Kako je nastala generacija Z?

100-150din kugla,
Pice su I tu bolje oko 1300-1500din,
Kineska nam je ista, vasa je bolja...
nemoj porediti cene u subotici jer i subotica ima jak standard
prosecna plata u severnobackom okrugu je oko 113.000 dinara bruto
prosek za suboticu od pre pola godine je bio oko 90.000 neto dok je u beogradu oko 95.000
tako da ne kukaj, imate slicne cene jer imate i slican standard :D

nemoj porediti cene u subotici jer i subotica ima jak standard
prosecna plata u severnobackom okrugu je oko 113.000 dinara bruto
prosek za suboticu od pre pola godine je bio oko 90.000 neto dok je u beogradu oko 95.000
tako da ne kukaj, imate slicne cene jer imate i slican standard :D
Nije tacno. Sto se plata tice.
Sem kirije I hajde parkinga nista nije jeftinije a plate su znatno nize za radnicku klasu.
A ima stvari koje su I skuplje kao eto javni prevoz.

Kakve to veze ima da li neko ima svoju bastu?
Niko mu to nije poklonio i on je tu ulozio rad i trud.A ako nisi znao i za bastu moras imati novac da kupis sjeme i sve ostalo sto treba.
Mozes i ti u Bg na terasi u saksiji da gajis paradajz i da prodjes jeftinije,ali to nije poenta.
Класична градска прича:
Благо вама на селу, природа, мир, све из баште, здрава храна па још кад роди виноград, шљиве, пшеница... (или шта ко већ има и у ком крају живи), убијете се од пара.

Класична сеоска прича:
Благо вама у граду, сваког првог плата, јeбe се вама и за сушу и за кишу и за град...

Kod nas je 72 din,preracunato, sat u crvenoj zoni.
Razlika,28 dinara,sto ces priznati,da nije drasticna.
pa i razlika u plati nije drasticna.. to je razlika od oko 30% sto je ralzika u svemu..

vidi..ekonomija je jasna i precizna
ako nemas pare da kupis neces kupiti..cene se formiraju prema budzetu i kupovnoj moci tako da sve stoji na nogama razlika je samo sto oni iz manje sredine zavidno gledaju ka beogradu ali ne vide probleme koje imamo..sve je slicno... uospatlom dodji ovde ako mislis da je lepo.

zaboravljas i na pritisak ljudstva da je ovde teze naci posao jer na jedno mesto aplicira njih par stotina.

Nije tacno. Sto se plata tice.
Sem kirije I hajde parkinga nista nije jeftinije a plate su znatno nize za radnicku klasu.
A ima stvari koje su I skuplje kao eto javni prevoz.
pa mislis da u beogradu radnica u maxiju ima mnogo vecu platu od radnice kod tebe?
nemoj da si smesna..
radnicka klasa svuda zivi lose i pri tome ne mislim samo na srbiju, mislim na ceo svet..to je osnova kapitalizma..nije nam se svidjao socijalizam i evo nam ga sad kapitalizam.

Kakve to veze ima da li neko ima svoju bastu?
Niko mu to nije poklonio i on je tu ulozio rad i trud.A ako nisi znao i za bastu moras imati novac da kupis sjeme i sve ostalo sto treba.
Mozes i ti u Bg na terasi u saksiji da gajis paradajz i da prodjes jeftinije,ali to nije poenta.
pa jeste poenta
na selu sam zasadio lubenice i ne kupujem ih
imamkajsije ne kupujem ih
imam lep dzem i ne kupujem ga.

nemoj mi pricati.

pa mislis da u beogradu radnica u maxiju ima mnogo vecu platu od radnice kod tebe?
nemoj da si smesna..
radnicka klasa svuda zivi lose i pri tome ne mislim samo na srbiju, mislim na ceo svet..to je osnova kapitalizma..nije nam se svidjao socijalizam i evo nam ga sad kapitalizam.
Макси је добар примјер. Мишковић, какав год да је, показао се бољим од белгијанаца. Откако су западњаци преузели Макси, константно је мањак радника, посљедњих година је више од пола клинаца са Студент сервиса јер неће да подигну плату па то ти је. Ради ко мора и чим нађе нешто боље – тутањ!

pa jeste poenta

nemoj mi pricati.
А гдје то успијевају и кајсије и лубенице, мајке ти? :rotf: У село се изгледа разумијеш мање чак и од мене, а то није лако. :mrgreen:

Класична градска прича:
Благо вама на селу, природа, мир, све из баште, здрава храна па још кад роди виноград, шљиве, пшеница... (или шта ко већ има и у ком крају живи), убијете се од пара.

Класична сеоска прича:
Благо вама у граду, сваког првог плата, јeбe се вама и за сушу и за кишу и за град...
Iskreno,ljudi sa sela su u pravu.
Njima nije garantovano da ce se isplatiti trud i rad,a u gradu ces ipak dobiti platu bez obzira na vremenske uslove.
I vise se radi na selu.Kod nas je poljoprivredni kraj i mnogi ljudi sa sela su veoma imucni.
Ali to koliko oni crnce slabo ko vidi.Mnogi su od jutra do mraka u plasteniku.Oni su sve to krvavo i zaradili.

Iskreno,ljudi sa sela su u pravu.
Njima nije garantovano da ce se isplatiti trud i rad,a u gradu ces ipak dobiti platu bez obzira na vremenske uslove.
I vise se radi na selu.Kod nas je poljoprivredni kraj i mnogi ljudi sa sela su veoma imucni.
Ali to koliko oni crnce slabo ko vidi.Mnogi su od jutra do mraka u plasteniku.Oni su sve to krvavo i zaradili.
Србија постоји само и искључиво захваљујући сељаку. Сељак је Србију и хранио и бранио одвајкада. И сељаку се увијек скидала кожа с леђа. Нисам дијете са села и зато себи дајем пуно право да ово напишем мирне душе.

pa i razlika u plati nije drasticna.. to je razlika od oko 30% sto je ralzika u svemu..

vidi..ekonomija je jasna i precizna
ako nemas pare da kupis neces kupiti..cene se formiraju prema budzetu i kupovnoj moci tako da sve stoji na nogama razlika je samo sto oni iz manje sredine zavidno gledaju ka beogradu ali ne vide probleme koje imamo..sve je slicno... uospatlom dodji ovde ako mislis da je lepo.

zaboravljas i na pritisak ljudstva da je ovde teze naci posao jer na jedno mesto aplicira njih par stotina.
Ja nisam rekla da je negdje ljepse ili ruznije.
Samo sam rekla da za isti rad i istu poziciju,ista firma treba da placa radnika isto,ma gdje on bio jer on isto doprinosi toj firmi.

pa jeste poenta

nemoj mi pricati.
Ali si radio i ulozio,nisi nista dobio besplatno. :roll:
To nekad kosta i vise nego da odes na pijacu i kupis.
Ti smatras da to nije trosak,ne racunas ulaganje i rad.
Jesi li kad pravio dzem?
Koliko tu treba da stojis kraj vatre i mijesas i kuvas se gore nego taj dzem?
Ne pada nista sa neba.

Samo sam rekla da za isti rad i istu poziciju,ista firma treba da placa radnika isto,ma gdje on bio jer on isto doprinosi toj firmi.
plate se uvek prilagodjavaju sredini gde si.

imam drugara koji je radio u italiji i firma je otvorila predstavnistvo u srbiji i on se prijavio da ga vodi.
ima daleko manju platu nego sto je imao u italiji ali je i dalje dobra za nas standard ali italijan nece ovde da ga placa koliko ga je placao tamo jer zna da mu ovde manje treba.

njemu se isplati jer zivi kod mame, dzabe jede i ne placa stan i hranu i kaze da vise ustredi nego sto je u italiji sa daleko vecom platom.

Ali si radio i ulozio,nisi nista dobio besplatno. :roll:
To nekad kosta i vise nego da odes na pijacu i kupis.
Ti smatras da to nije trosak,ne racunas ulaganje i rad.
naravno da jeste ali ovde pricamo o kesu i standardu.
ja deo plate dam na stvari koje neki imaju u basti ali ce taj iz baste da me proziva sto imam vecu platu od njega jer je za njega norrmalno da ne placa neke stvari, on gleda samo kolicinu papira a ne vidi da sam ja trosio na nesto nasta on ne trosi.

plate se uvek prilagodjavaju sredini gde si.

imam drugara koji je radio u italiji i firma je otvorila predstavnistvo u srbiji i on se prijavio da ga vodi.
ima daleko manju platu nego sto je imao u italiji ali je i dalje dobra za nas standard ali italijan nece ovde da ga placa koliko ga je placao tamo jer zna da mu ovde manje treba.

njemu se isplati jer zivi kod mame, dzabe jede i ne placa stan i hranu i kaze da vise ustredi nego sto je u italiji sa daleko vecom platom.
Pametno,...ko može da trpi kevu.😁
Moj školski se posle 10 god., rada vratio iz Frankfurta i kupio sebi stan u Srbiji (za keš). Keva mi je i onako na 10min.kolima, pa se tamo hrani. :hehe:
Sad radi online za istu firmu ( koja ga manje plaća u Srbiji), ali mu se itekako isplati. Vozi dobra kola, stan full opremljen ( sve novo). Ali,...si u Srbiji, brate!

Back