Kako hrišćani objašnjavaju svesno kršenje druge božije zapovesti?

Dakle za tebe su svi koji se ne slazu s tobom ili alkoholicari ili "na izmaku snaga",jel tako ? :D

Ovo ti je zaista tacan Biblijski citat kojeg ga nisi dala kao citat...kako god,hajde da vidimo kako si ga razumela:

Tako je,progres je vec ocigledan...idemo dalje:

Nazalost i to nam se desava,nekom vise nekom manje, idemo dalje:

Izvini a da nisi mozda studirala filozofiju u grupi nase aeternum ?
... s tim sto je ona diplomirala... idemo dalje:

Uuuuuh,pa zar je ovo moguce ???
Odakle si stekla ideju da su ljudi jedno sa Bogom ???
Ali molim te navedi konkretnog Biblijskog dokaza,bez filozofiranja.

U redu,to je ta zapovest o kojoj pricamo,molim te zadrzi fokus...i ,sta si na osnovu toga zakljucila ?

:eek::zeek:...malo si me zbunila, a jel mi mozes pojasniti u kom se to osecanju cini po Bozjoj volji ?

U vezi ovog se slazem,cini se da si se konacno vratila "na pravu stazu",idemo dalje:

Tako je...i ?

Dakle ipak ides ka 2-oj zapovesti da bi pojasnila i dopunila prvu...pa zar ja to isto nisam uradio,sto si me onda kritikovala ?

Ovo je tacno s tim sto ti moram reci da tio je profil odgovora toliko sadrzajan relevantnim podatcima da je maltene u rangu kad nekom trebas pojasniti sta je to Coca cola i ti krenes i zavrsis tvrdeci " da je to tecnost crne boje koja se u zadnjih godina flasira u plasticnim bocama"... dakle i ovo je tacna informacija koja se ne molze sporoti. :kafa:

Corav ili ne ipak sam nekako uspeo primetiti ovo sto si napisala...kako god,hvala na komplimentu,u prvu priliku idem proveriti moju dioptriju.:vnaocare:
ovaj umišlja i da je profesor pa ono ovo ti je točno ovo netočno :lol:
ma robi da te nema trebalo bi te izmisliti :D

...ali eto,izborio sam se nekako sa egom i javno ga pohvalio...
...nego da tebi mozda nije krivo sto sam samo njega hvalio a tebe nisam...!?
...nemoj me forsirati,kad budem primetio nesto zaista vredno paznje i pohvale reagovacu adekvatno... :D
koji lažov :roll:
navedi post gde ja tebe forsiram bilo šta?
znam da voliš žene predatorke koje bi te forsirale ali rekoh ti nisam ti ja ta :jede2:

koji lažov :roll:
navedi post gde ja tebe forsiram bilo šta?
...uuuups,tako mi se samo pricinilo,moja greska... :D

znam da voliš žene predatorke koje bi te forsirale ali rekoh ti nisam ti ja ta :jede2:
...nema,nema ti opet "o krevetu"...
Coveku da ga je strah da kazed dobro vece,ti bi ga odmah prozvala da zeli provesti vece s tobom ...:D

Poslednja izmena:
...uuuups,meni se opet nesto pricinilo,vrucine ocito "rade svoje"...
...dakle ono "predatorka"je bilo u doslovnom kontekstu,radi se zeni koja doslovno i bukvalno pojede muskarca,onako komplet,sa patikama i mobilnom u djepu...!? :D
ne znam ti daješ predstave šta je predatorka ne ja
zato ne govori u moje ime šta mi se pričinjava a u stvari sve vreme ti to vidiš :jede2:

ne znam ti daješ predstave šta je predatorka ne ja
Pa kako onda tvrdis da nisi predatorka ako ne znas kontekst upotrebljenog opisa ??? :kafa:
...to mu dodge nesto u stilu kad neka mala devojcica prvi put cuje rec intelegencija ali joj se nije dopala onako iz prve pa poce odlucno klicati " ' ja nisam intelegentna,ja nisam intelegentna" a kad je neko upita jel zna sta to znaci ona kaze " ma ne znam ali nije ni bitno,vazno mi da to nisam,ne zvuci mi lepo"...
zato ne govori u moje ime šta mi se pričinjava a u stvari sve vreme ti to vidiš :jede2:
...evo,bice svima jasnije kad nam budes pojasnila ovo sto sam te pitao...sitne kamencice prave lepotu u mozaiku...

Pa kako onda tvrdis da nisi predatorka ako ne znas kontekst upotrebljenog opisa ??? :kafa:

...evo,bice svima jasnije kad nam budes pojasnila ovo sto sam te pitao...sitne kamencice prave lepotu u mozaiku...
jel smo na temi šta je predatorka?
ne moram ja tebi davati definiciju ničega, ti to umislio da svakog možeš propitivati a ostali ko djaci prvaci da odgovaraju jer u suprotnom krenućeš da ih ismevaš svojim nekim pokušajima da si kao duhovit

jel smo na temi šta je predatorka?
ne moram ja tebi davati definiciju ničega, ti to umislio da svakog možeš propitivati a ostali ko djaci prvaci da odgovaraju jer u suprotnom krenućeš da ih ismevaš svojim nekim pokušajima da si kao duhovit
U redu,nisam duhovit...
A jel mi mozes konacno reci zasto si tvrdila da nisi predatorka,ne svidja ti se rec kako zvuci ili je ipak nesto drugo u pitanju ??? :D

Corav ili ne ipak sam nekako uspeo primetiti ovo sto si napisala...kako god,hvala na komplimentu,u prvu priliku idem proveriti moju dioptriju.:vnaocare:
Ne, nikako ne bi primetio to što sam napisala, već bi išao za mnom
rugao mi se do besvesti da link nisam postavila. I čemu ti to što si
pročitao služi? Ničemu. Eto, zato nisam ni htela da ti odgovorim.

Ne, nikako ne bi primetio to što sam napisala, već bi išao za mnom
rugao mi se do besvesti da link nisam postavila. I čemu ti to što si
pročitao služi? Ničemu. Eto, zato nisam ni htela da ti odgovorim.
Aaaaa dakle to je razlog zasto mi ne odgovaras,a ja onako coravo pomislio da si u ozbiljnom deficitu sa argumentima...
...dobro,kad je tako,da se ne sekiram ..😁

jesam, i tamo ti stoji da svi propisi i zakoni staroga zaveta važe i moraju se poštovati sve do sudnjeg dana
evo primer; uzmimo da od toga da ako kažeš istinu neko će izgubiti život. recimo uhvatile ustaše čoveka i tebe pitaju je li on srbin, ti znaš da je srbin i da će ga zbog toga ubiti. Šta bi tio kao hrišćanin trebalo da uradiš?
Da kažeš istinu i osudiš čoveka na smrt ili da slažeš i sačuvaš mu život.
Imaj na umu da "ne laži" spada u deset Božijih zapovesti.

evo primer; uzmimo da od toga da ako kažeš istinu neko će izgubiti život. recimo uhvatile ustaše čoveka i tebe pitaju je li on srbin, ti znaš da je srbin i da će ga zbog toga ubiti. Šta bi tio kao hrišćanin trebalo da uradiš?
ili na peimer svi oni Hrišćanski mučenici koji su bili razapeti, zaklani, bačeni zverovima po arenama, mučeni po tamnicama... mogli su samo reći, "Ma kakav bre hrišćanin, nemam ja sa time nikakve veze, ne verujem u te gluposti.." i ostali bi živi.

Zapovest koju pominjes brani lazno svedocenje protiv nekoga dok u primeru kojeg dajes radilo bi se o davanju netacnog podatka i to definitivno nije prekrsaj pomenute zapovesti.

Izvini nisam znao da davanje netačnog podatka nije laž.
Uvek se nesto novo moze nauciti,zar ne ?
Ptedlazem da malo istrazis sta uopste znaci/obuhvata lazno svedocenje protiv nekoga i koje su bile mere za tog prekrsaja.
A da netacni podatak definitivno i automatski nije prekrsaj pomenute Bozje zapovesti pokazuje i Sam Isus svojim licnim primerom.

U redu,nisam duhovit...
A jel mi mozes konacno reci zasto si tvrdila da nisi predatorka,ne svidja ti se rec kako zvuci ili je ipak nesto drugo u pitanju ??? :D
Jel ti imaš problem sa shvatanjem pročitanog??????????
U prethodnom postu ti rekoh ko si pa ti da ti se mora odgovoriti i ti opet ko neko derište postavljaš jedno te isto pitanje unedogled.
Jel to treba tebi deset puta jedno te isto da se napiše da bi ti uočio, shvatio i zapamtio :roll:

p.s. blago tebi kad i pored svega ti sebe smatraš duhovitom osobom.
Al samo ti tako misliš :lol:

ili na peimer svi oni Hrišćanski mučenici koji su bili razapeti, zaklani, bačeni zverovima po arenama, mučeni po tamnicama... mogli su samo reći, "Ma kakav bre hrišćanin, nemam ja sa time nikakve veze, ne verujem u te gluposti.." i ostali bi živi.
Nedostatak mudrosti.
pogledajmo šta je Neman Sirin tražio od Jeliseja.
Тада рече Неман: Кад нећеш, а оно нека се да слузи твом ове земље колико могу понети две мазге. Јер слуга твој неће више приносити жртава паљеница ни других жртава другим боговима, него Господу.
А Господ нека опрости ово слузи твом: Кад господар мој уђе у дом Римонов да се поклони онде, па се прихвати за моју руку, да се и ја поклоним у дому Римоновом, нека опрости Господ слузи твом кад се тако поклоним у дому Римоновом. Druga carevima 5,17-18

Dakle nije bitno šta čovek radi već kakve su mu namere,
Zlu ne trebalo možeš da se pokloniš idolu telom ako si u srcu veran Bogu i samo se njemu klanjaš svojim umom i duhom.
Zlu ne trebalo ja mogu da kažem odričem se Hrista, ali ga se u srcu nikada ne bih odrtekao i Bog koji zna sve moje misli ne bi mi to uzeo za zlo.

Na koji primer misliš?

Jov.7,2.3,8-10:
"...Bijaše pak blizu praznik Jevrejski građenje sjenica.
Tada mu rekoše braća njegova: iziđi odavde i idi u Judeju, da i učenici tvoji vide djela tvoja koja činiš;
...Vi iziđite na praznik ovaj: ja još neću izići na praznik ovaj, jer se moje vrijeme još nije navršilo.
Rekavši im ovo osta u Galileji.
A kad iziđoše braća njegova na praznik, tada i sam iziđe, ne javno nego kao tajno
..."

Zato ni ja ne odgovaram :aha:
Sta je sad ovo,neka "sestrinska ljubav"koja se efektuise u zajednickim stavovima na forumu ?
...odlucili ste da ne odgovarate robiveku na njegova pitanja jer je "takav,onakav,a plus laze,krade i ima vashke"...!??
Da znate da ste mi slomili srce ali neka vam...uostalom , ako sam "kriv" tako mi i treba... :sad2:

...a ja sve vreme mislio da mi ne odgovarate jer nemate nikakve argumente kad ono do mene je bilo...eh sta ti je zivot,narocito kad zivis u zabludi... :mrgreen:

Poslednja izmena:
preuzeo ti mesto, sad je on glavna riba na religiji
Njeno mesto niko ne moze zauzeti,molim te da joj se obracas s duznim postovanjem...
...bas mi je zao sto ne primecujes da ona sve zna iz ove materije a definitivno zna i ono sto je pitam ali mi ne zeli odgovarati jer sam los i nekulturan ali je to vec do mene a ne do nje...
...ne bih da je branim ali su to ipak "cinjenice",,, :D

Back