde je Ratko Mladić !
Mislio sam da sam "ugasio", ali ona se nasmejala i rekla nešto u stilu: Dobro, de, moram da te ispitam...
Mislim da ne treba da brineš, ako nisi na haškoj poternici...Bitno je da si svugde imao "mandatory service", tj. da si mobilisan, da nisi dobrovoljac.
Samo napred, i nemoj puno da pričaš, samo direktni, jasni odgovori i bez laganja.Ako već moraš nešto da slažeš, ti ĆUTI ili reci "ne znam" ili "ne sećam se".
SREĆNO !
...ovo bijelo g...o OPET pada !...
O God! nadam se da necemo i mi cekati toliko dugo, a to se verovatno svi nadaju kada predaju aplikaciju...
Danas sam video na cic.canada ad su uveli neki novi program za aplikacije koje su podnete od 27. februara. Ima trenutno 900 hiljada aplikacija koje treba da se obrade i zbog toga menjaju stvari i koliko sam razumeo oni koji su ranije aplicirali idu po starom novijem programu, po redu kojim su stizale aplikacije. Od februara pa nadalje ce oni birati ko im treba, jednostavno receno, kako oni koje oni zele ne bi cekali mnogo duze, dok ce oni osatli verovatno cekati ko zna koliko. Pored toga su dobili dodatna sredstva kako bi ubrzali proces obrade podataka te se svi nadamo da ce se resavati brze. Kako oni kazu 2 zemlje koje su im suparnici u imigraciji, NZ i Australija obradjuju podatke za 6/12 meseci i oni ne zele da ljudi koji su skilled odustaju od apliciranja jer se ceka par godina, i u pravu su samo da to krene malo brze. I dalje mislim da je i ranije postojao neki nacin na koji su oni odvajali pojedince pri SW grupi, jer su moji poznanici jedni dobili sve reseno za 2 meseca, drugi za 6, a treci za 9!!! A ovdde vidim da ima ljudi koji cekaju jako dugo.
Mozda neko ima sveze informacije pored ovih? Jako me zanima koliko cemo mi cekati, buduci da smo sakupili 71 bod i da cemo ovog meseca poslati aplikaciju.
We-ll be in touch
da li piše po kom kriterijumu će "Od februara pa nadalje ce oni birati ko im treba, jednostavno receno, kako oni koje oni zele ne bi cekali mnogo duze......" ?
da li piše po kom kriterijumu će "Od februara pa nadalje ce oni birati ko im treba, jednostavno receno, kako oni koje oni zele ne bi cekali mnogo duze......" ?
AEO MORA da bude iz oblasti medicine, ako imas to obrazovanje. I nece biti lako.
AEO drasticno umanjuje vreme cekanja, u roku od 1 godine si tamo.
Skines formulare u PDF-u , ispunis, odstampas i predas. Bas tako. Ne moras u ambasadu po originale.
I pozuri, izgleda da smanjuju kvote i da ce uvesti neko ogranicenje za broj buducih aplikacija godisnje, evo sad sam citao u njihovim novinama.
http://www.financialpost.com/story.html?id=370894
http://www.thestar.com/News/Canada/article/345891
http://www.nationalpost.com/news/story.html?id=373334
http://www.thestar.com/News/Canada/article/346012
Pozdrav i puno srece.

I jesi ti vec u kanadi na radnom zadatku? i vizu radnu na koliko si dobio/?
Da,sleteo sam 26.02..nalazim se u Najagra Folsu,čekam da grane sunce,(da ne bih prs'o od led) bure za spust niz vodopade sam već "ošacovao".Samo treba da izvadim kiseli kupus iz njega....Dobio sam vizu na godinu dana...Zasad nije loše,ako ovako i nastavi, pokušaću da ostvarim produženje, pa onda na iseljeničku...
Ovde nije sve baš kao na kanadskim propagandnim sajtovima,ali svakako vredi pokušati...
Pozdrav svima.Da li znate koju literaturu da koristim pri pripremanju TEF ispita,koliko kosta polaganje i uopste kakvi su utisci o ispitu..Unapred hvala..PozzzO God! nadam se da necemo i mi cekati toliko dugo, a to se verovatno svi nadaju kada predaju aplikaciju...
Danas sam video na cic.canada ad su uveli neki novi program za aplikacije koje su podnete od 27. februara. Ima trenutno 900 hiljada aplikacija koje treba da se obrade i zbog toga menjaju stvari i koliko sam razumeo oni koji su ranije aplicirali idu po starom novijem programu, po redu kojim su stizale aplikacije. Od februara pa nadalje ce oni birati ko im treba, jednostavno receno, kako oni koje oni zele ne bi cekali mnogo duze, dok ce oni osatli verovatno cekati ko zna koliko. Pored toga su dobili dodatna sredstva kako bi ubrzali proces obrade podataka te se svi nadamo da ce se resavati brze. Kako oni kazu 2 zemlje koje su im suparnici u imigraciji, NZ i Australija obradjuju podatke za 6/12 meseci i oni ne zele da ljudi koji su skilled odustaju od apliciranja jer se ceka par godina, i u pravu su samo da to krene malo brze. I dalje mislim da je i ranije postojao neki nacin na koji su oni odvajali pojedince pri SW grupi, jer su moji poznanici jedni dobili sve reseno za 2 meseca, drugi za 6, a treci za 9!!! A ovdde vidim da ima ljudi koji cekaju jako dugo.
Mozda neko ima sveze informacije pored ovih? Jako me zanima koliko cemo mi cekati, buduci da smo sakupili 71 bod i da cemo ovog meseca poslati aplikaciju.
We-ll be in touch
Pozdrav svima.Da li znate koju literaturu da koristim pri pripremanju TEF ispita,koliko kosta polaganje i uopste kakvi su utisci o ispitu..Unapred hvala..Pozzz
Pozdrav svima,
Prelistao sam sve odgovore ovde i koliko vidim nema onog sto mene zanima, ako se slucajno ponavljam, sorry unapred. Naime, zanima me sistem bodovanja obrazovanja i da li neko od vas zna tano kako to funkcionise buduci da je nas sistem obrazovanja drugaciji od njihovog. Na sajtu CIC tabela za bodovanje izgleda ovako:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/factor-education.asp
Ja sam zavrsio srednju skolu za kuvara u trajanju od 3 godine nakon osnovne i imam 7-8 godina iskusva u struci nakon skolovanja. Nije mi sad jasno sledece... U pitanju je trogodisnje strucno skolovanje i time je to 3 year Trade diploma, posto ima kurseva gde ljudi idu godinu dana u skolu za isto i dobiju diplomu za taj jednogodisnji kurs. Medjutim ukupan broj godina provedenih u skoli je 11, posto za razliku od njihovog sistema, kod nas nema high school (gimnazija) pre nego sto upises zanat vec ide odmah posle osnovne. Oni pak za ovakvu diplomu predvidjaju najmanje 15 godina skolovanja.
Nije mi bas sada jasno u koju kategoriju spada moj slucaj. Ako bi neko znao odgovor baziran na iskustvu, bio bih vrlo zahvalan.