Kako je nastala generacija Z?

Ma,nema kod njega ni ladne vode,a ovamo kritikuje Ruki.😃
Чек чек... да видиш кад она сад отвори тему о израбљивању модератора који раде за џ, па још лијепо тему филује Табовим уписима одавде... Биће то лијеп трајни бан за Руки! :rotf:

a sta mislis zasto se vratio?
ti koji toliko ustede na zapadu nece da priznaju kako su tamo ziveli nego pricaju lepe upakovane price.

da bi toliko ustedeo na zapadu morao je ili da radi neki dobro placen posao sto nije cest slucaj ili da zivi stedljivo..

mislim da se razumemo, jasno je da njemu ostaje vise nego ovde ali vise od hiljadu dve evra mesecno nema sanse da ustedi osim ako se bas ne kontrolise ili radi neki visoko placen posao.
a toga imas i kod nas..mozda ces se zacuditi ali ovde plata od 300...400 hiljada nije retkost. tako je i nazapadu.. uvek imas dobro placene poslove, srednje placene poslove i lose placene poslove.
uosatalom evo ti ruki, jasno je rekla koliko placa zaposlene zaista mislis da sa 25 evra bruto na sat vremena mozes da ustedis neke novce?

To bas i nije tacno.

Muz i ja smo ustedeli bas dosta i ziveli smo uvek dobro.

To sto smo ustedeli smo i oplodili i to je donelo najvecu razliku u kvalitetu zivota i mnogim stvarima.

Meni je od svake plate islo 50% na stednju.
Sa drugih 50% sam zivela kao lord.

Njemu i vise, on je drzao novac na nekim ostrvima. Kamate su druge, investicioni fondovi su drugo, prihod sa vise ulaza i - kontrolisanje potrosnje.

Ja sam uvek imala nedeljni plan rashoda. Uvek!
Imam ga i danas. Kupujem svesno, putujemo, pazarimo ali - vodimo racuna i ne rasipamo.

Stednja je osnovna stvar koju bih pozela svakom mladom coveku.
To sto sam stedela mi je omogucilo - vreme sa detetom sutra uz mogucnost da kupim sebi lepo i da nisam zeljna.

Ali - disciplina.
I plan, od malih nogu plan.
Jeste, napravi plan nasmej boga ali bez plana je svaki udar tri puta jaci.

Gluposti da mora da se kupuje na karticu, na rate, svako.perje koje vidim. Nismo pauncici.

sad sam pogledao
dnevna karta je 1870 dinara
stvarno slicno kao i kod tebe
1870 динара је казна за неплаћени сат паркирања, само лепше упаковано као едневна карта. Код нас кошта 1000. Ако платиш у року од 20 дана износ је преполовљен.
IMG_20240802_135815.jpg

pa i razlika u plati nije drasticna.. to je razlika od oko 30% sto je ralzika u svemu..

vidi..ekonomija je jasna i precizna
ako nemas pare da kupis neces kupiti..cene se formiraju prema budzetu i kupovnoj moci tako da sve stoji na nogama razlika je samo sto oni iz manje sredine zavidno gledaju ka beogradu ali ne vide probleme koje imamo..sve je slicno... uospatlom dodji ovde ako mislis da je lepo.

zaboravljas i na pritisak ljudstva da je ovde teze naci posao jer na jedno mesto aplicira njih par stotina.
Ја вама уопште не завидим, немам много на чему, сем можда на културним и спортским садржајима.

Ја вама уопште не завидим, немам много на чему, сем можда на културним и спортским садржајима.
Мањи градови имају многе предности. Рецимо, скоро сви се знају, свако је неком род, кум, комшија, свако је с неким ишао у школу, знао нечију сестру, брата, тетку... Шта ти год затреба, имаш кога назвати и завршено. Овдје се по зградама пола комшилука не познаје.

Мањи градови имају многе предности. Рецимо, скоро сви се знају, свако је неком род, кум, комшија, свако је с неким ишао у школу, знао нечију сестру, брата, тетку... Шта ти год затреба, имаш кога назвати и завршено. Овдје се по зградама пола комшилука не познаје.
И све је некако близу...

To su i mane malog grada. Sve preko kontakta, veze, preporuke, tračeva, gluvih telefona.

Neki volimo profesionalnu distancu

To su i mane malog grada. Sve preko kontakta, veze, preporuke, tračeva, gluvih telefona.

Е па јбг, све има своје... Рецимо у малом граду зајебеш двојицу у цијели град зна да си преварант, у БГ отварају агенције са шифром дјелатности: „зајеби кога стигнеш” и уз професионалну дистанцу то богами добро послује...

Зависи како се поставиш, ако си жељан трачева, и о теби ће трачати.
Ја немам тај проблем, а ако трачаре мени иза леђа, не занима ме.

1870 динара је казна за неплаћени сат паркирања, само лепше упаковано као едневна карта. Код нас кошта 1000. Ако платиш у року од 20 дана износ је преполовљен.
Pogledajte prilog 1587983
u stvari e znaci elektronska, to je kad placas sms-om

Mogu da menjaju zato sto ne brinu o tome od cega ce ziveti.
Samo osoba koja ima finansijsku stabilnost iza sebe I 0 odgovornosti moze da skakuce sa posla na posao I da ne razmislja da ce biti mesec, dva bez istog.
Ja imam razlicite iskustva sa njima.
Ima vrednih a ima I onih koji su mi histerisali zato sto im je obrisan Instagram profil a dozivela sam I da mi jedan kaze kako ne moze da dodje da radi zato sto pada kisa.
U mojoj generaciji ne skakuću tek tako, nego prvo nadju drugi posao pa daju otkaz na ovom sadašnjem. Moze im se i treba tako.

u stvari e znaci elektronska, to je kad placas sms-om
Табе, бре...лепо ти објашњавам шта значи, тако је у целој Србији. Не смеју да напишу казна, једно време су звали доплатна карта, сада едневна.

U mojoj generaciji ne skakuću tek tako, nego prvo nadju drugi posao pa daju otkaz na ovom sadašnjem. Moze im se i treba tako.
Kod nas se moze uglavnom onim koji imaju veze,da se ne lazemo.
Najcesce politicke.
Ili kojima posao i nije toliko bitan pa mogu da cekaju ili biraju,a neko drugi ih,zapravo,izdrzava.
Rijetki su slucajevi u kojima presudjuje znanje i iskustvo.A tek da budes primljen na posao putem konkursa je misaona imenica.

Kod nas se moze uglavnom onim koji imaju veze,da se ne lazemo.
Najcesce politicke.
Ili kojima posao i nije toliko bitan pa mogu da cekaju ili biraju,a neko drugi ih,zapravo,izdrzava.
Rijetki su slucajevi u kojima presudjuje znanje i iskustvo.A tek da budes primljen na posao putem konkursa je misaona imenica.
Што се мене тиче, ја бих овог запослио, бар не кeњa у CV-у као остали. :mrgreen:

223175_10151148220579670_1987930674_n.jpg

Back