Tina
Ističe se
- Poruka
- 2.151
Pa zapravo ne, u pitanju je IT sektor i gradjevinski sektor najčešće, oni jednostavno imaju (jos uvek) veliku ponudu poslova na tržištu i ne rade tu nikakve veze i kao što kazah ne izdrzava ih niko jer odmah prelaze sa jednog na drugi posao i to je na zapadu potpuno normalna praksa, a samo ovde se indentifikuje kao nekakav problem. Problem je u našem mentalitetu koji nadam se pocinje da poprimava obrise nečeg boljeg.Kod nas se moze uglavnom onim koji imaju veze,da se ne lazemo.
Najcesce politicke.
Ili kojima posao i nije toliko bitan pa mogu da cekaju ili biraju,a neko drugi ih,zapravo,izdrzava.
Rijetki su slucajevi u kojima presudjuje znanje i iskustvo.A tek da budes primljen na posao putem konkursa je misaona imenica.
Takodje, problem je što se na ljude, pre svega zaposlene ne gleda kao na ljude, već ti si samo jedan broj, nebitan, nebitni su tvoje potrebe, uslovi, problemi.
Ali nastaje problem kad ti zaposleni pocnu da razmisljaju recipročno " aha, čekaj, ja sam njima samo šraf, samo broj, oke onda i ja ima da gledam samo i isključivo svoju zadnjicu".
A i taj famozni HR ništa nije popravio stanje, samo pokusava da proda priču neku da su svi bitni , ali jbg nisu ljudi glupi.