Kako se odbraniti od sekti?

jel ti znas o cemu pricas?

znaci sekta, jedna od gorih jer se izdaje za miroljubivu a baza im je indoktrinacija i ispiranje svesti gde porodicu postavljaju u zavisan polozaj. imas knjige onih koji su pobegli iz njihovih kandzi.
upletena je cak i u pedofiliju od samih vrhovnika tj. njihovih poglavara imas na netu dosta linkova ali najveci greh je manipulacija psihom mladih. pisao dosta o tome ovdena pdf religija, ako te zanima odradi search. mrzi me da se ponavljam.
SPC je miroljubiva ? Svestenik Kacavenda daje blagoslov Skorpionima.
Pravoslavni svestvenici nisu uhvaceni u pedofiliji ?

A gde su zapisana ta predanja? Imam neki utisak da ih u Svetom Pismu (pisanoj Bozijoj Reci) nema!
Ili su to predanja koja pokusavaju da 'dopune' Sveto Pismo, posto je Bog zaboravio neke stvari da uvrsti u Sveto Pismo?!

Usmena predaja.

„ Tako dakle, braćo, stojte čvrsto i držite predanja, kojima ste naučeni, bilo našom riječju, bilo poslanicom “ (2 Sol. 2:15)

Ne drzis se ovoga? znaci da si jeretik.

@juta

:lol:

velika je razlika kad uhvatis popa pedofila i kad ti sam vrh organizacije ogrezne u njoj a izdaje se za nesto drugo kao kod jehova. uostalom ljudi su gresni, svi ljudi na ovom svetu... nema coveka koji nije pocinio neki greh ali se ne lazemo medju sobom da smo idealni kao sto jehove imaju obicaj.

@juta

:lol:

velika je razlika kad uhvatis popa pedofila i kad ti sam vrh organizacije ogrezne u njoj a izdaje se za nesto drugo kao kod jehova. uostalom ljudi su gresni, svi ljudi na ovom svetu... nema coveka koji nije pocinio neki greh ali se ne lazemo medju sobom da smo idealni kao sto jehove imaju obicaj.

Vladika ipak spada u vrh organizacije. Koliko ja znam Jehovini svedoci deluju legalno u Srbiji.
Pedofilija u SPC-u: Kupovali smo za vladiku mladiće do 11 godina, starija su mu bila "prljava"
http://cro.time.mk/read/e706bdd263/f25968ba37/index.html

Vladika ipak spada u vrh organizacije. Koliko ja znam Jehovini svedoci deluju legalno u Srbiji.
Pedofilija u SPC-u: Kupovali smo za vladiku mladiće do 11 godina, starija su mu bila "prljava"
http://cro.time.mk/read/e706bdd263/f25968ba37/index.html

e vis ja necu sad zinat da se spustam na tvoj nivo i da postavljam linkove svega vezano za jehove ali cu ti reci da u srbiji legalno deluje toliko sekti da je to najbolji dokaz ko zeli da urusi poverenje u spc.... a u srbiji ko sto znas po popisu ima skoro 80 posto pravoslavnih tako da koleginice juta mozes da trucas do mile volje o cemu hoces, ne dotice me... jer ja sam sa bogom od kako sam progledao :))

a ti to nikad neces shvatiti.....

e vis ja necu sad zinat da se spustam na tvoj nivo i da postavljam linkove svega vezano za jehove ali cu ti reci da u srbiji legalno deluje toliko sekti da je to najbolji dokaz ko zeli da urusi poverenje u spc.... a u srbiji ko sto znas po popisu ima skoro 80 posto pravoslavnih tako da koleginice juta mozes da trucas do mile volje o cemu hoces, ne dotice me... jer ja sam sa bogom od kako sam progledao :))

a ti to nikad neces shvatiti.....
Da li hoces da kazes da pomenuti vladika nije pedofil ?
U Srbiji postoji zakon o verskim zajednicima da mogu slobodno da deluju.
Tako da mozes da presipas iz praznog u supljeg svoj verski fanatizam i da mrzis sve koji nisu u SPC, SMESNO.

Da li hoces da kazes da pomenuti vladika nije pedofil ?
U Srbiji postoji zakon o verskim zajednicima da mogu slobodno da deluju.
Tako da mozes da presipas iz praznog u supljeg svoj verski fanatizam i da mrzis sve koji nisu u SPC, SMESNO.

mrzis ti a ne ja.... :)) u mojoj veri je ljubav u tvojoj i moninoj pre svega mrznja i to prema spc jer toliko vernika nijedna druga verska zajednica ili sekta na balkanu nikad nece imati... vi ste mogao bih reci cista srca na nivou statisticke greske i valjda vam zato i treba ovako agresivna propaganda na forumu po parkovima ili door to door... :))

nama, pravoslavcima, svaki kamen ove zemlje srbije je istorija nase vere, natopljena krvlju nasih predaka koji su za nju dali sve. i vise od zivota.

ali ko sto rekoh... ti to ne razumes.

mrzis ti a ne ja.... :)) u mojoj veri je ljubav u tvojoj i moninoj pre svega mrznja i to prema spc jer toliko vernika nijedna druga verska zajednica ili sekta na balkanu nikad nece imati... vi ste mogao bih reci cista srca na nivou statisticke greske i valjda vam zato i treba ovako agresivna propaganda na forumu po parkovima ili door to door... :))

nama, pravoslavcima, svaki kamen ove zemlje srbije je istorija nase vere, natopljena krvlju nasih predaka koji su za nju dali sve. i vise od zivota.

ali ko sto rekoh... ti to ne razumes.

U tvojoj veri ljubav ???!!!:rotf:
Pogledaj snimak gde svestenik Kacavenda daje blagoslov Skorpionima. Patrijah Pavle se zalagao za Veliku Srbiju blagosiljao Arkana,Karadzica,Mladica... to je ljubav ???
Svestenik Momcilo Djucic licno ubijao Hrvatske civile... to je propaganda, to nije istina ? Ti si verski fanatik, ispranog mozga...samo sto vam sekta gubi vernike....
ali ti to ne razumes tebi ako svetenik iz tvoje sekte kaze danas je petak, za tebe je petak

A gde su zapisana ta predanja? Imam neki utisak da ih u Svetom Pismu (pisanoj Bozijoj Reci) nema!
Ili su to predanja koja pokusavaju da 'dopune' Sveto Pismo, posto je Bog zaboravio neke stvari da uvrsti u Sveto Pismo?!

A gde pise da se drzimo predanja? :eek:
Msm ne znam kada pravolsavna crkva misli da organizuje sabor koji je planiran od ko zna kad, da bi utvrdili kanon Svetog Pisma.
Neki svestenici se drze uzeg palestinskog kanona, a neki sireg.
Svako od nas zna sta je doziveo i sta nije, ja znam da je Biblija 100% tacna jer znam sta sam doziveo, video i osetio.
Koja je radost kad vidis da se iz necijeg zivota gube lose stveri, kad Bog sklanja sve sto nije dobro.
Kakva je radost koju nam Bog daje svakoga dana, o silan je Bog.

Usmena predaja.

„ Tako dakle, braćo, stojte čvrsto i držite predanja, kojima ste naučeni, bilo našom riječju, bilo poslanicom “ (2 Sol. 2:15)

Ne drzis se ovoga? znaci da si jeretik.

Podebljano ti sve govori.

U Pravoslavnoj crkvi, pod Svetim predanjem se podrazumijeva:
  • kratka izlaganja i formulisanja pravoslavne vjere;
  • učenje o sedam svetih tajni;
  • apostolska pravila (kanoni);
  • pravila (kanoni) sedam vaseljenskih sabora;
  • pravila (kanoni) nekoliko pomjesnih sabora;
  • pravila o crkvenoj disciplini Svetog Vasilija Velikog i drugih svetitelja;
  • spisi svetih otaca;
  • liturgije i druga crkvena bogosluženja;
  • žitije hrišćanskih svetitelja i mučenika;
  • običaji, značenja i simboli kao izrazi pravoslavne vjere, nade i ljubavi.
Pravoslavna crkva vjeruje da je Sveto predanje starije od Novog zavjeta i da je u potpunoj saglasnosti sa njegovom objavom.

Zitija?
A koliko je predanje u saglasnosti sa pismom?
primer: po predanju Hrist se nakon vaskrsenja prvo ukazao Mariji (majci)
A po Bibliji prva koja Ga je videla bila je Marija Magdalena.
...............................................................................................................................

Ja znam da je Biblija - Sveto Pismo 100% istinito, jer znam sta sam ja doziveo, video i osetio.
I sta se izmenilo u mom zivotu od kad sam se obratio, i koje Duhovne darove imam. Tako da tu niko nista ne moze da mi kaze.
Znam sta mi Bozji Duh govori.

Moja sekta je najaca.Primam zene.Sve ste pozvane, ispunicu svaku vasu zelju koju srce pozeli
images

images

jehove su sekta... po meni gora od drugih jer u porodicama konstantno ispiraju mozak deci... a kad deci isperes mozak nijedan greh nije veci od tog

5. Mojsijeva 6:5-7 - Ljubi Jehovu, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svom snagom svojom. I neka se ove riječi koje ti danas zapovijedam urežu u srce tvoje. Usađuj ih u djecu svoju i govori o njima kad sjediš u kući svojoj i kad ideš putem, kad liježeš i kad ustaješ.

Što misliš, kakva je razlika između djece u moralnom pogledu kojoj se usađuju biblijska načela i one koja imaju slobodu svoga odlučivanja ?

Back