savasavanovic
Buduća legenda
- Poruka
- 26.762
Па шта?Nece niko da radi ni za pare,vjeruj.
Mnogi poslovi su dobro placeni,ali je lakse kukati i ne raditi nista.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па шта?Nece niko da radi ni za pare,vjeruj.
Mnogi poslovi su dobro placeni,ali je lakse kukati i ne raditi nista.
Ја када сам се први пут запослио, пешачио сам 10 км до радног места, кроз сметове високе 2 метра...Kad sam tek pocela raditi bila sam srecna sto su me uopste primili na posao u firmu koja je dobra i u koju nije tako lako upasti.
Tri godine sam radila na odredjeno,sa platom manjom u odnosu na obrazovanje koje imam.
Radila sam sve sto mi kazu sefovi ,ostajala prekovremeno i kad mi nije bilo do toga,kuvala kafu,radila godinama bez svjetla i vazduha,tj.prozora.(Ne,nisam bila u zatvoru.)
Ali plata je bila dobra,nije nikad kasnila,radna atmosfera je bila dobra.
Posle je slijedilo i poboljsanje statusa.Ali proslo je vrijeme i trebalo je istrpjeti te lise stvari.
A slusam jednog kolegu koji je skoro primljen,i koji,iako fakultetski obrazovan je do tada nalazio samo nikakve li lose placene poslove,kako kuka da nije dovoljno placen i da to nije radno mjesto koje njemu odgovara jer on bi bar neko sefovsko,iako do tada nije imao nikakvo,i tako dalje i tako blize.
Znaci,nezadovoljan je u startu,iako jos nikakvo umijece ni rad nije pokazao, i misli da zasluzuje vise,iako nije uopste malo ni ono sto dobija.
Umjesto da bude zahvalan u danasnje vrijeme sto uopste ima posao,sa redovnom i prilicno visokom platom u odnosu na prosjek,dobrim radnim uslovima...on bi odmah da bude sef ili direktor ako moze,bez dana staza i da je plata ona koju je on zamislio.
Da sam ja privatnik i da takvog zaposljavam,odmah bi dobio sut kartu.
To je samo u teoriji.nemas pojma
ne mogu..primanja su poslovna tajna.
cak i da znaju ne mogu ti nista.
koeficijenti se razlikuju po raznim osnovana od strucne spreme do ocene kvaliteta rada.
u ozbiljnim firmama direktori ocenjuju zaposlene i od toga im zavisi i moguca povisica ili cak smanjenje plate..
dva radnika sa istim kvalifikacijama koji rade isti posao i sede jedan do drugog mogu da imaju razliku u plati i po 20..30 hiljada.
Ide se iz krajnosti u krajnost.E vala neka su takvi kakvi jesu prema poslodavcima, došla vam konacno generacija koja moze da vam stane na crtu po bahatosti. Kad se ne cene dobri radnici, samo napred klinci! E tako. Milina mi je da slušam kukumavčenje poslodavaca.
Ne bih rekla,ako toliko cesto mijenjas poslove,znaci bas da ne nalazis to sto si zamislio.Pa cim nalaze, znaci da imaju sta da ponude.
Nista.Neka i dalje kukaju i zive na grbaci drugih.Па шта?
Radim 26 godina u dobroj firmi i jos takve idealne uslove nisam dostigla.Ja mislim da je rešenje da se tim mladim ljudima da plata sa kojom će moći normalno da žive, da jednoga dana mogu i nekretninu sebi da prijušte, a ne samo da mogu o njoj da maštaju, zatim da mogu jednom godišnje da sebi uplate more i da mogu prosečnu potrošačku korpu da prijušte.
Zatim, da mogu da se edukuju kroz to radno mesto.
Zatim da se mladi ljudi pravilno i postepeno integrišu u poslovanje a ne da se očekuje od njih da kao početnici sve znaju i sve umeju.
Da im se pošteno plati svaki prekovremeni rad. Uz to da menadzment obrati pažnju na to da obim posla mora biti srazmeran broju zaposlenih, a ne da jedna osoba radi posao za 2-3 ljudi a da bude plaćena kao jedna a na ovu stavku retko ko obraća pažnju i dovodi radnike do stanja preopterećenosti i pucanja i potrebno je da se pristupi na mnogo ozbiljniji način ovom.problemu.
I mora da postoji naravno uzajamno poštovanje.
Ukoliko se ovakvi uslovi ispune, a opet dodje neki dzabalebaroš, pozdraviš ga i vrlo brzo ćeš naići na mladu osobu koja će znati ove uslove da ceni. Ako ovi uslovi nisu ispunjeni, niko nema ni šta da ceni ni čemu da bude veran.
Bumerska spika " ima posla ko hoce da radi" nas je i dovela do robovlasničkog društvenog poretka i ja joj ni pet para ne dajem.
Ti ne umeš onda sa parama,...to je drugo.Radim 26 godina u dobroj firmi i jos takve idealne uslove nisam dostigla.
Zato sad ljetujes na Maldivima i taj trud se isplatio.Ја када сам се први пут запослио, пешачио сам 10 км до радног места, кроз сметове високе 2 метра...
Zasto tebi smeta drugaciji pogled na problematiku koju si iznela?
Sta zelis, da svi pljuju generaciju Z?
Sigurno.Ti ne umeš onda sa parama,...to je drugo.![]()
Izvini,...nije ni tema o tome, možda je neumesam komentar, jer nisam upućena u tvoj život. Izvinjavam se!Sigurno.![]()
Trazis dok ne nadjes.Ne bih rekla,ako toliko cesto mijenjas poslove,znaci bas da ne nalazis to sto si zamislio.
I ja iznosim cinjenice, to sto se tebi te cinjenice ne svidjaju nije razlog da mi kazes da ti kvarim temu.Ne pljujemo već iznosimo činjenice
Ja mislim da je rešenje da se tim mladim ljudima da plata sa kojom će moći normalno da žive, da jednoga dana mogu i nekretninu sebi da prijušte, a ne samo da mogu o njoj da maštaju, zatim da mogu jednom godišnje da sebi uplate more i da mogu prosečnu potrošačku korpu da prijušte.
Zatim, da mogu da se edukuju kroz to radno mesto.
Zatim da se mladi ljudi pravilno i postepeno integrišu u poslovanje a ne da se očekuje od njih da kao početnici sve znaju i sve umeju.
Da im se pošteno plati svaki prekovremeni rad. Uz to da menadzment obrati pažnju na to da obim posla mora biti srazmeran broju zaposlenih, a ne da jedna osoba radi posao za 2-3 ljudi a da bude plaćena kao jedna a na ovu stavku retko ko obraća pažnju i dovodi radnike do stanja preopterećenosti i pucanja i potrebno je da se pristupi na mnogo ozbiljniji način ovom.problemu.
I mora da postoji naravno uzajamno poštovanje.
Ukoliko se ovakvi uslovi ispune, a opet dodje neki dzabalebaroš, pozdraviš ga i vrlo brzo ćeš naići na mladu osobu koja će znati ove uslove da ceni. Ako ovi uslovi nisu ispunjeni, niko nema ni šta da ceni ni čemu da bude veran.
Bumerska spika " ima posla ko hoce da radi" nas je i dovela do robovlasničkog društvenog poretka i ja joj ni pet para ne dajem.
Samo hocu reci da toliko idealno nigdje ne postoji ili rijetko gdje.Izvini,...nije ni tema o tome, možda je neumesam komentar, jer nisam upućena u tvoj život. Izvinjavam se!
Nista,gdje mozes.Trazis dok ne nadjes.
I sta ima lose u tome da se menjaju poslovi?
Nista,gdje mozes.
Kod mene u mom gradu,i u svim manjim gradovima,bas i ne mozes.
A ne moze svako ni da se seli.
Nista.Ko misli i zna da moze bolje,treba uvijek da ide dalje.Pa okej, ali ovde se postavljacica teme zali na ljude koji zele i mogu da menjaju.
Ne razumem sta je lose u tome sto neko ko zeli i moze, menja posao. To je jedino pitanje koje postavljam.
meni je CV bitan jer upravo u njemu vidim da li je hopper,
ti hoperi unose dosta nemira i iritacija u team
a sto se placanja tiche sestra bez zusatzqualif. 23,50 sa dodatnim kvalifikacijama 25,5
weihnachtsgeld, sommerbonus, votje, pitje, kafa, caj, sladoled standart sve im je na dohvat ruke
kad je stres faza, pizza essen ili im neshto skuvam ili zajednichki brunch koji ja spremam
bozic vodim u restoran a ljeti spremim sommerfest
Лимуне, другачија је ствар код нас и у Немачкој.Svaki poslodavac treba biti svjestan da dobar i kvalitetan radnik vrijedi mnogo,ali isto tako potencijalni radnik mora biti svjestan dobrog poslodavca.
Ako ti neko nudi korektne uslove,i po tim uslovima rade i drugi radnici,ti ne trebas traziti preko hljeba pogace i biti nezahvalan.
Ovo vazi za pocetnike.Poslije kad se stekne znanje i iskustvo,onda tek mozes birati uslove.
A ne ti,tek dosao u firmu,i trazis platu ili mjesto sefa.Po cemu ti to zasluzujes,a ne neko ko tu radi godinama?
Na stranu to sto kod nas to ne vrijedi i zna se kako se zaposljava,ali govorimo o tome kako bi trebalo.
To što tebi treba je istočno i to malo dalje. Tebi treba rob a ne neko sa diplomom i znanjem. Tražiš mlađe da tegle i ne idu na bolovanje, obrazovane da ti završe još tri radna mesta PA PLATI!Jutros sam se iznervirala, iskreno recheno oko nove Generacije Z stalno se nerviram i mogu reci da nemam vise zivaca!
Ušla sam u sobu instruktora za učenike i vidim da jedan učenik lezi na kauču u ruci flasica vode i mobilni a cipele je izuo, pitam ga da li je sve ok kazuje “yes”
Odem do kuhinje i pitam “zašto dečko leži” kazuje mi instruktor nemoj se nervirati sutra hvala Bogu odlaze
Realno tri mjeseca su bili ovde i nemam pojma odakle da počnem spisak bi bio dugačak
Uglavnom u udruženju sam poslodavaca iz iste branše pa delimo i mišljenje o Generaciji Z pa i o apliciranjem za posao
CV uglavnom katastrofa za katastrofom i ako pozoveš na razgovor “zamišljam platu 4500 bruto na 50% rada, vikend ne želim raditi kao ni svecanim danima , samo prvu smenu drugu ne, auto na privatno raspolaganje “
Pitam a šta donosite meni kao poslodavcu sem diplome …. Kazuje “dolaziti ću na posao”
Tu većinom i prekidam “hvala sto ste dosli na razgovor javiti ću se “
Čim izadje sjednem za kompjuter i otvorim word doc promenim datum print , CV i pismo u kovertu markica na kovertu i cao
Ko je kriv ? Gde su radne navike? Gde je snaga i volja ? Respekt? Lep odgoj ? Komunikacija ?