- Poruka
- 17.625
Vazno je da Isus hrani 5000 hilljada ljudi sa pet hljebova, i trazi da mu se vrati vise od pet nazad.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To што ти сумњаш не значи да се таква чуда нису догодила.Vazno je da Isus hrani 5000 hilljada ljudi sa pet hljebova, i trazi da mu se vrati vise od pet nazad.
može i ovako?To што ти сумњаш не значи да се таква чуда нису догодила.
Таква чуда су се догађала и после Христовог вазнесења. Није само Христос чинио чуда умножења хлебова.može i ovako?
to što ti ne sumnjaš ne znači da su se takva čuda uopšte i dogodila
pa jel sad neko umnožava hlebove?Таква чуда су се догађала и после Христовог вазнесења. Није само Христос чинио чуда умножења хлебова.
Не би веровао кад би знао шта се све може. Боље да ти не објашњавам, ионако је то за тебе све симболика па нека тако и остане.pa jel sad neko umnožava hlebove?
ja verujem da ti veruješ ali takve stvari su dokazive a ti nemaš dokaz da se to i danas dešava. kao hodanje po vodi i nauka i prevaranti su pokušavali pa ništa.Не би веровао кад би знао шта се све може. Боље да ти не објашњавам, ионако је то за тебе све симболика па нека тако и остане.
Има неких који нису веровали у постојање демона док нису видели демонизоване.
Ко зна, можда баш ти будеш видео чудо умножења хлебова.
Доказ имам, али ми не пада на памет да се расправљам са тобом. За тебе ће увек то бити симболика и нема ни ја ни било ко други шта ту да дода. То је то.ja verujem da ti veruješ ali takve stvari su dokazive a ti nemaš dokaz da se to i danas dešava. kao hodanje po vodi i nauka i prevaranti su pokušavali pa ništa.
da imaš dokaz natrljo bi mi nos.Доказ имам, али ми не пада на памет да се расправљам са тобом. За тебе ће увек то бити симболика и нема ни ја ни било ко други шта ту да дода. То је то.
Хајдемо опет од почетка. Доказ имам, али немам никакве користи да се набеђујем јер тебе цела та прича не интересује, тј. ти си своје мишљење оформио.da imaš dokaz natrljo bi mi nos.
laganje nije hrišćanski.
ajmo od početka. ali pošto si već zaključio, smem li da nastavim?Хајдемо опет од почетка. Доказ имам, али немам никакве користи да се набеђујем јер тебе цела та прича не интересује, тј. ти си своје мишљење оформио.
Барем ти не мораш да спушташ дијалог на лични ниво, нема потребе за таквом драматизицијом, тј. за таквим провокацијама.
Рекао сам ти и раније да немам намеру да се расправљам и развлачим по темама, посебно око тога шта је симболика а шта није. За тебе је добар део ствари симболика из Библије и немам ја ту шта да додам.
Слободно настави али без мене.ajmo od početka. ali pošto si već zaključio, smem li da nastavim?![]()
Pčela je dobra a osica zla, gde je tu istina.U logici postoji samo true i false ili laz i istina. Nema definicije neistine.
E, a na Božijem sudu kriv si i ako poželiš nekome zlo, iako mu nikada nisi učinio nažao.Sudovi ne kaznjavaju ako nema stete. A ovi se graju pravnim rijecnikom u smislu ne mozete nas kazniti za zaebavanje naroda ako mi dokazemo na sudu da nismo mi uzrok stete. Budalastine. Kao i jevreji, i oni budalesaju tako na svojim pravnim razmatranjima i apologijama. Ako nije kaznjivo nije laz, tako je to kod tih prevaranata.
To je logicki iskaz koji moze biti tacan ili netacan. Dokazujes indukcijom ili dedukcijom. Iskaz se obara jednim kontraprimerom.Pčela je dobra a osica zla, gde je tu istina.
Za zlo se uzima samo ono šta čovek uradi od svoje slobodne volje, kada se nešto uradi iz straha ili u pijanom stanju tada se to ne računa u zlo jer nije urađeno od svoje slobodne volje.On se u svom srcu odrekao Hrista i to se videlo u Njegovom ponasanju dakke odrekao se prvo u srcu a tek onda delima.
Hteo sam da kažem da ljudi mešaju činjenice sa istinom. Činjenica je jedno a naše tumačenje činjenice je naša istina, nema objektivne ili univerzalne istine.To je logicki iskaz koji moze biti tacan ili netacan. Dokazujes indukcijom ili dedukcijom. Iskaz se obara jednim kontraprimerom.
Kad nesto iskazes, neku tvrdnju, to moze biti tacno ili netacno. Zato moras ustanoviti aksiome i postulate.Hteo sam da kažem da ljudi mešaju činjenice sa istinom. Činjenica je jedno a naše tumačenje činjenice je naša istina, nema objektivne ili univerzalne istine.
Ne dragi moj prijatelju,zlo je zlo bez razlike dali je neko to uradio u pijanom,vakvom ili onakvo stanju...cak sto vise,i da je uradio neki greh ne znajuci da je to Bog zabranio kriv je i u tom slucaju i "nosice svoje bezakonje"ili jos preciznije - odgovarace za ucinjeno zlo.Za zlo se uzima samo ono šta čovek uradi od svoje slobodne volje, kada se nešto uradi iz straha ili u pijnom stanju tada se to ne računa u zlo jer nije urađeno od svoje slobodne volje.
...sustinu sam pojasnio e sad , cini mi se da si nesto pomesao ( MALA tehnicka greska) stoga te pozivam da procitas jos jednom ovo sto si sada rekao.Pavle se uplašio i odreagovao tako što se odrekao Hrista i koliko znamo to mu nije uzeto za zlo. Da je Pavle hladne glave i da je imao vremena da razmisli i da ga nije tištao strah tada bi se to gledalo kao odricanje svojom slobodnom voljom i prošao bi kao Juda.
Zato što su bili prosti ljudi, znači nisu bili intelektualci. Jer prost čovek ne komplikuje stvari u svom umu dok intelektualcu ako daš neku jednostavnu istinu on će je odbaciti jer je to previše prosto, i prosto mu smeta što to može svako da shvati. Intelektualac očekuje da duhovne stvari moraju da budu komlikovane da bi ih shvatili samo "duhovni" inteligentni ljudi.Ne znam, meni jedino smeta, sto apostoli nisu prikazani kao ljudi sa visom svesti. Ko da je na random izabrao 12 likova, koji nisu bili nesto
duhovno napredni...
Evo kako to izgleda kad intelektualac iskomplikuje stvariNe dragi moj prijatelju,zlo je zlo bez razlike dali je neko to uradio u pijanom,vakvom ili onakvo stanju...cak sto vise,i da je uradio neki greh ne znajuci da je to Bog zabranio kriv je i u tom slucaju i "nosice svoje bezakonje"ili jos preciznije - odgovarace za ucinjeno zlo.
Evo Biblijskog dokaza:
3 Mojs.5,17:
"...Ko zgriješi i učini štogod što je Gospod zabranio da se ne čini, ako i nije znao, ipak je kriv, i nosiće svoje bezakonje..."
...sustinu sam pojasnio e sad , cini mi se da si nesto pomesao ( MALA tehnicka greska) stoga te pozivam da procitas jos jednom ovo sto si sada rekao.
Zato što je to trebalo da posluži kao slika duhovnih stvari, Kada delimo informacije kao duhovnu hranu tada se čovek nasiti i ima da da i drugome.Sto im nije dao svakom po hljeb?
...meni vise deluje da je ovo zaista dobar primer kako neki vode teoloske diskusije kada ne raspolzazu svim relevantnim podatcima iz Svetog Pisma dok se ujedno osudjuju da iz takve pozicije ujedno daju ozbiljne teoloske tvrdnje !!Evo kako to izgleda kad intelektualac iskomplikuje stvari