Kako je nastala generacija Z?

Pametno,...ko može da trpi kevu.😁
Moj školski se posle 10 god., rada vratio iz Frankfurta i kupio sebi stan u Srbiji (za keš). Keva mi je i onako na 10min.kolima, pa se tamo hrani. :hehe:
Sad radi online za istu firmu ( koja ga manje plaća u Srbiji), ali mu se itekako isplati. Vozi dobra kola, stan full opremljen ( sve novo). Ali,...si u Srbiji, brate!
a sta mislis zasto se vratio?
ti koji toliko ustede na zapadu nece da priznaju kako su tamo ziveli nego pricaju lepe upakovane price.

da bi toliko ustedeo na zapadu morao je ili da radi neki dobro placen posao sto nije cest slucaj ili da zivi stedljivo..

mislim da se razumemo, jasno je da njemu ostaje vise nego ovde ali vise od hiljadu dve evra mesecno nema sanse da ustedi osim ako se bas ne kontrolise ili radi neki visoko placen posao.
a toga imas i kod nas..mozda ces se zacuditi ali ovde plata od 300...400 hiljada nije retkost. tako je i nazapadu.. uvek imas dobro placene poslove, srednje placene poslove i lose placene poslove.
uosatalom evo ti ruki, jasno je rekla koliko placa zaposlene zaista mislis da sa 25 evra bruto na sat vremena mozes da ustedis neke novce?

ti koji toliko ustede na zapadu nece da priznaju kako su tamo ziveli nego pricaju lepe upakovane price.

da bi toliko ustedeo na zapadu morao je ili da radi neki dobro placen posao sto nije cest slucaj ili da zivi stedljivo..

mislim da se razumemo, jasno je da njemu ostaje vise nego ovde ali vise od hiljadu dve evra mesecno nema sanse da ustedi osim ako se bas ne kontrolise ili radi neki visoko placen posao.
a toga imas i kod nas..mozda ces se zacuditi ali ovde plata od 300...400 hiljada nije retkost. tako je i nazapadu.. uvek imas dobro placene poslove, srednje placene poslove i lose placene poslove.
uosatalom evo ti ruki, jasno je rekla koliko placa zaposlene zaista mislis da sa 25 evra bruto na sat vremena mozes da ustedis neke novce?
Класична прича наших возача по САД и Канади. Спавају у камиону и понекад у неком јефтином преноћишту, дакле нема трошкова за стан, једу јефтино, туширају се по бензинским пумпама на жетоне... и тако се накупи. Ко је спреман на тако нешто – бујрум.

Класична прича наших возача по САД и Канади. Спавају у камиону и понекад у неком јефтином преноћишту, дакле нема трошкова за стан, једу јефтино, туширају се по бензинским пумпама на жетоне... и тако се накупи. Ко је спреман на тако нешто – бујрум.
znam i za ljude koji se hrane po starackim domovima i bolnicama
spavaju besplatno u objektima koje za uzvrat odrzavaju i ciste..ima svega.

Ja za nju ne bih radila,..
nikad! 😁
Školski mi je programer po zanimanju, dobro je on bio plaćen i u Srbiji.
Bio je mlad kad je otišao, proputovao svet dok je bio tamo i vratio se. Sad ga boli uvo za sve,...ali, sve je to pitanje. Ljudi sa mnogo manje novca i primanja u Srbiji, čini mi se bolje žive od njega.
Moja deviza što se para i generalno života tiče je,...da nije važno toliko ni imati, koliko umeti! Jer ko ume, uvek dolazi do novca. Njega sam navela kao primer nekog ko je bio preko i lepo se snašao u životu. Dok,...meni nije jasno, zašto se uopšte vratio u sredinu iz koje je otišao? Ali,...ok, svako ima svoje razloge i prava da živi gde i kako hoće.

Back