Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

Adventisti su tolko puta profulali i naveli narod na tanak led, da prodaju kuce i da se odricu zivota, da su i definiciju lazi i istine morali promjeniti.
A jesu li i tebe "preveslali",jesi li prodao neku tvoju kucu i ukoliko jesi - jel to bio 'dobar biznis"za trebe ??? :kafa:
...i nesto mi cudno - navodis da su naveli neke da prodaju kuce - a sta bi trebali raditi s tim novcima,investirati u neki dobar biznios na berzi ili moizda poneti sa sobom tamo gde su trebali ici...!?

...iskreno imam neki osecaj da si malo "pomesao loncice" ali hajde da ne prejudiciram,da vidimo prvo tvoje odgovore... :D

A jesu li i tebe "preveslali",jesi li prodao neku tvoju kucu i ukoliko jesi - jel to bio 'dobar biznis"za trebe ??? :kafa:
...i nesto mi cudno - navodis da su naveli neke da prodaju kuce - a sta bi trebali raditi s tim novcima,investirati u neki dobar biznios na berzi ili moizda poneti sa sobom tamo gde su trebali ici...!?

...iskreno imam neki osecaj da si malo "pomesao loncice" ali hajde da ne prejudiciram,da vidimo prvo tvoje odgovore... :D

Nisu mene nikad, Zato ja vise vas volim od pravoslavnih i katolika. Ali vama banditski americki zakon dozvoljava da kriminalisete.

Hmmm,a zasto je Jakov plakao kad se "borio"sa Bogom...?
...sve su to interesantna pitranja za razmisljanje ali kakve veze uopste imaju sa predmetnom temom ??? :eek:
Како какве везе има, да ти нацртам једино, да ли Петар слага, да ли Петар након тога горко заплака кад схвати шта учини?

Како какве везе има, да ти нацртам једино, да ли Петар слага, да ли Петар након тога горко заплака кад схвати шта учини?
Jeli prijatelju,jel ti zaista mislis da je Petar plakao zato sto nije rekao tacan podatak ...?
A ja sve vreme mislio da je to bilo iz razloga sto se je on javno odrekao Hrista,upravo onako kako mu je On rekao da ce se desiti ...

Jeli prijatelju,jel ti zaista mislis da je Petar plakao zato sto nije rekao tacan podatak ...?
A ja sve vreme mislio da je to bilo iz razloga sto se je on javno odrekao Hrista,upravo onako kako mu je On rekao da ce se desiti ...
Ма ви сте се тотално запетљали, не знате куд ударате. Да јавно га се одрекао, на који начин, тиме што је рекао да није био са Њим, односно изнио је неистину, али није било намјере да некоме науди, већ из страха и жеље да сачува свој живот, или ти тврдиш да се он и у срцу одрекао Христа, а не само језиком?

Poslednja izmena:
Ма ви сте се тотално запетљали, не знате куд ударате. Да јавно га се одрекао,
Tako je,to je kljucno i to je upravo ono sto je Isus prorekao.
на који начин, тиме што је рекао да није био са Њим,
A sta je to uopste bitno - Isus mu nije dao prorcanstvo da nekom nece dati tacan podatak nego da ce Ga se odredi,poreknuce da Ga je uopste poznavao dok je 3,5 godina bio s Njim.
To je sustina dragi moj prijatelju a ne ono sto nam zelis "prosvercovati"...
односно изнио је неистину,
Dali nekog znas ili ne znas nema nikakve implikacije na tvoju duhovnost ali poreci da znas Isusa dok si ujednoi ziveo s Njim - e to je oooozbiljan problem.
али није било намјере да некоме науди, већ из страха и жеље да сачува свој живот, дакле није било лоше намјере да неком науди,
Tako je.
или ти тврдиш да се он и у срцу одрекао Христа, а не само језиком?
On se u svom srcu odrekao Hrista i to se videlo u Njegovom ponasanju dakke odrekao se prvo u srcu a tek onda delima.

Ne razumem ih. Trebali bi da se pokaju i da se manu ćorava posla, a ne da
druge laži smišljaju da bi opravdali prve.
ne mogu jer nemaju veru već ubeđenje i to ubeđenje pravdaju lažima prethodne laži što je za njih legitimno. dok vernik i ako slaže pokajaće se jer je svestan da čak i u nuždi laž nije dobra.
ne oni to ne smatraju grehom.

Ма ви сте се тотално запетљали, не знате куд ударате. Да јавно га се одрекао, на који начин, тиме што је рекао да није био са Њим, односно изнио је неистину, али није било намјере да некоме науди, већ из страха и жеље да сачува свој живот, или ти тврдиш да се он и у срцу одрекао Христа, а не само језиком?
meni tu nije jasno, zašto se utrto kad je jedini od apostola za isusa rekao da je sin božiji?

Tako je,to je kljucno i to je upravo ono sto je Isus prorekao.

A sta je to uopste bitno - Isus mu nije dao prorcanstvo da nekom nece dati tacan podatak nego da ce Ga se odredi,poreknuce da Ga je uopste poznavao dok je 3,5 godina bio s Njim.
To je sustina dragi moj prijatelju a ne ono sto nam zelis "prosvercovati"...

Dali nekog znas ili ne znas nema nikakve implikacije na tvoju duhovnost ali poreci da znas Isusa dok si ujednoi ziveo s Njim - e to je oooozbiljan problem.

Tako je.

On se u svom srcu odrekao Hrista i to se videlo u Njegovom ponasanju dakke odrekao se prvo u srcu a tek onda delima.
Хајд' ти фино прочитај ово што пишеш, па нам реци шта мислиш о томе што си написао. ;)

meni tu nije jasno, zašto se utrto kad je jedini od apostola za isusa rekao da je sin božiji?
Јесте, али знаш како каже Његош, "Страх животу каља образ често", то је било у тренутку, инстинктивни страх, и аутоматски одговор, он тек кад чује пијетла по трећи пут, постаје свјестан шта је урадио, што негира робијеву тезу да се он Христа одрекао у срцу, него је ствар што је у њему страх за овоземаљски живот надвладао вјеру. Послије Васкрсења и педесетнице они су додатно учвршћени у вјери, мада и послије има неких осцилација.

Poslednja izmena:
Јесте, али знаш како каже Његош, "Страх животу каља образ често", то је било у тренутку, инстинктивни страх, и аутоматски одговор, он тек кад чује пијетла по трећи пут, постаје свјестан шта је урадио, што негира робијеву тезу да се он Христа одрекао у срцу, него је ствар што је у њему страх за овоземаљски живот надвладао вјеру. Послије Васкрсења и педесетнице они су додатно учвршћени у вјери, мада и послије има неких осцилација.
za njega je rečeno da će sazidati crkvu. svestan je Isus bio da je čovek slab i to im rekao duh je srčan al je telo slabo. pre hapšenja je dobio "čast" da bude sotona, a recimo da tada je verovao da bi život dao za hrista. znači sve mu je bilo jasno ali izgleda strah je jači i od vere i ideologije. i sad dolazi preokret, na silazak duha totalno preobraženje, čak i vaskrsnuće nije toliko pomoglo kao što sam ranije mislio. i jedino mi pada na pamet ona izreka "ako je bog sa tobom, čega se bojiš". apostoli su imali boga UZ sebe ali nisu imali U sebe. znači po nekom mom mišljenju ako nemaš boga u sebi onda za tebe bog je samo fikcija, neki "čika" sa neba od koga očekuješ neku pomoć.

...evo procitao jos jednom i konstatiram da sam mislio upravo ono sto sam napisao...
...e sad je red da nam ti konacno otkrijes sta mislis u vezi mojih navoda. :kafa:
Ма рекао сам већ, смијешни сте ми ти и Мона са својим калкулисањем, и растезањем појмова истина и лаж кроз увођење неких ваших категорија.

Back