Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pitanje: Kako ste se odlucili za Family support program? Zar ne treba da se bude mladji od 18 i sl? Please, recite mi kako to funkcionise! :) Moj momak tamo ima familiju, ali ja nisam shvatila da smo mi "podobni" za taj program! Hvala unapred!

Nama taj program savrseno odgovara jer je moj rodjeni brat u Manitobi,tako da sam ja upucena konkretno u Manitobine programe a za ostale provincije stvarno neznam,pogledaj na prethodnim stranama foruma,cini mi se da je Barni stavio neke linkove!

Sanam Pao, MysticS,
ČESTITAMO!!!!!

MysticS, vas su bas gnjavili sa tom vojskom. Zasto je to bilo? Kada si sluzio i gde? Jesu imali razloga da nesto sumnjaju ili im je samo onako doslo da malo gnjave?

Sluzio sam od septembra 99 do septembra 2000, tako da nisu imali sta da sumnjaju, mozda ih je malo poremetilo to sto sam pred kraj vojske bio prebacen u Vojnu policiju, ali bio sam vezista pri vojnoj policiji, tako da stvarno ne znam sta da ti kazem, u svakom slucaju sve je dobro proslo sad samo da nadjemo jeftine karte, i da odletimo za Vancouver Canada :D

Ako nameravate da dolazite, sredjujte papire sto pre. Kao sto vecina pretpostavlja a ne sme da kaze, emigratima u Kanadi je daleko od meda i mleka. Po mom misljenju emigracija narednih godina ce biti jako skracena.

Highlights....
The common refrain is that Canada needs immigration to mitigate current and future labour shortages and to help pay the medical bills for our aging population.

The Fraser Institute says hogwash to that. The sometimes controversial right-wing think tank says recent immigrants are actually a huge burden to Canadian taxpayers.

According to its report released Thursday, those who arrived in Canada between 1987 and 2004 received about $6,000 more in government services per immigrant in 2005 than they paid in taxes.

"The immigrants keep wages down, which raises their profits and allows them to avoid the need to invest in the training of Canadian-born workers and labour-saving capital and technology," the authors told Postmedia News.

Medjutim prava istina je u Yahoo komentarima ispod clanka gde se vidi koliko vas Kanadjani zaista vole.

Srecno.

http://ca.news.yahoo.com/blogs/cana...xpayers-over-16-billion-canada-225603638.html

Ako nameravate da dolazite, sredjujte papire sto pre. Kao sto vecina pretpostavlja a ne sme da kaze, emigratima u Kanadi je daleko od meda i mleka. Po mom misljenju emigracija narednih godina ce biti jako skracena.

Highlights....
The common refrain is that Canada needs immigration to mitigate current and future labour shortages and to help pay the medical bills for our aging population.

The Fraser Institute says hogwash to that. The sometimes controversial right-wing think tank says recent immigrants are actually a huge burden to Canadian taxpayers.

According to its report released Thursday, those who arrived in Canada between 1987 and 2004 received about $6,000 more in government services per immigrant in 2005 than they paid in taxes.

"The immigrants keep wages down, which raises their profits and allows them to avoid the need to invest in the training of Canadian-born workers and labour-saving capital and technology," the authors told Postmedia News.

Medjutim prava istina je u Yahoo komentarima ispod clanka gde se vidi koliko vas Kanadjani zaista vole.

Srecno.

http://ca.news.yahoo.com/blogs/cana...xpayers-over-16-billion-canada-225603638.html

Šta god da si hteo da kažeš u "pravu si", vrati se u Srbiju da vidiš šta je med i mleko kad budeš radio za 300 eura mesečno, ako budeš imao sreće da nađeš posao! Srećan i brz povratak u domovinu!

Danas se malo "zacitah" na kojekakvim forumima i dodjoh do ovog foruma u 'neznanju". Ne pripadam ovom forumu, jer sam Kanadjanin vec 15+ godina. Iscitah Vasa iskustva i ocekivanja i vratih sebe u te iste dane. Zelim samo da Vam kazem da je moje "cekanje" vrijedilo. Ne odustajte, budite strpljivi i odgovarajte na vrijeme na sve zahtjeve koji se od Vas traze iz imigracionog odjeljenja. Za Vas koji vec imate Vize, dobro nam dosli u Kanadu. Bez obzira kojih ste kvalifikacija, samo ako ste vrijedni i radni, uspjecete. Znajte da ce pocetak biti vise nego tezak, bice puno trenutaka kada cete se pitati 'sto nam je ovo trebalo", ali za par godina ce i to biti proslost. Najvaznije je naci posao kad stignete, da bi ste izbjegli onu krizu "nema posla, a pare se trose". Pocinje se sa manje placenim poslovima, a poslovi u struci se u Kanadi nalaze, mi bi rekli preko veze, a Kanadjani kazu sa "preporukom". Nikada ne znate od kud preporuka moze doci. Mozete raditi na pumpi, i sipati benzin i da Vas tu neko uoci kao vrijednog i radnog i 'preporuci" za posao u glavnom ofisu....sve je moguce. Mi dodjosmo u Kanadu u nasim kasnim 20-im godinama starosti razmisljajuci da ako i odsjedimo u Kanadi tri godine sa najgorim poslovima i dobijemo pasose vraticemo se u nasu Srbiju cim dodju bolja vremena. Odsjedismo mi u Kanadi vec vise od 15 godina, bolje vrijeme u Srbiju ne dodje jos, a mi polako ali sigurno starimo. U medjuvremenu smo od najgorih poslova dogurali do vrlo solidnih karijera. U Srbiju idemo svake dvije godine, sve vidimo, izgrlimo, izljubimo....ali je lijep osjecaj kad se i vracamo u Kanadu. Znajte, iz mog licnog, i iskustva mojih prijatelja, da u Kanadi nikad necete biti gradjani drugog reda. Pola Kanade prica engleski sa akcentom, cak i pola onih na visokim funkcijama u kompanijama i nikad nas niko "lose ne gleda". Vise smo sikanirani u nasim krajevima kada gdje se prica ekavski, pricamo jekavski ili obrnuto. Mogao bi jos dugo da pricam o svojim iskustvima, ali uvjericete se i sami kad stignete. Jos jednom, novopecenim kanadjanima srdacna dobrodoslica, a za Vas koji cekate....budite strpljivi, VRIJEDI !!! O procesu iseljenja vam ne mogu puno pomoci, davno smo to prosli,ali ako Vas bilo sta drugo interesuje o nacinu zivota u Kanadi, vrlo rado cu podjeliti licno iskustvo. SRETNO !!!

Šta god da si hteo da kažeš u "pravu si", vrati se u Srbiju da vidiš šta je med i mleko kad budeš radio za 300 eura mesečno, ako budeš imao sreće da nađeš posao! Srećan i brz povratak u domovinu!

Nije mi jasno zasto buduci emigranti toliko sirovo veruju u neku viziju sigurnosti, nije mi jasno zasto neces da saslusas coveka koji je tamo na licu mesta ko zna koliko vec godina i sagledas situaciju iz neke malo drugacije perspektive. Doduse necu da lazem i ja sam nekad mastao o nekim stvarima, ali tad sam imao 16 godina i bio sam srednja skola, sreca pa mi se posle toga ukazala prilika da malo obidjem zemljsku kuglu, pa eto izmedju ostalog zivim neko vreme i u Kanadi.
Kad stalno uzimate tu glupu racunicu oko plate, a nikad u obzir ne uzmete realnu cenu kostanja zivota, time covek pokazuje, ne poznavanje najosnovnije ekonomske racunice, a da ne pricamo o nekim sirim stvarima. U Kanadi neces raditi za 300 eura (400 dolara) nego za 1400 dolara, od cega ce morati da ti ode odprilike 600-800 dolara na smestaj ako delis sa nekim ili oko 1000 ako zivis sam, tu se cela prica zavrsava nema sta dalje da racunam, ni 2000 dolara mesecno nije dovoljno ako planiras da zivis sam, a neto plata preko 2000 dolara u Kanadi uopste nije za podcenjivanje. Da ne pricam o ceni hrane....biftek tog kvaliteta koji u Srbiji naprimer placam 10-15 dolara kilo, u Kanadi sam placao 20-30 dolara a i vise ili ida hleb koji kosta 50 ceneti u Kanadi ces isto to morati da platis 3 dolara i da ne nabrajm ostalo... Sto se tice posla, ima ga vise u nego u Srbiji ali sljakersog, tj za minimalac od 10 do 12, placenijeg posla ima jako malo i stvari su veoma interne, isto se upada na veze, seme i konekcije kao u Srbiji.Onda da ne pricam da me neke birokratske stvari podsecaju na Srbiju sto se tice vremenskog intervala resavanja istih, nisam mogao da objasnim pojedinim ljudima kad sam se vratio nazad kakva je Kanadska birokratija. Kao sto nisam mogao da im objasnim da po ulicama Toronta, Ottawe i Vancouvera se setaju takvi beskucnici kakve ne mozes da vidis u Srbiji, i da ima toliko narkomanije da, da su ostavili Srbiju za celu duzinu, da je socijalni kriminal u porastu i da sve vise debila dobija american gangsta' ghetto trip. Da velike firme tipa GM opstaju samo zato sto imaju takve konekcije sa Kanadskom vladom, gde se desava da vlada istimulira i po 50% plata da ne bi 2000-3000 radnika zavrsilo na ulicama.Da dobar biznis ili jak posao mozes samo na jaku vezu u vladi da zavrsis ili kad objasnjavam ljudima da ima posla ali da je u Kanadi full-time posao ne tako jednostavna misija i da je totalna inflacija radne snage gde imas od trazenih 5 programera 50 njih koji ce da rade, cime dolazimo i do toga da su cene radne snage u padu, osecam se kao da hocu da resim trisekciju ugla... ne moze SRBIN da shvati da je jos mnogo ljudi na svetu u Qrchini a ne samo on koji sljaka za 300 eura ili nema posla. Sustina je da jeste bolje zbog nekih stvari a zbog nekih stvari i nije bolje, kao sto rece Vladster, daleko su med i mleko u Kanadi za imigrant. Sve u svemu, ako ocekujete kule i gradove, bolje ne krecite u Kanadu. Sigurnog posla ima uglavnom za ljude iz medicinskog sektora, koji su spremni da se zrtvuju i jos dodatno skoluju u Kanadi.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto buduci emigranti toliko sirovo veruju u neku viziju sigurnosti, nije mi jasno zasto neces da saslusas coveka koji je tamo na licu mesta ko zna koliko vec godina i sagledas situaciju iz neke malo drugacije perspektive. Doduse necu da lazem i ja sam nekad mastao o nekim stvarima, ali tad sam imao 16 godina i bio sam srednja skola, sreca pa mi se posle toga ukazala prilika da malo obidjem zemljsku kuglu, pa eto izmedju ostalog zivim neko vreme i u Kanadi.
Kad stalno uzimate tu glupu racunicu oko plate, a nikad u obzir ne uzmete realnu cenu kostanja zivota, time covek pokazuje, ne poznavanje najosnovnije ekonomske racunice, a da ne pricamo o nekim sirim stvarima. U Kanadi neces raditi za 300 eura (400 dolara) nego za 1400 dolara, od cega ce morati da ti ode odprilike 600-800 dolara na smestaj ako delis sa nekim ili oko 1000 ako zivis sam, tu se cela prica zavrsava nema sta dalje da racunam, ni 2000 dolara mesecno nije dovoljno ako planiras da zivis sam, a neto plata preko 2000 dolara u Kanadi uopste nije za podcenjivanje. Da ne pricam o ceni hrane....biftek tog kvaliteta koji u Srbiji naprimer placam 10-15 dolara kilo, u Kanadi sam placao 20-30 dolara a i vise ili ida hleb koji kosta 50 ceneti u Kanadi ces isto to morati da platis 3 dolara i da ne nabrajm ostalo... Sto se tice posla, ima ga vise u nego u Srbiji ali sljakersog, tj za minimalac od 10 do 12, placenijeg posla ima jako malo i stvari su veoma interne, isto se upada na veze, seme i konekcije kao u Srbiji.Onda da ne pricam da me neke birokratske stvari podsecaju na Srbiju sto se tice vremenskog intervala resavanja istih, nisam mogao da objasnim pojedinim ljudima kad sam se vratio nazad kakva je Kanadska birokratija. Kao sto nisam mogao da im objasnim da po ulicama Toronta, Ottawe i Vancouvera se setaju takvi beskucnici kakve ne mozes da vidis u Srbiji, i da ima toliko narkomanije da, da su ostavili Srbiju za celu duzinu, da je socijalni kriminal u porastu i da sve vise debila dobija american gangsta' ghetto trip. Da velike firme tipa GM opstaju samo zato sto imaju takve konekcije sa Kanadskom vladom, gde se desava da vlada istimulira i po 50% plata da ne bi 2000-3000 radnika zavrsilo na ulicama.Da dobar biznis ili jak posao mozes samo na jaku vezu u vladi da zavrsis ili kad objasnjavam ljudima da ima posla ali da je u Kanadi full-time posao ne tako jednostavna misija i da je totalna inflacija radne snage gde imas od trazenih 5 programera 50 njih koji ce da rade, cime dolazimo i do toga da su cene radne snage u padu, osecam se kao da hocu da resim trisekciju ugla... ne moze SRBIN da shvati da je jos mnogo ljudi na svetu u Qrchini a ne samo on koji sljaka za 300 eura ili nema posla. Sustina je da jeste bolje zbog nekih stvari a zbog nekih stvari i nije bolje, kao sto rece Vladster, daleko su med i mleko u Kanadi za imigrant. Sve u svemu, ako ocekujete kule i gradove, bolje ne krecite u Kanadu. Sigurnog posla ima uglavnom za ljude iz medicinskog sektora, koji su spremni da se zrtvuju i jos dodatno skoluju u Kanadi.

Kada ste spremni da se dokacite beskucnika Toronta, Ottawe i Vancouvera, onda bi trebali spomenuti da je to licno njihov "beskucnicki" izbor. Svaki od tih beskucnika moze da aplicira za socijalnu pomoc, i dobice je ako zadovolji jedan od glavnih uslova, da ima stalno mesto boravka, da je prijavljen na odredjenoj adresi. Posto su beskucnici sretniji da guraju kolica i svaki dan zive na drugoj lokaciji, umesto da se uljude i nadju smestaj za koji bi im drzava dala cek, nemojte da pljujete po Kanadi iz tih razloga. Socijalna pomoc je dostupna svima koji u odredjenom trenutku, iz odredjenih razloga nisu u mogucnosti da rade. Socijalna pomoc nije velika, ali se od nje moze preziveti ako niste neko ko svaki dan narucuje picu dok se pare od "socijale" ne potrose. Ljudi sa nasih prostora su vecinom vredni i radni i znaju da kalkulisu budzet. Koliko imamo - toliko se i pokrivamo ( i jos uz to cak nesto i ustedimo). Za one koji nemaju dovoljno novca za hranu , postoje i tzv. Banke Hrane gde mozete da dobijete odredjena mesecna snadbevanja za "dzabe". Kakav god da je ustavni poredak citavog sveta, Kanada vazi za jednu od zemalja sa boljim socijalnim programima. I zasto ne probati? Zasto sacekati kasne godine i uvek se pitati "sto ne probah", pa makar se mozda razocarali kao sto ste i Vi, mislim da ipak vredi. U Kanadi jos uvek mislim da vazi ona :" hoces vise, radis vise - hoces manje, radis manje' ali jos uvek postoji mogucnost licnog izbora na tu temu. Pozdrav

Samo da se nadovezem na jedan deo price, u Novom Sadu je vrlo popularna plata od 10.000-15.000 din (naravno neprijavljen radnik, sa 1 dan mesecno slobodno itd.), a stan cak i najmanji sa troskovima ne postoji za manje od 150eur. Pitam se gde je tu racunica? A sto se tice konkurencije, a gde to na svetu postoji sindrom 1 radno mesto-1 potencijalni radnik? U mojoj struci je u Srbiji trenutno situacija 1 radno mesto-500 potencijalnih radnika. I kako sa tim izaci na kraj?
Niko ovde ni ne misli da tamo tece med i mleko, samo svi smatramo da su sanse za normalniji zivot ipak, ma koliko neznatno, vece nego ovde. A racunam da je svaki pomak na bolje, ma koliko mali, ipak nesto za cega se treba boriti....

pozdrav svima, ja sam ovde novi i potrebna mi je pomoć.
naime, nominovan sam kao pnp od strane provincije i sada šaljem aplikaciju na federalni nivo.
sve sam popunio ali imam nedoumicu oko fee payment form aplikacije.
traže mi da uplatim na račun 550 CAD. e sad pošto sam ja u sarajevu, bosna i hercegovina potpada pod beč.
ja sam juče uplatio novac (u eurima protivvrijednost) na račun austria bank. u srijedu ću dobiti swift ako sve bude u redu.
pitanje je da li taj swift skupa sa ovim popunjenim formularom

http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/assets/pdfs/visas/81_eng.pdf

ponovo šaljem za beč u njihov visa office? i da li tek onda iz beča dobijam potvrdu o uplaćenom novcu koju šaljem skupa sa aplikacijom na federalni nivo?
ja sam to tako shvatio ali nigdje na formularu nema adrese visa offica u beču pa me to buni.
u srbiji se uplaćuje preko komercijalne banke ad ali daljnja procedura bi trebalo da je ista pa ako neko ima takva iskustva ili zna proceduru neka mi javi.
hvala unaprijed.

Prosečna plata u Kanadi je 24$/h bruto, nezaposlenost je 7.5%, cena benzina je 1.29$, iznajmljivanje dvosobnog stana sa većinom troškova u TO je 1000$ i 2000$ mesečno je sasvim dovoljno za pristojan život. Za crtanje u ACAD-u su plate od 16-20$/h bruto (neto je jedno 30% manje) a za to ti ne treba fakultet. U Srbiji je prosečna plata 400$, iznajmljivanje dvosobnog stana bez troškova je u BGu 350$, cena benzina je 1.7$, nezaposlenost je tolika da niko o tome ni ne želi da priča a od onih što rade 70% ili ne prima platu ili je tolika da nije dovoljna ni za dostojno preživljavanje. Inače minimalac u Srbiji je 230$ za koji radi svaki treći zaposleni! E sad neka mi neko objasni kako se to u BGu može preživeti sa prosečnom platom? Verovatno jedino tako što većina i dalje živi sa roditeljima, babama, dedama u komuni, dotira ih rodbina iz inostranstva pa i Kanade... O iznajmljivanju ili kupovini stana niko ni ne razmišlja! Čini mi se da su ljudi koji su otišli u CA izgubili osećaj za realnost u Srbiji jer odavno u njoj nisu živeli. Da ne pričamo sad o administraciji ali spomenuću samo primer zamene ličnih karata, gde su ljudi čekali na ulici po najvećem minusu od ponoći do 8 ujutru samo da bi došli na red da da dobiju broj i vreme kada mogu da dođu opet da čekaju u redu kako bi predali dokumenta za izdavalje lične karte. Uostlom ko god misli da je u Srbiji bolji i lakši život, može slobodno da se u nju vrati, ne znam šta čekaju?

Ovo je vjecna tema za raspravu , ovako se pricalo i prije 10 g. kada smo mi prvi put izlazili vani(USA), a i sada kada evo po drugi put idemo vani, nadam se zauvijek u Kanadu. Bila sam i u situaciji da razmisljam kao i vecina imigranata, u smislu 'ma da mi se samo maknuti odavde, svugdje je bolje', a i u situaciji ' dabogda svi dosli u USA pa vidjeli kako je ovdje. Poenta je da nigdje nije med i mlijeko. Niti kod nas na Balkanu, u bilo kojoj drzavi, a isto tako niti na zapadu. Svugdje je kriza, ali isto tako znam iz mog licnog iskustva da na zapadu mozes zaraditi, poenta je htjeti raditi. Nije bitno koji p[osao, za pocetak, vremenom kad se stekne njihovo iskustvo i kad vide da si vrijedan , napredujes sigurno. Kod nas je obratno, ako vide da mozes bolje od njih , gaze te. Na zapadu ako vide da dijete moze i hoce uciti, sama skola ga gura dalje raznim programima i stipendijama, kod nas te prepoznaju tek kad pobijedis na nekom takmicenju samo da se mogu hvaliti tvojim uspijehom, a to sto niko nije ni znao a kamoli pomogao ti do takmicenja je nevazno. Mi smo u USA bili na vizi , znaci nismo bili imigranti , a ipak sam imala totalnu podrsku drustva, skole, drzave. N ije bilo extra klasa ali se nismo ni patili.Bilo je cekanja u javnim zdravstvenim ustanovama ali su zato sve usluge bile dzaba. Kod nas i cekas i opet moras potplatiti i platiti. Moje misljenje je ovakvo ako gledas crnim ocima , crno ti se vraca. Naravno da ne vole svi imigrante, iskreno ni mi ih bas ne stimamo (kineze itd.) ali je vecina naroda tamo super. Puno su pristupacniji, hoce pomoci, ljubazniji. A ti beskucnici su po mom misljenju prava sramota, ali ne za vladu niti za nas nego za njih same. Ne kontam kako neko moze zavrsiti na ulici u drzavi gdje su ti date sve mogucnosti da bar zivis pristojno, osim ako to nije tvoj izbor. Mi smo bili stranci, koji su jedva govorili engleski kad smo stigli, nismo imali pravo pravo na sve one beneficije koje imaju imigranti i drzavljani, a ipak smo uspjeli naci posao i zaraditi dovoljno da ne uzmemo dolara od drzave i usput smo proputovali svu Ameriku uzduz i poprijeko sa troje djece. Nismo zivjeli na visokoj nozi ali smo imali vise nego da smo ostali ovdje. Sve se moze kad se hoce.

Generalno ovo je jako glupa tema za raspravu,a pojavljuje se sa vremena na vreme.Licno,ja jos nikoga nisam video na ovom forumu ko je spominjao kamione-avione i sve sto sam procitao bilo je u okviru price,samo hocu normalno da zivim,ne treba kucetina,bazen,3 auta,...

O ljubavi izmedju imigranata i starosedilaca,toga ima u Srbiji koliko hoces.U Vojvodini dodjosi,90-tih izbeglice,sad Kosovari,otprilike vec 20 godina cesto se moze cuti pljuvanje jednih po drugim.Ah da,sad kad se pomene decentralizacija,treba samo procitati komentare na B92,pa videti jos pljuvanja.

Toliko od mene,nemam nameru da vise raspravljam o ovome...pogotovo sto odstupa od teme;)

P:S-Koga interesuje ima Vrachar blog,mnogo je dobar u opisu sta raditi kad se polece,slece i sta posle :D

Par pitanja za one koji su placali RPRF u Komercijalnoj banci i slali pasose u Bec. Da li je potrebno da potvrda o uplati bude na engleskom? Da li mora pisati iznos u CAD s obzirom da se placa u dinarima? Uopste, kako izgleda taj dokaz o uplati na moje ime koje moram priloziti zajedno sa pasosima kad ih budem slao u Bec? Da li je dovoljno samo da im kazem za sta je ili cemo se sporazumevati rukama i nogama?
Kako ste slali pasose? DHL, Fedex? Cime su vam ih vratili?
Mislio sam da idem licno u Bec na jednodnevni izlet ali povoljne karte su tek za 2 nedelje tako da...:whistling:

Ja sam to radio;)Mislio sam ici u Bec,ali bilo ono odvratno vreme pa mi se nije vozilo.
Ne znam odakle si,ali ja sam placao u dinarima u Komercijalnoj banci,malo dalje od ambasade.Tamo imaju sve tabele,i samo im kazes za sta treba i oni odrade ostatak posla.Obavezno ponesi pasose.Das pare,a oni tebi uplatnice na kojima se vidi da je uplaceno.Malo su specificne uplatnice i na njima imaju imena i brojevi pasosa.
Ja sam poslao odstampan njihov mail,uplatnice1 primerak(drugi ostavio za mene) i pasose DHL-om.Od momenta prijema proslo je 10tak dana kad su udarili pecate,a jos 5 dana dok mi nije stigla velika koverta na adresu koja je upisana u aplikaciji.:D

Par pitanja za one koji su placali RPRF u Komercijalnoj banci i slali pasose u Bec. Da li je potrebno da potvrda o uplati bude na engleskom? Da li mora pisati iznos u CAD s obzirom da se placa u dinarima? Uopste, kako izgleda taj dokaz o uplati na moje ime koje moram priloziti zajedno sa pasosima kad ih budem slao u Bec? Da li je dovoljno samo da im kazem za sta je ili cemo se sporazumevati rukama i nogama?
Kako ste slali pasose? DHL, Fedex? Cime su vam ih vratili?
Mislio sam da idem licno u Bec na jednodnevni izlet ali povoljne karte su tek za 2 nedelje tako da...:whistling:

Karte za Bec, feniks giz 40 eura povratna :)
tako da ja ti preporucujem da ne propustis bec ;)

Back