Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

Pa da, ali ja ne dajem gotove odgovore na ta pitanja, kao oni koji su ti
rekli kako da tumačiš Bibliju.
A odkud znas kako ja "tumacim"Bibliju,jesi li me ikad videla da to radim ili mozda ipak ja samo iznosim jasne ,konkretne i veoma precizne Biblijske citate u prilog mojih teoloskih tvrdnji ? Da potsetim,u Svetom Pismu se tumace jedino simbolicka prorocanstva i simbolicke vizije dok se sve ostalo tretira doslovno,onako kako pise.
Dakle ?????????????????

Ko fol postave pitanje i kažu ''hajde da
razmislimo'',
A gde je problem ako te neko pozove na razmisljanje kad te nesto pita ????
...ili si ti navikla da to radis iskljucivo bez razmisljanja pa ti prosto smeta kad te neko pozove na "razgibavanje mozga"...!? :kafa:
a ti još nisi ni stigao da razmisliš, oni ti već odgovor daju.
...moguce je ali badava su dali odgovore kad sam ja vec krenuo sa razmisljanjem pa kad slucajno primetim da su me pokusali prevariti onda lepo ustanem i kazem - izvinite drustvo,bice da ste MALO pomesali loncici jer ovde ne pise ono sto tvrdite vec pise ovako..."
Primecujes razliku ?
Samo iluziju imaš da si to ti razmislio.
...pa dobro,ako vec tako tvrdis ko sam ja da bih te razubedjivao...!? :D

Što si nervozan, čemu ovoliki upitnici?
Upitnici nisu ovoliki sto bi ukazivalo na velicinu nego si trebao reci ovoliko ( jer ih ima vise od jednog ).
A vise upitnika se u forumskim diskusijama pisu kada se naglasava prioritet postavljanog pitanja ( naravno,ovo nije obavezno nego je rec o neformalnoj praksi ).
Nego,posto nje nema da odgovori jer ce biti kaveljar da joj priteknes u pomoc ?

Било је одговора на претходној страни. Кад већ волиш готове одговоре,
ето ти одговора.
Sta je Jasna,"prpa"....?
Ma ti kad imas odgovora odmah ga dajes bez ikakvog ustrucavanja a kad ga nemas onda si veoma "kreativna"i kazes "ma dala sam odgovora,eno ga tamo...ne,ne tamo,evo ga onamo...haaaaajde,vruce,vruce...iiiiii ,nista,promasio si,nije tamo,vise srece sledeci put...." 😁

1689583320063.jpeg

Ovaj se navukao na forum samo tako :eek:
Dal primećuje kakvo mu je ponašanje :roll:
Ma jok,ne primecujem ikakve ispade...
...a da mozda nisi razumela termina "prpa"...!?
To ti je ono kad se neka osoba boji da nesto ucini jer pretpostravlja da ce njene postupke imati neke nepovoljne implikacije na neke njene pozicije,u nasem slucaju su to nase teoloske tvrdnje... :kafa:

Ma jok,ne primecujem ikakve ispade...
...a da mozda nisi razumela termina "prpa"...!?
To ti je ono kad se neka osoba boji da nesto ucini jer pretpostravlja da ce njene postupke imati neke nepovoljne implikacije na neke njene pozicije,u nasem slucaju su to nase teoloske tvrdnje... :kafa:
Verujem
ni alkoholičar ne primećuje da je alkos

Izvinjavam se ako je takva situacija. Pomislila sam da si cvrcnut ili umoran,
što se u ovo doba ljudima može desiti.
Dakle za tebe su svi koji se ne slazu s tobom ili alkoholicari ili "na izmaku snaga",jel tako ? :D
Ja sam onaj koji jesam.
Ovo ti je zaista tacan Biblijski citat kojeg ga nisi dala kao citat...kako god,hajde da vidimo kako si ga razumela:
Sveto božije ime koje se ne treba uzalud uzimati.
Tako je,progres je vec ocigledan...idemo dalje:
Pa ipak, mi neprestano
to ime uzalud izgovaramo, mehanički, bez razmišljanja i bez osećaja.
Nazalost i to nam se desava,nekom vise nekom manje, idemo dalje:
Ja sam, Ja jesam, čisto, bez identifikacije sa bilo čim, jeste osećaj čistog
bivanja.
Izvini a da nisi mozda studirala filozofiju u grupi nase aeternum ?
... s tim sto je ona diplomirala... idemo dalje:
Tada si sa Bogom jedno i činiš po božijoj volji u harmoniji sa svim postojećim.
Uuuuuh,pa zar je ovo moguce ???
Odakle si stekla ideju da su ljudi jedno sa Bogom ???
Ali molim te navedi konkretnog Biblijskog dokaza,bez filozofiranja.
Ja sam je tvoj Bog i ne trebaš imati drugih bogova,
U redu,to je ta zapovest o kojoj pricamo,molim te zadrzi fokus...i ,sta si na osnovu toga zakljucila ?
jer izvan tog osećaja ne
činiš po Božijoj volji,
već po volji ko zna čega sve,
:eek::zeek:...malo si me zbunila, a jel mi mozes pojasniti u kom se to osecanju cini po Bozjoj volji ?

što je u tom trenutku tvoj
bog jer si se tome predao.
U vezi ovog se slazem,cini se da si se konacno vratila "na pravu stazu",idemo dalje:
Volji njegovoj si se predao, a ne božijoj.
Tako je...i ?
Dalje kaže, ne gradi sebi lika rezana...
Dakle ipak ides ka 2-oj zapovesti da bi pojasnila i dopunila prvu...pa zar ja to isto nisam uradio,sto si me onda kritikovala ?
Ne predočavaj sebi nikakve slike, ne pravi koncepte, ne urezuj u svoj um
ideje, jer Bog je izvan svakog koncepta i ideje.
On je u sasvim jednostavnom JA JESAM.
Ovo je tacno s tim sto ti moram reci da tio je profil odgovora toliko sadrzajan relevantnim podatcima da je maltene u rangu kad nekom trebas pojasniti sta je to Coca cola i ti krenes i zavrsis tvrdeci " da je to tecnost crne boje koja se u zadnjih godina flasira u plasticnim bocama"... dakle i ovo je tacna informacija koja se ne molze sporoti. :kafa:

Lepo reče tvoja koleginica da si ćorav.
Corav ili ne ipak sam nekako uspeo primetiti ovo sto si napisala...kako god,hvala na komplimentu,u prvu priliku idem proveriti moju dioptriju.:vnaocare:

Poslednja izmena:

Back