- Poruka
- 43.633
Tanko to.
pa po bolnicama je josh tanje jer tri mi ovde rade na 520 eura
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tanko to.
Tako ih ne prijavljuje i ne placa udeo poslodavca za obavezno zdravstveno i penzionone mozes da poredis sa beogradom.
a zasto im dajes radno vreme od samo 20 sati nedeljno?
kod tebe rade pola radnog vremna?

Tabe, tvoj IT sektor apsolutno nije reper za bilo sta vezano za desavanja na trzistu rada i ekonomiji.ako je ovo bruto onda dolazis do neke plate od 2..3 hiljade mesecno..to bas i nije nesto za nemacke cene kad ce mu na rentu stana otici hiljadarka.
Potpuno se slažem, sem što mojima ne objašnjavam gde su im granice.Мислим да та генерација уме да поштује себе и своје квалитете и не стиди се да то каже.
Проблем је што оду у другу крајност која се граничи са неваспитањем.
Моја ћерка је генерација Зед, пуна је самопоуздања, врло зрело размишља, али на нама родитељима је да јој објаснимо где је граница доброг укуса.
.Lepo ja kažem da će oni sistem stušiti, a da prstom ne mrdnu.evo u Capital-u čitam
>>Ali prema jednoj studiji, skoro 50 odsto priznaje da nisu toliko efikasni. Postoji 630.000 takozvanih NEET-a. Ovo je skraćenica za „Nije u obrazovanju, zaposlenju ili obuci“. Ako grad tako veliki kao Diseldorf ne funkcioniše, to je zabrinjavajuće. Ako ovi mladi ljudi, koji su naša budućnost, odbace orijentaciju na postignuće i prosperitet, to je problematično. Nemačkoj nedostaju stotine hiljada kvalifikovanih radnika. S obzirom na to da će ljudi koji se razvijaju uskoro svi otići u penziju, važno je da mladi ljudi pomognu da se zatvori ovaj jaz na tržištu rada. Dakle, generacija Z je izuzetno važna.<<

Lepo ja kažem da će oni sistem stušiti, a da prstom ne mrdnu.
Doslovno, ležeći..![]()
ovde zhelim da pitam da li nama u zhivotu uvek bash sve mora da odgovara? i gde je nestalo ono stisni zube ?
To nije stvarno čak i u manastiru ponekad postoji nezadovoljstvo iako se samo mole Bogu i sade bashtuNaravno da mora da odgovara.
Zasto bi neko bio na poslu na kojem nije zadovoljan?
Kakve veze ima manastir sa celom pricom?To nije stvarno čak i u manastiru ponekad postoji nezadovoljstvo iako se samo mole Bogu i sade bashtu
Radi čega da stisnu zube? Radi šefa iz male vodovodne kompanije?nastavljam sa intervjuom koji chitam
>>Ima mnogo slobodnih radnih mesta, ali mladih koji traže posao, sa ili bez obuke, nedostaju. Iznova i iznova se nađu pred novim šefom koji kaže: „Hej, trebaš nam, dođi kod nas. To je zaista sjajno za nas.” Možete sebi priuštiti da kažete: „Voleo bih da radim taj posao, ali zimi je hladno pa ne mogu da radim.“ To se desilo maloj vodovodnoj kompaniji. Šef je bio potpuno šokiran. Ako im nešto ne odgovara i nađu nešto bolje, idu dalje.<<
----------------------------------------------------------------------------------
ovde zhelim da pitam da li nama u zhivotu uvek bash sve mora da odgovara? i gde je nestalo ono stisni zube ?
objasni ti meni shta je motiv osoba hopper-a ?Kakve veze ima manastir sa celom pricom?
Objasni mi, zasto neko ne bi trazio bolji posao ako mu na nekom poslu nije dobro?
objasni ti meni shta je motiv osoba hopper-a ?
Zašto nisu u stanju da pronadju poslodavca i zašto svako malo menjaju poslodavca ?
Moze jedan biti loš mogu i dva biti loša ali ako svako 8 mjeseci traži drugog nije problem u poslodavcu već u njima samim
Ti možeš raditi odakle hoces jer ti je posao takav ali većina ove države živi od produkcije, sto znaci moraš funkcionisati kao socijalno biće
cuo sam da su u boshu lose plate i da ljudi odlaze odatle.Realno, ja sam radio u mrtvoj proizvodnji u Boschu, i na to sto sam radio i moje i tudje sam dobio patku (i to sam radio mojom dobrom voljom), e onda sam poceo da komotno da eksploatisem sistem sa satima (necu u detalje ali ukrao sam firmi 200 radnih sati dok sam lezao kuci) isao na bolovanja sve dok nisam sam resio da dam otkaz. Sad kad sam stekao cisco cert,brisem ga o guzicu par meseci kad niko nece juniora kom stoji masinski smer i radno iskustvo proizvodnja. (Valjda racunaju da sam neandretalac)
pa nije ako dajes pola od toga.frejaeru na 80 radnih sati mesechno to je satnica od 50 eura
Не баш, у моје време је било непристојно и незамисливо питати за плату током интервјуа, распитивали смо се около.ovo upravo dele sve generacije to nam je zajednichko
Radi čega da stisnu zube? Radi šefa iz male vodovodne kompanije?
vidis u tome i jeste problemne to je po zhelji ovih sto apliciraju za posao, mnogo zaradjivati a malo se znojiti
i uopste ne kapiram kakva mi pitanja postavljas jer vidim namjeru da mi dizhesh zhiFce
hotju retji provokacija s tvoje strane prema meni
kao poslodavac mogu reci -----> Što više novca želite, veća su moja očekivanja
Šta mogu ochekivati kao poslodavac ? (ovde ochekujem neshto inovativno, ideje, neshto ali nikako nishta ili dolazak na posao)
Zato sto traze bolje uslove. Nece da ih iko izrabljuje.
Odgovori mi na prethodno pitanje, zasto neko ne bi trazio bolji posao ako mu na nekom poslu nije dobro?
Meni je razumljivo da stisnu zube i rade prekovremeno neko vreme, da biRadi nadrndane klimatsricne glavne sestre
Zbog osobe x koja je opet otvorila bolovanje i sad tebe pitaju “možeš li uskociti”
Zbog klijentela na gastroenterologiji trenutno su alkoholičari mahom na odjelu
Zbog činjenice da je jedna radna koleginica opasno obolela i cjeli radni plan pada u vodu (sad kao team treba da funkcionišete)
I 100 drugih stavki
Generacija Z je kod prve stavke već dala odkaz
nemas pojmaAko platis dobrog radnika dobro, onda losi radnici koji imaju iste formalne kvalifikacije i godine staza kao on mogu da te tuze na sudu, i dobiju pare.
Мислила сам на опхођење са људима, на ту врсту доброг укуса и пристојности.Potpuno se slažem, sem što mojima ne objašnjavam gde su im granice.
Pa kad mi kažu koliko su plaćeni ja odreagujem sa.
Ko me hebe kad sam ograničena.