Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

...meni vise deluje da je ovo zaista dobar primer kako neki vode teoloske diskusije kada ne raspolzazu svim relevantnim podatcima iz Svetog Pisma dok se ujedno osudjuju da iz takve pozicije ujedno daju ozbiljne teoloske tvrdnje !! :kafa:
Nadam se da si pročitao post iznad ovoga što si citirao u kojem malo šire objašnjavam ovo šta ti je zasmetalo.

Zato što je to trebalo da posluži kao slika duhovnih stvari, Kada delimo informacije kao duhovnu hranu tada se čovek nasiti i ima da da i drugome.
Reč Božija se umnožava deljenjem.

Pa ljudi gladni, citav dan na celopeku slusaju njegovo izlaganje. I na kraju, smrkava, vrijeme je da se ide kucama. I Isus kaze, izgladnio sam ih, otice kucama gladni a daleko su im kuce, ima dosta hoda. Hajde da ih nahranimo, sa 5 hljebova.

To je da crknes od smijeha.

Pa ljudi gladni, citav dan na celopeku slusaju njegovo izlaganje. I na kraju, smrkava, vrijeme je da se ide kucama. I Isus kaze, izgladnio sam ih, otice kucama gladni a daleko su im kuce, ima dosta hoda. Hajde da ih nahranimo, sa 5 hljebova.

Pa ako čitaš tako doslovno, jeste za crkavanje od smeha.

Ali je mnogo korisnije zapitati se šta predstavljaju tih pet hlebova.

Pa ako čitaš tako doslovno, jeste za crkavanje od smeha.

Ali je mnogo korisnije zapitati se šta predstavljaju tih pet hlebova.

Pa eto predstavlja ovih 5000 hiljada koji su izlapili a ne traze hranu, do smrti izlapili. I ovoga sto ih hrani tek toliko eto da prezive.
Ko demokrate sa njihovim platama i penzijama, na ivici crkavanja. Ali vazna je vjera u demokratiju do lipsanja i glasanje.

Da si u nekom helenistickom amfiteatru, to je komedija, parodija vjere, da crkavas od smijeha.

Dobro, tebi je malo teže da svariš te stvari. Evo na primer pretvaranje vode u vino na svadbi u Kani galilejskoj. Voda u materijalnom svetu je isto što i vera u duhovnom svetu, A ono šta je vino u materijalnom to je ljubav u duhovnom svetu, I sada onaj ko veruje Hrista, krene da čini dobro bližnjima iz ljubavi prema njima , tada je se njegova vera(voda) pretvorila u vino(ljubav)
Nemoj da te čudi što ne razumeš te stvari, u tebi nema vere koja bi napravila promenu u tebi pa su ti ove stvari malo glupave.

Dobro, tebi je malo teže da svariš te stvari. Evo na primer pretvaranje vode u vino na svadbi u Kani galilejskoj. Voda u materijalnom svetu je isto što i vera u duhovnom svetu, A ono šta je vino u materijalnom to je ljubav u duhovnom svetu, I sada onaj ko veruje Hrista, krene da čini dobro bližnjima iz ljubavi prema njima , tada je se njegova vera(voda) pretvorila u vino(ljubav)
Nemoj da te čudi što ne razumeš te stvari, u tebi nema vere koja bi napravila promenu u tebi pa su ti ove stvari malo glupave.

Tacno, ako pise voda i vino, radi se o vodi i vinu.

Zato ja i kažem da nije Biblija za svakoga, to je zapečaćena knjiga i iza njenih pečata nije svakome dato da zaviri.
Sačuvaj Bože da se takva blaga daju nedostojnima, sebičnima....zlim ljudima.
To je samo za odabrane
i šta bi se desilo da zli pročitaju?
najveći biblijski zlikovac je sotona pa je citirao iz biblije

Evo kako:
FB_IMG_1692126261345.jpg

Back